Asztali TFT-k
Elküldve: 2004. 02. 01. 22:37
A tesom 17-es samsungjat mondtam, hogy kiprobaltam 1-2 jatekkal.A leirasok szerint 25ms-os.A 25 ms minden lcd-nel 25ms,ugy ertem, ami ezen nekem jol futott, utanhuzas nelkul, az egy masik, feltehetoen nem ugyanolyan panelu(TN) lcd-n is ugyanugy v hasonloan fog futni, vagy onmagaban az MVA mar gaz jatekokra?!
koszi
Elküldve: 2004. 02. 01. 23:11
idézet:
Ezt írta iko:
Hátha nem láttátok
![]()
![]()
köszi[/quote]
Olvass vissza pár oldalt ott tárgyalják!
Elküldve: 2004. 02. 02. 00:06
idézet:
Ezt írta Nagy Balazs:
Meg egy kerdesem lenne...
A tesom 17-es samsungjat mondtam, hogy kiprobaltam 1-2 jatekkal.A leirasok szerint 25ms-os.A 25 ms minden lcd-nel 25ms,ugy ertem, ami ezen nekem jol futott, utanhuzas nelkul, az egy masik, feltehetoen nem ugyanolyan panelu(TN) lcd-n is ugyanugy v hasonloan fog futni, vagy onmagaban az MVA mar gaz jatekokra?![/quote]
Ez az érték mindenhol a fekete-fehér-fekete váltások idejét adja meg. Általában ezek a leggyorsabbak, mert nagy feszváltozással járnak. A közbülső árnyalatok közötti váltások - paneltípustól függően - némileg hosszabbak-rövidebbek. Állítólag az MVA (és úgy látszik, a PVA méginkább) a leglassabb ebből a szempontból. Egy jó középút lehet az S-IPS, ez fekete-fehérre viszonylag lassabban reagál (ezért a megadott értékek nem valami jók), de az árnyalatváltásokra elég jól. (Ezek elég drágák is.)
Nem tudom, mennyit befolyásol a sebességen, hogy a legtöbb TN panel fizikailag 18 bites, a maradék biteket különféle ditherelésekkel ("FRC circuit", stb.) pótolják. Viszont az MVA és S-IPS panelok (többsége) állítólag valódi 24 bitesek. (Még nem vizsgáltam meg egyet sem közelebbről, hogy megbizonyosodhassak erről.)
Elküldve: 2004. 02. 02. 12:48
idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Olvass vissza pár oldalt ott tárgyalják![/quote]
mondd hogy hulye vagyok de nem találom. csak ati driverekről volt szó.
Elküldve: 2004. 02. 02. 12:55
idézet:
Ezt írta iko:
mondd hogy hulye vagyok de nem találom. csak ati driverekről volt szó.[/quote]
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=004866"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=004866[/url] itt is nézted?
Elküldve: 2004. 02. 02. 16:37
idézet:
Ezt írta iko:
mit gondoltok a Samsung SyncMaster 152S-ról?[/quote]
És a Belinea 10 15 37-ről?
Elküldve: 2004. 02. 02. 18:45
idézet:
Ezt írta Nagy Balazs:
Nagy az utanhuzas?!Pedig mindenhol azt irtak, hogy alig erezheto,akarhany helyen olvastam neten...akkor hazudnak?Mivel samsungot lattam eddig jatek kozben, igy csak arrol van velemenyem...igaz a PVA nem TN(nem tudom, mi a szamottevo kulonbseg((
MVA-s panelokat meg mindenki szidja jatek teren, azert en jatszogatok neha-neha, es nem szeretnem, hogy valami elmosodott valami rangatozzon elottem...igen, ki kellene probalni...elobb utobb ki is fogom, csak nem tudom, hol(pl lattam neovot miklandnal x19et pont, aztan oktogonnal a notebookbolt melletti kis szalonban is van minden meretben...)Nagyon rossz tenyleg, vagy csak bennem van ez a "szalka", hogy eladom a jo kis 19es lg flatront, aztan befurdok a cuccal...mert jatekra egy nagy turo!!
Nem mintha egy nagy hardcore hudemekkora gamer lennek...dehat)
Nem csak arra hasznalnam.
Hat nem tudom.Nincs otletem tovabbra sem.Azert koszi a segitseget!
Balazs[/quote]
A 192 T - ről egy cikk : [url="http://"http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-4_13.html"]http://www.xbitlabs....ponse-4_13.html[/url]
Itt mérték az utánhúzást és szvsz ez nagyon nagy.
