idézet:
Ezt írta Victor:
Pedig én is egy ilyenre pályáznék, ha bírnám lóvéval. PVA panelos, ami fejlettebb, mint az MVA. (És nekem jól jönne az is, hogy a "földig" le lehet nyomni az alsó élét, mert két szintes az asztalom.) Mi nem tetszik rajta? Mennyiért vette?
upd: egyébként a belinkelt oldalon elírták a színt, tudja rendesen a 16.7 milliót (ellentétben a 172T-vel, ami csak tényleg 16.2-es, azaz keveréssel csinálja : ).
[ 2004. január 07.: Victor szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hali!
240 korul volt,ha jol tudom.(eleg sok)
Nekem is Samsung van csak nekem eleg a 15-os is.Jatekra is eleg szerintem,ugy is kozel ulok hozza.
Ennek a fenyereje nagyobb mint az ove.Es hat ez latszik is.
Szerintem jobb a kepe a 152b-nek.Vehettem volna 152t-t is,
de olvastam,hogy a 15-osoknel nem latszik,hogy dvi vagy analog.Es hat meg is neztem es van benne vmi.Az oven mar latszik a kulonbseg az analog es a dvi kozott.
Az also elet En is lenyomom a "foldig".![]()
![]()
Szoval En tobbet vartam volna 1 19-estol.
Halovanyabb a kepe.Meg mielott nem vettem tft-t,En is olvasgattam,hogy melyiket erdemes.15-osok kozott ezt talaltam ertekekben jonak.(fenyero,kontraszt)
Roviden ennyi.![]()
![]()
Asztali TFT-k
Elküldve: 2004. 01. 07. 19:32
Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv vga, 120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...
Elküldve: 2004. 01. 08. 03:52
A 172T jöhet még számításba nálam (PVA, DVI, alacsony profil). Csak egy kissé drága (180-190eFt.) És ez is színkeverős. De meg kellene nézni valahol közelebbről.
Na jó, még a Belinea 101751, mert abban is PVA panel van (és állítólag ez valódi 16.7M színű). De ez még a Samsung 17"-es PVA panelének egy korábbi változatát használja, ami valamivel lassabb, valszeg emiatt alakították át ezt is keverősre.
Ehh, úgy nézem, Eizo 557 lesz ebből. Az is 180-190e, de valódi 16.7M színes, és elég profi. (És mellesleg elvileg viszi az 50Hz-et is, így a régi Amigámat is rá tudom kötni.) Do itt meg az utánhúzásra panaszkodnak a tesztelők.
u.i. Azt mondod, közelről is szoktad nézni a 152B-t. Nem zavar az az 1-pixeles váltakozó pepita mintázat? (Főleg lassan haladó testeken lehet látni, vagy ha lassan pásztázol a szemeddel.)
[ 2004. január 08.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 09. 13:59
Mi is pontosan a v-Sync?A videokértya olyan frame ratet produkál, amit a monitor is tud?Megvárja, míg kirajzolódik a sor?Régen úgy tudtam, visszafogja a kártya teljesítményét, ezért nem használtam. De ezek után...
TFT-n ez kötelező, ugye???
Elküldve: 2004. 01. 09. 14:07
idézet:
Ezt írta Kolin Mekré:
Sulineten két TFT monditort tudnék megvenni ezek az Acer 1721 és a 1714
1721 adatok:
17"; 0.264mm; 1280*1024; 260 cd/m2; 450:1; 140°,140°; 16ms; D-SUB, DVI-D; Speaker 1.5W*2; 45W; 377*391*154; Ár: 139900
[/quote]
Így felment a 1721 ára?? Én még 123.000-ért vettem sulinetben tavaly...Hm...
Elküldve: 2004. 01. 09. 14:57
idézet:
Ezt írta Kory:
Így felment a 1721 ára?? Én még 123.000-ért vettem sulinetben tavaly...Hm...[/quote]
Úgy tűnik, csomó mindennek felment az ára (mármint HW téren).![]()
Elküldve: 2004. 01. 09. 15:25
De... A korábbi tomshardveres cikk ellenére (aki olvasta), ez is pontosan azt a színkeverési eljárást alkalmazza, amit a többi mai gyors LCD...

