HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 19. 18:01

idézet:
Ezt írta Georgo a dékán:

Ha nem fontos sem a képminőség, sem a sebesség, sem a méret, sem pedig egyéb paraméter, akkor az ár döntő, nem?
[/quote]

Ha semmi nem fontos akkor teljesen mind1 :)
Mondjuk en ugy meg nem nagyon vettem semmit sem ,h ne lett volna fontos valami parametere!

#702 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 19. 20:40

idézet:
Ezt írta at33:

Mondjuk en ugy meg nem nagyon vettem semmit sem ,h ne lett volna fontos valami parametere!
[/quote]

Cég veszi! :D

#703 Felhasználó inaktív   i-levy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 11:23

idézet:
Ezt írta Georgo a dékán:

Ha nem fontos sem a képminőség, sem a sebesség, sem a méret, sem pedig egyéb paraméter, akkor az ár döntő, nem?
[/quote]

A meret az fix h. csak 15" lesz. Az ar ami szamit!
Azert ok sem dobaljak ki a penz a legjobb monitorra.
Sajnos mar a CRT 85 Hz is megerzem, faj a fejem/szemem, szoval minden bajom van tole, mar jo lenne egy TFT-n dolgozni.

Olyanokat olvastam hogy a legtobbnel ditherezéssel erik el a 16.2 millió szint. Ez kivalt valami bizsergest. Na olyat nem szeretnek latni mert valszeg zavarna.
A masik szempot hogy jo lenne vmi foltmentes. Ez most hiba a monitorokban vagy egyszuruen foltosak?

En Benq 567S mellett dontenek, mondjuk a parameterek messze jok.
Van valakinek tapasztalata ilyen monitorral, latszik a bizserges? Vagy mas ajanlat 15"?

Koszi!

#704 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 12:29

idézet:
Ezt írta i-levy:

Olyanokat olvastam hogy a legtobbnel ditherezéssel erik el a 16.2 millió szint. Ez kivalt valami bizsergest. Na olyat nem szeretnek latni mert valszeg zavarna.
A masik szempot hogy jo lenne vmi foltmentes. Ez most hiba a monitorokban vagy egyszuruen foltosak?

[/quote]

MVA/PVA Panelos keress, ezek kicsit lassabbak, de szebbek. (játékra úgy sem kell) Lényeg (a "foltok" ellen), hogy minél nagyobb látószöge legyen, ez kb. 170 fok felett szünik meg. 120-130 körül nagyon látszik, hogy nem homogén a kép. De a 15"-osak inkább kisebb láószöggel rendelkeznek..

#705 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 12:36

idézet:
Ezt írta i-levy:

En Benq 567S mellett dontenek, mondjuk a parameterek messze jok.
Koszi!
[/quote]

Borzasztó látószöge van, felejtsd el!

#706 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 14:28

idézet:
Ezt írta i-levy:
A meret az fix h. csak 15" lesz. Az ar ami szamit!
Azert ok sem dobaljak ki a penz a legjobb monitorra.
Sajnos mar a CRT 85 Hz is megerzem, faj a fejem/szemem, szoval minden bajom van tole, mar jo lenne egy TFT-n dolgozni.

[/quote]

A különféle bizsergések (típustól függően más eljárást használnak) inkább csak színes, jópár színárnyalatot tartalmazó képeknél látható, fekete-fehér, vagy néhány színű képnél már nem (vagy keresni kell).

Hogy érted a foltosságot? Ilyesmit inkább csak fekete háttérnél lehet látni, akkor sem nagyon.

Cégnél van 1-2 régebbi 15"-ös TFT, szövegszerkesztésre szerintem azok is teljesen jók.

