HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#4041 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 02. 23:21

Nos, Silco?

Kíváncsian várjuk a beszámolót!  8)
Weblap: Terragen Images

#4042 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 00:03

Elég későn kerültem oda, hogy beüzemeljem a monitort, de pár dolgot azért sikerült kipróbálni. Azt azonban tudni kell, hogy ez az első LCD-m és előtte nem is dolgoztam ilyenen, csak CRT-n. Először is az első bekapcsoláskor egy kicsit megijedtem, mert egy világos pixel éktelenkedett a fekete képernyő 2/3-ánál középen. Ez csak rövid ideig látszott, mert boot-olás közben eltűnt... Azóta sem tudom, hogy mi volt az, mert fekete és világos hátteren egyelőre nem vettem észre ott és máshol pixel hibát. A CRT-hez képest nagyon éles a kép (DVI-n) és eléggé világos is, így kapásból levettem 30/80-re a fényerőt és a kontrasztot. Ezen értékeknél viszont a játékoknál és filmeknél sokkal sötétebbnek tűnik a kép, mint CRT-n, így jócskán utána kell állítani a fényerőt (60 körülire). Jópár filmbe is belenéztem, ahol viszont rögtön feltűnt 1-2 változás. Először is az, hogy sok film nagyon fakó vagy a színei olyan furcsák. Másrészt eléggé látni a pixeleket. Ez valahogy eddig nem tűnt fel CRT-n és nem is jutott eszembe, hogy nézzem. Mondjuk ez betudható a rossz forrásanyagnak és a tömörítésnek is, meg annak is, hogy nagyobb lett a képernyő méret és a felbontás is, nameg hogy szokni kell az LCD-t. Eddig 17"-os (igazából 16") CRT-n 1024x768-at néztem, most meg 19"-os LCD-n 1280x1024-et. Mind filmeknél, mind FPS játékoknál 1-2 furcsa és szembeötlő dolgot felírtam magamnak, amit majd összevetek a CRT-vel, ugyanis még meglesz egy darabig.

Egyelőre ennyi. Holnap majd rákötöm a CRT-t is a gépre és párhuzamosan fogom nézni a kettőt.

#4043 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 01:04

valamelyik nagykerben volt regebben mini (10.4"? 12"?) tft valami 1x ezer forintert, nem tudja valaki hol volt?
asszem tap se volt hozza/benne, de egy szamitogeptappal tokeletesen elmukodott.. vga bemenete volt (max 800x600 de inkabb 640..).. szoveges konzolmonitornak kellene, kis helyre.

#4044 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 03. 07:45

Idézet: xesedge - Dátum: 2005. Mar. 2., Wednesday - 17:08

Generals alatt rendszeres a dolog, sőt passziánsznál se bírja a zöld hátteret...

Hmm, akkor nem tudom.

Nalam a szurke mintas hatternel (fog of war) tunik a kep hullamzonak, ez a monitor valaszideje miatt tunik ilyennek. De a passziansz mintha jo lett volna nalam emlekeim szerint (jo regre kell visszanyulni :D)
Sony VAIO Type G

#4045 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 09:18

Idézet: Silco - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 1:03

Elég későn kerültem oda, hogy beüzemeljem a monitort, de pár dolgot azért sikerült kipróbálni. Azt azonban tudni kell, hogy ez az első LCD-m és előtte nem is dolgoztam ilyenen, csak CRT-n. Először is az első bekapcsoláskor egy kicsit megijedtem, mert egy világos pixel éktelenkedett a fekete képernyő 2/3-ánál középen. Ez csak rövid ideig látszott, mert boot-olás közben eltűnt... Azóta sem tudom, hogy mi volt az, mert fekete és világos hátteren egyelőre nem vettem észre ott és máshol pixel hibát. A CRT-hez képest nagyon éles a kép (DVI-n) és eléggé világos is, így kapásból levettem 30/80-re a fényerőt és a kontrasztot. Ezen értékeknél viszont a játékoknál és filmeknél sokkal sötétebbnek tűnik a kép, mint CRT-n, így jócskán utána kell állítani a fényerőt (60 körülire). Jópár filmbe is belenéztem, ahol viszont rögtön feltűnt 1-2 változás. Először is az, hogy sok film nagyon fakó vagy a színei olyan furcsák. Másrészt eléggé látni a pixeleket. Ez valahogy eddig nem tűnt fel CRT-n és nem is jutott eszembe, hogy nézzem. Mondjuk ez betudható a rossz forrásanyagnak és a tömörítésnek is, meg annak is, hogy nagyobb lett a képernyő méret és a felbontás is, nameg hogy szokni kell az LCD-t. Eddig 17"-os (igazából 16") CRT-n 1024x768-at néztem, most meg 19"-os LCD-n 1280x1024-et. Mind filmeknél, mind FPS játékoknál 1-2 furcsa és szembeötlő dolgot felírtam magamnak, amit majd összevetek a CRT-vel, ugyanis még meglesz egy darabig.