Szerintem a Samsung találta fel ezt a módszert, először csak nála lehetett látni, tőle vették át a többiek. ~2 évvel ezelőtt is csak "kvázi 24" bitesek voltak a panelok, de akkor még nem így keverték a színeket, hanem a szokásos dithereléssel. Az jobban is látszott, az igaz, de legalább nem bizsergett egyfolytában az egész kép.
Még megnézek 1-2 profibb típust (pl. Eizo), ami állítólag valódi 24-bites, és ha az is ilyen, elgondolkodom, hogy vegyek-e egy korábbi típust (sima dither), vagy várjak még 1-2 évig...

Szóval, tud valaki olyan helyet, ahol meg lehet nézni és/vagy jó áron lehet rendelni egy Eizo L557-est, vagy inkább egy L567-est?
[ 2004. január 09.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 09. 16:52
idézet:
Ezt írta Ghilette:
Végre nem esik szét a kép gyors mozgásoknál/ LG 1710 s/. Kiváncsiságból bekapcsoltam a VSyncet, s lám nem esik szét a kép. Crt-n sohase esett szét- igaz 100Hz en ment egy MX2vel, de azt hittem, ez tft- konstrukciós hiba. Ezek után + 1 pont a tft javára.
Mi is pontosan a v-Sync?A videokértya olyan frame ratet produkál, amit a monitor is tud?Megvárja, míg kirajzolódik a sor?Régen úgy tudtam, visszafogja a kártya teljesítményét, ezért nem használtam. De ezek után...
TFT-n ez kötelező, ugye???[/quote]
Ha normálisan van megírva a program, akkor ez egészen minimálisan lassít csak (próbáld ki 3dmark-kal). Normális esetben nem vár tétlenül a program, hanem egy háttérbufferbe számol, és a megfelelő pillanatban átváltja oda a képet (pontosabban ennek egy részét a DirectX intézi). Ez a megfelelő pillanat az, amikor a CRT-n az eletronsugár, ill. LCD-n a frissítés elkezdi kirajzolni az új képet. Ha ki van kapcsolva a vsync (pontosabban az arra való SW-es odafigyelés), akkor ez a két dolog egyátalán nem lesz összehangolva, ezért esnek szét a mozgások, stb. CRT-n is lehet látni, de úgy látszik, LCD-n még jobban (mert azon egyfolytában kint van a kép, miközben CRT-n hamar eltűnik a kép a képernyőről az elektronsugár aktuális poziciója felett).
Elküldve: 2004. 01. 09. 21:18
idézet:
Ezt írta Victor:
Hmm. Köszi! Érdekes. Pedig 250cd/m2 fényerőt írnak és 750:1 kontrasztarányt. Bocs, hogy megkérdezem, de nem lehet, hogy letekerte a srác a fényerőt? (Pl. szöveget szerkeszteni jobb úgy.) Épp azt emlegeti a Samsung, hogy a PVA technológia több fényt enged át az S-IPS-nél (lásd pl. Eizo-k között). : (Vagy esetleg megzavarhatott, hogy ezen elvileg a fekete az fekete (az?), és így a többi eredetileg tötétebb szín is sötétebb. A szokásos TN paneloknak más a gammája is.) Az utánhúzást nem nézted meg véletlenül?
A 172T jöhet még számításba nálam (PVA, DVI, alacsony profil). Csak egy kissé drága (180-190eFt.) És ez is színkeverős. De meg kellene nézni valahol közelebbről.
Na jó, még a Belinea 101751, mert abban is PVA panel van (és állítólag ez valódi 16.7M színű). De ez még a Samsung 17"-es PVA panelének egy korábbi változatát használja, ami valamivel lassabb, valszeg emiatt alakították át ezt is keverősre.
Ehh, úgy nézem, Eizo 557 lesz ebből. Az is 180-190e, de valódi 16.7M színes, és elég profi. (És mellesleg elvileg viszi az 50Hz-et is, így a régi Amigámat is rá tudom kötni.) Do itt meg az utánhúzásra panaszkodnak a tesztelők.
u.i. Azt mondod, közelről is szoktad nézni a 152B-t. Nem zavar az az 1-pixeles váltakozó pepita mintázat? (Főleg lassan haladó testeken lehet látni, vagy ha lassan pásztázol a szemeddel.)
