HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 04. 10:47

Valszeg a monitorod DVI-n rossz infot közöl a kártyáddal.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#102 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 10:53

idézet:
Ezt írta biglame:
hello!
szokas szerint kezdek elbizonytalanodni... ugy gondoltam, haladok a korral es veszek egy tft-t. acer al1731 vagy neovo s-17 a kiszemelt peldanyok, ezek viszonylag korrektnek tunnek. webes munkakra, fotok feldolgozasara hasznalnam elsosorban, valamint videok szerkesztesere, de arra tv-t hasznalok kontrollmonitornak.
most viszont elgondolkoztam, hogy erdemes tft-re valtani? :confused: ok, dizajnn, meg jol mutat, meg keves helyet foglal, de vajon nem jarnek-e jobban mondjuk pl. egy samsung 959nf-fel? (igaz, ahhoz meg egy nagyobb asztal is kene.)
[/quote]

Ha van hozza helyed, es a szemed miatt sem kell panaszkodnod és/vagy nem ülsz előtte napi 8-10 órát, akkor én azt tanácsolom neked, hogy vegyél crt-t.

Én TFT-t vettem mert nincs helyem, fájt a fejem a képcsőtől, romlott a látásom, és már kezdett elegem lenni, hogy homályos képet bámulok (szeretem látni a pixeleket <= webdesignnál azért fontos), és kb. 12 órát bámulok képernyőt egy nap.

#103 Felhasználó inaktív   kokok 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 04. 14:32

idézet:
Ezt írta bazsiksz:

Most állitottam 800x600/60 Hz-re , de DVI-n keresztül igy sem megy, analogon ok. Amugy win xp sp1 van fent. Egyéb ötlet?
[/quote]

Hi,

bár már sok helyen leugattak az elvakult ATI fanok, de a neten elég sok helyen olvasható, hogy az ATI nem teljesen DVI konform. Ettől még jó kártya, de ez egy bug és szarnak pecselni. Valószínű, hogy mikor boot-olás után vált a bejelentkező képernyőre csökken a jelszint és ezért dobja el a képet. Ha lehet kézzel állítani a monitorodon a bemenő jel forrását akkor próbáld ki, hogy boot-láskor az analóg jelet használja és amikor már megjelent a bejelentkező képernyő akkor váltsál DVI-re. Ha ez így működik szólj és akkor van automatikus megoldás is.

kokok

#104 Felhasználó inaktív   biglame 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 19:33

idézet:
Ezt írta melon.:

Ha van hozza helyed, es a szemed miatt sem kell panaszkodnod és/vagy nem ülsz előtte napi 8-10 órát, akkor én azt tanácsolom neked, hogy vegyél crt-t.
[/quote]

koszonom, dontottem. maradok a crt-nel (iiyama HM704UTc v. samsung 959nf). majd par ev mulva, ha mar annyi lesz egy 19-es lcd, mint most egy 15-os, veszek valami szepet :)
Van eleg kitartasom es tehetsegem hozza, csak sz@rok az egeszre.

#105 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 22:08

idézet:
Ezt írta biglame:

koszonom, dontottem. maradok a crt-nel (iiyama HM704UTc v. samsung 959nf). majd par ev mulva, ha mar annyi lesz egy 19-es lcd, mint most egy 15-os, veszek valami szepet :)
[/quote]

Reméljük, lesz még szemed hozzá, hogy érzékeld majd a különbséget ;)

#106 Felhasználó inaktív   biglame 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 22:35

idézet:
Ezt írta melon.:

Reméljük, lesz még szemed hozzá, hogy érzékeld majd a különbséget ;)
[/quote]

en is remelem :) kb. 7 eve bamulom a monitort folyamatosan, atlag napi 10-12 oraban, es a szemem eddig semmit nem romlott :eek: ezt a kis idot mar kibirom, amig tft-m lesz.

