HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#4061 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 18:04

Picit elvesztettem a végére az alanyokat, hogy ki-mit-kinek ír, de mindannyiótoknak nagyon köszönöm a választ. ;)

A Samsung 193P-t már én is kinéztem, csak valahol a lelkem mélyén élt bennem a remény, hátha megúszom olcsóbban is, valamelyik LG1930-assal vagy hasonlóval. :)
Mégegyszer köszi.

#4062 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 18:06

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 16:15

Most mid van?

Nem tudom, hogy ezt nekem írtad-e, mindenesetre beírom: most egy 19-es Iiyama S900MT1-es CRT monitoron nyomom - ezt szeretném lecserélni egy 19-es TFT-re.

#4063 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 18:34

Idézet: tlala - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 18:06

Nem tudom, hogy ezt nekem írtad-e, mindenesetre beírom: most egy 19-es Iiyama S900MT1-es CRT monitoron nyomom - ezt szeretném lecserélni egy 19-es TFT-re.

Bocsi, ezt fLeSs-től kérdeztem volna.

#4064 Felhasználó inaktív   Freetz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 19:30

AG Neovo F419 az mennyire jó/rossz ?
Főleg játékra és filmnézésre lenne nyüstölve.

#4065 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 21:00

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 17:34

Bocsi, ezt fLeSs-től kérdeztem volna.

Akkor bocsi! ;)

#4066 Felhasználó inaktív   zozzzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 21:54

Idézet: durward - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 10:28

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy  (vásárláskor az üzletben való) tesztelés során a fekete-fehér  és színes háttereken kívűl mit érdemes még megnézni?

Egy Samsung 710t- t rendeltem.

Hát ez igazán jó választás volt. Csak a bibi ott van, hogy a Samsungok elég hibásak. (pixelhiba) Nekem is az van. És ez is az volt mikor megvettem, de kicserélték. És ahol vettem ott mondták, hogy olyat még nem hoztak amin nem volt pixelhiba. De a színei azok gyönyörűek. Ja és mégvmi + ismerőseimnek is van TFT-jük, azoknál problémaként jelentkezik hogy ha feloltják a villanyt akkor vibrál a monitor (LG és Neovo) A Samsungomnál nem észleltem ilyet.
Intel E6600 2.40@3.24 GHz; Gigabyte GA-P35-DS4; 4x1024 MB Kingmax DDRII 800 memória, Gainward ATI 4850, 1xWD 36GB sata Raptor, 1xSamsung 200GB sata, 1xSamsung 250GB sata, NEC 7173S sata, ASUS DRW-1814BLT sata DVD RW, Samsung 22"TFT (226CW), Logitech MX5500, Coolermaster Elite+Chieftec CFT-650-A-12B

#4067 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 21:59

Idézet: zozzzi - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 21:54

Hát ez igazán jó választás volt. Csak a bibi ott van, hogy a Samsungok elég hibásak. (pixelhiba) Nekem is az van. És ez is az volt mikor megvettem, de kicserélték. És ahol vettem ott mondták, hogy olyat még nem hoztak amin nem volt pixelhiba. De a színei azok gyönyörűek. Ja és mégvmi + ismerőseimnek is van TFT-jük, azoknál problémaként jelentkezik hogy ha feloltják a villanyt akkor vibrál a monitor (LG és Neovo) A Samsungomnál nem észleltem ilyet.

Samsungnál én sem észleltem ilyet vibrálást, és pixelhibával sem találkoztam.

#4068 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 22:44

Két kérdésem lenne:

1. Többen is írták, hogy hazavitték a monitort, de még nem kapcsolják be, mert hideg. Ez mit jelent, mi a jelentősége?

2. Adva van egy TFT monitor, melynek natív felbontása pl. 1280 x 1024. Úgy tudom, hogy csak akkor szép a kép, ha ezen a felbontáson van. De mi van akkor, ha egy játék pl. 800x600 vagy 1024x768-es felbontáson fut? Akkor ez azt jelenti, hogy az adott játék gyatra képet mutat?
Weblap: Terragen Images

#4069 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 23:30

Sajnos a mára igért teszt elmaradt, mert közbejött egy váratlan kerékcsere meg be is kellett vásárolni... Pénteken vagy hétvégén folytatom. A hideg számítástechnikai eszközöket azért nem szabad addig bekapcsolni, amíg át nem veszik a szoba hőmérsékletét, mert a bekapcsolás utáni melegedés hatására kicsapódna az alkatrészeken a pára, ami akár zárlatot is okozhat...

