HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 03. 14:25

Idézet: at33 - Dátum: 2004. április 3, szombat - 9:35

Van szerencsem idonkent hasznalni Acer 1721 et is..
Es hiaba ugyan az a panel.. a fuggoleges szognel tenyleg eszreveheto kulonbseg van a 171 javara!

Ez furcsa. A gyári adatok szerint mindkettő 140°/140° (10:1 kontrasztnál), ráadásul - elvileg - ugyanaz a panel. Biztos nem egy 1731-es a másik?

Abban lehet valami, amit Füleske írt, pl. a Belinea egyik monitorában ugyanaz a panel van, mint a Samsung egyik monitorában, mégis, a Samsungok képe foltmentes, a Belineáké kissé foltos, de olyan dolgokban egyformák, mint láthatósági szög.

Összehasonlító táblázat (nem biztos, hogy jó lesz a link, mert túl hosszú):
http://www.prad.de/guide/ergebniss_verglei...mit=vergleichen

#782 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 03. 14:39

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 3, szombat - 13:29

Ez furcsa. A gyári adatok szerint mindkettő 140°/140° (10:1 kontrasztnál), ráadásul - elvileg - ugyanaz a panel. Biztos nem egy 1731-es a másik?

Abban lehet valami, amit Füleske írt, pl. a Belinea egyik monitorában ugyanaz a panel van, mint a Samsung egyik monitorában, mégis, a Samsungok képe foltmentes, a Belineáké kissé foltos, de olyan dolgokban egyformák, mint láthatósági szög.

Összehasonlító táblázat (nem biztos, hogy jó lesz a link, mert túl hosszú):
http://www.prad.de/guide/ergebniss_verglei...mit=vergleichen

Biztos, h 1721 es!
Lehet, h a a fenyviszonyok vagy a feher keret miatt erzekelem masnak!

#783 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 15:17

Idézet: at33 - Dátum: 2004. április 3, szombat - 13:43

Biztos, h 1721 es!
Lehet, h a a fenyviszonyok vagy a feher keret miatt erzekelem masnak!

Hmm, lehetséges, hogy a 1731-esbe való panelt (HyDIS) tették bele (épp elfogyott a másik, stb.)? Össze lehetne hasonlítani egy Hyundai Q17-essel, mivel abban is a HyDIS panel van. Vagy, ha esetleg te az emberiség azon csoportjába tartozol ;) , akik látják az új színkeverés pepita-játékát: a két monitoron ugyanolyan gyors-e a váltakozás, vagy az egyiken gyorsabb?

#784 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:01

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 3, szombat - 14:21

Hmm, lehetséges, hogy a 1731-esbe való panelt (HyDIS) tették bele (épp elfogyott a másik, stb.)? Össze lehetne hasonlítani egy Hyundai Q17-essel, mivel abban is a HyDIS panel van. Vagy, ha esetleg te az emberiség azon csoportjába tartozol ;) , akik látják az új színkeverés pepita-játékát: a két monitoron ugyanolyan gyors-e a váltakozás, vagy az egyiken gyorsabb?

Nem abba a csoportba tartozom :)
Ha egyszer valaki + mutatja akkor talan :)

#785 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 18:03

Idézet: xlacix - Dátum: 2004. április 3, szombat - 8:33

Rendelkezik valaki valamilyen tapasztalattal az LG L1910P típusú monitorról?

Az S-IPS panelosra gondolok (25ms, 400:1), mivel tudom hogy korábban MVA panellel szállították. A gyártó honlapján már IPS-re utaló értékek vannak. (mondjuk a magyar oldalon még MVA-s adatok vannak)

Sajnos az LG eléggé össze vissza változtatja ezeket az adatokat.
Csak arra gondoltam, hogy aki idei gyártású L1910P monitort vett az valószínüleg IPS panelosat vett.

???

+Kérdés: A vám megszűnése májustól mennyivel teheti olcsóbbá a TFT monitorok árait?

