idézet:
Ezt írta kraftxld:
Nos, én is nem kis munka árán léptem be a TFT tulajdonosok táborába, és a választottam egy Samsung 213T lett, ami kb 1 hónapos várakozás után meg is érkezett. Eddig minden tekintetben tökéletes, nincs benne hibás pixel egy darab sem. És a képe is gyönyörű! Mostanában lesz hosszabban tesztelve, ha érdekelnek benneteket az eredmények akkor beszámolok róla.[/quote]
Igen,érdekel !!!!!
Asztali TFT-k
Elküldve: 2004. 03. 02. 03:58
Elküldve: 2004. 03. 02. 09:41
idézet:
Ezt írta atee:
Hat gyorsabbat nem hiszem ,h sokat talalsz! VP171b Leginkabb ezt ajanljak jatekra!
Mi az a sok rossz amit halottal rola? Nekem csak jo tapasztalataim vannak![/quote]
Sok rosszat nem olvastam.Itt a topicban volt pár hozzászólás, hogy a szélei túlságosan világosak. Asszem ezt többen is írták. Sőt mintha valaki írta volna, hogy nagyon zavaró tud lenni filmeknél.
idézet:
Ezt írta atee:
Ellenben az Acer eleg kozepszeru!
Nem rossz ,de nem is kiemelkedo![/quote]
Na akkor kérdezek. A Viewsonic kiemelkedő? Ha igen, miben nyilvánul ez meg a többi típushoz képest?
Ha jól emlékszem, azt olvastam itt valahol, hogy az Acer újabb típus, míg a VP171b már elég rég a piacon van. (nem tudom, hogy ez hátrány-e)
Egyébként épp most néztem körbe külföldi oldalakon és elég sok helyen a Samsung SyncMaster 173P a nagy favorit. Bár a gyártó lapján 25ms írnak rá, ami kicsit lassúnak tűnik nekem.
Elküldve: 2004. 03. 02. 17:21
idézet:
Ezt írta Victor:
Na jó, megnéztem pár képet (amiket a másikon is néztem), és végülis inkább úgy mondanám: más a TFT-n.
Mondjuk azt le lehet szögezni, hogy sokkal élesebb minden TFT-n. [/quote]
Ez a baj, hogy túl éles és más. A finom részletek elvesznek sajna gyakran. Azt nem tudod, hogy hol tudnám kideríteni, hogy a meglévő tft-m hány bites vagy hogy milyen panellal szerelt? Közben ugyanis kiderült, hogy ViewSonic crt-t már nem lehet kapni itthon, így ismét elgondolkozom a dolgonRemélem hamar meglesz az új moncsid, aztán ha nem bánod átküldenék majd két-három képet, hogy összehasonlítsd egy crt-vel.
Elküldve: 2004. 03. 02. 18:28
idézet:
Ezt írta saen:
Ez a baj, hogy túl éles és más. A finom részletek elvesznek sajna gyakran. Azt nem tudod, hogy hol tudnám kideríteni, hogy a meglévő tft-m hány bites vagy hogy milyen panellal szerelt? Közben ugyanis kiderült, hogy ViewSonic crt-t már nem lehet kapni itthon, így ismét elgondolkozom a dolgonRemélem hamar meglesz az új moncsid, aztán ha nem bánod átküldenék majd két-három képet, hogy összehasonlítsd egy crt-vel.[/quote]
Szerintem az élesség önmagában nem rontja el a finom részleteket (inkább még jobban kihozza), hanem a gyengébb TFT-k különféle hibái, amik miatt nem azt a képet adja vissza, amit kellene.
Moncsid lásd itt: [url="http://"http://www.prad.de/guide/screen501.html"]http://www.prad.de/g.../screen501.html[/url]
1-2 ismerősöm a La-Cie (ha jól írom) CRT-ket ajánlgatta. (Meg CRT-ből is elég jók az Eizo-k, talán lehet ma már jó áron szerezni használtan.)
