HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 01. 10:26

Idézet: Damien - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 6:30

Hát.... TN panelekre ez biztosan nem igaz! Nekem van egy 40 msec -os TFT-m (AOC LM520A, gondolom ez TN), valamint egy 16 msec-osom is (Fujitsu-Siemens S17-1) és nem mondanám, hogy mindegy lenne!! Az AOC-on valami rettenet az ablakmozgatás alatt a betűk kinézete! (az S17-hez képest) Ha azt mondom, hogy a TN panelesen 40 msec-nál csak internetezni és irodai munkákat (Word, Excel, programkód-írás, stb.) lehet végezni - akkor azt hiszem, nem sokat tévedek. Ezzel szemben 16 msec mellett már (igaz, kompromisszumokkal) lehet játszani is. (A kompromisszumokat itt elsősorban a színekre értem - a nyomdai grafikusok még egy darabig valószínúleg CRT-ket fognak használni - de emiatt gondolom az ő fejük (szemük :) ) fáj...

Nem így értettem. (Bocs, nem volt elég egyértelmű.)

Természetesen a 16-20ms-es TN-ek sokkal jobbak, mint a korábbi TN-ek. De nem igazán jobbak, mint pl. egy 25ms-es S-IPS (mondjuk ebből nem sok van a piacon még). És ha megjelennek a 16-20ms-es S-IPS-ek (mondjuk nem lehet tudni, mikor), mindenben verni fogják őket.

Mellesleg, egy S-IPS már-már használható kiadványszerkesztésre. Jóval közelebb áll a képe a CRT-hez, mint a TN-eké (kivéve az élességet, amiben minden normális LCD verhetetlen).

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 01. 10:27 -kor

#982 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 10:38

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 7:51

1 hete vettem LG 1910 P - t.
Tapasztalatok : a 25 ms már elég bármire , kivéve a harcore játékot.

Ráadásul a te monitorodban MVA panel van, ellentétben a 1910S és B-vel, amiben ugyancsak 25ms-es, de S-IPS panel van, ami a megegyező elvi response time ellenére gyorsabb.

Idézet

A színek sokkal szebbek mint crt - n

Merész kijelentés! :) Bár én is így gondolom, szal pl. az én S-IPS-emen is jobban tetszenek a tájképek :), mint a Sony CRT-men (pedig az sem volt rossz), de egyesek ezt váltig tagadják, hogy egy LCD jobb lehet színekben, mint egy CRT. Bár legtöbbjük valószínűleg eddig csak TN-t látott. Az is igaz, hogy ha egy fénykép színezete el van cseszve, az bármely LCD-n jobban kijön - de ez nem biztos, hogy hátrány.

UPD: átírtam, mert a 1910P-ben mégsem S-IPS van, hanem MVA.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 01. 10:46 -kor

#983 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 14:01

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 11:38

Ráadásul a te monitorodban MVA panel van, ellentétben a 1910S és B-vel, amiben ugyancsak 25ms-es, de S-IPS panel van, ami a megegyező elvi response time ellenére gyorsabb.

Merész kijelentés! :) Bár én is így gondolom, szal pl. az én S-IPS-emen is jobban tetszenek a tájképek :), mint a Sony CRT-men (pedig az sem volt rossz), de egyesek ezt váltig tagadják, hogy egy LCD jobb lehet színekben, mint egy CRT. Bár legtöbbjük valószínűleg eddig csak TN-t látott. Az is igaz, hogy ha egy fénykép színezete el van cseszve, az bármely LCD-n jobban kijön - de ez nem biztos, hogy hátrány.

UPD: átírtam, mert a 1910P-ben mégsem S-IPS van, hanem MVA.

Igen , és ezzel is lehet filmet nézni vagy játszani. 
A színek a tn - eken azért rosszak mert kicsi a látószög. Valamint a fehér és a fekete nem homogén.
Az én monitoromon nem látok ilyesmiket. Mivel ez ugye mva.
A filmeknél jól látszik a tömötítés kockássága és a fakó színek is , míg crt - n ez sokkal kevésbé vehető észre. Viszont ha pl. egy képnél jók a színek akkor az a tft - n hihetetlen jól néz ki , míg a crt - n átlagos.
Gazdaságos szemek by AOC

#984 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 17:12

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 15:01

Viszont ha pl. egy képnél jók a színek akkor az a tft - n hihetetlen jól néz ki , míg a crt - n átlagos.