PVA = Samsung fejlesztette MVA. Szal majdnem ugyanaz a kettő , de az MVA jobb egy kissé. A TN teljesen más , de 19 - asben nem nagyon van TN. Az inkább a 17 és 15 colos panelokra jellemző. Gyorsabb a TN , de színek terén sokkal jobb az MVA. Meg látószögben is.
Elküldve: 2004. 02. 02. 19:38
idézet:
Ezt írta iko:
mit gondoltok a Samsung SyncMaster 152S-ról?[/quote]
Hello!
Érdemes lenne inkább a 152B-t választanod. Nagyobb kontrasztaránnyal és fényerővel rendelkezik, mint a 152S.
Elküldve: 2004. 02. 02. 20:11
December első napjaiban megrendeltem a disztribútornál (viszonteladó vagyok, vagy mifene) az éppen akciós FlexScan L767 típust, fekete színben. A megrendelésben visszaigazolták a decemberi szállítást, ami nálam a megrendelés kritériuma is volt.
A monitor - "rajtuk kívül álló okok miatt" mind a mai napig nem érkezett meg, sőt már konkrét dátumot sem tudnak igérni, mikorra realizálódik a szállítás. Kétszer felajánlottak - "kedvezményes áron" - egy szubpixelhibás szürke 767-est, amit köszönettel visszautasítottam, lévén én feketét rendeltem, ráadásul pixelhiba nélkülit. Erre csak annyit feleltek megnyugtatásképp, hogy akkor tessek még kicsit várni - akármeddig - a monitor egyszer csak megjő, ámde a hibamentességét akkor sem tudják garantálni, mivel a hiedelmekkel ellentétben az EIZO is a ISO 13406-2 szerint kezeli a pixelhibákkal kapcsolatos kifogásokat. ÁMEN!
Persze én roppant toleráns ember vagyok, megértem a cégük többszöri költöztetésével járó hercehurcát, az ünnepek előtti szállítmányozási mizériát, a gyártónál lévő időleges készlethiányt, a fokozott napfolttevékenységet - de mindezek mellett én szeretnék végre hozzájutni a megrendelt monitoromhoz.
Azonban erre, február eleje lévén, már vajmi kevés reményt látok.
Jelen pillanatban próbálok alternatívát keresni, de egyedül a
- Samsung vállal - a vásárlástól számított 3 napig! - "0 dead pixel" garanciát minden TFT modelljére, utána ő is ISO-zik. Arról nem is beszélve, hogy egy hónapja nincs 192T raktárkészleten sehol - bár ez nem is baj, mert ez a modell elég harmatosra sikeredett. A 193T tesztjeit még nem láttam, a terméket árlistákban még kevésbé.
- CTX-nek nincs 19" pixelgaris cucca
- Philips-ről hallottam valami pozitívat rebesgetni pixelhiba-fronton, de nincs nagykerem rá.
- Acer-je, 19"-ban, az új szériából (1931?) már volt itt valakinek - tán WiZARD-nak? - de nem volt hasraesve tőle.
A listám nagyjából ennyi...

Asszem' alszom egyet, visszamondom az EIZO rendelést, és veszek egy 15" Siemens S5-öt. Dolgozni lehet azon is, és azzal csak kihúzom azt a pár évet, míg a piaci viszonyok meg a kereskedők "felhasználóbaráttá" válnak!

p.s. Ráadásul 15"-osnál nem kerget kétségbesésbe 1-2 szubpixel-hiba ...

[ 2004. február 02.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 02. 22:01
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Én csak halkan annyit mondok: bármit, csak EIZO-t ne![/quote]
Némileg érthető a türelmed elfogyása, de azért ilyet nem mondanék. Tényleg hiány van Eizo-ból Közép-Európában, kifogytak a raktárak, nagyobb a kereslet, mint a kínálat (talán nem véletlenül). Én mindenesetre kivárom még azt a 2-3 hetet, amíg rendeződik a dolog. Viszont, a 767 tudtommal MVA-s (sőt, egyes oldalak szerint Samsung's PVA), erre talán tényleg nem érdemes annyit várni, sok más gyártónál van MVA-s 19"-es TFT.
Elküldve: 2004. 02. 02. 22:25
[ 2004. február 02.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 02. 22:54
idézet:
Ezt írta Victor:
Némileg érthető a türelmed elfogyása, de azért ilyet nem mondanék. Tényleg hiány van Eizo-ból Közép-Európában, kifogytak a raktárak, nagyobb a kereslet, mint a kínálat (talán nem véletlenül). Én mindenesetre kivárom még azt a 2-3 hetet, amíg rendeződik a dolog. Viszont, a 767 tudtommal MVA-s (sőt, egyes oldalak szerint Samsung's PVA), erre talán tényleg nem érdemes annyit várni, sok más gyártónál van MVA-s 19"-es TFT.[/quote]
2-3 hetet? LOL![]()
![]()
Nem tom' ki mondott neked ilyet, nekem január közepe óta időpontot sem mernek ígérni. Roppant boldog lennék, ha valaki azt mondaná: "Polgártárs, Bem apó szakállára esxöm, március idusára itt a monitorod, ha nem, veszett kokárdák marcangolják le a zsigereket a bordáimról!"
