idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
bocs (azok a fránya betűk no meg rövidítések).
a PAT lekapcsolása nem új keletű dolog, ha jól emlékszem FE-s az utlosó bios a lapodhoz. elvileg pont a PAT-tal kapcsolatos gondokat javították ki benne.
pontosan így hangzik:Fixed memory PAT mode issue.
na akkor ennek nézek utána.
más hivatalosan 1.475-1.55 közötti a vcore érték alapból a northwood-os vonalnál. ezt minden féle képpen bírni kell én AIDA 3.85-tel nézztem a feszt. szépen kifirkantja a te procid hivatalos értékeit is. ha rábíztam a lapra akkor boot-olástól kezdve 1.64 volt az érték. ezért inkább kézzel belőttem.
egy dolog nagyon izgat, majd a Fiery-nak szegezem a kérdést, mert számomra fura fesz értékeket jelezki a progi, arról nem is beszélve, hogy a SisoftSandra-t nagyon nem szereti a lapom. olyan csipogást csap ajaj!!
![]()
ezektől eltekintve beton stabil se fagyás se érthetetlen hibák. no szóval műkszik ahogy a nagy könyvbe meg van írva.[/quote]
Nálam megy a Sandra rendesen. Nálam is stabil, imádom ezt a lapot. Nálad méri rendesen az NB hőmérsékletet? Nálam mindig 25°C. EasyTune-t használod? Szvsz szart sem ér az a program, összevissza ír ki mindent.
Gigabyte-osok ide!!
Elküldve: 2003. 12. 18. 11:58
Elküldve: 2003. 12. 18. 21:57
idézet:
Ezt írta Atlantis:
Nálam megy a Sandra rendesen. Nálam is stabil, imádom ezt a lapot. Nálad méri rendesen az NB hőmérsékletet? Nálam mindig 25°C. EasyTune-t használod? Szvsz szart sem ér az a program, összevissza ír ki mindent.[/quote]
Az EasyTune-t kétszer próbáltam és nem lett a kedvencem. Jobban szeretem a bios-os babrálást. A 25 °C nem is fog változni, mivel a hardware monitor a következőket tudja:
- cpu/system/power fan revolution detect
- cpu temperature detect
- cpu warning temperature
- system voltage detect
- cpu/system/power fan fail warning
bocs az angol "idézetért", de magyarul kissé hosszabb lenne. ez még akkor se magyarázza, miért ír ki az Aida mindig 25 °C-ot.
ma jelent meg az Athlon 64-es lapokról egy teszt a hwsw-n. az ott szereplő Gigabyte lap esetében is az volt Fiery által jogosan hiányolt eleme a biosnak, hogy minden feszhez az OK-ét írja csak ki konkrét érték nélkül a HM.
más, más fórumon találtál olyan emberkét ki ilyen lappal bír?
minden jót!
Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.
Elküldve: 2003. 12. 19. 10:35
idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
Az EasyTune-t kétszer próbáltam és nem lett a kedvencem. Jobban szeretem a bios-os babrálást. A 25 °C nem is fog változni, mivel a hardware monitor a következőket tudja:
- cpu/system/power fan revolution detect
- cpu temperature detect
- cpu warning temperature
- system voltage detect
- cpu/system/power fan fail warning
bocs az angol "idézetért", de magyarul kissé hosszabb lenne. ez még akkor se magyarázza, miért ír ki az Aida mindig 25 °C-ot.
ma jelent meg az Athlon 64-es lapokról egy teszt a hwsw-n. az ott szereplő Gigabyte lap esetében is az volt Fiery által jogosan hiányolt eleme a biosnak, hogy minden feszhez az OK-ét írja csak ki konkrét érték nélkül a HM.
más, más fórumon találtál olyan emberkét ki ilyen lappal bír?
Van 1-2 ember, de nem írnak vissza.
minden jót![/quote]
Elküldve: 2003. 12. 19. 15:25
[ 2003. december 19.: Remus szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:07
idézet:
Ezt írta Remus:
Nekem is Gigabyte alaplapom van.Nekem egy kicsit furcsa hogy ha kikapcsolom a gépet az optikai egerem tovább ég(PS/2). Ez normális dolog? Nincs bekapcsolva a biosba a duplaklikkes inditás.Várom a hozzászolásokat.
