HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 23. 19:31

idézet:
Ezt írta tus a sörminátor:
Hali.Elolvastam (majdnem az egész topikot kb 50 oldal), de nem vagyok meggyözve. Konkrétan arrol, hogy Samsung 152 V -t érdemes-e magvennem vagy se.Néztem a honlapon, nem istenitik. Nemvagyok sasszemü, de nagyon zavarna , ha mosodna a gém. Ha nem tökéj nem baj, de ultragagyi sem kell!!!
Akinek ilyenje van az öszintén pls!
[/quote]

Hali!

Nekem a B-s van es semmi bajom vele,filmnezes es jatek kozben sem.
:) :)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#442 Felhasználó inaktív   Nagy Balazs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 24. 00:06

sziasztok!

kellene nekem is egy kis segitseg, 19 colos lcd-t szeretnek venni, ki is neztem egy s-19es neovot, de igazabol, ahogy vegigolvastam ezt a 40-50 oldalt a topicbol, kicsit ketes a ralatasom a dologra...egy 19es lg flatron 915 ft plus crt helyere szerettem volna, igazabol a legfontosabb, hogy a szememet ne tegye tonkre, eleg sok idot toltok ugyanis gep elott...neha jaccogatok is, fps-eket is szeretem, de meg bevallom, soha nem lattam ilyen monitorokon fps vagy egyaltalan akarmilyen jatekot.
Itt jon a nagy kerdes...lehet hogy hulyen hangzik, de van egy gericom blockbuster laptopom is, 1400x1050es felbontassal,azon rengeteg jatekot kiprobaltam mar, es semmi bajom az eg vilagon nem volt vele...namost, azt szeretnem kerdezni az itt levoktol, hogy a legujabb laptopokba epitett kijelzok mennyivel rosszabbak a "normalis" tft monitoroknal??Elkepzelheto, hogy kellemesen fogok csalodni egy s19es neovoban ezutan??Ja es meg egy dolog, szerintetek uj ati kartyakkal es a neovoval is van ez a no signal gond, meg ilyesmi?9800xt-re gondolok konkretan, de szerintem a 9700-9800 szerian hasonlo chip lehet felelos ezert, van valakinek tapasztalata e teren??

Lecci segitsetek, mert surgos lenne a dolog...
Koszonettel:Balazs.
A güzüegér a legtuningbarátabb állat. De nagyon!

#443 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 02:00

A laptopok többségében - ha nem az összesben - TN panel van. Ez az a fajta, ami pl. az újkeletű 16-20ms-es monitorokban is van. Viszont pl. az S19-ben (és jópár más 19"-es TFT-ben is) MVA panel van. Ennek nagyobb a láthatósági szöge, mint a TN-nek, ami a nagy képernyőfelület miatt itt mégfontosabb. (És általában jobb a képminősége is az MVA-nak.) Csakhogy az MVA jelen pillanatban lassabb, mint a leggyorsabb TN-ek. Így a 19"-esek többsége nem kimondottan játékra való, hanem DTP-re, CAD-ra, stb. De ha csak néha játszol, akkor talán jó lesz. Még mindíg gyorsabb (25ms), mint pl. a legtöbb 2-3 évvel ezelőtti monitor (40-50-80ms-osak voltak).

#444 Felhasználó inaktív   Nagy Balazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 12:17

koszi a a valaszt...arra jutottam,hogy megis csak felek kidobni 210ezer ftot, aztan csak fognam a fejem hogy milyen jo is volt a 19es lg ;)))
de sajna a masik oldalon ott van az a teny,hogy bantja a szemem,legalabbis hosszu tavon, meg hiaba allitok be szinte mindent fekete vagy sotet hatterre, hogy ne sugarozzon annyira, internet explorerrel mondjuk nem tudok mit kezdeni...most pl begyulladt az egyik szemem eleg szepen...igaz, nem tudom,ettol vagy a sok tanulastol :))
(ugye az a franya vizsgaidoszak)
aztan meg ott van az is, hogy ha ez a neovo igen igen gyonyoru...es nem foglalja a helyet(koleszban helyhiany ugyebar).
nem tudtok veletlenul olyan helyet, ahol ki lehet probalni pl jatekokkal??electroworldben van egy 17es kiallitva, de nem tudom, hasonlo kaliberu-e, van-e kulonbseg 17 es 19 kozott lenyegeben...

koszi meg1x hogy segitettel.
Balazs

#445 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 13:15

Ha az S-17-re gondolsz, az tényleg szép, de súlya is van... A panel benne ugyancsak 25ms-es MVA. A könnyebb F sorozatból a 317-ben van még MVA, az újabb 417-ben már a 20ms-es TN van (szűkebb függőleges láthatósági szög, stb.).

