HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 24. 10:22

Idézet: Damien - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:10

Nos, végül egy Fujitsu-Siemens S17 -es lett megvéve - 16msec, pixelhiba-mentes, DVI bemenet -

Meg egy kerdes, ez az s17-1 jelzesu monitor? Ebbe milyen panel van?
"If all you have is a hammer, every problem tends to look like a nail"

#942 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 10:37

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2004. április 24, szombat - 10:46

Fákk! Sikerült kifognom egy pixelhibás monitort. Egy teljesen halott, és egy zölden világító.  :mad:  :(
Hétfőn viszem vissza

A pixelhibát leszámítva mi a véleményed róla? Azt kaptad, amire számítottál? Elegendő az a 20ms?
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#943 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 11:42

Idézet: slick - Dátum: 2004. április 24, szombat - 11:22

Meg egy kerdes, ez az s17-1 jelzesu monitor? Ebbe milyen panel van?

Igen, S17-1 a típusa, a panelra vonatkozólag viszont se a gépkönyvében, se a gyártó honlapján, se máshol nem találtam adatot, mindenhol csak "aktív TFT" -ként emlegetik - ami ugyebár elég tág meghatározás! :-)))
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#944 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 13:13

Idézet: Damien - Dátum: 2004. április 24, szombat - 10:42

Igen, S17-1 a típusa, a panelra vonatkozólag viszont se a gépkönyvében, se a gyártó honlapján, se máshol nem találtam adatot, mindenhol csak "aktív TFT" -ként emlegetik - ami ugyebár elég tág meghatározás! :-)))

Koszi, marha jol nez ki ez a moncsi :up:
Nah remelem Victor megtalalja valahol es tajekoztat a panel tipusarol, bar a szogek alapjan TN+Film, kerdes ki a gyarto.

#945 Felhasználó inaktív   koryyy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 24. 13:30

Sziasztok!

Kinek van közületek F-417-ese?

Légyszi írjátok meg milyen beállításokkal használjátok, mert nekem nagyon nem tetszik a gyári beállításos kép :( (esetleg más tft beállítás is érdekelne)
Ez lehet, hogy nem is a monitor hibája, hanem valami beállításos gubanc?
légyszi írjatok, ez kritikán aluli :(((  (kb. mintha 100-on állna a kontraszt úgy néz ki most minden szöveg + a grafika sem olyan, amilyen a crt-men)

köszi!

#946 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 17:57

Idézet: slick - Dátum: 2004. április 24, szombat - 12:13

Koszi, marha jol nez ki ez a moncsi :up:
Nah remelem Victor megtalalja valahol es tajekoztat a panel tipusarol, bar a szogek alapjan TN+Film, kerdes ki a gyarto.

A mániákus panel-típus keresgélő, mi? :D Csak addig volt ez igazán érdekes nekem, amíg én is monitort kerestem magamnak! ;)

Na mindegy. Természetesen TN+film. És érdekes módon nem a szokásos AU-Optronics-os 16ms-esnek tűnik, mivel annak a függ. szöge is 140°. Ilyet sem láttam még.

Némi infó: http://www.prad.de/guide/ergebniss_verglei...mit=vergleichen

#947 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 18:58

Egy jó kis cikk a TFT-kről "kezdőknek és haladóknak": http://www.anandtech...html?i=1855&p=1
(És betettem néhány képet a Mi micsoda a monitor felépítésében..... topikba.)

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 24. 19:03 -kor

#948 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 20:08

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 24, szombat - 16:57

A mániákus panel-típus keresgélő, mi? :D Csak addig volt ez igazán érdekes nekem, amíg én is monitort kerestem magamnak! ;)

Na mindegy. Természetesen TN+film. És érdekes módon nem a szokásos AU-Optronics-os 16ms-esnek tűnik, mivel annak a függ. szöge is 140°. Ilyet sem láttam még.

Némi infó: http://www.prad.de/guide/ergebniss_verglei...mit=vergleichen

Kedves Victor, azert koszi a faradozasert  :respect:
Az a baj, hogy nemetbol nulla vagyok, tudom babelfish, csak az sokszor osszekeveri a dolgokat  :)
De ha nem AU-Otronics akkor Hynix vagyis Boe Hydis, nem? Bar annak elvileg 20ms a valaszideje....
Viszont ittvan 10ms-os panel is :eek:
Vajon ez mikor kerul beepitesre?

Szerkesztette: slick 2004. 04. 24. 20:09 -kor

#949 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 20:15

Idézet: koryyy - Dátum: 2004. április 24, szombat - 12:30

Sziasztok!

Kinek van közületek F-417-ese?