#107 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 19:23

Sorry, hogy nem olvasok vissza, de nem sok kedvem van egész éjjel a gép előtt ülni...
Szóval Ag-Neovo F-415 Milyen? Mit tud? 25, vagy 35 az utánhúzása? Nem tudom, megéri-e megvenni? Egy haveromnak kellene... Előre is köszönöm a segítséget...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#108 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 20:53

idézet:
Ezt írta biglame:

en is remelem :) kb. 7 eve bamulom a monitort folyamatosan, atlag napi 10-12 oraban, es a szemem eddig semmit nem romlott :eek: ezt a kis idot mar kibirom, amig tft-m lesz.
[/quote]

Ritka szerencsés ember vagy, gratulálok! :cool:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#109 Felhasználó inaktív   Attila23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 22:50

idézet:
Ezt írta biglame:

[/quote]

Ha egyszer elkezd romlani, akkor úgysem tudod majd megállítani jó ideig. Amúgy az is sokat árt a szemednek, ha sokat közelre nézel (olvasás is árt), erre a CRT bénaságai csak rátesznek egy lapáttal. Én legalább 20 centivel messzebbről nézem a TFT-m, mint a korábbi monitorom és ez pl. segít a szem megóvásában.

Az is biztos, hogy tavasszal megvettem volna akár a legszarabb TFT-t is, ha nem lett volna elég pénzem, csak hogy normális monitor előtt írhassam a szakdogám, és kihajíthassam a régi monitort.

#110 Felhasználó inaktív   biglame 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 23:09

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

Ritka szerencsés ember vagy, gratulálok! :cool:
[/quote]

koszonom, en is igy erzem, pedig tenyleg nem kimelem a szemem :(
egyebkent ugy nez ki, hogy tobbet kell majd nyomdara is dolgoznom ezentul, ahhoz pedig meg mindig jobb egy crt.

#111 Felhasználó inaktív   silentpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 00:17

idézet:
Ezt írta Szelim:

Azért annak is adnék egy piros pontot aki elmagyarázná nekem, hogy egy 16 msec-es TFT monitor képfrissítése hogyan lehet 75 Hz. :)
[/quote]
A (60..)75 Hz a TFT-knél nem a képfrissítési sebesség, hanem azt adja meg, hogy a TFT elektronikája milyen jelet képes fogadni a videokártyától. Ezután kiteszi a megfelelö színt az adott pixelre és az egész addig olyan színü marad, amíg meg nem változtatja az elektronika (azaz nem villog, nem halványul el a képpont). [Pontosabban mégis van villogás: kb 1000Hz frekvenciával vibrál a háttérvilágítás, de ezt persze nem érzékeled.]
A 16 msec pedig arra utal, hogy a TFT-ben levö folyadékkristály milyen gyorsan képes megváltoztatni a fényáteresztöképességét (azaz így a színét).

#112 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 00:24

Üdv.

Több monitornál lehet ilyet olvasni a leírásban
"Support VESA Flat Panel Monitor Physical Mounting Interface"

Ez mi (Azon kívül, hogy afalra lehet vele szerelni a monitor. Gondolom valami távtartó, ami előállítható 120Ft -ból, de 10.000Ft-ért árulják)?
Hol lehet kapni? És mennyiért

#113 Felhasználó inaktív   silentpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 00:33

idézet:
Ezt írta TChriss:
Skacok akkor uzlet mar ok moncsi is ok 1710b mar csak az kene hogy mivel teszteljem led adjatok linket ahonnan le lehet szedni vmi progit thx![/quote]
(Ha még nem vetted meg :) én úgy próbáltam le, hogy winben beállítottam egy teljesen fehér hátteret (ami sötéten marad, az döglött pixel); és utána egy teljesen fekete hátteret (ha világít egy pixel, annak hibás a vezérlése). Az asztalon levö ikonokat is elhuzigáltam, hogy mögöttük is leellenörizhessem a képet. Csak a második LG 1710S ment át a teszten.
Egy MAG XJ717-röl váltottam és nem gyöztem csodálkozni, hogy a MAG a kép sötétebb részleteit milyen jól eltitkolta elölem, pedig fullon volt a fényereje.

