Asztali TFT-k
Elküldve: 2003. 11. 28. 14:12
Nem zavaro, csak ha homogen szurke vagy fekete a hatter, es epp oda vetul a tekintetem. De akkor nagyon.
Elküldve: 2003. 11. 28. 16:10
idézet:
Ezt írta Emvy:
Ez röhej. Valahogy túlexponálták, vagy ilyesmi. Egy szubpixelhibát lazán el lehet viselni hosszabb távon is.[/quote]
Egyetértek, nekem is van subpixelhiba, de mégcsak nem is hasonlít a képen lévőre. Ha megnéznéd a monitorom és nem mutatnám meg neked hol a hiba, észre sem vennéd és ez tök komoly!
Elküldve: 2003. 11. 28. 17:01
idézet:
Ezt írta Olympia:
Én is ezt vennék, de nemhogy sulinetben, egyáltalán nincsen már...[/quote]
hát igen....körbejártam ma.......senkinek sehol semmilyen normális tft.........szal a kérdés el van döntve......majd talán jövőre..........
Elküldve: 2003. 11. 28. 23:22
Sulinetes 15"-os TFT-k kaphatóságáról mit tudtok?
Boldog tulaja vagyok egy otthoni 17"-es Acer 1731-esnek, ami nagyon tetszik. Szép kép, abszolút hibamentes, és semmi baj a sebességével. Filmnézéstől kezdve TV Tuner, játékok, minden frankó!
De most egy másik sulinetes lehetőséget szeretnék kihasználni és sürget az idő az év végével. A munkahelyemre kellene egy 15"-os TFT, valami legolcsóbb. Semmi igényem nincs, kizárólag Office alkalmazásokhoz kell. A lényeg az olcsósága. A cég ugyanis egyelőre nem ruház be monitorokból és egy régi, kiégett CRT-vel (egyszerűen vicc!) nem akarom a szemem és az egészségem rongálni.
Tehát tudtok segíteni, hol lelhetőek fel még 15"-ösök Sulinettel? Mert azt hallottam pár hete, hogy erős hiány kezdett kialakulni körükben.
Minden infót előre is köszi!
Üdv:
Zugi
Elküldve: 2003. 11. 29. 01:02
idézet:
Ezt írta Füleske:
Engem a 19 - es lcd - k érdekelnek. Eddig ezeket néztem ki , szerintetek ? :
neovo f419 191ezer
neovo k19 196ezer
ctx 922e 207ezer
benq fp991 219ezer
iiyama 4821dtbk 256ezer
acer 1931 216ezer
eizo 767 260ezer
lg 1810p 188ezer (ez 18 colos de 1910p - t itthon sehol sem látok)
Amit eddig leszűrtem :
A Neovo olcsó de nem túl minőségi.Vagy mégis ?
A ctx már jobb , bumszli kerettel.
A benq külsőre tetszik , de mást nem tudok róla.
Az iiyama tetszik,főleg a 2 dvi bemenet meg a pivot , de amúgy nem tudom milyen.
Az Acer a bemenetek miatt tetszik,de azt írtátok hogy bűn lassú.(Internetre,filmre azért elég ?)
Az LG külsőre tetszik de szintén nem tudom milyen amúgy.
Az eizo a legjobb , de nincs rajta semmi extra , még dvi kábelt sem adnak , és ez a legdrágább.[/quote]
Szia,
én csak két modellről tudok nyilatkozni az itt felsoroltak közül. Nekem K-19 van kb. másfél hónapja, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ha annyira nem fontos a játék, akkor mindenképp MVA paneleset vegyél: gyönyörű színek, korrekt gamma, óriási fényerőtartalék. A K-19-esről a topic előző részében olvashatsz.
A másik pedig az LG 1810P, ha lehet, messziről kerüld el, ez tényleg iszonyú lassú, és kontrasztban sem egy bajnok.
A lényeg, hogy ki tudd próbálni, én pl. meghülyültem volna, ha pixelhibásan kellett volna hazahoznom.