Ez engem is érdekelne.

+ válasz : Ha jól tudom szám tech termékekre úgy 1-2 éve már megszűnt a vám , tehát nem lesz olcsóbb.
Gazdaságos szemek by AOC

#786 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 22:50

Engem meg az érdekelne, hogy az LG 1710B mindig S-IPS panelos volt? Mert a weboldalukon S-IPS-t írnak, de szerintem a régebbiek(pl az enyém) az nem S-IPS. De akkor mi?
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#787 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 00:14

Idézet: Levente - Dátum: 2004. április 3, szombat - 21:54

Engem meg az érdekelne, hogy az LG 1710B mindig S-IPS panelos volt? Mert a weboldalukon S-IPS-t írnak, de szerintem a régebbiek(pl az enyém) az nem S-IPS. De akkor mi?

Szerintem valami gáz van az LG L17xx-ek adataival. Mindengyikre S-IPS panelt adnak meg, de egyiknek sem nagyobb a szöge 160°/160°-nál (az L1715-é ráadásul 160°/140°!!!, az L1711-é 150°/150°), miközben az összes más gyártónál a 170°/170° a minimum S-IPS-re. A reakcióidőről nem is beszélve: 16ms, szemben az S-IPS-nél szokásos 30-35-höz képest. OK, az IIyamának van egy új(!) 25ms-es IPS-es monitorja, de az 19"-es. Ehhez képest az LG már egy éve 16ms-es S-IPS-ről írt a doksikban. Korábban a Tomshardware tesztelte egy L1710B-t, akkor még(?) egy TN panel volt benne. (Úgy emlékszem, ugyanaz az AU-Optronics típus, mint ami pl. az Acer 1721-ben, de lehet, hogy egy Samsung gyártmány volt.)

#788 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 08:25

Idézet: Levente - Dátum: 2004. április 3, szombat - 21:54

1710B nem volt és nem is lesz s-ips. Az hülyeség , amit egy-két lg oldal ír .  S-ips nem lehet 170/170 - nél kisebb és 16 ms sem. Viszont a 1910p 176/176 és 25 ms , ez esetleg lehet s-ips , de valószínűbb (az ára miatt) , hogy csak egy újabb fajta mva.
1710B sima AU-optronics tn+film.
Gazdaságos szemek by AOC

#789 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 10:30

Az LG hihetetlen gyakorisaggal valtoztatja a panelek speckoit. Tobbszor volt mar, hogy egy adott tipus az eletciklusa soran tobb reviziot megelt es amiatt valtoztak a speckoi, de nem minden forrasban modositottak oket az eppen aktualisra.

Szerintem az uj, xx 20-as sorozat mindenkeppen figyelemre melto, legalabbis a 1720B/P mindenkeppen. Elsore is meggyozo volt nekem. A 1910P is jo, csak tenyleg 25ms-os. :(

#790 Felhasználó inaktív   dove 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 04. 05. 10:13

sziasztok!
17es tft vasarlasa elott allok
2 samsung modellt(172X és 173P) vennek figyelembe, ezekrol kene -ha van- egy kis sajat tapasztalat, jotanacs.
design es a latoszog nem szempont
x nek jobb valaszideje van de a kontrasztarany a P nel jobb
felhazsnalas: mernoki programok alkalmazasa (ic tervezes ilyesmi..) + office alkalamzasok és filmek

#791 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 05. 16:18

Idézet: dove - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 11:17

sziasztok!
17es tft vasarlasa elott allok
2 samsung modellt(172X és 173P) vennek figyelembe, ezekrol kene -ha van- egy kis sajat tapasztalat, jotanacs.
design es a latoszog nem szempont
x nek jobb valaszideje van de a kontrasztarany a P nel jobb
felhazsnalas: mernoki programok alkalmazasa (ic tervezes ilyesmi..) + office alkalamzasok és filmek

