A héten volt időm tesztelni egy kicsit az új 172x-emet. Utánhúzást én nem tapasztaltam - bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még soha nem láttam utánhúzást, nem is tudom, hogy mit kellene látnom. Sajnos nem tudom még DVI-n használni, mert vadiúj Inno3D Ti4200-asomról lespórolták a DVI-t a TV-out-tal együtt... A fekete nekem nem koromfekete, de engem nem zavar. Továbbá teljesen fekete képnél nekem "vibrál" a kép, de mivel viszonylag ritkán (=soha sem) használok homogén fekete képet, ez sem izgat. Világosabb képnél nem csinálja ezt, meg aztán lehet, hogy ez csak a DVI hiánya miatt van.
A bal oldali Auto gomb nagyon tetszett.

Mennyit küzdöttem régen a CRT-mmel, amíg minden felbontásra beállítottam a képet, itt meg egy gomnyomás, és kész - ez ám a kényelem! Rendkívül helytakarékos - koleszban van, és ez volt a fő szempont, amiért TFT-t vettem. Megérte. Hazamentem, ránéztem a 959NF-emre - jéé, de rohadt nagy!

Ja és a CRT ezután homályosnak tűnik.
A fényességet 15-30 körül használom, bőven elég. Viszont azt nem értem, hogy régebben ebben a topic-ban sokan írták, hogy a TFT kontrasztját 100-ra rakták. Nekem ha 100-on van, akkor elég gagyin néz ki, a szürke összeolvad a fehérrel (Total Commander). Viszont a MagicBright beállítások is csak 50+-5 kontrasztot használnak, és úgy jó is.
Bosszantó, hogy sok játékban csak 1280x960-as felbontás van, nem 1280x1024, így ezeket széthúzza kicsit - nem zavaró nagyon, csak idegesít, hogy miért nem lehet használni a natív felbontáson. Látószög: szemből nézem, nekem jó. Az asztal síkjából nézve már nem az igazi - de nem szoktam a földön ülve gépezni.
Összességében nekem nagyon tetszik. Összehasonlítási alapom viszont egyáltalán nincs, csak a CRT-mmel (egymás mellett sajnos nem tudtam még kipróbálni őket).
A PC Land-nál amikor mondtam, hogy ilyet szeretnék rendelni, első kérdés: "Biztos vagy benne?" Azért kérdezte, mert rengeteg pixelhibás érkezett az utóbbi időben, sokat kellett visszavinni. Bár az utolsó szállítmánnyal állítólag már nincs gond. Nekem 2 nap alatt hoztak egyet, tökéletes volt. Bízzunk benne, hogy csak volt egy rossz széria, de ennek már vége. Persze az én esetem nem nagy statisztika, de azért talán jó ómen. Hasonlóan jó példányokat kívánok a leendő tulajdonosoknak is!