HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   kovilac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 27. 19:22

Szerintem nagyon szép képe van a Neovo F-417-nek és a sajátos designal és a fekete színnel igen jól mutat az asztalon. Eddig nem sok LCDhez volt szerncsém de szentem gyönyörű képe van.A megjelenítő felületen (képernyő) nem verődik vissza a fényy és nem porosodik(elég hasznos)

#462 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 30. 16:49

Az, hogy beépített táp van az F-417-esben miért rossz?

A [url="http://"http://static.prohardver.hu/html/monitor/17tft_shootout/17colos_tft.png"]teszt[/url] alapján nem szerepelt valami jól :(
Ugye itt már nincs mágneses hatás, tehát zavar nincs.
Esetleg más van benne????

AOC LM720A milyen tapasztalat?

[ 2004. január 30.: Lenny szerkesztette a hozzászólást ]
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#463 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 16:55

Akit esetleg érdekel: végre letölthető az Acer AL1731-es Windows (all version) driver a [url="http://"http://www.acer.co.uk"]www.acer.co.uk[/url]-tól. :)

[ 2004. január 30.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#464 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 20:38

idézet:
Ezt írta Lenny:
[QBUgye itt már nincs mágneses hatás, tehát zavar nincs.
Esetleg más van benne????[/QB][/quote]

Mostanában kezd divatba jönni, hogy beépítik a tápegységet. Talán főleg azért, mert a tesztelők szerint ez nagyon hasznos: nem foglalja a helyet az asztalon. Pedig normális esetben nem is az asztalon kellene lennie, hanem a földön. Én mindenesetre nem örülök neki, hogy a fejemtől 20-40cm-re van egész nap egy 220V-os adapter (árnyékolás ide vagy oda), sokkal szívesebben tudnám az asztal alatt. (Ezt csak úgy leírtam.)

#465 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 00:57

idézet:
Ezt írta Victor:

Mostanában kezd divatba jönni, hogy beépítik a tápegységet. Talán főleg azért, mert a tesztelők szerint ez nagyon hasznos: nem foglalja a helyet az asztalon. Pedig normális esetben nem is az asztalon kellene lennie, hanem a földön. Én mindenesetre nem örülök neki, hogy a fejemtől 20-40cm-re van egész nap egy 220V-os adapter (árnyékolás ide vagy oda), sokkal szívesebben tudnám az asztal alatt. (Ezt csak úgy leírtam.)
[/quote]

Hidd el ez semmi a CRT moncsikhoz képest amikben farkassszemet nézel egy katódsugárágyúval!
:)

#466 Felhasználó inaktív   mwon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 31. 19:30

Sziasztok!

Nem tudom végigolvasni a korábbi hozzászólásokat, ezért elnézést, ha esetleg korábban volt-e hasonló dologról szó.
Vettem egy ViewSonic VP171b monitort, de már megbántam. :(
A problémám, hogy a háttérvilágítás nem egyenletes. Fekete háttér esetében a képernyő szélei nagyon világosak (szürke és fehér között félúton), ami pl. film nézés közben nagyon zavaró és élvezhetetlen, de játékok közben is nagyon zavaró. Szinte csak internetezés közben élvezhető a kép. Fényes nappal nem észrevehető, de sötét szobában szinte világít a fekete képernyő széle. Nagyjából X alakban van csak fekete terület a képernyőn.
Ez természetes dolog? Más is tapasztalt ilyet? Érdemes visszavinnem a boltba a monitort, vagy mindegyik ilyen? Vagy esetleg van valami titkos beállítási lehetőség a monitoron, amivel ez kiküszöbölhető (contrast és brightness nem változtat ezen)?