#4070 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 23:56

Idézet: Silco - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 0:30

Sajnos a mára igért teszt elmaradt, mert közbejött egy váratlan kerékcsere meg be is kellett vásárolni... Pénteken vagy hétvégén folytatom. A hideg számítástechnikai eszközöket azért nem szabad addig bekapcsolni, amíg át nem veszik a szoba hőmérsékletét, mert a bekapcsolás utáni melegedés hatására kicsapódna az alkatrészeken a pára, ami akár zárlatot is okozhat...

Melegedés hatására csapódik ki a pára? :think:  Lehet, hogy már avétosak a fizikával kapcsolatos ismereteim, de én úgy tudom, hogy az a hideg hatására csapódik ki és nem a melegedés következtében. :)

Szerkesztette: jrpryv 2005. 03. 03. 23:56 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4071 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 00:27

És a második kérdésre mi a válasz? ;)

#4072 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 00:35

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 1:27

És a második kérdésre mi a válasz? ;)

Hát erre az a válasz, hogy az, aki hajlandó minimum 100 ropit kiadni egy monitorra, az ne sajnáljon 40-et kidadni egy középkategóriás videókártyára. Szerintem :)  Mondjuk nekem nincs személyes tapasztalatom ezügyben (egyenlőre énis csak megrendeltem a TFT-m :) ), de azt mondják, hogy nem szerencsés, torzul a kép.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4073 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 01:45

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 1:35

Hát erre az a válasz, hogy az, aki hajlandó minimum 100 ropit kiadni egy monitorra, az ne sajnáljon 40-et kidadni egy középkategóriás videókártyára. Szerintem :)  Mondjuk nekem nincs személyes tapasztalatom ezügyben (egyenlőre énis csak megrendeltem a TFT-m :) ), de azt mondják, hogy nem szerencsés, torzul a kép.

A videokarimmal nincs gond, bár már nem egy felsőkategóriás cucc (Sapphire Radeon 9600XT 256 MB), a kérdésem inkább arra vonatkozik, ha egy játéknál a max. felbontás amit felkínál, az teszem azt 1024x768, ami ugye nem a monitor natív felbontása. Ilyenkor mi van? Olvastam olyanról, hogy nem natív felbontáson, pl 800x600-on valóban "natív" 800x600-as képet adott a monitor úgy, hogy a képet egy keret vette körül, azaz nem töltötte ki a teljes képernyőt. De mi van akkor, ha 800x600-as felbontás mellett full screen a megjelenítés? Ilyenkor milyen a kép? Remélem, most már érhető a kérdésem. :D

Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 04. 01:47 -kor

#4074 Felhasználó inaktív   pinnacle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 01:59

Szerintem TFT-ben az EIZO a legjobb,ráadásul 5 év pixel garanciát ad.Az enyém 25 ms-os mégsincs zavaró utánhúzás,legfeljebb sötét részeken egy kicsit.A legújabb játékoknál van az a gond,hogy a legjobb képet 1280x1024 méretben adja,tehát vagy leveszed a minőséget,vagy veszel egy jó videókártyát (6600GT,X800).A szemet tényleg nagyon kiméli . :up:

#4075 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 06:53

Idézet: Silco - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 23:30

Majdnem jó.  :rolleyes:
Ha behozod a hidegről, akkor a hideg alkatrészeken lecsapódik a pára, és azért kell (érdemes) várni, hogy ez a finom páraréteg leszáradjon. Egyébként nem vagy szemüveges? Ők is ezzel küszködnek ilyenkor, ha bejönnek a hidegről. Rögtön pára, bár ők le tudják törölni. Neked várni kell, hogy megszáradjon.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#4076 Felhasználó inaktív   durward 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:02

Zozzi és Pikolo

Sok fejtörésbe került, mire kiválasztottam a 710t-t. Most már kitartok melette.

