Idézet: ib_su - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 16:15
az LG-khez adott Colorific programmal kapcsolatos tapasztalatokra lennek kivancsi...
Mint egy új LG (L1915S) felhasználó: nem látom értelmét a Colorific program használatának. (Nem vettem észre különösebb javulást) (erről már írtam is egy másik *topicban) Nálam install és teszt után szépen uninstall lett belőle.
Én először 60Hz (800x600) felbontásban használtam a monitort, de észrevettem, hogy két függőleges analóg zavarsáv van, ami alatt a karakterek mosottabbak voltak. Ezt a fáziseltolás korrekciójával lehetett ide-oda tolni horizontális irányban, de teljesen nem lehetett eltűntetni. (a jobb oldali mindig megmaradt.) Átállítottam a képfrissítés frekvenciáját 75 Hz-re, és láss csodát: a zavar sáv eltűnt! (Tehát ez a tapasztalat némiképp ellene szól fram megállapításának, miszerint nem igen számít a képfrissítési frekvencia a TFT-knél, mert csak a „response time” dominál. [ami mint megtudtuk tőle, nem egyenlő azzal, amit a gyártó állít] (*lsd. a témánál a még most is élő „Legjobb, LEGolcsóbb…” topicot.))
Én, mivel nem szeretem a hangya betűket, így egyenlőre (
amíg nem kapok megfelelő választ az itt feltett kérdésemre) maradok 800x600-ban, amennyire tudom, kitisztázva, és 60% fényerő, valamint 70% kontraszt mellett a karakterek elmosása még elviselhető számomra. Én azt tapasztalom, hogy még így is jobb a szememnek a TFT LCD, mint a „hely de szép felbontás” mellett az elektronágyú (CRT) volt. (((Ez (mint írtam) az én személyes tapasztaltom. A fikázni szándékozók kérem ezt vegyék figyelembe! Köszönöm!)))