Szívesen összehasonlítom őket, de attól félek, a CRT-m már csak erősen korlátozottan jó erre.
[ 2004. március 02.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 02. 19:05
Miután kiderült, hogy TN panelos a moncsim és visszaolvastam az összefoglaló írásodat, lehet adok még egy esélyt a tft-knek

Ja és Eizo nem gyárt már crt-t, legalábbis a honlapjuk szerint...
[ 2004. március 02.: saen szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 02. 19:46
idézet:
Ezt írta Flashman:
Na akkor kérdezek. A Viewsonic kiemelkedő? Ha igen, miben nyilvánul ez meg a többi típushoz képest?
Ha jól emlékszem, azt olvastam itt valahol, hogy az Acer újabb típus, míg a VP171b már elég rég a piacon van. (nem tudom, hogy ez hátrány-e)
Egyébként épp most néztem körbe külföldi oldalakon és elég sok helyen a Samsung SyncMaster 173P a nagy favorit. Bár a gyártó lapján 25ms írnak rá, ami kicsit lassúnak tűnik nekem.[/quote]
Na igen feketen en is latom a bevilagitast! Engem nem zavar filmeknel sem!ViewSonic kiemelkedo pl. a sebessegeben ezert "idealis" jatekra! Ezen felul a markahoz velemenyem szerint minoseg tarsul inkabb van csucskozelben mint az Acer! Opel is jo auto ,de a BMW azert jobb(nekem egyik sincs meg)
Jo ez nem jo pelda ,de hasonlo! Acert probaltam es lattam eleget jatekra alkalmas tipust meg nem lattam! Es a markarol is a kozepszeruseg jut inkabb eszembe!
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
Elküldve: 2004. 03. 02. 20:43
idézet:
Ezt írta saen:
Köszi!
Miután kiderült, hogy TN panelos a moncsim és visszaolvastam az összefoglaló írásodat, lehet adok még egy esélyt a tft-knekFő a határozottság, bár ehhez hozzájön, hogy jelenleg nem lehet szerezni 17-19 colos, fekete csúcsminőségű crt-t. Fehérben lenne, de az nem kell.
Ja és Eizo nem gyárt már crt-t, legalábbis a honlapjuk szerint...[/quote]
Eizo-ból nem újra gondoltam. 3-4 éve még nagyon örültem volna egy komolyabb darabjuknak (Dynamic Focus, Dynamic Spot Control, Digital 256-region Convergence Control, stb. stb.).
Nézz utána annak a La-Cie(?)-nak, állítólag az is elég jó, annak sötétkék a kávája. (Direkt nem teljesen fekete, van erre valami ok.)
Elküldve: 2004. 03. 02. 20:52
idézet:
Ezt írta Victor:
Eizo-ból nem újra gondoltam.[/quote]
Használt monitor nem kell az tuti. Akkor inkább egy új lcd.
Elküldve: 2004. 03. 02. 20:52
Elküldve: 2004. 03. 02. 20:54
idézet:
Ezt írta saen:
Használt monitor nem kell az tuti. Akkor inkább egy új lcd.[/quote]
Lehet, hogy igazad van, de miért? Mondjuk a komolyabbakat nem 3 évre gyártották.
Elküldve: 2004. 03. 02. 21:47
idézet:
Ezt írta atee:
Na igen feketen en is latom a bevilagitast! Engem nem zavar filmeknel sem!ViewSonic kiemelkedo pl. a sebessegeben ezert "idealis" jatekra! Ezen felul a markahoz velemenyem szerint minoseg tarsul inkabb van csucskozelben mint az Acer! Opel is jo auto ,de a BMW azert jobb(nekem egyik sincs meg)
Jo ez nem jo pelda ,de hasonlo! Acert probaltam es lattam eleget jatekra alkalmas tipust meg nem lattam! Es a markarol is a kozepszeruseg jut inkabb eszembe![/quote]
Ok, köszi! Így már értem.![]()
Elküldve: 2004. 03. 02. 21:49
idézet:
Ezt írta Victor:
Lehet, hogy igazad van, de miért? Mondjuk a komolyabbakat nem 3 évre gyártották.[/quote]
Nincs garancia és nem bízom meg ismeretlen emberekben, ennyi.