#467 Felhasználó inaktív   hp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 20:41

idézet:
Ezt irta mwon:
Sziasztok!
Nem tudom végigolvasni a korábbi hozzászólásokat, ezért elnézést, ha esetleg korábban volt-e hasonló dologról szó.
Vettem egy ViewSonic VP171b monitort, de már megbántam.
A problémám, hogy a háttérvilágítás nem egyenletes. Fekete háttér esetében a képernyő szélei nagyon világosak (szürke és fehér között félúton), ami pl. film nézés közben nagyon zavaró és élvezhetetlen, de játékok közben is nagyon zavaró. Szinte csak internetezés közben élvezhető a kép. Fényes nappal nem észrevehető, de sötét szobában szinte világít a fekete képernyő széle. Nagyjából X alakban van csak fekete terület a képernyőn.
Ez természetes dolog? Más is tapasztalt ilyet? Érdemes visszavinnem a boltba a monitort, vagy mindegyik ilyen? Vagy esetleg van valami titkos beállítási lehetőség a monitoron, amivel ez kiküszöbölhető (contrast és brightness nem változtat ezen)?
[/quote]

Én is most vettem Viewsonic VP171b-t, és nálam is eléggé világos a két széle mondjuk engem csak a tök fekete háttérnél zavar.
- Lufinyul-nak is ilyen TFT-je van. Lufinyul neked milyen?
- Van ilyen problémád?
- Meg én még azt vettem észre hogy a brightness nagyon kicsi tartományban változtat, még teljesen levéve is elég világos. Bár nem volt még ezelött tft-m nem tudom amugy milyennek kéne lennie.
- Ja meg van egy halott pixelem is pirosan világit.
:mad:

Üdv, HP.
Home: MSI-K8T M2 | 2xOpteron250 2.4GHz | 2x512 Kingston Reg ECC| ATI R.9800p | 2xWD Raptor36 | DRU-120A | 2xDell2005Fpw | MX700 |
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax  | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini

#468 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 22:17

idézet:
Ezt írta hp:

Én is most vettem Viewsonic VP171b-t, és nálam is eléggé világos a két széle mondjuk engem csak a tök fekete háttérnél zavar.
- Lufinyul-nak is ilyen TFT-je van. Lufinyul neked milyen?
- Van ilyen problémád?
- Meg én még azt vettem észre hogy a brightness nagyon kicsi tartományban változtat, még teljesen levéve is elég világos. Bár nem volt még ezelött tft-m nem tudom amugy milyennek kéne lennie.
- Ja meg van egy halott pixelem is pirosan világit.
:mad:

Üdv, HP.
[/quote]

Pfff jól kifogtátok :( Nekem a két szélén van egy nagyon vékony csík ami világosabb kicsit tök fekete háttérnél. De elsőre ránézel nem is veszed észre csak ha keresed!

A brightness hidd el jó, csak fura Neked a crt moncsi után!
Halott pixelem sincs, de nem néztétek meg mielőtt megvettétek volna?

[ 2004. január 31.: Lufinyul szerkesztette a hozzászólást ]

#469 Felhasználó inaktív   mwon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 01. 12:12

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Halott pixelem sincs, de nem néztétek meg mielőtt megvettétek volna?
[/quote]

Én megnéztem a monitort, mert még a polcra ki is volt állítva működés közben. Viszont a képernyő széli fényesség sötét szobában nagyon feltünő és zavaró. A boltban nem volt sötét, ezért egy boltban ez nem észrevehető. Ha a monitoromra szemből rávilágít napfény, akkor semmmi nem vehető észre.
Viszont az pozitív a monitorban, hogy tejles ráeső napfénynél sem tükröződik és szinte teljesene jól használható, míg a régi CRT esetében a tükröződés miatt használhatatlan volt.

#470 Felhasználó inaktív   hp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 12:45

idézet:
Ezt irta mwon:
Én megnéztem a monitort, mert még a polcra ki is volt állítva működés közben. Viszont a képernyő széli fényesség sötét szobában nagyon feltünő és zavaró. A boltban nem volt sötét, ezért egy boltban ez nem észrevehető. Ha a monitoromra szemből rávilágít napfény, akkor semmmi nem vehető észre.
Viszont az pozitív a monitorban, hogy tejles ráeső napfénynél sem tükröződik és szinte teljesene jól használható, míg a régi CRT esetében a tükröződés miatt használhatatlan volt.
[/quote]

- Én nem tudtam megnézni úgy hozattam.
- Télleg csak tök sötét szobába zavaró meg fekete háttérnél.
- A halott pixel meg nem zavar, mer nem zavart a "feltünöbb" 2 vizszintes csik a trinitron, diamondtron képcsöveknél sem.
- Összeségébe amire én használom arra tökéletes és nem is akarom lecserélni. Majd veszek mellé egy VP201b ha ócsób lesz. :)
- Ha ujból vennék akkor is ezt venném.

u.i.: Nektek (Lufinyul és mwon) milyen bellításon van a vp171b (color, brightness, contrast)? Azért ez érdekelne.