[ 2003. december 19.: Remus szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Üdvözlet a táborban. kérlek írd meg a lap pontos típusát és rev számát valamint melyik bios-szal működik.
![]()
Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:08
szomorú ha ennyire inaktívak a fazonok.
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:18
idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
Üdvözlet a táborban. kérlek írd meg a lap pontos típusát és rev számát valamint melyik bios-szal működik.
[/quote]
HI!
Ez egy GA-7n400-L lap F5-ös biossal.Nemtudom mi az a rev szám.
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:35
idézet:
Ezt írta Remus:
HI!
Ez egy GA-7n400-L lap F5-ös biossal.Nemtudom mi az a rev szám.[/quote]
A rev. = revision átdolgozott, javított kiadást jelent az alaplapnál.
nekem az usb-s egerem akad össze valszeg az integrált hangkeltő cuccal néha, de tudom kezelni a helyzetet és a stabilítást nem befolyásolja és nem is bosszantó.
remélem a te lapoddal azonossal bíró fórumozok reagálnak rá érdemben. az adott bios beálítását nem ismerem. az egér ill. a ps2 port kezeléssel kapcsolatos elemeket kéne megkuksiznod.
AZ f5-ös bios többek között pedig pont ezeket a hibákat javítja:
-Fix windows xp show unknow device if unplug ps2 KBC & MOUSE
-Fix windows 98 show unknow device in device management
bocs az angolért, de mindig a hivatalos ismertetést teszem be.
minden jót!
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:46
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:59
idézet:
Ezt írta Remus:
Thx a hozzászolást de sajna a biosba nincs erre utalo dolog.Olyan van hogy gép inditása dupla klikkel de kivan kapcsolva az is.Írtak már egy páran más forumban is és ugytünik "normális" dolog[/quote]
nincs mit. nem hiszem, hogy túl sokat segítettem.![]()
Elküldve: 2003. 12. 19. 20:41
Van egy Gigabyte 7N400 Pro2 lapom, és szeretném valahogy kideríteni, ha elkezdem emelni az fsb-t mondjuk 133-ról 166-ra, akkor hogy alakul a PCI sebessége. Az Easytune azt írja ilyenkor, hogy 41 Mhz. En viszont nem akarok igazán hinni neki, mert a Bios-ban 66 Mhz-re állitott, és az Nvidia System utility szerint is ennyin menő AGP-re azt írja, hogy 83 Mhz.
Tud valaki valami olyan progit, ami megmondaná nekem, mennyin is megy a PCI? Egy ismerősöm azt mondta, hogy legjobb tudása szerint az Nforce2-es chipset tudja azt, hogy a többi frekitől függetlenül a PCI-t mindig 33-on hajtja. Igaz ez, meg tudja valaki erősíteni?
Elküldve: 2003. 12. 19. 21:08
Elküldve: 2003. 12. 19. 22:00
idézet:
Ezt írta ssanya:
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 7N400 Pro2 lapom, és szeretném valahogy kideríteni, ha elkezdem emelni az fsb-t mondjuk 133-ról 166-ra, akkor hogy alakul a PCI sebessége. Az Easytune azt írja ilyenkor, hogy 41 Mhz. En viszont nem akarok igazán hinni neki, mert a Bios-ban 66 Mhz-re állitott, és az Nvidia System utility szerint is ennyin menő AGP-re azt írja, hogy 83 Mhz.
Tud valaki valami olyan progit, ami megmondaná nekem, mennyin is megy a PCI? Egy ismerősöm azt mondta, hogy legjobb tudása szerint az Nforce2-es chipset tudja azt, hogy a többi frekitől függetlenül a PCI-t mindig 33-on hajtja. Igaz ez, meg tudja valaki erősíteni?[/quote]
Nekem is ilyen lapom van , biosban állitsd fix 66mhz-re az AGP frekit és igy az állandó lessz .Tölts le a legújabb Easy Tune-t ,ami cd-n van az nem pontosan irja ki .
[ 2003. december 19.: sinya szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 20. 15:27
Elküldve: 2003. 12. 21. 10:43
Most cseréltem proccit ugy találomra egy 2500-as Bartont tettem bele.