[ 2004. január 08.: Victor szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hali!
A fenyero nincs letekerve,mert Ő is az automata beallitason hagyta.A fekete nemigazan feketebb a kicsinel.
Utanhuzas:siman jatszom vele,filmet nezek stb.
Nekem szupi.Nem azert mondom mert ezt vettem hanem mert utana jartam es ez felelt meg.
Amit irsz nem tudom mit ertesz rajta,valtakozo pepita.?
A baratnom tesoja is elismerte,hogy ennek jobb a kepe mint a nagye.
De hat fene tudja.![]()
Majd ha hologram kepen fogunk jatszani biztos nagy kunonbseg lesz.![]()
![]()
![]()
Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv vga, 120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:19
Remelem ebbe az iranyba megy az ipar, mert a mai leggyorsabb, "tipikusan" 16ms-es monitorok VALOS valaszidejet meg keves kivetelt leszamitva nem ismerjuk, es azok a meresek is csak szelsoseges eseteket mutatnak, nem valodi terhelest. Tudom ez TFT-nel nem egeszen helytallo, de ha ugy szamoljuk, ezek a leggyorsabb monitorok gyors es teljes kepernyos mozgokepnel atlagosan (tehat viragnyelven szolva a leheto legjobb esetben) csak 62.5Hz-re kepesek, lassan fejlodik meg ez az ipar, a gyakori 18 bites megjelenitesrol nem is beszelve. Asszem fel evig meg jegelem a TFT vasarlast, hatha lesz fejlodes, addig veszek egy rozzant CRT-t az elfustolt elozo helyett.

Elküldve: 2004. 01. 09. 23:24
idézet:
Ezt írta bmw:
A fenyero nincs letekerve,mert Ő is az automata beallitason hagyta.A fekete nemigazan feketebb a kicsinel.[/quote]
Huh, akkor ez a PVA nem továbbfejlesztett MVA, hanem butitott? :confused: Nem csoda, hogy nem verik nagy dobra. (Ilyen panel van a Belinea 101750/51-ben is, és a PC-World nem túlzottan dícsérte.)
idézet:[/quote]
Utanhuzas:siman jatszom vele,filmet nezek stb.
Ő, mármint a nagy utánhúzására gondoltam.
Amit irsz nem tudom mit ertesz rajta,valtakozo pepita.?
Hát, ha nem veszed észre magadtól, akkor nem akarom mindenáron észrevetetni veled. De ha nagyon akarod: egy színes (színátmenetes) kép előtt mozgasd lassan oldal irányban az egeret, és kövesd a szemeddel, de közben figyeld körülötte a képet is. Vagy futtasd a Fish screensavert, és kövesd a szemeddel a halakat. Ha még így sem veszed észre, akkor örülj neki.
A baratnom tesoja is elismerte,hogy ennek jobb a kepe mint a nagye.
Elhiszem. Amúgy szép a képe, láttam már én is. (De azért kisebb a jól láthatósági szöge, mint a nagynak, nem?)
Majd ha hologram kepen fogunk jatszani biztos nagy kunonbseg lesz.![]()
![]()
Odébb van az még! Először még "levonul" majd a sztereo-3D őrület.
Elküldve: 2004. 01. 09. 23:31
idézet:
Ezt írta Credo:
Termeszetesen ez is 16.2M szinu, ergo 18 bites.
Remelem ebbe az iranyba megy az ipar[/quote]
Tudom, nem így gondoltad, de én nagyon remélem, hogy nem ebben az irányban fog haladni ez az ipar (szupergyors, de csak 18 bites+keverési trükk, ami nem feltűnő, nem mindenki veszi észre, ezért nem is beszélnek róla). Hanem inkább: szupergyors + valódi 24(+) bites...
Ja, és az miért olyan jó, hogy csak a typ. van megadva? A max.-ot is szépen meg kellene adniuk!
Elküldve: 2004. 01. 10. 00:23
idézet:
Ezt írta Victor:
Tudom, nem így gondoltad, de én nagyon remélem, hogy nem ebben az irányban fog haladni ez az ipar (szupergyors, de csak 18 bites+keverési trükk, ami nem feltűnő, nem mindenki veszi észre, ezért nem is beszélnek róla). Hanem inkább: szupergyors + valódi 24(+) bites...