Üdv, HP.
Home: MSI-K8T M2 | 2xOpteron250 2.4GHz | 2x512 Kingston Reg ECC| ATI R.9800p | 2xWD Raptor36 | DRU-120A | 2xDell2005Fpw | MX700 |
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax  | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini

#471 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 12:56

idézet:
Ezt írta hp:

- Én nem tudtam megnézni úgy hozattam.
- Télleg csak tök sötét szobába zavaró meg fekete háttérnél.
- A halott pixel meg nem zavar, mer nem zavart a "feltünöbb" 2 vizszintes csik a trinitron, diamondtron képcsöveknél sem.
- Összeségébe amire én használom arra tökéletes és nem is akarom lecserélni. Majd veszek mellé egy VP201b ha ócsób lesz. :)
- Ha ujból vennék akkor is ezt venném.

u.i.: Nektek (Lufinyul és mwon) milyen bellításon van a vp171b (color, brightness, contrast)? Azért ez érdekelne.

Üdv, HP.
[/quote]

Nekem 1/3-adon van mindkettő!

#472 Felhasználó inaktív   hp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 13:14

idézet:
Ezt irta Lufinyul:
Nekem 1/3-adon van mindkettő!
[/quote]

A color meg a deafult 6500K ?

#473 Felhasználó inaktív   Nagy Balazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 19:00

Segitsetek plz!!

Nem tudok donteni...AG Neovo X-19 vagy Samsung 192T kozul melyiket javasoljatok inkabb??Altalanos hasznalatra, esetleg 3d studio,net,programozas,es fontos,hogy jatekra eleg jo legyen(a samsungrol eleg jokat irtak..."csak elenyeszo merteku utanhuzas"-t emlegetnek minden kulfoldi oldalon;de ugy egy 20assal dragabb is... :p )

Hugomnak van egy 172S, de abban TN panel van, ebben PVA...az szerintem tok jo akar jatekra is,Q3-al teszteltem,hat en nem lattam utanhuzast a jatekban...jo kis monitor,de nekem 19-esre faj a fogam.Mit tudtok errol a pamelrol,mennyiben mas?Ja, es nagyon gaz a 0.294es kepponttavolsag?Egyik srac azt irta itt a forumon visszabb 1-2 oldallal, hogy baratnoje tesojanak van ilyen, es le is hordta relative eleg kemenyen...telleg ilyen "vacak"?
Allitolag nagyok a keppontok,szerinte.

Varom a valaszaitokat.Minel elobb kellene dontenem,mert a crt-mre van vevo, es addig nem adhatom neki oda...

Koszi.
Balazs
A güzüegér a legtuningbarátabb állat. De nagyon!

#474 Felhasználó inaktív   iko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 19:09

Sziasztok!

Mostanában szeretnék venni egy 15 colos Tft-t milyet érdemes?

#475 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 19:17

idézet:
Ezt írta Nagy Balazs:
Segitsetek plz!!

...

Ja, es nagyon gaz a 0.294es kepponttavolsag?Egyik srac azt irta itt a forumon visszabb 1-2 oldallal, hogy baratnoje tesojanak van ilyen, es le is hordta relative eleg kemenyen...telleg ilyen "vacak"?

[/quote]

Már mitől lenne "gáz"? A 15" és a 19" paneloknak ennyi a képpontmérete, punktum.

Ilyen alapon én meg azt mondhatnám, hogy az összes 17"-os TFT gáz, mert én nem láton rendesen az apróbetűs szövegeket ezeken a panelokon, a 0.264-es képpont miatt, és baromira fáraszja a szemem az ezek előtt végzett huzamosabb ideig tartó munka!

Szerintem dolgozni egyértelműen kényelmesebb egy 19" MVA-PVA, ellenben ha valaki a játékokon kívül mást nem nagyon nyomat, akkor inkább egy 20 ms körüli 17".
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#476 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 20:55

idézet:
Ezt írta Nagy Balazs:
Segitsetek plz!!