Elküldve: 2004. 03. 02. 21:52
idézet:
Ezt írta Victor:
Már nem azért, de úgy tudom, a ViewSonic 171b-ben ugyanaz a panel van, mint az Acer 1721-ben... [/quote]
És ez jó, vagy rossz?
Igazából én az AL1731-et nézegetem, de most már kezdek a Viewsonic felé hajlani.Egyszóval teljes a káosz nálam.
[ 2004. március 02.: Flashman szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 02. 21:54
Elküldve: 2004. 03. 02. 22:06

Esetleg ezzel van valakinek tapasztalata?
Elküldve: 2004. 03. 02. 22:37
idézet:
Ezt írta Victor:
Már nem azért, de úgy tudom, a ViewSonic 171b-ben ugyanaz a panel van, mint az Acer 1721-ben... (És néhány egyéb monitorban.) Bár az lehet, hogy a ViewSonic-nak egy picit módosított változatot gyártanak belőle.[/quote]
Lehet. Errol nincs infom!
Ez esetben kene egy osszehasonlito teszt a ket tipus kozott!
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
Elküldve: 2004. 03. 03. 07:54
idézet:
Ezt írta Flashman:
És ez jó, vagy rossz? [/quote]
Végülis egyik sem.
idézet:[/quote]
Igazából én az AL1731-et nézegetem, de most már kezdek a Viewsonic felé hajlani.Egyszóval teljes a káosz nálam.
A 1731-ben meg elvileg ugyanaz a panel van, mint pl. a Hyundai Q17-ben. A panel gyártója meg a Hynix. Szép a képe (és az a pepita futás/váltakozás is gyorsabb - emiatt egy fokkal kevésbé látható, mint a 16ms-eseké, de ezt már csak zárójelben írom, mert kevesen veszik észre egyálalán), de a függőleges láthatósági szög kisebb, mint a 16ms-esé (171b, AL1721, stb.).
Elküldve: 2004. 03. 03. 07:56
idézet:
Ezt írta saen:
Megnéztem ezeket a LaCie monitorokat, van tft is egy nagy vagyonért, bár ez is mintha garantáltan jó színekkel lenne, bár 1400 dolcsiért már el is várnám. Ja és [url="http://"http://www.lacie.com/products/product.htm?id=10074"]itt[/url]a link. CRT is van, jó ronda kék nagy dög, bár biztos szuper.[/quote]
Egy ismerősömnek ilyen van (az utóbbi), és nagyon dícséri. A sötétkék szín állítólag jobb a szemnek, mint a fekete. (SGI grafikus munkaállomásokhoz is sötétkék monitorok járnak.) Azt nem tudom, hogy a TFT-i/-je milyen(ek).
Ja, hát igen, a 20"-es TFT-k drágák..
[ 2004. március 03.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 03. 08:05
idézet:
Ezt írta atee:
Lehet. Errol nincs infom!
Ez esetben kene egy osszehasonlito teszt a ket tipus kozott![/quote]
Vannak a neten. (A paneltípust is onnan néztem ki, de a paraméterek is alátámasztják.) A linkeket sajnos nem tettem el, de nem volt nehéz rájuk találni.. Egyébként ezekben a panelt az AU-Optronics nevű cég gyártotta. AL1721-et még nem láttam, de 171b-t már igen, és elég szép képe volt, szép telt színekkel. (Csak az a fránya pepita futás/váltakozás ne lenne.. Meg hát ezek TN panelok.)