172X a speckók ellenére borzasztó lassú! Épp ezért 173P

#792 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:58

Sziasztok! Van-e valakinek acer al 1912 monitorral tapasztalata? Most sulinetben meg tudnám venni. Éppen 180 ezer, 3 éves tartós bérletre (utána már nem leszek sulinet jogosult), sajnálnám az államnak hagyni a pénzt. Vennék hozzá külső vga kimenetes tv tunert, és 19 colos lcd tvje lenne a gyerekeknek. Később vehetnék hozzá számítógépet is, ha esetleg szükséges lenne. Köszi: Fender

#793 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 07:20

Hali!

Bocs, ha már kiveséztétek, de annyi lenne csupán a kérdésem, hogy az fps játékokhoz hány ms-os TFT kell? Vagyis mi felel meg a 125Hz-nek?

Van valami táblázat, hogy hány ms hány Hz-nek felel meg kb? (vagy most nagy hülyeséget kérdeztem :fear: )

köfi

#794 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 07:28

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2004. április 6, kedd - 8:24

Hali!

Bocs, ha már kiveséztétek, de annyi lenne csupán a kérdésem, hogy az fps játékokhoz hány ms-os TFT kell? Vagyis mi felel meg a 125Hz-nek?

Van valami táblázat, hogy hány ms hány Hz-nek felel meg kb? (vagy most nagy hülyeséget kérdeztem :fear: )

köfi

Igen! :)

125Hz az még eléggé science fiction TFT-nél

ms-ből pedig úgy csinálsz Hz-t, hogy pl veszed a reciprokát, és megszorzod 1000-rel. (Ugyanúgy mint a RAM-nál)

25ms->40
20ms->50
.
.
8ms->125 

:think:  Ez még odébb van.

#795 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 06. 10:03

Soxor elhangzott itt az AG-Neovo F-417-es moncsi neve,de mintha nem
olyanok nyilatkoztak volna rola,akik ilyet hasznalnak,hanem elegge akademikus
megallapitasok hangzottak el a papir-parameterek alapjan...
Nos en ilyet hasznalok tavaly augusztus ota,es azt mondom,hogy az arkategoriajaban
egeszen kivalo!A szinei elenkek,torzitast nem latok rajta, a latoszoge eleg nagy ahhoz,hogy a fejmozgas ne legyen zavaro,kicsi utanhuzasa van,de meg lehet szokni!
Igaz-elegge el nem itelheto modon nem a daralos,felkoncolos,lodd szet,taposd el-jatekokat preferalom.
Elotte a CRT-moncsival allandoan begyulladt a szemem.Ez-ugy nez ki-megszunt! A DVI csati hianyat
tuleltem! Egy dolog zavar,hogy a hattervilagitas fekete kepernyonel nem egyenletes. Na es? :smoker:
Forumlako

#796 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 17:32

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2004. április 6, kedd - 8:32

ms-ből pedig úgy csinálsz Hz-t, hogy pl veszed a reciprokát, és megszorzod 1000-rel. (Ugyanúgy mint a RAM-nál)

25ms->40
20ms->50
.
.
8ms->125 

Hmmm, de gondolom a 25ms nem úgy néz ki mint egy 40Hz-en száguldó CRT :think: , vagy tééleg' olyan darabos?

#797 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 17:51

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2004. április 6, kedd - 6:32

25ms->40
20ms->50
.
.
8ms->125 

Nem egészen. Már 3x leírtam: a megadott ms értékek 2 változás összegét jelentik: Tr (feketéből fehérbe, rise time) + Tf (fehérből feketébe, falling time). Ez egy ilyen szabványos értékmegadási módszer, így írják elő. Egy képernyőfrissítésnél viszont természetesen csak egy változás van egy adott szubpixelen. Ezért, a max. (elméleti!) frissítés kiszámolásához a két érték (Tr vagy Tf) közül a nagyobbat kell venni (mert az a lassabb, az lesz a meghatározó).