Elküldve: 2003. 11. 29. 01:34
idézet:
Ezt írta melon.:
Szia,
én csak két modellről tudok nyilatkozni az itt felsoroltak közül. Nekem K-19 van kb. másfél hónapja, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ha annyira nem fontos a játék, akkor mindenképp MVA paneleset vegyél: gyönyörű színek, korrekt gamma, óriási fényerőtartalék. A K-19-esről a topic előző részében olvashatsz.
A másik pedig az LG 1810P, ha lehet, messziről kerüld el, ez tényleg iszonyú lassú, és kontrasztban sem egy bajnok.
A lényeg, hogy ki tudd próbálni, én pl. meghülyültem volna, ha pixelhibásan kellett volna hazahoznom.[/quote]
Köszi , akkor lg kihúzva.
19 colosból az ultragagyi és szuperdrága (300+) monitorokon kívül szerintem mindegyik mva panelos.
A kérdés szerintem az , hogy van-e különbség mva és mva között ? Tehát pl. neovo és eizo az ugyanaz a panel - e , és ha nem akkor melyik gyártó panelja jobb. Valamint mely monitorok vannak a " jó " panellal ellátva. Vagy ha ugyanaz a panel akkor meg a " körítés " a fontos ? Magyarul hogy az eizo pl. jobban figyel az egyéb felhasznált anyagok minőségére , gondolok itt mondjuk az elektronikára ? Ezáltal lesz jobb a monitor ?
Amúgy Iiyama pl. nincs senkinek ? Ez pl. nagyon tetszik a fenti dolgok miatt , de eddig senki nem vett ilyet ? Pedig szinte minden boltban kapható.
Elküldve: 2003. 11. 29. 08:02
Két napja vettem, egy Acer AL1721-est, és 10+ évi CRT bámulás után még szokni kell a képét.
Az érdekelne, hogy ki milyen fényerő/kontraszton használja a TFT monitorát. Állítgatom egy ideje, de nem igazán tudom eldönteni, hogyan jobb, érdekelne egy-két tipp

Kösz!
Elküldve: 2003. 11. 29. 08:52
idézet:
Ezt írta Dada.:
hát igen....körbejártam ma.......senkinek sehol semmilyen normális tft.........szal a kérdés el van döntve......majd talán jövőre..........[/quote]
Na igen, ám sulinetben most sürgető lenne a dolog az évvége közeledtével... :o![]()
Elküldve: 2003. 11. 29. 09:10
idézet:
Ezt írta Zugi:
Üdv!
Sulinetes 15"-os TFT-k kaphatóságáról mit tudtok?
Boldog tulaja vagyok egy otthoni 17"-es Acer 1731-esnek, ami nagyon tetszik. Szép kép, abszolút hibamentes, és semmi baj a sebességével. Filmnézéstől kezdve TV Tuner, játékok, minden frankó!
De most egy másik sulinetes lehetőséget szeretnék kihasználni és sürget az idő az év végével. A munkahelyemre kellene egy 15"-os TFT, valami legolcsóbb. Semmi igényem nincs, kizárólag Office alkalmazásokhoz kell. A lényeg az olcsósága. A cég ugyanis egyelőre nem ruház be monitorokból és egy régi, kiégett CRT-vel (egyszerűen vicc!) nem akarom a szemem és az egészségem rongálni.
Tehát tudtok segíteni, hol lelhetőek fel még 15"-ösök Sulinettel? Mert azt hallottam pár hete, hogy erős hiány kezdett kialakulni körükben.
Minden infót előre is köszi!
Üdv:
Zugi[/quote]
[url="http://"http://www.ebolt.hu/product85787.html"]Itt[/url] pl. láttam.
Szerk: bár annyira nem olcsó...
[ 2003. november 29.: mzj szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 29. 16:51
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini
Elküldve: 2003. 11. 29. 16:57
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini
Elküldve: 2003. 11. 29. 17:33
idézet:
Ezt írta mzj:
Hello!
Két napja vettem, egy Acer AL1721-est, és 10+ évi CRT bámulás után még szokni kell a képét.
Az érdekelne, hogy ki milyen fényerő/kontraszton használja a TFT monitorát. Állítgatom egy ideje, de nem igazán tudom eldönteni, hogyan jobb, érdekelne egy-két tipp![]()
Kösz![/quote]
En kozel 20 evet toltottem crt elott, kepzelheted milyen nehez megszokni az uj Acert.