Légyszi írjátok meg milyen beállításokkal használjátok, mert nekem nagyon nem tetszik a gyári beállításos kép :( (esetleg más tft beállítás is érdekelne)
Ez lehet, hogy nem is a monitor hibája, hanem valami beállításos gubanc?
légyszi írjatok, ez kritikán aluli :(((  (kb. mintha 100-on állna a kontraszt úgy néz ki most minden szöveg + a grafika sem olyan, amilyen a crt-men)

köszi!

Ezektol eltekintve milyen az a moncsi, foleg jatek kozbe erdekelne?

#950 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 20:38

Üdv! Félíg tartozik ide, asztalon használom a TFT-t, de laptophoz van kötve:) Csak kíváncsi vagyok, és szeretnék megtudni egy két dolgot a tft-m adatairól. Egy Hp Compaq Nc 4000esről van szó, kb 12"-os lehet (nem mértem, és nemtudom van-e több változat). Tippek?
/ Eddíg Jk2-t próbáltam csak ki rajta meg videót nézni, elmosódás vagy nincs rajta, vagy nem veszem észre és azthiszem motion blur:D/
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#951 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 12:36

Idézet: slick - Dátum: 2004. április 24, szombat - 19:08

De ha nem AU-Otronics akkor Hynix vagyis Boe Hydis, nem?

(Jogos, nem Hynix, hanem Hydis..)

Idézet

Bar annak elvileg 20ms a valaszideje....
Viszont ittvan 10ms-os panel is :eek:
Vajon ez mikor kerul beepitesre?

(A link nem egészen jó, gondolom, a 17"-es 10ms-esre gondosz.)
Namost érdekes, hogy a Hydis nem is gyárt "20ms"-es 17"-es panelt... Úgy tűnik, a monitorgyártók "átspeccelték" a 25ms-est 20ms-essé... :reklamacio:
Talán azért, hogy így "jelezzék", hogy gyorsabb a 25ms-es MVA-khoz képest [legalábbis "szürke-szürke" átmenetekkor, amiben lassú az MVA], és vagy nem akarták magyarázni a felhasználóknak a paneltechnológiák közötti különbségeket, és/vagy nem nagyon akarták "paneltípus-tudatossá" tenni őket...
Ebből az következhet/ik, hogy egy 25ms-es IPS/S-IPS-es is teljesen jó mozgásra, mivel kb. annyi elmosás van rajta, mint ezen a Hydis-en, azaz nem sok (ti. az sem lassú "szürke-szürkében").
Elvileg hamarosan csak megjelennek a gyorsabbik panellel szerelt monitorok. (De az is lehetséges, hogy képminőségben nem elég jó, hiába gyors. Majd kiderül.)

#952 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 13:25

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 11:36

(Jogos, nem Hynix, hanem Hydis..)

(A link nem egészen jó, gondolom, a 17"-es 10ms-esre gondosz.)
Namost érdekes, hogy a Hydis nem is gyárt "20ms"-es 17"-es panelt... Úgy tűnik, a monitorgyártók "átspeccelték" a 25ms-est 20ms-essé... :reklamacio:
Talán azért, hogy így "jelezzék", hogy gyorsabb a 25ms-es MVA-khoz képest [legalábbis "szürke-szürke" átmenetekkor, amiben lassú az MVA], és vagy nem akarták magyarázni a felhasználóknak a paneltechnológiák közötti különbségeket, és/vagy nem nagyon akarták "paneltípus-tudatossá" tenni őket...
Ebből az következhet/ik, hogy egy 25ms-es IPS/S-IPS-es is teljesen jó mozgásra, mivel kb. annyi elmosás van rajta, mint ezen a Hydis-en, azaz nem sok (ti. az sem lassú "szürke-szürkében").
Elvileg hamarosan csak megjelennek a gyorsabbik panellel szerelt monitorok. (De az is lehetséges, hogy képminőségben nem elég jó, hiába gyors. Majd kiderül.)

Igen, en is azt irtam, hogy Hynix [/U]vagyis[U] Boe Hydis  :)
A link meg azer "rossz" mert ilyen menus kivalasztas van es nem jottem ra, hogy tudnam kozvetlenul a 17-es 10ms-os panelt belinkelni  :)
Ugy tunik meg egy kicsit varni fogok a vasarlassal, hatha lesz egy tokeletes lcd  :cool:

#953 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 20:13

Most vettem észre, hogy a monitoromon egy-egy függőleges sávban homályos a kép. Mi a franctól lehet? Garis a dolog, Nokia testtel a függőleges csíkozásnel ebben a sávban tök zizi a kép. Eddig tuti nem volt ilyen. Mintha fókusz-probléma lenne, de TFT-n???? A moncsi LG 1710S. Holnap képet is küldök róla, meg megnézem a munkahelyit is, de ez nem hiszem, hogy gyári...
. . . a n y t h i n g