Nagyon jó volna, ha valaki letesztelné egy utánhúzás-mérő programmal, mennyit számít az az 5ms... (Bár valószínűleg többet, mint egy S-IPS panelnél, mert azoknak általában még hosszabb [30-35ms] a[z elméleti] reagálási idejük, mégis alkalmasabbnak mondják játékra, mint az MVA-kat.)

Ez rohadt idegesítő (na jó, nyugtató még nem kell), hogy eddig csak egy német papír újságban jelent meg reagálási/utánhúzási mérési eredményeket is tartalmazó teszt... :( (Pedig kb. 5 perc/monitor, legalábbis 1-2-3ms-es pontossággal. De a pontos számnál fontosabb, hogy némileg objektívebben összehasonlíthatóak a monitorok, látható a különbség. -> Normálisabb tesztprogramokban nem csak fekete-fehér, hanem különféle színárnyalatok között is lehet méricskélni, a mozgó testek textúrájának elmosódottságát összehasonlítani, stb.)

Ha olvasgattál visszafelé, megtaláltad a prad.de-re mutató linket, ott rengeteg típus főbb jellemzői szerepelnek. Bár sajnos csak az elméleti számok. Mondjuk minden típushoz van 1-1 topik-gyűjtemény. Sajna németül, de erre jó a Babelfish. Mondjuk a többoldalas topikokkal akad némi gondja.

[ 2004. január 24.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#446 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 14:19

De ha ilyen gyulladós a szemed, ne halogasd sokáig a döntést... Próbálj ki valahol (ismerősnél) egy MVA-st játékokkal, és ha nem tökéletes, magad a TN és az S-IPS. Az utóbbinak is kb. olyan a képminősége, mint az MVA-nak, reagálási időben a TN és az MVA között van, de drágább az átlagnál (17-est kapsz egy 19-es áráért, bár ez engem nem hatmeg, mert túl nagynak találom a 19-esek pixeleit, a felbontás meg ugyanaz [itt most nem az 1600x1200-asokról van szó]). És azért az új TN-ek sem olyan rosszak. Nézz meg egyet (Tom's korábbi cikkeiben fel vannak sorolva, csak a kommentárt nem kell készpénznek venni), és ha nem veszed észre/nem zavar az emlegetett futó hálós jelenség, és a függőleges láthatósaág sem zavar, vegyél olyat, ne sanyargasd a szemed a CRT-vel.

#447 Felhasználó inaktív   Nagy Balazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 18:34

ok...az mar biztos, hogy valtok,na voltam is ma a miklandban, ott volt brutto 204e-ert egy neovo x190, hat nem semmi, de sajna ott ossze is hasonlithattam egy-ket masik lcdvel es egy samsung 19es crtvel is...hat a velemenyem az, hogy nem jelenit meg sajna minden letezo szint, pl egyik kepen a tortfeher(halvany sargas) szin nem jelent meg, helyette csak hofeher szint jelenitett meg az lcd,ellentetben a crtvel,meg ugye a szinek kozel sem olyanok, de hat fo az egeszseg...ugye.
jatekokat meg mindig nem tudtam letesztelni, de majd beviszem a laptopot, es rakotom, azt megengedik...
Azt mondtak, hogy s19 mar kifuto modell, nem erdemes nagyon foglalkozni vele, es az x szeria valtja le...en azt hittem, az s es az x szeria kulonbozik...azt nem mondta pontosan miben jobbak a jellemzoi az s19hez kepest, de valami(k)ben javitottak, allitotta a srac...persze hozzatette, hogy nem ert hozza tulzottan.
Viszont az ara nagyon nagyot esett, 250 korul volt az x szeria, hat most 200 korul jar...valaki, akinek esetleg ilyen vagy ehhez hasonlo monitora van, esetleg s18-19, az tudna irni nehany melyebb jellemzot, hibat, mivel tesztelte mar, mi jo mi nem, stb...kivancsi lennek.Az biztos mar, hogy neovo lesz, csak az nem biztos egyaltalan, hogy milyen...

Kossz.
Balazs

#448 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 19:05

Sziasztok!

No a mai napon egy LG L1710B boldognak latszo tulaja lettem. ;) Eddig minden szep es jo, a szemem legalabbis orvendezik nagyon, mert vegre nem azt erzem a monitorra nezve, hogy mindjart kifolynak, viszont lenne kerdesem..