#707 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 14:33

idézet:
Ezt írta Georgo a dékán:
MVA/PVA Panelos keress, ezek kicsit lassabbak, de szebbek. (játékra úgy sem kell) Lényeg (a "foltok" ellen), hogy minél nagyobb látószöge legyen, ez kb. 170 fok felett szünik meg. 120-130 körül nagyon látszik, hogy nem homogén a kép. De a 15"-osak inkább kisebb láószöggel rendelkeznek..[/quote]

15"-ösből nem nagyon létezik más, csak TN. De ezek között is vannak különbségek láthatósági szögben. Vízszintesen kisebb különbségek vannak, függőlegesen több. (De függőlegesen [is] mindíg kevesebb lesz a szög, mint a másfajta panelek esetén.) A mostani 20ms-eseknek (Hynix panel) elég kicsi a függőleges szöge, a 16ms-eseknél jobb a helyzet.

Néhány MVA paneles monitorról azt hallottam, hogy szövegeket nem olyan jól jeleníti meg (mert picit átvilágítanak a pixelek egymásba, vagy ilyesmi). Azaz, nem anyira éles a képük. Ezért szövegre inkább TN, vagy esetleg S-IPS, de az utóbbi csak erre luxus.

[ 2004. március 20.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#708 Felhasználó inaktív   i-levy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 18:07

idézet:
Ezt írta Victor:

15"-ösből nem nagyon létezik más, csak TN.
A mostani 20ms-eseknek (Hynix panel) elég kicsi a függőleges szöge, a 16ms-eseknél jobb a helyzet.
Ezért szövegre inkább TN, vagy esetleg S-IPS, de az utóbbi csak erre luxus.
[/quote]

A foltokrol egy 17" monitor tesztelo cikkeben olvastam. Voltak vmi kepek ahol latszottak valami vilagos foltok!?

Es azt honnan lehet megtudni hogy TN-es a monitor? Gondolom valami parameterbol, mert odairva meg sehol sem lattam.

Amugy csak kivancsi vagyok hogy mennyire nagy a kulonbseg egy 15" / 1024x768 / 0.297 es egy 17" / 1280x1024 / 0.264 kozott? Mivel nem volt alkalmam egymas mellett latni/probalni szeretnem tudni sokkal kissebb a 17" kepe? Foleg szovegszerkesztes temaban erdekel! Talan erre is raveheto lenne a ceg bar ketlem, meg aztan en inkabb a jobban lathato monitorban gondolkoznek.

#709 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:14

idézet:
Ezt írta i-levy:
A foltokrol egy 17" monitor tesztelo cikkeben olvastam. Voltak vmi kepek ahol latszottak valami vilagos foltok!?[/quote]

Szerintem ez fekete képre vonatkozott, egy sötét szobában.

idézet:
Es azt honnan lehet megtudni hogy TN-es a monitor? Gondolom valami parameterbol, mert odairva meg sehol sem lattam.
[/quote]

Pl. a Samsung ki szokta írni. Vagy a [url="http://"http://www.prad.de"]www.prad.de[/url] -n is utána lehet nézni a monitor-adatbázisban. Paraméter: max. 160 fokos vízszintes láthatósági szög, és általában ennél kisebb függőleges. Jellemző értékek: 160/130, 140/140, stb. (Itt vigyázni kell, mert néha 10:1, néha 5:1 kontraszt-arány tartozik a megadott fokokhoz. [Ennyire csökken le adott foknál.] Ezért ugyanannál a panelnél is eltérhetnek picit a különböző gyártók által megadott adatok.) MVA, PVA, S-IPS paneloknál 170/170 a szoksos, de létezik nagyobb is. Persze senki sem nézi derékszögből a monitort, a fokok jelentősége az, hogy kisebb-nagyobb fejmozgásokra mennyire változik a kép.

idézet:
Amugy csak kivancsi vagyok hogy mennyire nagy a kulonbseg egy 15" / 1024x768 / 0.297 es egy 17" / 1280x1024 / 0.264 kozott? Mivel nem volt alkalmam egymas mellett latni/probalni szeretnem tudni sokkal kissebb a 17" kepe? Foleg szovegszerkesztes temaban erdekel! Talan erre is raveheto lenne a ceg bar ketlem, meg aztan en inkabb a jobban lathato monitorban gondolkoznek.
[/quote]

Kb. 20%-kal kisebbek az ugyanolyan dpi-s betűk. Ez már látható. A 17"-es TFT főleg függőlegesen nagyobb, szélességben kevésbé, mint egy 15"-ös. Ehhez képest 25%-kal több pixel van széltében.