#954 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 21:25

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 19:13

Most vettem észre, hogy a monitoromon egy-egy függőleges sávban homályos a kép. Mi a franctól lehet? Garis a dolog, Nokia testtel a függőleges csíkozásnel ebben a sávban tök zizi a kép. Eddig tuti nem volt ilyen. Mintha fókusz-probléma lenne, de TFT-n???? A moncsi LG 1710S. Holnap képet is küldök róla, meg megnézem a munkahelyit is, de ez nem hiszem, hogy gyári...

Analógról megy? Mert ha igen, akkor digitalizálási probláma lehet. Azaz nincs jól beállítva a "clock", és/vagy a "phase". Van rajta automata beállítás? Ha DVI-ről ilyen, az már gázosabb.

#955 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 13:03

Idézet: hajsza - Dátum: 2004. április 24, szombat - 11:37

A pixelhibát leszámítva mi a véleményed róla? Azt kaptad, amire számítottál? Elegendő az a 20ms?

Kicserélték. :)

A UT2004 elég furcsa volt elsőre, érezhető volt elmosódás, de hamar megszoktam, annak ellenére, hogy háklis vagyok, ha nincs min 50fps. Megszokható és nem zavarja a játék teljesítményt. :)

Beállítottam egy színprofilt, ami olyan színeket produkál mint a CRT-n volt, de kicsit világosabb, hiába állítgatom. Viszont így a PS nyávog jpeg megnyitásakor, hogy más a színprofil, nem tudom, erre mi a megoldás.. :confused: A Adobe RGB-val lilás képet ad. Nem próbáltam, hogy ha az általam beállítot színprofillal mentem a képet, akkor más gépen milyen lesz.

Maga a monitor gyönyörű, nagyon igényes kidolgozás.
17"-es CRT-mhez képest órási, és ami a legjobb, nem fáj a szemem-fejem több óra után sem. Nem foglal annyi helyet, nem melegszik, stb. Sokkal kevésbé érzékeny a tükröződésre mint a CRT, nem kell minden függönyt, rolót lehúzni, ha az ember sötétebb képet, filmet, stb. néz. :)
Filmnézéssel semmi gond. Szvsz képfeldolgozásra is nagyon jó, csak ez a színprofil zavar egy kicsit.  :think:

#956 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 13:25

A látószöggel - mint ahogy az várható volt -  sincs semmi gond. Teljesen homogén.

Előtte egy 172S-en (25ms) próbálgattam az UT-t, az _sokkal_ elmosódottabb képet produkált.
Viszont ami még furcsa még, hogy tű éles a kép.

#957 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 13:41

Tényleg, a visszavitt pixelhibás TFT-kel mi lesz?  :confused:

#958 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 21:31

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 20:25

Analógról megy? Mert ha igen, akkor digitalizálási probláma lehet. Azaz nincs jól beállítva a "clock", és/vagy a "phase". Van rajta automata beállítás? Ha DVI-ről ilyen, az már gázosabb.

KCS-t neked! Tényleg, így utólag rémlik, hogy játszottam a clock-kal, de nem gondoltam volna, hogy 4 db 50-es érték is van, én rossz 50-esre állítottam vissza....THX :respect:
. . . a n y t h i n g

#959 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 22:24

Hali!

Használ errefelé valaki huzamosabb ideje samsung 173p moncsit? Ma elhoztam egyet itthonra 2.monitornak (internetezésre/melóra) eddig nagyon kellemesen csalódtam benne, de hosszabb
távra gondolnám a megtartását és nem szeretnék zsákba macskát venni.

design-ra nagyon bejön, 700:1 kontraszt, a-si/PVA panel 25ms 178/178 látószög.
Elég jókat írtak róla. Játékra nem használnám, arra tökéletes az IBM CRT  ;)

http://www.samsungusa.com/cgi-bin/nabc/pro...od_id=DI17PSQAQ

fasza hogy csak egy gomb van rajta (power) minden más szoftverből  :)

Szerkesztette: Deo 2004. 04. 26. 22:32 -kor

A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#960 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 27. 06:56

Vazz! Ezen is van 2 pixelhiba (az egyik alapból volt, a másik pár óra használat után jött elő), ez normális??
Nem teljesen halott, az egyik pirosan(lilán), a másik zölden világít..

Vigyem vissza, ugye? :think:
Nem egy olcsó monitor..  :reklamacio:

Szerkesztette: Georgo a dékán 2004. 04. 27. 06:58 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50