A kérdésem viszont az volt amiben a segiségetek kérem. Vásárláskor az üzletben való tesztelés során a fekete-fehér  és színes háttereken kívűl mit érdemes még megnézni? :think:

#4077 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 04. 10:41

Idézet: pinnacle - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 1:59

Szerintem TFT-ben az EIZO a legjobb,ráadásul 5 év pixel garanciát ad.Az enyém 25 ms-os mégsincs zavaró utánhúzás,legfeljebb sötét részeken egy kicsit.A legújabb játékoknál van az a gond,hogy a legjobb képet 1280x1024 méretben adja,tehát vagy leveszed a minőséget,vagy veszel egy jó videókártyát (6600GT,X800).A szemet tényleg nagyon kiméli . :up:

Mekkora ökörség. NINCS legjobb, mindenkinek más a jó. a 25ms meg sok játéknál elmosódottá teszi a képet. Ne általánosítsál. Azért mert EIZO, nem kell hasraesni.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#4078 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:44

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 1:45

A videokarimmal nincs gond, bár már nem egy felsőkategóriás cucc (Sapphire Radeon 9600XT 256 MB), a kérdésem inkább arra vonatkozik, ha egy játéknál a max. felbontás amit felkínál, az teszem azt 1024x768, ami ugye nem a monitor natív felbontása. Ilyenkor mi van? Olvastam olyanról, hogy nem natív felbontáson, pl 800x600-on valóban "natív" 800x600-as képet adott a monitor úgy, hogy a képet egy keret vette körül, azaz nem töltötte ki a teljes képernyőt. De mi van akkor, ha 800x600-as felbontás mellett full screen a megjelenítés? Ilyenkor milyen a kép? Remélem, most már érhető a kérdésem. :D

Na tehát ha egy tft-t NEM natív felbontásban használsz, akkor a monitornak kell a képet átméretezni, és ez sokszor komoly minőségromlással jár...

Ez függ a monitort tipusától is, vannak melyek elég jól jelenitik meg a képet 1024-ben, de van amelyiknél már ez is pocsék. 800*600-ban már még rosszabb a helyzet. Vagy elviseled, vagy nem játszol olyan játékkal, ami csak 800*600-ban fut.

Amúgy én sokat játszottam a Diablo2-vel ami ugye max 800*600, és elviselhető volt a kép, bár elég ronda... Igaz nekem a tft-m jó tulajdonságai közé tartozik, hogy elég jó a nem natív képe is. (Hyundai tft)

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2005. 03. 04. 10:44 -kor

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#4079 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 04. 10:47

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 0:35

És épp ezért ezzel sem értek egyet.

Egy 9600Xt de még egy 9200 is szép képet ad 1280-ban. A játékok más kérdéskörbe tartoznak, de ha más miatt kell kisebb felbontás (pl. régebbi DOS alkalmazás, vagy más programok stb) akkor is szó lehet kényszerű átméretezésről! Ekkor nem a vga 3d teljesítménye számít.

Aki Doom3-azni akar persze 17" tft-n natív felbontásban, pláne szűrőkkel annak nyilván jól jön a 6600GT vagy jobb vga.

Üdv!

#4080 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:49

Idézet: durward - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 10:02

A kérdésem viszont az volt amiben a segiségetek kérem. Vásárláskor az üzletben való tesztelés során a fekete-fehér  és színes háttereken kívűl mit érdemes még megnézni? :think:

A pixelhibákat mindenképpen nézd meg, van "utánhúzás" teszt is, azt is érdemes kipróbálni. Itt arra gondolok, hogy van 1 teszt aminél 1 síkidom mozog jobbra balra és látod mekkora az utánhúzása és persze irja is, hogy éppen hány ms-el "megy" a monitor.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.