En a 1731-emen, 0-ra allitottam a Brightness, de nem valtozott semmit a kep. A kontraszt 30-as korul van.
Nem az idegesit, hogy tul fenyes, hanem hogy nincs fekete!
Amikor kikapcsolom olyan szep fekete a moncsi
Nekem a szinei fakok voltak alapbol, ezert a detonatorban levo digital vibrance-t felnyomtam 2 fokozattal, igy a voros mar voros, es nem narancssarga.
Elküldve: 2003. 11. 29. 19:32
idézet:
Ezt írta Füleske:
Köszi , akkor lg kihúzva.
19 colosból az ultragagyi és szuperdrága (300+) monitorokon kívül szerintem mindegyik mva panelos.
A kérdés szerintem az , hogy van-e különbség mva és mva között ? Tehát pl. neovo és eizo az ugyanaz a panel - e , és ha nem akkor melyik gyártó panelja jobb. Valamint mely monitorok vannak a " jó " panellal ellátva. Vagy ha ugyanaz a panel akkor meg a " körítés " a fontos ? Magyarul hogy az eizo pl. jobban figyel az egyéb felhasznált anyagok minőségére , gondolok itt mondjuk az elektronikára ? Ezáltal lesz jobb a monitor ?
Amúgy Iiyama pl. nincs senkinek ? Ez pl. nagyon tetszik a fenti dolgok miatt , de eddig senki nem vett ilyet ? Pedig szinte minden boltban kapható.[/quote]
Ezek szinte mind olyan kérdések, amelyekre válaszként itt főleg szubjetktív véleményeket tapasztalatokat olvashatsz. Az enyém az, hogy ha nem vagy pénztárcád ellensége, mindenképp próbáld ki. A neovoban én nem csalódtam, eredetileg egy Viewsonic VP191B-t akartam, csak hát az kb. 80 eFt-tal volt drágább. Így utólag szemrevételezhettem a képét, és úgy gondolom, jó, hogy a márkanévért és a pivot funkcióért nem 'dobtam ki' 80ezerrel többet. Ugyanakkor látatlanban nem mernék venni még egy neovot... Tehát szvsz az összes ilyen kérdésedre akkor kaphatsz választ igazán, ha kipróbálod a kérdéses típusokat, és annak fényében döntenél. Tudom, ezzel nem segítettem sokat, de hidd el, megéri rászánni az időt.
Elküldve: 2003. 11. 29. 19:58
Elküldve: 2003. 11. 29. 20:07
Elküldve: 2003. 11. 30. 01:31
idézet:
Ezt írta mzj:
[url="http://"http://www.ebolt.hu/product85787.html"]Itt[/url] pl. láttam.
Szerk: bár annyira nem olcsó...
[ 2003. november 29.: mzj szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Köszi. De az tényleg nem a legolcsóbb.
Jelenleg a legolcsóbb 15"-os Sulinetes monitor kereséseim alapján egy Hyundai, ami 83.650 Ft, (feltéve ha van még belőle készleten), de egy friss Tesco magazinban láttam egy mégolcsóbbat, szintén Sulinettel ami 79.990. Ebből 60e levonva, durván 20e Ft-ért megéri egy TFT monitor. Erről csak azt lehet tudni, hogy valami ECSmárka. Számomra abszolút noname. Nem tud erről esetleg valaki valamit?
Elküldve: 2003. 11. 30. 01:51
idézet:
Ezt írta Mrt:
En kozel 20 evet toltottem crt elott, kepzelheted milyen nehez megszokni az uj Acert.
En a 1731-emen, 0-ra allitottam a Brightness, de nem valtozott semmit a kep. A kontraszt 30-as korul van.
Nem az idegesit, hogy tul fenyes, hanem hogy nincs fekete!
Amikor kikapcsolom olyan szep fekete a moncsi
Nekem a szinei fakok voltak alapbol, ezert a detonatorban levo digital vibrance-t felnyomtam 2 fokozattal, igy a voros mar voros, es nem narancssarga.[/quote]
Hali!