Ezt én másképp látom. Igaz nekem már egy másfél éves model van, de ha átmegyek haverhoz akinek egy mezei 17-es Samsung CRT-je van akkor mindig leesik az állam, hogy mennyivel jobbak nála a fényképek. Persze itt nagyon jó minőségű képekről van szó, nem holmi 50k-s digimasinákkal készül gagyikról...

#985 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 17:42

Idézet: saen - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 16:12

Ezt én másképp látom. Igaz nekem már egy másfél éves model van, de ha átmegyek haverhoz akinek egy mezei 17-es Samsung CRT-je van akkor mindig leesik az állam, hogy mennyivel jobbak nála a fényképek. Persze itt nagyon jó minőségű képekről van szó, nem holmi 50k-s digimasinákkal készül gagyikról...

Milyen monitorod is van?

#986 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 17:56

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 13:01

A színek a tn - eken azért rosszak mert kicsi a látószög. Valamint a fehér és a fekete nem homogén.

Nem csak ezért, bár ez is fontos. A TN-ek legtöbbje (szerintem mind) alapvetően 18 bites (262 ezer színárnyalat, színösszetevőnként 64 árnyalat, ez bizony kevés), a köztes árnyalatokat különféle - tapasztalt szemnek jól látható - ditherelésekkel próbálják kikeverni. Emellett általában nem is teljesen egyenletes nem hogy a 256 (kikevert) fokozat, még a 64 fokozat sem. És az is egy dolog, hogy a legtöbb esetben "buta" az elektronika, nem állítja be automatikusan a legoptimálisabban a kontrasztot (fényerőtől függően a 256 fokozat mindíg meglegyen, stb.).

#987 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 18:33

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 18:42

Milyen monitorod is van?

Sony SDM-X52, TN panel.

Pontosan a kevés szín miatt elvesznek a részletek + az oldalról bevilágítás miatt a kép szélei világosak, középen sötétebb. De ugyanez megvan a mai "egyenetlen feketéjű" tft-knél. Fotók nézegetésére szerintem a TN panel nem az igazi...

Szerkesztette: saen 2004. 05. 01. 18:36 -kor

#988 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 19:10

Idézet: saen - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 17:33

Sony SDM-X52, TN panel.

Pontosan a kevés szín miatt elvesznek a részletek + az oldalról bevilágítás miatt a kép szélei világosak, középen sötétebb. De ugyanez megvan a mai "egyenetlen feketéjű" tft-knél. Fotók nézegetésére szerintem a TN panel nem az igazi...

Én is így gondolom. De szerintem Füleske is inkább csak a saját (MVA-s) monitorára gondolt.

#989 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 19:29

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 20:10

Én is így gondolom. De szerintem Füleske is inkább csak a saját (MVA-s) monitorára gondolt.

Igen , én a sajátomra gondoltam.
Az nem meglepő , hogy a tn színekben nem jobb , sőt sokkal rosszabb mint a crt - k.
De az mva és s-ips monitorok meg jobbak , szebbek a színek , valódi 24 bit , ahogy írtad meg amit én írtam az is igaz.
Ha az user hardcore fps játékos akkor 16 ms tn panel kell neki.
Ha szép színek , igényes kép kell , akkor mva vagy s-ips.
Majd pár év múlva talán összejön ez a kettő. Bár lehet hogy ehhez nem tft monitor kell , hanem valami újabb technológia.
Gazdaságos szemek by AOC

#990 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 20:13

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 20:29

Igen , én a sajátomra gondoltam.
Az nem meglepő , hogy a tn színekben nem jobb , sőt sokkal rosszabb mint a crt - k.
De az mva és s-ips monitorok meg jobbak , szebbek a színek , valódi 24 bit , ahogy írtad meg amit én írtam az is igaz.
Ha az user hardcore fps játékos akkor 16 ms tn panel kell neki.
Ha szép színek , igényes kép kell , akkor mva vagy s-ips.
Majd pár év múlva talán összejön ez a kettő. Bár lehet hogy ehhez nem tft monitor kell , hanem valami újabb technológia.

