HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1211 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:00

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 20:03

Előre az értékes, építő, eszmecsere jellegű válaszokért (vágd hozzám, hogy én kezdtem, igazad van).
Én plö bízok bennük, pár gép kiment már változatos felépítéssel, mind 32bit-es oprendszerrel mondjuk, és ugyanolyan processzorok, mint a többi. Vannak gyenge lapok alájuk, körbe kell nézni kicsit, ennyi.

Koszonom, valami ilyesmit vartam.... gyozz meg a 64 bites proci vevesre, mar 50%-ban rahajlok.... esetleg privatban ha van idod 1 kis eszmefuttatasra es hajlando vagy ra.... megkoszonnem....  :up:

#1212 Felhasználó inaktív   Gaben 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 18:06

Sziasztok!

Egy GA-7VT600 1394 alaplapom van, és azt szeretném kérdezni, hogy melyik BIOS-al érdemes frissíteni?
Jelenleg F4 van rajta, a legfrissebb F7.

Előre is köszönöm a segítséget.

#1213 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 07:10

Ha nincs vele problémád, akkor semelyikre sem. Olvasd el a bios revision history-t, ha van közölve és döntsd el, hogy az ott taglalt problémák közül érint-e valamelyik, illetve van-e olyan fokú teljesítményjavulást hozó újítás, ami miatt megéri.

dbtsz: Ne miattam hajolj rá a 64bit-re :) , hanem bízz mások véleményében és teszteredményekben. Talán elcsépelt dolog, de a 64bit mindenképpen előrébb mutat, kérdés, hogy mikor fogjuk kihasználni végre. Ahogy megjelennek a 64bit-en futó otthoni alkalmazások, rendszerek, valószínűleg jól fog jönni. Mindenesetre az AMD vonalában már nem lesznek 32bit-es processzorok, az Intel is ráállt az EM64T-re, vajon akkor tényleg érdemes ezen gondolkozni? Szvsz, nem. Persze ha valahova a megbízhatóság mindenekelőtt jelszóval kell gépet összerakni, én is esetleg több éves, valóban kiforrott vasra alapoznék, pláne nagy összegek esetén.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1214 Felhasználó inaktív   Gaben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 10:59

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 8:10

Ha nincs vele problémád, akkor semelyikre sem. Olvasd el a bios revision history-t, ha van közölve és döntsd el, hogy az ott taglalt problémák közül érint-e valamelyik, illetve van-e olyan fokú teljesítményjavulást hozó újítás, ami miatt megéri.

köszi.

#1215 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 12:22

végre valahára hozzánk is megérkezett a GA-K8U-939! :up:

http://www.giga-byte.hu/

szvsz pöpec kis lap és már az AMD X2-t is támogatja :)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#1216 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 12:29

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:50

Venni akarok egy ilyen lapot: Gigabyte GA-7VT880-L
A kérdés, hogy megy-e benne majd a Radeon VE videókártyám? (Radeon 7000 chipset).
ATI-nál ez van a kártyáról írva:

Jól értelmezem, hogy akkor ebben a lapban is menni fog majd?

http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Produc...GA-7VT880-L.htm

A fenti linken az olvasható, hogy: Graphics interface AGP 8X/4X*1
Sztem ez nem fog összejönni a 2x/4X AGP-s VGA-val a deszkád! Ez már nem 3.3 V-os zsugát fogad. Hacsak valaki nem cáfol rám, ill. üzemeltet mégis egy pont ilyen karit u.i. lapban, szal sztem ne tedd bele, de elvileg bele sem tudod tenni, hiszen más az aljzat és a VGA érintkezője.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1217 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 16:52

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 6:10

dbtsz: Ne miattam hajolj rá a 64bit-re :) , hanem bízz mások véleményében és teszteredményekben. Talán elcsépelt dolog, de a 64bit mindenképpen előrébb mutat, kérdés, hogy mikor fogjuk kihasználni végre. Ahogy megjelennek a 64bit-en futó otthoni alkalmazások, rendszerek, valószínűleg jól fog jönni. Mindenesetre az AMD vonalában már nem lesznek 32bit-es processzorok, az Intel is ráállt az EM64T-re, vajon akkor tényleg érdemes ezen gondolkozni? Szvsz, nem. Persze ha valahova a megbízhatóság mindenekelőtt jelszóval kell gépet összerakni, én is esetleg több éves, valóban kiforrott vasra alapoznék, pláne nagy összegek esetén.

