Idézet: @tASS - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 15:22
Most mi van???

A tudatlanságodra értette, de nem kell megijedni, mi sem mindentudónak születtünk...
A TCO szabvány egy sugárzáskibocsájtási szabvány, már van újabb, a TCO03-as, de azért még a monitorok java része csak a 99-et tudja.
Ha pontos típust is leírnál a monitorról, akkor talán tudnánk érdemben nyilatkozni.
Egyébként, ha a google-be beírod a tipusát, akkor már elég sok mindent meg fogsz tudni, max értelmezni nem tudod.
Először is el kéne dönteni, hogy mire kell. Ez leginkább a válaszidő kitalálásához kell, mert míg irodai felhasználásnál és a munkák java részénél édesmindegy (akár 25-ös vagy nagyobb is lehet), addig játékra és gyorsabb mozgást igénylő felhasználásra ez a lényeg (legyen 16ms, de inkább az alatt). A szinek számánál is vigyázni kell, mert a 16,2 millás monitoroknál ha jól tudom nyugodtan lehet 2-vel szorozni a válaszidőt, mert 2× kell felvillantani 1 pixelt a szín létrehozásához (de ebbe nem vagyok biztos), másrészt grafikus munkát végzőknek, ha több monitor között ingázik, akkor zavaró lehet.
A fényerő annyira nem lényeg, a CRT-k kb 100cd/m^2-tudnak, szóval annál midegyik TFT csak többet tud. Viszont a kontrasztarány nagyon fontos jelző, ez legyen minnél magasabb. Miért is? Azért, mert a TFT-k feketéje nem igazán fekete, inkább csak sötétszürke, mértéke a fényerő és a kontrasztarány hányadosától függ.
Pl.: eyama egyik 17-es moncsija: 300cd/m^2 és 1:300 kontraszt, azaz 300/300=1 cd/m^2 a "feketéje", míg pl az én viewsonic vg712-nek 270/500=0,54cd/m^2, ami még is csak jobban közelíti a feketét... (persze ennél vannak sokkal jobbak is)
A rálátási szög sem mindegy, minnél nagyobb, annál jobb.
Ezek a legfontosabbak, a többi már csak "részletkérdés"...