Bocsesz, ezt félrenéztem. TN panelra gondoltam.

Szerkesztette: saen 2004. 05. 01. 20:14 -kor

#991 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 22:09

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 18:29

Bár lehet hogy ehhez nem tft monitor kell , hanem valami újabb technológia.

Én az OLED-eseket várom már nagyon, állítólag elég jók lesznek (ami nem is csoda, a technológia alapján). Sőt, azt hittem, a CRT-t már csak ilyenre fogom lecserélni. De szegény idő előtt "megöregedett", és másik CRT-t már nem akartam. De így mostmár "kihúzom" azt a néhány évet. ;)

#992 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 00:30

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 23:02

Ez olyan dolog, hogy pl. sokan nem tudnak különbséget tenni még egy 2000Ft-os hangkártya és egy Live! között sem (pedig van még közöttük is 1-2 plusz kategória). Akkor mindenkinek a 2000Ft-osat kell vennie? (Korábban a 2000Ft-os is drágább volt, és ha senki sem akart volna jobbat [nem csak csatornaszámban!], akkor nem is sokat változott volna a dolog.) És akkor ott vannak még a 15000-es [Audigy], az 50000-es [félprofi], vagy épp a 150000-es [profi] kártyák. Szerintem a TN paneles monitorok, ha a hangkártyákhoz hasonlítjuk, valahol a Live! szintjén vannak.

OK, a mai TN-ek már viszonylag jók, de ha mindenki csak ezt veszi, kiszorulnak a piacról a még jobb fajták, vagy legalábbis kis piaci részesedésük marad (alig csökken az áruk). Ez lenne a cél? Nem hiszem.

Jézusom! :bolond: Megnézted Te, hogy mit írtam? Annyit, hogy tökéletesen elégedettek vagyunk vele többen is. Erre meg jösz nekem a piaccal és a többi kirohanásoddal. Nyugi! Azért ugye nem baj, hogy többünknek is bejött?  :confused: Ja és léci ne adjál a számba oian szavakat, amiket nem is mondtam:

Idézet

Akkor ezentúl mindenkinek elégedettnek kell lennie vele, és aki panaszkodik, az csak egy szuper-sznob lehet?

Legyél szives, őrizd meg az objektivitásod és a higgadtságod, amennyiben ez lehetséges. Thx!

Yany
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#993 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 09:29

LG L1910B LCD monitor PixPerAn tesztje.
(LCD tesztelő program letölthető a Prad.DE német oldalról)

Grafikmodus:  1280x1024 @ 32 bpp
Frame Rate:   60.0 Hz
Gamma Faktor: 2.7437

Flaggen-Test:     s->w: 79.2%, w->s: 85.0%, s->g: 85.7%, w->g: 74.8%
Verfolgungs-Test: 16(26.7ms), 15(31.3ms), 13(27.1ms)
Lesbarkeit:       Tempo 8
Spiel:            Score: 199 Punkte, Trefferrate: 32%
Schlierenbild:    Bild Nr. 3, Tempo 16, Gamma 2.30, r.exp 0.78, r.time 13.0, r.delay 2.5, f.exp 1.38, f.time 12.0, f.delay 10.5, s.tempo 16

Csatolt fájl:

Szerkesztette: xlacix 2004. 05. 02. 09:30 -kor

#994 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 10:33

Még tavaly akartam TFT-t venni sulinetre, de persze nem sikerült szerezni. Akkori kínálatból az Acer 1731-et néztem ki magamnak, de nem tudom, hogy most mit érdemes venni. Pénzben ez a max (150e), az RCA bemenet fontos (gondolom ez leszűkíti a kört rendesen), és persze 17"-es legyen.
Ha van tippetek, hogy mit lenne még érdemes megnéznem az Aceren kívül, azt köszönettel venném.

#995 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 10:43

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 30, péntek - 20:15

Még én sem láttam sötét szobában MVA/PVA panelt, de szerintem az sem koromfekete olyankor.