#710 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 11:20

Tavaly karácsonykor nézegettem sulinetes tft-ket, de végülis hiánycikk volt, így fényképező lett belőle, de most úgy néz ki vennénk egyet. Az akkori kínálatból messze az Acer 1731 tetszett a legjobban (jó paraméterek, fém ház, rca bemenet), de nem tudom most mit lehet kapni, esetleg bekerült-e valami újabb, jobb a kínálatba. Szóval 17"-es tft-t keresek, most mi a 'best buy' sulinettel?
Abit KR7A-RAID; Athlon XP 1700+; 512 MB Samsung DDR; Globalwin TAK68; Sapphire Radeon 8500 LE 64 MB TV-Out + Matrox Millennium II 4MB; 2 db Philips 107S; SB Live 5.1; Seagate Barracuda IV 80 GB + 2 db 40 GB IBM (RAID 1); LG 16x/10x/40x CD-RW; Creative 16x/48x DVD; Canopus EZDV; Acorp torony - Chieftec 340W; A4 Tech Optikai; Samsung bill.; Windows XP Prof. Hun.

#711 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 15:33

idézet:
Ezt írta Manta:
Tavaly karácsonykor nézegettem sulinetes tft-ket, de végülis hiánycikk volt, így fényképező lett belőle, de most úgy néz ki vennénk egyet. Az akkori kínálatból messze az Acer 1731 tetszett a legjobban (jó paraméterek, fém ház, rca bemenet), de nem tudom most mit lehet kapni, esetleg bekerült-e valami újabb, jobb a kínálatba. Szóval 17"-es tft-t keresek, most mi a 'best buy' sulinettel?[/quote]

A 1731 nagyon jó volt, most lehet, hogy már nem kapni. A 1721, és az LG 1710B is jó vétel. A friss kínálatból nem tudom, mi került bele.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#712 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 19:01

Sziasztok!
Egy olyan jelenség lépett fel, hogy vibrál a TFT-m (Samsung 152b). Eddig ment rendesen, de az utóbbi időkben úgy tesz, mintha nem 75 Hz-en menne (pedig azon van), hanem pl 60-on, vagy ha nem is hatvanon, akkor olyan, mint egy normál neoncső, ahogy villogni szokott. Ez mitől lehet? Kezd idegesíteni, vagyis majd megőrülök. 3 év gar van rá, de nem tudom, ez biztos nem teljeskörű. Keressem a boltot vagy esetleg Driver probléma is lehet? (53.03-as drivert most tettem fel nemrég és mintha azóta csinálná.. most visszatettem a 45.23-at, de még mindig érzem a vibrálást). :confused:
strc prst skrc krk

#713 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 19:25

A TFT-nek mindegy, milyen ütemben kapja az új képeket, attól nem villog. A háttérvilágítással van valami baj, vidd szervízbe, szerintem garis probléma.

#714 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 19:52

Nem annyira új, de hátha valaki nem ismerte. Én most találtam, és hát a 172X vsz. nem lesz befutó... :(
171b túl drága, lehet hogy Acer 1721hm lesz...

[url="http://"http://www.tomshardware.com/display/20031105/index.html"]17" Tft teszt tomshw[/url]

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#715 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 23:17

idézet:
Ezt írta Lipton:
Mi a künönbség a maximális (75Hz), és az optimális (60Hz), között? Miért optimálisabb a 60? Kevsésbé terheli az elekronikát és a panelt?[/quote]

Victor erre van valami ötleted?