1. Ha vasarlaskor pixelhibamentes a TFT-m, akkor mekkora eselye van annak, hogy idovel megiscsak bedoglik par pixel, illetve mennyi ido utan lehet szamolni ezzel (mar ha van idobeli osszefugges)?

2. Hatarozottan ugy erzem, hogy a kepernyo felso resze egy kicsivel sotetebb az aljanal. Nem kulonosebben zavaro, es nem is mindig venni eszre, de pl a WinXP default kek hatterere rabambulva ereztem h valami fura, aztan 1-2 perc nezelodes utan rajotte, hogy ez zavar. Nem dolok a kardomba tole, nem valami nagyon zavaro, csak erdekelne, hogy ez ugy altalaban elofordul-e TFT-ken, vagy pedig erdemes megprobalnom a cseret, mert hiba (Utanakerestem forumon, regebben mar kerdezte ezt valaki, de az adott topik eleg hamar elsikkadt erdemi valasz nelkul..)

Egyebkent nezegettem filmet es jatekokat is rajta.. hat nemtom ki hogy van vele, a doksija atlagosan 25ms kioltasi idot emleget, de nekem nemigazan szurt szemet, semmi zavarot nem ereztem, meg NFSU alatt sem. Lehet hogy a CRT mar ennyire tonkrevagta a szememet ? :/

(Ja, es az Adria tenyleg jo helynek bizonyult, onnet szarmazik a kicsike. :)

udv,
Gaab

#449 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 19:30

Pixelhiba nem valószínű hogy később is lesz rajta, legalábbis normális használat mellett nem szokott előfordulni.

Az viszont, hogy a teteje sötétebb, mint a kép alja az nem garanciális hiba, ilyenek gyakran előfordulnak tft-knél sajna. A technológia nem tökéletes még, többek között ezért sem alkalmas egy ilyen monitor grafikai munkára.

[ 2004. január 24.: saen szerkesztette a hozzászólást ]

#450 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 20:59

idézet:
Ezt írta Gaab:
Sziasztok!

No a mai napon egy LG L1710B boldognak latszo tulaja lettem. ;) Eddig minden szep es jo, a szemem legalabbis orvendezik nagyon, mert vegre nem azt erzem a monitorra nezve, hogy mindjart kifolynak, viszont lenne kerdesem..

1. Ha vasarlaskor pixelhibamentes a TFT-m, akkor mekkora eselye van annak, hogy idovel megiscsak bedoglik par pixel, illetve mennyi ido utan lehet szamolni ezzel (mar ha van idobeli osszefugges)?

2. Hatarozottan ugy erzem, hogy a kepernyo felso resze egy kicsivel sotetebb az aljanal. Nem kulonosebben zavaro, es nem is mindig venni eszre, de pl a WinXP default kek hatterere rabambulva ereztem h valami fura, aztan 1-2 perc nezelodes utan rajotte, hogy ez zavar. Nem dolok a kardomba tole, nem valami nagyon zavaro, csak erdekelne, hogy ez ugy altalaban elofordul-e TFT-ken, vagy pedig erdemes megprobalnom a cseret, mert hiba (Utanakerestem forumon, regebben mar kerdezte ezt valaki, de az adott topik eleg hamar elsikkadt erdemi valasz nelkul..)

Egyebkent nezegettem filmet es jatekokat is rajta.. hat nemtom ki hogy van vele, a doksija atlagosan 25ms kioltasi idot emleget, de nekem nemigazan szurt szemet, semmi zavarot nem ereztem, meg NFSU alatt sem. Lehet hogy a CRT mar ennyire tonkrevagta a szememet ? :/

(Ja, es az Adria tenyleg jo helynek bizonyult, onnet szarmazik a kicsike. :)

udv,
Gaab
[/quote]

Na akkor reszletesen kifejtve:

1 - Elmeletileg nem sok eselye van, gyakorlatilag jopar LG-t lattam mar, aminel elofordult. De azert ne csuggedj, azok lehet hogy csak kivetelek voltak.

2 - Ez minden TN+Film-es panelnel normalis, az alacsony fuggoleges lathatosagi szog miatt jon letre. Minel messzebbrol nezed, annal kevesbe latszik. A kontraszt feljebbhuzasaval csokken a hatas.

Aporpo, az a moncsi nem 16-os? :confused:

ADRIA pedig az Isten TFT vasarlasra! Ha ilyenre van szuksegem, mindig ott veszek. Iszonyu korrektek, es egy nap alatt mar meg is hozzak a cumot, ha van raktaron a nagykerben.
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#451 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 22:04

idézet:
Ezt írta saen:
Az viszont, hogy a teteje sötétebb, mint a kép alja az nem garanciális hiba, ilyenek gyakran előfordulnak tft-knél sajna. A technológia nem tökéletes még, többek között ezért sem alkalmas egy ilyen monitor grafikai munkára.[/quote]

Tegyük hozzá, hogy ez inkább csak a TN panelos monitorokra igaz, mint pl. a 1710B is, főleg ami a függőleges szöget illeti.