35ms -> 15ms+20ms -> 50Hz
30ms -> 15ms+15ms -> 66Hz
25ms -> 10ms+15ms -> 66Hz
20ms -> 6ms+14ms -> 71Hz
16ms -> 4ms+12ms -> 83Hz

Az ne zavarjon minket, hogy 1-2 gyártó sem tud számolni (pl. Viewsonic, bár néhány helyen érdekes módon jól számol, azaz nem az összeget veszi alapul). És vigyázni kell, mert újabban néhány helyen nem szabványosan van megadva, tehát nem a Tr+Tf van megadva, csak az egyik.

És a másik, hogy ez csak elméleti számítás. 75Hz-et is meg lehet jeleníteni egy elvileg 66Hz-et megjeleníteni képes LCD-n (már ha tudja vogadni az elektronika), csak picivel több "utánhúzást" lehet majd látni, mintha egy gyorsabb LCD-n lenne. (Illetve, bonyolódik a kérdés, ha MVA vs. S-IPS összahasonlítást csinálunk, lásd korábban.)

Mellesleg, a DVI csatlakozás jelen idő szerint mindíg 60Hz-re áll be.

#798 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 17:55

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2004. április 6, kedd - 16:36

Hmmm, de gondolom a 25ms nem úgy néz ki mint egy 40Hz-en száguldó CRT :think: , vagy tééleg' olyan darabos?

Akkor lenne darabos, ha a videokártya is 40Hz-en nyomná ki a képet... Így csak elmosódottabb lesz, mintha pl. egy "16ms"-es panel lenne.

Pontosabban, hogy semmi se legyen olyan egyszerű, néhány - tudtommal csak korábbi korábbi - panel elektronikája is belezavar ebbe (pl. Sony-knál láttam ilyet), azaz lassabban frissíti a képet, mint ahogy a videokártyából kapja azt. Ezeken látszik némi darabosság. De remélhetőleg ez már a múlté.

#799 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:17

Idézet: kokler - Dátum: 2004. április 6, kedd - 9:07

Soxor elhangzott itt az AG-Neovo F-417-es moncsi neve,de mintha nem
olyanok nyilatkoztak volna rola,akik ilyet hasznalnak,hanem elegge akademikus
megallapitasok hangzottak el a papir-parameterek alapjan...

Alapvetően hibás a meglátásod a megállapításaim természetét illetően. Élőben nézelődtem, válogattam, majd utánanéztem, hogy miért is látom jobbnak az egyiket, mint a másikat. Mi az a - egyesek számára, pl. a számomra zavaró - pepita-váltakozás egyes monitorokon (mint kiderült, az újabb TN-eken; bár még ez is jobb, mint a korábbi, még szembetűnőbb színkeverésük), stb. Úgy tűnik, nem csak az izlések különbözőek, hanem a minőségi elvárások is (ami meg nagyrészt egyéni érzékenység kérdése)...

Nem mondtam, hogy a TN paneles monitorod rossz, de tény, hogy létezik nála jobb is. De ne vedd a szívedre!

Mellesleg, én már majdnem megvettem egy Hyundai Q17-et (amiben ugyanolyan, 20ms-es HyDIS panel van, mint a tiedben, csak ezen van DVI is), mert már nagyon kellett egy másik monitor, és a barátnőm beszélt le róla, mert őt is zavarta a pepitázás, és hogy függőlegesen (még) kisebb a láthatósági szög, mint vízszintesen.

Bár, el kell még mondani, hogy a mai desktop TN panelk elé van téve egy plusz filmréteg, ami némileg megnöveli a láthatósági szöget, így még mindíg jobbak, mint a laptopok paneljei. (Mivel azokon nincs ilyen filmréteg, mivel az áttételesen növeli a fogyasztást.)

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 06. 20:20 -kor

#800 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:23

Victor és mit szólsz a BenQ767-12 höz?
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.