Ja, és az miért olyan jó, hogy csak a typ. van megadva? A max.-ot is szépen meg kellene adniuk!
[/quote]
Hmm, tenyleg rosszul fogalmaztam, sz'al jo lenne, ha az ipar nem rekedne meg a nem tul megbizhatoan 16ms-es monitoroknal es a nem valodi 24 biteseknel, hanem meg egy even belul eljutnank a valodi 24 bithez es legalabb max. 14ms-es valaszidohoz.
Kiakaszto ez a typ. megjeloles, foleg, miota az Acer-es embertol (lasd feljebb) hallottam, hogy a AL1714-esnel megadott 14ms nemhogy nem tipikus es nem atlagos, hanem csak a min., igy akar lehet benne 25ms-es panel is, amit a legoptimalisabb hofokon a legoptimalisabb atmenettel teszteltek sokat, aztan egyszer elcsiptek egy 14ms-es kigyujtast+kioltast. Ez a bizonytalansag elvette a kedvem a TFT-ktol egy idore, bar az urge valoszinuleg csak egy dragabb modellre szeretett volna ravezetni ezzel.![]()
Elküldve: 2004. 01. 10. 00:29
idézet:
Ezt írta Victor:
Odébb van az még! Először még "levonul" majd a sztereo-3D őrület.
[ 2004. január 09.: Victor szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hali!
A valtakozo pepitakat inkabb hagyom pihenni.![]()
Szerintem a TFT-k meg csak most alakulnak.
Meglatjuk hova.![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 10. 00:43
Még egy dolog, hogy sokszor előfordul, hogy egy monitorban olyan panel van, amire 16.2m szín van írva, és a vele készült monitor doksijában már pofátlanul 16.7m van írva.
[ 2004. január 10.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 10. 01:47
Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).
Elküldve: 2004. 01. 10. 07:25
Probaltam mar valaki az S-19-en levo videobemenetet? Neha jol johet filmnezesre (videot vagy asztali dvd-t kozvetlenul radugni, aztan hajra).
Ezeket a monitorok belulrol egyebkent "egyformak", ugye (panel, elektronika, ilyesmi)?
Ha jol tudom, a K-19 mar kifutott. Arul meg valamelyik nagyker ilyet? Tud valaki nekem kuldeni privatba nagyker passokat?
Koszonom:
sid
Elküldve: 2004. 01. 10. 10:31
Természetesen nem teljesen egyformák ezek a monitorok sem belülről (a panel esetén kívülről is, mivel ugye azt látod). Van egy pár panelgyártó, ezeknek egyenként néhány típusa, és egy csomó monitorgyártó. Pár nagyobb cég mindkettővel foglalkozik. (De előfordul, hogy egyes típusokba nem a saját paneljukat teszik.) Maga a panel is tartalmaz elektronikát, de többnyire ki kell némileg egészíteni. Ilyen kiegészítő elektronikákat is gyártanak külső cégek. A minotorgyártó legtöbbször csak a dobozt tervezi meg, és megírja az "user-interface" (OSD) szoftvert. (Vagy akár ezt is kiadja másnak.)
Elküldve: 2004. 01. 10. 11:27

A "belulrol egyformak" kerdes az s-19 - k-19-re vonatkozott, bocsanat, ha nem volt egyertelmu

Elküldve: 2004. 01. 10. 12:49
idézet:
Ezt írta ssidd:
A "belulrol egyformak" kerdes az s-19 - k-19-re vonatkozott, bocsanat, ha nem volt egyertelmu[/quote]
Jahh.Én bocs! Hát, legalábbis valószínű, hogy egyformák. Mindkettő MVA, 25ms, stb. Egyedüli különbség, hogy az S-19-nél 500-as kontraszarányt írnak, a másiknál 600-at, de valószínűleg ezzel nem kell foglalkozni (vagy az üveg miatt van).
Elküldve: 2004. 01. 10. 13:24
idézet:
Ezt írta Victor:
Jahh.Én bocs!
[ 2004. január 10.: Victor szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
NP
Volt mar valakinek modja response szempontjabol osszehasonlitani egy [K/S]-19-est egy CTX P922E-vel?