Egyelőre ennyi. Holnap majd rákötöm a CRT-t is a gépre és párhuzamosan fogom nézni a kettőt.

Köszi a kezdeti tapasztalatokat. Kíváncsian várom a CRT-s összevetést. A korábban leírt ("Doom hányás") jelenségét nem tapasztaltad? Jó lenne, ha ezirányban is alaposan tájékozódnál az új szerzeményednél.

#4046 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 09:33

Baromira kíváncsi vagyok én is erre a HP monitorra. Tényleg jó lenne alaposan megnézni, hogy mi is tudjuk, hogy rohanjunk-e venni, vagy keressünk mást.
Jó lenne valami gyors autószimulátorban is megnézni, hogy milyen az utánhúzása natív felbontáson.
Szintén kíváncsi vagyok, hogy este, sötétben szélesvásznú filmeknél mennyire feltűnő a nem teljesen fekete sáv alul felül a CRT-hez képest!

Engem annyira dühít, hogy itt van előttem egy régi DELL E151FP 15"-os TFT aminek szeretem a képét, viszont ami "gyors" TFT, annak nincs ilyen képe mint ennek. Hátha végre ez a HP jó lesz. Nem akarok már CRT-t használni, TFT kell!!!
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#4047 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 09:34

Idézet: Cingár - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 19:46

Köszönöm Mindenkinek a segítséget, többek között Vazulnak!
Szerintem el van döntve, hogy Samsungot veszek!
Üdv Néktek!

Nagyon szívesen! ;)
Sok sikert hozzá!  :)

#4048 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 09:56

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:09

Egy másik helyen  ;) Link érdekes anomáliákat fedeztek fel ennél a monitornál. Remélem Nálad nem lesz ilyen.
Feltétlen írd meg, sokan szeretnének ilyen monitort.

Huhh.. ez tényleg csúf.. :eek:  nagyon csúnyán bevilágítják a világos részek a körülöttük lévő területet.. vagy kegyetlen szarul van beállítva a monitorja.. a 7-es képet nem is értem.. ez mitől ilyen kockás?! Silco nézted ezeket a képeket?

#4049 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 10:08

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 9:56

Huhh.. ez tényleg csúf.. :eek:  nagyon csúnyán bevilágítják a világos részek a körülöttük lévő területet.. vagy kegyetlen szarul van beállítva a monitorja.. a 7-es képet nem is értem.. ez mitől ilyen kockás?! Silco nézted ezeket a képeket?

Nagyon durva! Remélem nem ilyen ez a monitor, már csak azért, hogy nehogy szegény Silco ráfaragjon.

#4050 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 10:15

addig itt van néhány írás a HP 1955-ről:
http://www.hp.cz/pc/...nce/l1955_2.htm
http://www.prad.de/n...t_hp_l1955.html
http://www.netzwelt.de/news/69391-hp-l1955...bildschirm.html
http://www.billigdrucker.de/HP-s7540-CRT-M...chirm_5257.html
http://www.pcmag.com...,1738353,00.asp
http://www.hardwarez...p?cid=5&id=1297

Szerkesztette: PeC 2005. 03. 03. 10:19 -kor

#4051 Felhasználó inaktív   durward 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 11:28

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy  (vásárláskor az üzletben való) tesztelés során a fekete-fehér  és színes háttereken kívűl mit érdemes még megnézni?

Egy Samsung 710t- t rendeltem.