dtbsz nem "dbtsz" .... ertem en de tuuuul draga meg az en zsebemhez s 2-4 evig eldocog 1 2800+ vagy 3000+ is 1gb rammal.... photoshoppozni meg 3dmaxozni jo lesz.... koszonom a hozzaszolast.... az uj gep utodja mar tuti 64bites lesz.... :) s ha mar itt vagyok akkor a mult kepviselojet is megemlitem, ami minden elismeresemet megkapja, a 800 duron, 500 rámával, ami meg most is "tartja a lepest".... :)) ....nah' kesz.... leallitom magam.... by  :up:

#1218 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 17:10

Idézet: akaido - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 13:29

http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Produc...GA-7VT880-L.htm

A fenti linken az olvasható, hogy: Graphics interface AGP 8X/4X*1
Sztem ez nem fog összejönni a 2x/4X AGP-s VGA-val a deszkád! Ez már nem 3.3 V-os zsugát fogad. Hacsak valaki nem cáfol rám, ill. üzemeltet mégis egy pont ilyen karit u.i. lapban, szal sztem ne tedd bele, de elvileg bele sem tudod tenni, hiszen más az aljzat és a VGA érintkezője.

Hmm. Az AGP4X egyben 1,5V-os signaling-ot is jelent. A hercehurca még a KyroII körül volt jelen, mert azok hivatalból AGP2X-es felülettel jöttek, noha a csip maga AGP4X-es volt (tudott 1,5V-on kommunikálni) és ahol elindult, ott ment is gond nélkül. Beletenni bele tudod, hiszen 4X-es foglalatban nincs pöcök :) . Szvsz el fog indulni.
szerk. Éppen teszteltem egy gefOrce 6800Ultra-t egy Via694X-es deszkában. AGP4X-en ott biztosan 1,5V volt, különben a kártya nem indult volna szvsz.

dtbsz: :) Most jól írtam :) .

Szerkesztette: didyman 2005. 09. 17. 17:12 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1219 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 13:18

Idézet: XPA - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 16:00

Sziasztok!

Sajnos nulla időm van fórumot olvasni ezért szeretném megkérdeni, hogy ha esetleg valakinek van tapasztalata Gigabyte GA-K8VT800Pro lappal kapcsolatban és írna róla nagyon röviden egy beszámolót, azt megköszönném. Tervezek venni egy ilyen lapot sempronnal és ati9550 vga-val (nem röhögni, nem játékra lesz inkább csak internet, film, meló ilyesmik :) ) amit szeretnék elkerülni, azok a fagyások, excel táblák 2 perces megnyílásai  :D  , illetve egyéb misztikus és váratlan dolgok bekövetkezése. szoval egy stabil lap kell ennyi...

köszi előre is a véleményeket
üdv

Egy sima (PRO nélküli) K8VT800-ast (is) nyúzok. Semmi panasz a sebességére, de a memóriákra kényes. DDR400-asoknál válogatós: Infineon-t azonnal és undorodva kiköpte, PQI csak új (F10-es) BIOS-sal indult el, de azzal hibátlan.
... a trip back in time is all I need ...

#1220 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:23

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 17:10

Hmm. Az AGP4X egyben 1,5V-os signaling-ot is jelent. A hercehurca még a KyroII körül volt jelen, mert azok hivatalból AGP2X-es felülettel jöttek, noha a csip maga AGP4X-es volt (tudott 1,5V-on kommunikálni) és ahol elindult, ott ment is gond nélkül. Beletenni bele tudod, hiszen 4X-es foglalatban nincs pöcök :) . Szvsz el fog indulni.
szerk. Éppen teszteltem egy gefOrce 6800Ultra-t egy Via694X-es deszkában. AGP4X-en ott biztosan 1,5V volt, különben a kártya nem indult volna szvsz.

dtbsz: :) Most jól írtam :) .

:) Cáfolat elfogadva.  :)
Sajnos jártam úgy, hogy GeF3 Ti 200 2x/4x-es zsuga elhalálozatatta az ABIT BH7 lapomat. Szal vannak becsapós kareszok is.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1221 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 12:36

Üdv Kollégák!

Mit tudtok esetleg erről a lapról?:
8I955X-Royal

Én nehezen tudtam kihámozni.
888MHz-en hajtható benne megfelelő tuning memória?
Vagy csak én vagyok hülye?