Nem tudok donteni...AG Neovo X-19 vagy Samsung 192T kozul melyiket javasoljatok inkabb??Altalanos hasznalatra, esetleg 3d studio,net,programozas,es fontos,hogy jatekra eleg jo legyen(a samsungrol eleg jokat irtak..."csak elenyeszo merteku utanhuzas"-t emlegetnek minden kulfoldi oldalon;de ugy egy 20assal dragabb is... :p )

Hugomnak van egy 172S, de abban TN panel van, ebben PVA...az szerintem tok jo akar jatekra is,Q3-al teszteltem,hat en nem lattam utanhuzast a jatekban...jo kis monitor,de nekem 19-esre faj a fogam.Mit tudtok errol a pamelrol,mennyiben mas?Ja, es nagyon gaz a 0.294es kepponttavolsag?Egyik srac azt irta itt a forumon visszabb 1-2 oldallal, hogy baratnoje tesojanak van ilyen, es le is hordta relative eleg kemenyen...telleg ilyen "vacak"?

Varom a valaszaitokat.Minel elobb kellene dontenem,mert a crt-mre van vevo, es addig nem adhatom neki oda...

Koszi.
Balazs
[/quote]

192T - ről nem olvastam túl jókat. Ált. az utánhúzás nagy plusz a fényerő kicsi. PVA panel nem tűnik valami jónak , inkább sima MVA - t vegyél. Az x19 MVA , mondjuk nekem az üveg miatt nem tetszik , sokan írják hogy tükröződik.
Gazdaságos szemek by AOC

#477 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 21:01

idézet:
Ezt írta hp:

A color meg a deafult 6500K ?
[/quote]

Igen!

#478 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 21:03

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

Ilyen alapon én meg azt mondhatnám, hogy az összes 17"-os TFT gáz, mert én nem láton rendesen az apróbetűs szövegeket ezeken a panelokon, a 0.264-es képpont miatt, és baromira fáraszja a szemem az ezek előtt végzett huzamosabb ideig tartó munka!

[/quote]

Én 1024-ben használom, az 1280 nagyon kicsi nekem is! :)

#479 Felhasználó inaktív   iko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 21:50

idézet:
Ezt írta ikozaeder:
Sziasztok!

Mostanában szeretnék venni egy 15 colos Tft-t milyet érdemes?
[/quote]

Hátha nem láttátok
:rolleyes: :D

köszi

#480 Felhasználó inaktív   Nagy Balazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 22:07

idézet:
192T - ről nem olvastam túl jókat. Ált. az utánhúzás nagy plusz a fényerő kicsi. PVA panel nem tűnik valami jónak , inkább sima MVA - t vegyél. Az x19 MVA , mondjuk nekem az üveg miatt nem tetszik , sokan írják hogy tükröződik.
[/quote]
Nagy az utanhuzas?!Pedig mindenhol azt irtak, hogy alig erezheto,akarhany helyen olvastam neten...akkor hazudnak?Mivel samsungot lattam eddig jatek kozben, igy csak arrol van velemenyem...igaz a PVA nem TN(nem tudom, mi a szamottevo kulonbseg :(((
MVA-s panelokat meg mindenki szidja jatek teren, azert en jatszogatok neha-neha, es nem szeretnem, hogy valami elmosodott valami rangatozzon elottem...igen, ki kellene probalni...elobb utobb ki is fogom, csak nem tudom, hol(pl lattam neovot miklandnal x19et pont, aztan oktogonnal a notebookbolt melletti kis szalonban is van minden meretben...)Nagyon rossz tenyleg, vagy csak bennem van ez a "szalka", hogy eladom a jo kis 19es lg flatront, aztan befurdok a cuccal...mert jatekra egy nagy turo!!
Nem mintha egy nagy hardcore hudemekkora gamer lennek...dehat ;))
Nem csak arra hasznalnam.

Hat nem tudom.Nincs otletem tovabbra sem.Azert koszi a segitseget!

Balazs
A güzüegér a legtuningbarátabb állat. De nagyon!

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.