Ugye mint szintén 1731-es tulajdonos, nekem is a fényerő erősségével volt gondom a CRT után. De nekem megoldódott a probléma a színek állítgatásával. Hiába teszem minimálisra a fényerőt és a kontrasztot is, még mindig erős volt a monitor fénye, most azonban a színekkel játszva beállítottam ahogy szerettem volna éspedig úgy, hogy a színei is tökéletesek számomra.
Úgyhogy továbbra sem értem azokat akik a TFT-k megadott fényerőértékeit hasonlítgatva nem mernek egyik másik félét megvenni és keresik a minél magasabb értékekkel jellemzett monitorokat, holott pl. ez az Acer 1731-es még csak nem is a legmagassabb kontrasztarány értékkel rendelkező masina, de eszméletlen tartalékai vannak, az ember ki sem használja.
Ugyanezt érzem a sebességbeli értékeknél. Az Acer 1731-es az adatai szerint 20ms-os monitor. Nos nekem minden tökéletes rajta. Filmtől kezdve minden. Nem is tudom milyen az az utánhúzás, mert ezen soha nem láttam. Így ezt alapul véve ha kergetik egyesek a 16ms-ot vagy bármilyen kisebb értéket, az is teljesen felesleges. Úgy tudom 25ms alatti monitoroknál már nem is észrevehető emberi szemmel a különbség.
Így felesleges hatalmas pénzekért egy kis, csak a specifikációban megjelenő jobb számadatokért fizetni, miközben a napi használat során semmi jelentőségük.
Elküldve: 2003. 11. 30. 06:26
idézet:
Ezt írta melon.:
Ezek szinte mind olyan kérdések, amelyekre válaszként itt főleg szubjetktív véleményeket tapasztalatokat olvashatsz. Az enyém az, hogy ha nem vagy pénztárcád ellensége, mindenképp próbáld ki. A neovoban én nem csalódtam, eredetileg egy Viewsonic VP191B-t akartam, csak hát az kb. 80 eFt-tal volt drágább. Így utólag szemrevételezhettem a képét, és úgy gondolom, jó, hogy a márkanévért és a pivot funkcióért nem 'dobtam ki' 80ezerrel többet. Ugyanakkor látatlanban nem mernék venni még egy neovot... Tehát szvsz az összes ilyen kérdésedre akkor kaphatsz választ igazán, ha kipróbálod a kérdéses típusokat, és annak fényében döntenél. Tudom, ezzel nem segítettem sokat, de hidd el, megéri rászánni az időt.[/quote]
Nos igen , jó lenne nézegetni őket , de sajnos itt Győrben nem sok helyen van tft kiállítva , ahol meg van ott is 15-17 colos tipusok.Amik nem érdekelnek , mióta láttam egy 120/140 látószögű monitort és szvsz az nagyon kevés. Ha szemből nézem akkor is sötétedik a kép a széle felé. Ha meg a 15 - 17 - es mva - kat nézem azok meg irreálisan drágák . Tehát maradnak a 19 - esek , amiket viszont nem tudok megnézni , így vakon kell döntenem .
Elküldve: 2003. 11. 30. 11:26

Elküldve: 2003. 11. 30. 14:53
idézet:
Ezt írta Füleske:
Engem a 19 - es lcd - k érdekelnek. Eddig ezeket néztem ki , szerintetek ? :
neovo f419 191ezer
neovo k19 196ezer
ctx 922e 207ezer
benq fp991 219ezer
iiyama 4821dtbk 256ezer
acer 1931 216ezer
eizo 767 260ezer
lg 1810p 188ezer (ez 18 colos de 1910p - t itthon sehol sem látok)
[/quote]
Én a Samsung S192V -t tudom neked javasolni. Ez egy teljes puritán modell, sima D-SUB -os csatlakozóval. Ára: 170-175 bruttó. A céghez múlt héten vettünk egyet, nincs rajta pixelhiba, tökéletes a képe, semmi panasz nincs rá, 3 év garancia.
Annyi, hogy hiány van belőle, Budapesten nagykereknél volt 1 db, de talán jövő héten érkezik újabb adag.