Nem értem.
Nomeg, mégvalami, ebben sem vagyok túl jártas már (K7-nél kiszálltam):
800MHz-es Intel FSB-s proci és mellette szinkronban hajtható lenne egy 800MHz-es DDR2-es tuning memória??
Van egy utalás a giga weboldalán, hogy 888MHz-en járatni memóriát csak 1066MHz FSB-s CPU mellett lehet. De vajon engedi-e a lap, hogy 800MHz-en járassuk a memót, és mellette egy 800-as CPU-t....?

Tegyük ezt tisztába, léci.
Nomeg, ha ránéztek  a lapra, azt is megköszönöm!

Gigabyte website-on a lap

Egy rövid teszt

Esetleg ha még találtok tesztet, link PLS!

Üdv:
Obi-Wan
DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#1222 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 23:11

Idézet: akaido - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:23

:) Cáfolat elfogadva.  :)
Sajnos jártam úgy, hogy GeF3 Ti 200 2x/4x-es zsuga elhalálozatatta az ABIT BH7 lapomat. Szal vannak becsapós kareszok is.

Huhh :( . Induláskor? Vagy menet közben?
Abit lapokon is olykor bitang gyenge VRM-je volt az AGP-nek. De igaz, becsapós kártyák előfordulnak. A Kyro még a jobbik eset volt :) .

#1223 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 08:30

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 0:11

Abit lapokon is olykor bitang gyenge VRM-je volt az AGP-nek. De igaz, becsapós kártyák előfordulnak. A Kyro még a jobbik eset volt :) .

Ehh, a francba...
Mindegy, akkor ajánljatok valami olcsó lapot K7 (Socket A, egyelőre 900-as duron) platformon, nem nforce-al :) Menjen benne a Radeon VE kártyám és a ddr ramom. Firewire nem érdekes más, veszek külön kártyát 3k-ért.
(lap csere azért volna jó, mert van sulinetes 1 gb ddr ramom és ne a szekrényben álljon, miközben a gépben csak 384 mb sdram van).

#1224 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 09:51

Radeon VE az normális karesz :) . Nem tudom, mi a maximum, amit beletennél, de akkor egy KT333/KT400-as lap talán elég is lenne. Ha lehetne kapni. A KT266/333-as szvsz az egyik legstabilabb AMD-készlet.
Újat meg szvsz nem nagyon kapsz, ami nem 8x-os AGP-s.

#1225 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:18

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 23:11

Már az furcsa volt, hogy az induláskor nem jelent meg a VGA azonosító felirat. Az NVIDIA driver sem ment fel, és ekkor elsötétült a világ... :eek: Persze a zsuga simán átvészelte, a lap pedig post mortem díjat kapott, mert azért szerettem. :)

#1226 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:18

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 10:51

Radeon VE az normális karesz :) . Nem tudom, mi a maximum, amit beletennél, de akkor egy KT333/KT400-as lap talán elég is lenne. Ha lehetne kapni. A KT266/333-as szvsz az egyik legstabilabb AMD-készlet.
Újat meg szvsz nem nagyon kapsz, ami nem 8x-os AGP-s.

Egy 2500+ barton-t vagy valami olcsó sempront tennék még majd bele, tehát 266/333-as lapok felejtősek, ráadásul új kellene (ha lúd, akkor legyen kövér).
A 4x/8x-os AGP-s lapban akkor mennie kellene a Radeon VE-nek, nemde?

#1227 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:35

Mennie kell. Barton-hoz, Sempron-hoz, amit írtam priviben, az Á*usz lapja már jó, sőt jobb nem is kell, annyiért pláne :) . Vagy sata-t is szeretnél? :Đ
Hivatalosan:

AGP 2.0 Compliant BUS - AGP 2X (3.3V), AGP 4X (1.5V), or AGP2X/4X based systems, PCI 2.2 compliant - PCI-33 and PCI-66, or Universal PCI based systems

http://www.ati.com/p...000/radeon7000/
Az 1,5V-on van a hangsúly.

Szerkesztette: didyman 2005. 09. 20. 10:38 -kor

#1228 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 17:22

Abszolút nem a téma túllihegéseként, csak egyszerűen talán érdemes tudni:
http://www.ertyu.org...patibility.html

#1229 Felhasználó inaktív   chadi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:35

Sziasztok!
Erről a lapról van valakinek tapasztalata?
Gigabyte 8N SLI PRO.

köszke

#1230 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:37

S939+AGP, ehhez kineztem egy K8NSC-t. Velemeny? (nem rolam.. :))

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.