#4052 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 11:30

Sziasztok, a tanácsotokat szeretném kérni.
Lassan érik, hogy CRT-met lecseréljem egy 19-es TFT-re.
Amire használnám: nagyon sok böngészés, fotó feldolgozás, web-es alkalmazások.
Soha nem játszom, soha nem nézek monitoron filmet (ki van vezetve a Matrox G550-es második kimenete a nagy TV-re), de azt azért nagyon rühelném, ha a weblapok görgetésekor, word-ben, stb. kenődne a kép, szóval ha zavaró lenne az utánhúzás. Ami még számomra fontos, az a borotvaéles betűk (a szemem védelme).
Tudnátok nekem konkrét típust ajánlani?
Vagy várjak még vele?
Előre is köszi.

Szerkesztette: tlala 2005. 03. 03. 11:32 -kor

#4053 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 12:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 14:00

Ezt nem vitattam egy percig se, de ha negyedik nap előjön egy pixelhiba akkor már nem cserélik ki. :) Persze ha megvan a kellő pixelszám, akkor szintén csere van.

LINK

Hát pont ezért írtam a 3 napot, és szerintem más is erről beszélt...

Amúgy a 2,5 éves Samsung 151S-en nem volt pixelhiba (kiállított darab volt, így meg is tudtam nézni :) ) és azóta se keletkezett. A fényerő persze halványult, de hát nem mai darab.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#4054 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 12:30

Idézet: tlala - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 11:30

Soha nem játszom, soha nem nézek monitoron filmet (ki van vezetve a Matrox G550-es második kimenete a nagy TV-re), de azt azért nagyon rühelném, ha a weblapok görgetésekor, word-ben, stb. kenődne a kép, szóval ha zavaró lenne az utánhúzás. Ami még számomra fontos, az a borotvaéles betűk (a szemem védelme).
Vagy várjak még vele?
Előre is köszi.

Hát neked egy MVA paneles lenne ideális, vagy egy S-IPS-es. A játékok ezekkel nem olyan jók, de másra jók, színek szépek és a látószög nagy.

Az előző oldalon voltak tesztek, stb.

Konkrétan meg a Samsung 193P szerintem nagyon jó monitor ilyen célra. Olyan  130+fa.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#4055 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 16:02

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 12:30

Hát neked egy MVA paneles lenne ideális, vagy egy S-IPS-es.
Konkrétan meg a Samsung 193P szerintem nagyon jó monitor ilyen célra. Olyan  130+fa.

Igaz, hogy az PVA panel, de mint tudjuk ez a Samsung MVA-ja.  ;)

#4056 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 16:50

Idézet: tlala - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 12:30

Vagy várjak még vele?
Előre is köszi.

Szerintem is Samsung 193p.. az kompromisszumok nélküli.. ;)

#4057 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 16:59

Idézet: tlala - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 11:30

de azt azért nagyon rühelném, ha a weblapok görgetésekor, word-ben, stb. kenődne a kép, szóval ha zavaró lenne az utánhúzás.

A 193P az pont ilyen.

#4058 Felhasználó inaktív   leger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 17:07

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 15:50

Soha nem játszom

OFF

Bocs, először azt hittem a testvérem vagy, azért nézegettem a profilodat. És ott azt láttam, hogy 159 hozzászólás, legaktívabb ebben a topicban: Gameware (101 hozzászólás) :)  :think: :D

:offtopic:
Processzor: AMD AthlonXP 1800+ | Alaplap: Asus a7n266-e N-force | Memória: 768 MB DDRAM (266) | Táp: Chieftec 300W | Video: Geforce4 MX440-SE | Hang: 5.1 alaplapi | Op. rendszer: Windows XP | Winchester: 30G Maxtor + 120G Samsung | Meghajtó: NEC 3520A | Egyéb: Pyro DV Basic, Pixelview TV tuner |

#4059 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 17:15

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 16:59

A 193P az pont ilyen.

Most mid van?

#4060 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 18:00

Hello Silco!

Türelmetlenül várom további beszámolódat, így ismét kérdezem:
Kíváncsian várom a CRT-s összevetést. A korábban leírt ("Doom hányás") jelenségét nem tapasztaltad? Jó lenne, ha ezirányban is alaposan tájékozódnál az új szerzeményednél.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.