Pénteken megrendeltem a PAM-nál egy Samsung 173P-t. Jövő hét csütörtök-péntek tájára igérik, hogy kiszállítják. Utána megmondom, hogy mennyire is fekete az a fekete ;) .  Számítok egyébként némi utánhúzásra, de több helyen azt írták, hogy csak olyan mértékű, amit a szem viszonylag gyorsan megszokik és utána már fel sem fog tűnni. Szerencsére egyébként a szimulátorok és RPG-k inkább a kedvenceim, mint az FPS-ek.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#996 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 10:48

Idézet: Manta - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 11:33

Még tavaly akartam TFT-t venni sulinetre, de persze nem sikerült szerezni. Akkori kínálatból az Acer 1731-et néztem ki magamnak, de nem tudom, hogy most mit érdemes venni. Pénzben ez a max (150e), az RCA bemenet fontos (gondolom ez leszűkíti a kört rendesen), és persze 17"-es legyen.
Ha van tippetek, hogy mit lenne még érdemes megnéznem az Aceren kívül, azt köszönettel venném.

Én két hete vettem egy Fujitsu-Siemens S17-1  -es TFT-t, 16msec, DVI, sulinetre, 3 év garival, bruttó 135 ezerért - szerintem nagyon megérte az árát. (Egyébként minek Neked az RCA bemenet? A legolcsóbb hangfalpár is jobban szól, mint a TFT-k beépített "csipogói"! :D  - nekem az első dolgom volt, hogy lekaptam róla a hangszórókat tartó egységet.)
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#997 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 10:58

Idézet: Damien - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 9:48

Egyébként minek Neked az RCA bemenet? A legolcsóbb hangfalpár is jobban szól, mint a TFT-k beépített "csipogói"! :D

RCA video bemenet!
S17-et ismerem, megéri, meg jól is néz ki, de csak gépre tudom kötni.

#998 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 11:07

Idézet: Manta - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 11:58

RCA video bemenet!
S17-et ismerem, megéri, meg jól is néz ki, de csak gépre tudom kötni.

Értem- mindenáron a hangra asszociáltam az RCA-ról! De az EuroSCART által kiadott jelekben (amit az asztali DVD-k többsége tud szolgáltatni) ugyanúgy megtalálható az R,G,B jel  és a Vsync,Hsync, mint a videokártyákra csatlakozó DSUB bemeneti csatlakozón - gondolom valahogy csak meg lehet oldani az összekötést (esetleg valami szintillesztő, ha kell egyáltalán) - és akkor nem vagy kötve az RCA bemenethez..
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#999 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 11:21

Idézet: hajsza - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 11:43

Pénteken megrendeltem a PAM-nál egy Samsung 173P-t. Jövő hét csütörtök-péntek tájára igérik, hogy kiszállítják. Utána megmondom, hogy mennyire is fekete az a fekete ;) .  Számítok egyébként némi utánhúzásra, de több helyen azt írták, hogy csak olyan mértékű, amit a szem viszonylag gyorsan megszokik és utána már fel sem fog tűnni. Szerencsére egyébként a szimulátorok és RPG-k inkább a kedvenceim, mint az FPS-ek.

A fekete nálam homogén koromfekete , bevilágítás nincs .
A fehér szintén homogén fehér.
Gazdaságos szemek by AOC

#1000 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 13:52

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 23:09

Én az OLED-eseket várom már nagyon, állítólag elég jók lesznek (ami nem is csoda, a technológia alapján). Sőt, azt hittem, a CRT-t már csak ilyenre fogom lecserélni. De szegény idő előtt "megöregedett", és másik CRT-t már nem akartam. De így mostmár "kihúzom" azt a néhány évet. ;)

Ahogy így elnézem egy új technológia még legalább 10 év.
Mikor is jelent meg a színes tft ? Valamikor a 90 - es évek elején ?
És a crt ? 50 éve ?
Persze lehetne már most is újabb technika, de a tft - ket is el kell adni , ezért a gyártóknak nem érdekük a túl gyors fejlődés. Még párszor eladják ugyanazt a technikát.
Gazdaságos szemek by AOC

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.