#114 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 00:35

Akkor honnan a legjobb a bemenet a TFT-re? DVI-ről vagy a VGA-ról?

#115 Felhasználó inaktív   bazsiksz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 12. 06. 00:47

idézet:
Ezt írta Mykee:
Valszeg a monitorod DVI-n rossz infot közöl a kártyáddal.[/quote]

Ezek szerint vigyem vissza a boltba garanciában? Vagy cseréljek kártyát?

#116 Felhasználó inaktív   Zugi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 01:23

Üdv!

Sikeresen vettem egy kis 15"-os TFT-t (LG 1510S) a munkahelyemre. Nem vártam még évekig amíg a cég is majd abba ruház be egész vállalati sziten, hogy végre lecserélje a régi elavult monitorokat is. Nekem a szemem sokkal fontosabb annál, hogy egyből lépjek és ne egy kiégett régi 14"-os CRT-t nézzek napi 8 órában, így kész voltam áldozni saját zsebem terhére is olyan dologra, amit csak a munkahelyemen fogok használni.
A monitorról annyit, hogy nagyon elnyerte tetszésem, írtó szép, egyenletes képe van még egy 17"-os Acer 1731-es mellett is, amit pár hete itthonra vettem. Úgyhogy csak ajánlani tudom, aki olcsón szeretne TFT-t venni. A 15"-os mérete is meglepően nagy.

Azonban ez a saját tulajdonom céges használata felvet egy másik problémát nálam. Noha kicsi az esélye, de ez egy nagy gyár, sok ember megfordul(hat) az irodákban, így a lopásveszélytől mégiscsak kell egy bizonyos fokig tartani. Itt ugye én viselem a kockázatot és nem a cég, mert a tulajdonomban marad, hogy adott esetben bármikor haza is vihessem ha kell.

Ebben kérném segítségetek, hogy egy ilyen monitornál, ami ugye a régi böhöm CRT-khez képest ez mindössze csak 4 kg és kicsi, így könnyen elfér egy közepesnél kicsit nagyobb táskában is, hogy hogyan lehetne lebiztosítani az asztalomra? A leírása említi azt a bizonyos Kensington Lock-ot, de konkrétan nem tudom, hogy az mi is és hogyan működik?
A monitor tartója egyébként olyan kiakalítású, hogy "lyukas", magyarán azt stabilan ki tudnám kötni mondjuk az íróasztalom melletti radiátorcsőhöz. Ez nekem elég lenne a lopás elleni megnyugtatásként. Ezt szerintetek mivel lehetne megvalósítani, mert azért féltonnás lánc enyhén hülyén nézne ki, egy kis diszkrét bowdenszerű huzalra gondoltam. Vagy hol kapható olyan kis vékony szál, amikkel egyes áruházakban (pl. Tescoban láttam) a polchoz kötni őket?

Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Zugi
Intel P4 1,6GHz, Aopen AX45-V, 256MB Ram, 120GB Maxtor 7200rpm, SB Live 5.1 digital, PixelView GeForce MX 400 64MB, PixelView Play TV pro, Acer AL1731 TFT

#117 Felhasználó inaktív   bazsiksz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 12. 06. 01:30

idézet:
Ezt írta kokok:

Hi,

bár már sok helyen leugattak az elvakult ATI fanok, de a neten elég sok helyen olvasható, hogy az ATI nem teljesen DVI konform. Ettől még jó kártya, de ez egy bug és szarnak pecselni. Valószínű, hogy mikor boot-olás után vált a bejelentkező képernyőre csökken a jelszint és ezért dobja el a képet. Ha lehet kézzel állítani a monitorodon a bemenő jel forrását akkor próbáld ki, hogy boot-láskor az analóg jelet használja és amikor már megjelent a bejelentkező képernyő akkor váltsál DVI-re. Ha ez így működik szólj és akkor van automatikus megoldás is.

kokok
[/quote]
Sajnos nem lehet manuálisan állitani, végigszkenneli a portokat és ahol jelet talál, oda kapcsol...:-(

#118 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 08:17

idézet:
Ezt írta Zugi:
Üdv!