#716 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 01:32

idézet:
Ezt írta Lipton:
Victor erre van valami ötleted?[/quote]

Van 1-2 ötletem, de nem tudom pontosan. Egy tipp:
A TFT szubpixeleiben 1-1 tranzisztor van, és annak bázisain 1-1 kondenzátor. A kondi szabályozza, hogy mennyi áramot engedjen a tranzisztor a folyadékkristályra. Tehát, alapvetően a kondi "emlékszik" az adott szubpixel állapotára. Valószínűleg 60Hz-es teljes kép frissítésre van méretezve a dolog, olyankor a legegyenletesebb az intenzitás, vagy ilyesmi.

#717 Felhasználó inaktív   GPRS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 10:37

Szevasztok!
Tudom olvassam végig a 15 oldal hozzászólást! Elkeztem...
Addig is egy kérdésem lenne.
3 monitor közül meliyik lenne az igazi:

1. Samsung 172X
[url="http://"http://www.samsung.com/hu/products/monitors/tft_lcd/lcd/172x.asp?page=Specifications"]web page[/url]
2. LG L1720P
[url="http://"http://www.lge.co.hu/termekek/informacio_technologia/monitor/flatron_lcd_monitor/l1720p.html"]web page[/url]
3. Viewsonic VP171b
A szokásos feladatok: játék, film, web stb...

Segítsetek, mert nem tudok dönteni. Kösz!

#718 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 11:46

idézet:
Ezt írta GPRS:
Szevasztok!
Tudom olvassam végig a 15 oldal hozzászólást! Elkeztem...
Addig is egy kérdésem lenne.
3 monitor közül meliyik lenne az igazi:

1. Samsung 172X
[url="http://"http://www.samsung.com/hu/products/monitors/tft_lcd/lcd/172x.asp?page=Specifications"]web page[/url]
2. LG L1720P
[url="http://"http://www.lge.co.hu/termekek/informacio_technologia/monitor/flatron_lcd_monitor/l1720p.html"]web page[/url]
3. Viewsonic VP171b
A szokásos feladatok: játék, film, web stb...

Segítsetek, mert nem tudok dönteni. Kösz!
[/quote]

Nem olyan sok a különbség közöttük: TN panel, 16ms, 16.2m(!) szín. A láthatósági szögben van némi eltérés: az első kettő 160/130, 140-jéhez képest a harmadik 140/140 (tehát, a technológia ugyanaz, de más-más a gyártó). A harmadiknak viszonylag szépek a színei (mármint tónusában, szóval a piros szép piros [az árnyalatképző képesség egy másik dolog], persze inkább csak szemből jó), a másik kettőt még nem láttam.

#719 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 13:22

idézet:
Ezt írta Victor:

Van 1-2 ötletem, de nem tudom pontosan. Egy tipp:
A TFT szubpixeleiben 1-1 tranzisztor van, és annak bázisain 1-1 kondenzátor. A kondi szabályozza, hogy mennyi áramot engedjen a tranzisztor a folyadékkristályra. Tehát, alapvetően a kondi "emlékszik" az adott szubpixel állapotára. Valószínűleg 60Hz-es teljes kép frissítésre van méretezve a dolog, olyankor a legegyenletesebb az intenzitás, vagy ilyesmi.
[/quote]

Köszi szépen. Adok egy KCS-t is, sokat segítettél már. :)

Mégse adok KCS-t mert nem lehet Téged minősíteni. :)

[ 2004. március 22.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#720 Felhasználó inaktív   mekk mester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 00:57

Az AG Neovo monitorokról van valakinek saját tapasztalatu véleménye. Eltévedtem az oldalukra (www.agneovo.hu) és több kecsegtető technikai adatu monitorra leltem. Több monitoruknak is 170-170 fokos a láthatósági szöge, 10-15ms válaszidővel. No meg a kristályoptikai szürő se lehet rossz dolog, csak azért sem mert üveg. Tipusok amit néztem F317, X174, X170, S-17. Milyen panelok lehetnek ezekben?

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.