HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#381 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 21. 18:38

Hello!!!

A következő történt velem (illetve a GA-7NNXP-mel) volt egy 400W-os Mercury tápom amivel ment a DPS rendesen. Ma ezt a tápot kicseréltem egy 420W-os Chieftec-re, de ha berakom a DPS-t akkor a gép nem indul el. A ventillátorok felpörögnek de a monitor nem kapcsol be és az egyik DVD olvasónak a lámpája se villan fel. Ahogy kiszedem a DPS-t minden megy rendben.

Mi lehet a gond, valamit nem dugtam vissza a csere közben?

Előre is kösz!
McsJunior

#382 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 20:53

aki rev 1.0-ás, 8KNXP-vel bír már az is letöltheti az új F8-as bioszt, ami többek között Prescott támogatást biztosít. bár nem tudom mikor fog végre megjelenni. no mindegy. végre lehet állítani a CAS értéket is. ez nagyon hiányzot.
jók legyetek.
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#383 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 09:20

idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
aki rev 1.0-ás, 8KNXP-vel bír már az is letöltheti az új F8-as bioszt, ami többek között Prescott támogatást biztosít. bár nem tudom mikor fog végre megjelenni. no mindegy. végre lehet állítani a CAS értéket is. ez nagyon hiányzot.
jók legyetek.
[/quote]

Fizikailag honnan ismered meg a rev 2.0-t? Csak mert nekem is 8KNXP-m van, de fogalmam sincs, melyik. Gyárilag FB-s BIOS volt belesütve. Ez akkor rev 2.0?
Pro Engineer CAD system.

#384 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 19:09

idézet:
Ezt írta Atlantis:

Fizikailag honnan ismered meg a rev 2.0-t? Csak mert nekem is 8KNXP-m van, de fogalmam sincs, melyik. Gyárilag FB-s BIOS volt belesütve. Ez akkor rev 2.0?
[/quote]

Elvileg a lapra rá kellett, hogy szitázzák a REV 2.0 jelölést. A FB-s bios a REV 2.0-hoz van. A legújabb a FE. Ajánlom figyelmedbe a Gigabyte honlapját. Bár fura a REV 2.0 megjelenési dátuma, mert most novemberben láttam először a honlapon.[url="http://"http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Intel+875P.htm"]Gigabyte[/url]

[ 2003. november 24.: ARK ANGEL szerkesztette a hozzászólást ]
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#385 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 20:26

idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:

Elvileg a lapra rá kellett, hogy szitázzák a REV 2.0 jelölést. A FB-s bios a REV 2.0-hoz van. A legújabb a FE. Ajánlom figyelmedbe a Gigabyte honlapját. Bár fura a REV 2.0 megjelenési dátuma, mert most novemberben láttam először a honlapon.[url="http://"http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Intel+875P.htm"]Gigabyte[/url]

[ 2003. november 24.: ARK ANGEL szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hát ez az, hogy semmi nincs ráírva, de gyárolag FB-s BIOS volt. Gigabyte site-ot természetesen néztem, ott sem találtam értelmes utalást.
Pro Engineer CAD system.

#386 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 15:47

idézet:
Ezt írta Atlantis:

Hát ez az, hogy semmi nincs ráírva, de gyárolag FB-s BIOS volt. Gigabyte site-ot természetesen néztem, ott sem találtam értelmes utalást.
[/quote]

Milyen hangcucc van rajta?
Ahogy néztem, látszólag csak ebben tér el egymástól az 1. és a rev2. A korábbin ALC655, a kettesen meg ALC658 Realtek CODEC cuccos van.
42

#387 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 18:05

érdekes, hogy nincs rá szitázva a REV 2.0.
az alc658 hang cucc képességeit nem ismerem, majd Atlantis válaszol.
iN...

#388 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 19:32

idézet:
Ezt írta BigBear:

Milyen hangcucc van rajta?
Ahogy néztem, látszólag csak ebben tér el egymástól az 1. és a rev2. A korábbin ALC655, a kettesen meg ALC658 Realtek CODEC cuccos van.
[/quote]

Nem csak ebben, állítólag a rev2.0-n van C.I.A nevű okosság is. Megnéztem, az enyémen ALC658 van, a könyvében is azt írták.
Pro Engineer CAD system.

#389 Felhasználó inaktív   Dragon. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 25. 21:25

Üdv!Az volna a problémám hogy vettem egy GA-7N400-pro 2-es alaplapot és a proci foglalat mellett lévő bazinagy kondenzátor picit hozzá ér a hütőbordához!!Ez nagy baj vagy sem???