Sikeresen vettem egy kis 15"-os TFT-t (LG 1510S) a munkahelyemre. Nem vártam még évekig amíg a cég is majd abba ruház be egész vállalati sziten, hogy végre lecserélje a régi elavult monitorokat is. Nekem a szemem sokkal fontosabb annál, hogy egyből lépjek és ne egy kiégett régi 14"-os CRT-t nézzek napi 8 órában, így kész voltam áldozni saját zsebem terhére is olyan dologra, amit csak a munkahelyemen fogok használni.
A monitorról annyit, hogy nagyon elnyerte tetszésem, írtó szép, egyenletes képe van még egy 17"-os Acer 1731-es mellett is, amit pár hete itthonra vettem. Úgyhogy csak ajánlani tudom, aki olcsón szeretne TFT-t venni. A 15"-os mérete is meglepően nagy.

Azonban ez a saját tulajdonom céges használata felvet egy másik problémát nálam. Noha kicsi az esélye, de ez egy nagy gyár, sok ember megfordul(hat) az irodákban, így a lopásveszélytől mégiscsak kell egy bizonyos fokig tartani. Itt ugye én viselem a kockázatot és nem a cég, mert a tulajdonomban marad, hogy adott esetben bármikor haza is vihessem ha kell.

Ebben kérném segítségetek, hogy egy ilyen monitornál, ami ugye a régi böhöm CRT-khez képest ez mindössze csak 4 kg és kicsi, így könnyen elfér egy közepesnél kicsit nagyobb táskában is, hogy hogyan lehetne lebiztosítani az asztalomra? A leírása említi azt a bizonyos Kensington Lock-ot, de konkrétan nem tudom, hogy az mi is és hogyan működik?
A monitor tartója egyébként olyan kiakalítású, hogy "lyukas", magyarán azt stabilan ki tudnám kötni mondjuk az íróasztalom melletti radiátorcsőhöz. Ez nekem elég lenne a lopás elleni megnyugtatásként. Ezt szerintetek mivel lehetne megvalósítani, mert azért féltonnás lánc enyhén hülyén nézne ki, egy kis diszkrét bowdenszerű huzalra gondoltam. Vagy hol kapható olyan kis vékony szál, amikkel egyes áruházakban (pl. Tescoban láttam) a polchoz kötni őket?

Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Zugi
[/quote]

Aki el akarja lopni, az el is fogja... Ne ilyen módon próbáld megvédeni... Inkább zárd el valami páncélszekrénybe... :D Ha csak kikötöd, azt egyszerű meglovasítani... Ha viszont acéldobozba zárod, vagy az irodát zárod, akkor nem lesz gond. Az a lekötős módszer csak azok ellen a pancserok ellen jó, akik besurranni próbálnak... De sajnos azoknál se biztos, hogy akadályt jelent... A kocsikban a riasztó is csak a tulajdonost gátolja meg abban, hogy elvigye a kocsit kulcs, és kapcsoló nélkül... A profit csak időlegesen lefoglalaja, de nem jelent akadályt...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#119 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 08:19

idézet:
Ezt írta Ladis:
Sorry, hogy nem olvasok vissza, de nem sok kedvem van egész éjjel a gép előtt ülni...
Szóval Ag-Neovo F-415 Milyen? Mit tud? 25, vagy 35 az utánhúzása? Nem tudom, megéri-e megvenni? Egy haveromnak kellene... Előre is köszönöm a segítséget...
[/quote]

No hát! Senki nem ismeri? :( Azért jó lenne egy két vélemény! :D

#120 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 08:40

idézet:
Ezt írta bazsiksz:

Ezek szerint vigyem vissza a boltba garanciában? Vagy cseréljek kártyát?
[/quote]

Sajna egyik sem, mert a monitor a hülye, de azt nem tudod frissíteni, mert hogyan? A kártyát még kipróbálhatod egy másikkal (pl. haveré), és bízz abban, hogy inkább azzal legyen gond.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.