Bár 1-2 helyen IPS panellel szerepel, de ez bizonyára tévedés. Érdekesség még, hogy először más panellal szerelték, mint most. Sőt, már valszeg a 3. fajta panel van benne. Erre azért volt szükség, mert az LG még nem volt kész a bele szánt panellal, és amit először alkalmaztak, az nem volt az igazi (nem tudom, milyen típus volt), így váltottak egy másikra (AU-Optronics 16ms). De most már elvileg az LG saját panelja van benne, és az állításuk szerint ez is 16ms-es. (Ha valóban S-IPS lenne, akkor ezzel világelső lenne, aminek lett volna valami visszhangja, ezért sem valószínű, hogy S-IPS. De élőben is TN-es benyomást kelt.)

#452 Felhasználó inaktív   kovilac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 13:09

Hi!Nekem Neovo F-417 van. Nagyon gyönyörű a képe és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.Mindenkinek csak ajánlani tudom.

#453 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 19:38

idézet:
Ezt írta kovilac:
Hi!Nekem Neovo F-417 van. Nagyon gyönyörű a képe és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.Mindenkinek csak ajánlani tudom.[/quote]

játékra milyen ?
pont ilyet akarok venni,csak azt tarom kicsit problémásnak ,hogy nincs rajta DVI
HP Pavilion DV-5 1160eh

#454 Felhasználó inaktív   Jelenés? 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 25. 21:48

Sziasztok, van valakinek HP L1730 (P9625A)tapasztalata?
A kategóriájában hova sorolnátok?
Főleg TV-re és néha játékra használmám.
Kb 400EUR-ért behoznák nekem, annyit gondolom megérne.
Köszönöm...

#455 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 11:40

Koszi a valaszokat! :)

Kontraszt most 100%-on, igy is erzekelheto a dolog, de nem veszes :)

Stingerdf: nem, 17-es.. L1710B-nek hivjak. Probalok is egyre messzebb ulni tole, mert meg szokatlan kicsit a 19" CRT-nek megfelelo meret :)

udv,
Gaab

#456 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 13:00

LG pixelhiba:
Nekem LG1710S-sel néha, tényleg ritkán van 1 kék pixelhibám, s pár napja /1 hónapos/ láttam már 1 pirosat is. Ezt eddig 3x láttam pár percig. A piros az zavaró, a kéket csak szélesvásznú filmen látom. Szóval LG-nél előfordulhat bizony. De az előfordulása gyakorisága - hú de magyaros! - miatt nem érdekel, az első héten még mindig odavittem a Winamp fekete playlistjét, hogy ég-e a kék, aztán leszoktam róla..egyre immunisabb leszek rá
. . . a n y t h i n g

#457 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 13:05

Szűkítettem a választékot.
2 versenyző maradt.

NEOVO F-417

Acer AL-1721

Tudtok olyan helyet ahol működés közben meg lehet nézni?

Mert lutrira nem szeretek vásárolni..

köszi
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#458 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 15:56

idézet:
Ezt írta Gaab:

Stingerdf: nem, 17-es.. L1710B-nek hivjak. Probalok is egyre messzebb ulni tole, mert meg szokatlan kicsit a 19" CRT-nek megfelelo meret :)
[/quote]

LOL :D

En a 16-ot a valaszidore ertettem :)
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#459 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 17:06

idézet:
Ezt írta Stingerdf:

LOL :D

En a 16-ot a valaszidore ertettem :)
[/quote]

Emmeg szorakozott vagyok hajnalban :)
Nem, nem 16ms-os, asszem az elso hozzzaszolasban irtam, h a doksija szerint 25-os.. lehet, ezert ertettelek felre. Szoval sokkal rosszabbra, sokkal lomhabb kepre voltam felkeszulve, kellemes volt a meglepetes. Vagy nem vagyok annyira vajtszemu mint masok, vagy mar elegge tonkrement a szemem..

udv,
Gaab

#460 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 23:34

idézet:
Ezt írta Gaab:
Nem, nem 16ms-os, asszem az elso hozzzaszolasban irtam, h a doksija szerint 25-os..[/quote]

Az a kérdés, ez melyik panelra vonatkozik a 3 közül...

[ 2004. január 26.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.