GA-7N400 Pro2,Athlon XP 2000+,512MB DDR,GF4 TI4600,2x60GB Seagate Barracuda, :(

#390 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 13:41

Hát a kondi probléma sajnos fennáll :) :)

Ezt a hibát nagyon benyelték a gigások :), lassan 2-3 honapja van meg a giga n400pro2-es alaplapom, de egyett leszögezek. Nagyon, de nagyon örülök, hogy ilyen lapom van. Stabil, még huzni is lehet a procit benne, és igényeimet kielégiti, és ez a lényeg.
Egy baj van, hogy én anno 30-ért vettem most meg 25 ezer :D
Ez szörnyü

Én picit arréb toltam azt a bizonyos kondit, de vigyázz ne csináld, mert gond lehet. én is páráztam a kondi miatt , de no problém a gép 0-24-ben megy mindennap

Azért nem semmi, hogy nincs tele az alaplap szekció gigás problémákra. Én legalábbi itt szoktam leszürni a tapasztalatott. Amiről kevesett beszélnek rosz nem lehet :) :)

#391 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 15:40

Na, most már biztos, hogy rev2.0-s a lap. Beégettem az FE BIOS-t, itt már megjelent a C.I.A is. Valaki esetleg nem tudja, mit jelentenek ennek a beállításai?
Pro Engineer CAD system.

#392 Felhasználó inaktív   Dragon. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 16:25

De ugye nem lehet belőle probléma.én is egy picit odébb noszogattam azt a kondit :-)) szerencsére nem reccsent el :cool: de félek hogy baja lehet attól hogy a hűtő folyton hozzá ér.

#393 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 30. 12:37

7N400PRO2 lapom van és a proci mellett lévő kondi miatt nem megy fel a Vantec hütője . Ki milyen hütőt használ ehhez a laphoz ?
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#394 Felhasználó inaktív   hgyurika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 30. 16:18

Sziasztok!

8KNXP F8 BIOS nálam fagyásokat produkált és az F7-es is, úgyhogy visszament az F6...Lehet,hogy alapbeállításokon kellene próbálni :D (most 2.6C@3.39 alapfeszen 1.66 memszorzó a memória 434MHz 2.5-6-3-3,a RAM egy GeIL GD 3500,ezért ezek a beállításaim, viszont alapbeállításokon a top performance enable-re állítva a gép el sem indult :o )

Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Milyen beállításokat használtok?

Előre is kösz a válaszokat!

Üdv!

#395 Felhasználó inaktív   Attila23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 30. 18:00

GA-8IPE1000 PRO-val kapcsolatos sürgős kérdésem lenne.

Az alaplapon van Firewire vezérlő.
Azonban a hátsó panelen nincs kivezetés, csak az alaplapon két tüske-sor.

Az kérdés, hogy az alaplap dobozában van-e megfelelő kivezetés/kábel a Firewire-hez? Ha nincs, akkor lehet egyáltalán ilyet kapni valahol?

#396 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 30. 20:20

idézet:
Ezt írta Attila23:
GA-8IPE1000 PRO-val kapcsolatos sürgős kérdésem lenne.

Az alaplapon van Firewire vezérlő.
Azonban a hátsó panelen nincs kivezetés, csak az alaplapon két tüske-sor.

Az kérdés, hogy az alaplap dobozában van-e megfelelő kivezetés/kábel a Firewire-hez? Ha nincs, akkor lehet egyáltalán ilyet kapni valahol?
[/quote]

Van ,adnak hozzá hátlapkivezetést .
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#397 Felhasználó inaktív   Attila23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 30. 20:53

Köszi. Akkor azt hiszem ezt az alaplapot rendelem meg és nem az Abit IS7-et.

#398 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 17:32

Jobban jársz :) :)
nincs itt kompatibilis probléma, bár ez Intel , de ott sincs.

#399 Felhasználó inaktív   Dragon. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 20:41

Üdv következő a problémám, nemtudom hogy ez az-e egyáltalán.Van egy gigabyte GA-7N400pro2-es alaplapom és windowsban amikor egérrel oldalt húzom lefelé a böngésző sávot vagy pl görgetek az egéren a görgővel,akkor az alaplapból fura cirippelő hang jön ki.Már próbáltam lehúzni a hangszórót de nem szűnt meg,próbáltam megállítani egyenként a ventillátorokat akkor is csinálta!Miért lehet???

#400 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 07:28

idézet:
Ezt írta Dragon.:
Üdv következő a problémám, nemtudom hogy ez az-e egyáltalán.Van egy gigabyte GA-7N400pro2-es alaplapom és windowsban amikor egérrel oldalt húzom lefelé a böngésző sávot vagy pl görgetek az egéren a görgővel,akkor az alaplapból fura cirippelő hang jön ki.Már próbáltam lehúzni a hangszórót de nem szűnt meg,próbáltam megállítani egyenként a ventillátorokat akkor is csinálta!Miért lehet???[/quote]

Nekem ilyen problémám nincsen.
Mondjuk nálam a hangkártyából jött ez a zaj, drivert cseréltem és azota minden klappol :)
Az alaplapival, mikor görgettem az egeret, akkor volt neki ugymond ilyen mellékhatása. Ekkor cseréltem drivert a hangkártyának és azota megszünt ez a mellékhatás

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.