Ez esetben tudnák mérlegelni, hogy érdemes-e várnom, vagy mondjam le inkább a megrendelést a körülményekre való tekintettel. Egy darabig amúgy ment a "talán a jövő héten" kezdetű humanitárius idegnyugtatás, de mostanára már leszoktak róla a nagykeres srácok. Tán belefásultak, mittomén ...
Két verziót tudok elképzelni:
"A"-hipotézis
Az EIZO cs***te el a gyártás ütemezését, mert rosszul mérték fel a keresletet. Hogy saját balf***ságát leplezze, hülyíti a disztribútorait, akik naivan s***et csinálnak a szájukból, és lejáratják magukat a viszonteladóik szemében.
Ez esetben együttérzek a disztribútorral, az EIZO k*pja be, de monitorom ettől még nincs.
"B"-hipotézis
Van bent monitor, de a disztribútornak nem áll érdekében a tavalyi, akcíós áron rendelt monitort azon a kedvezményes áron leszállítani, amin meg lett rendelve.
EIZO-t sajnálom, hogy nem a megfelelő partnert választotta, disztribútor k*pja be, monitorom nincs.
"C"-hipotézis
A kettő szintézise, mindenki sumákol és ködösít. Ergo mindenki k*pja be, monitorom továbbra sincs.
Namármost elimináljuk az első két tényezőt a képletből, és próbáljunk egy olyan olyan eredmény kihozni, aminek a végén van monitorom és very happy vagyok!![]()
Igen, a kijelző tudtommal is MVA-s, még az is lehet hogy Samsung PVA-s, de az elektronikát az EIZO építette köré. Nekem egy stabil, megbízható "irodai" monitor kellene, amin néha lehet egy kis gémet is tolni, just for fun!Ezenokból IPS-panelokat még rémálmaimban se kívánnék magamnak az EIZO-tól, lévén azok játékra sajnos alkalmatlanok!
Az a plusz 15 rugó, amivel többe került az akció alatt egy Samsung 192T-nél, meg szerintem nagyon megéri! Illetve megérné, ha lenne ...
Elküldve: 2004. 02. 02. 23:09
Elküldve: 2004. 02. 02. 23:11

Elküldve: 2004. 02. 02. 23:17
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Ezenokból IPS-panelokat még rémálmaimban se kívánnék magamnak az EIZO-tól, lévén azok játékra sajnos alkalmatlanok![/quote]
Ez IMHO tévedés, több külföldi Eizo-s fórumon éppen az új MVA/PVA panelos típusokat szídják (ebből a szempontból), és azt írják, az S-IPS-esek sokkal jobbak játékra. Láttál valamilyet játék közben? Melyik típus volt?
Elküldve: 2004. 02. 02. 23:54
idézet:
Ezt írta Victor:
Ez IMHO tévedés, több külföldi Eizo-s fórumon éppen az új MVA/PVA panelos típusokat szídják (ebből a szempontból), és azt írják, az S-IPS-esek sokkal jobbak játékra. Láttál valamilyet játék közben? Melyik típus volt?[/quote]
18" Hitachi IPS-panelos monitoron néztem már DVD-t, kvázi az is elég gyors mozgás. Hát, elég csúnyán "kenődött"...
Az EIZO-kba ki gyártja a panelt?
Elküldve: 2004. 02. 03. 00:06
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
18" Hitachi IPS-panelos monitoron néztem már DVD-t, kvázi az is elég gyors mozgás. Hát, elég csúnyán "kenődött"...
Az EIZO-kba ki gyártja a panelt?[/quote]
Az S-IPS-es típusokba a Hitachi. A 18-as Hitachiban is S-IPS van. Biztos, hogy 18-as volt? Egy korábbi 19-es típusában pl. 50ms-es MVA volt. Azért visszatart az aggódástól, amit az említett fórumokon olvastam, szóval hogy az MVA-soknál még mindíg jobb.
[ 2004. február 03.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 03. 15:44
Elküldve: 2004. 02. 04. 13:16
idézet:
Ezt írta iko:
mondd hogy hulye vagyok de nem találom. csak ati driverekről volt szó.[/quote]
[url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=257"]15 colos TFT monitorok tesztje-Prohardver[/url]