Ugye az alap 11*166 ha jol emlékszem
11*215-el üzemel per pillanatban. igaz itt már 7,5% a feszemelése
Ami érdekes 2 orája megy videotömörités rajta, nem fayg semmi hiba.
Ami érdekes ha csak 1 herz-el feljebb emelem a FSB azzonal sziréna, be se indul. Ja a höfok per pillanatban 67 fok tömörités alatt, tehát magas, de majd szervzok egy jó hütőt rá. A procci szorzolockos, Az alaplap N400Pro2
Ahhoz képest hogy bénáztam az elején, már elég jol ismerem a lapot.
Azt hiszem Jol választottam lapot, mikor az Intelről váltottam.
Elküldve: 2003. 12. 22. 22:25
idézet:
Ezt írta Remus:
Thx a hozzászolást de sajna a biosba nincs erre utalo dolog.Olyan van hogy gép inditása dupla klikkel de kivan kapcsolva az is.Írtak már egy páran más forumban is és ugytünik "normális" dolog[/quote]
Az alaplap leírásában benne van, hogy ez normális (FAQ), és nem lehet ellene mit tenni (legalábbis én nem tudtam, de ez nem jelent semmit), max annyit, hogy kihúzod 1 pillanatra az egeret.
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 23. 09:14
idézet:
Ezt írta adamsky:
A Kingston Ram 200 felett nem birja, igy egy Samsunggal lett tovább huzva
11*215-el üzemel per pillanatban. igaz itt már 7,5% a feszemelése
A procci szorzolockos, Az alaplap N400Pro2
[/quote]
Gratula, igazán szép eredmény!
Másrészt ha jól tudom, akkor az Nforce-nak nem akadály a proci szorzólockjának a feloldása.Én is így hajtom a 2000+-t 8,5*200-on (12,5*133 helyett) és úgy érzem, hogy menni fog ezt feljebb is.
![]()
Elküldve: 2003. 12. 26. 10:16
idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
Idézet
Ezt írta Atlantis:
[QB]Nincs esetleg valaki, aki próbálta a 8KNXP C.I.A nevű cuccát? ...
hát jó nagyot!
mivel rev 1.0-ás a sajátom, így azt sajnos nem tudom személyes tapasztalatok alapján mennyire jó vagy se. számos cikk átböngészése után -mind külföldi mind hazai oldalakat értve ez alatt- úgy néz ki jobb, ha te állítod az értékeket és nem foglalkozol a C.I.A-vel. a M.I.B. sem úgy muzsikál mint elvárható lenne.
a tuning ügybe annyit tudok hozzá tenni esetemben, hogy a memória mennyiség miután kibővült két ddr400-as, 256 mb-os modulra stabilabb lett a lap. 1.50 vcore érték mellett a 2 ghz-es cerka 2.8-on üzemel legalább másfél hónapja. a napi nyolc órát futja most is és semmi probléma nem merült fel eddig. a bios frissítés után már a memória modulok is jobban pörögnek 2-3-2-6-os időzítéssel. (mondjuk jobban örülnék érthetőleg, ha egy p4c lenne benne. egyenlőre ez van)
a HT-nak elvileg mennie kéne tuning után. ennél a lapnál nem hallotam erről a problémáról. ha C.I.A.-t ki kapcsolod, és te babrálod az értékeket akkor is fenn áll ez?
a vcore értéket te állítottad be, vagy default-on van?
0.88-as értéken 2.5 ghz-en ment a procim gond nélkül.![]()
megpróbálok jobban utána nézni a problemádnak.
minden jót!
[ 2003. december 16.: ARK ANGEL szerkesztette a hozzászólást ]
Sziasztok!
Nekem is 8knxp lapom van, 2.0-ás.
A következő észrevételeim vannak:
Mivel a lapon nem találtam verziószámot a sima 8knxp biost irtam bele elsőnek. ment is de:
processzor feszültségre a valós 1.475V helyett a biosban 0.85V-ot írt ki.
Pci helyeken nem, vagy nehezen ismerte fel a kártyákat.
Én úgy tudom, hogy CIA csak a 2.0 lapon találhatóé.
Egyébként egy abit Ic7 és asus P4c800 után vettem a lapot és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A mem. kezelése magasan felülmúlja az előbb felsorolt lapokat!
Tuning nélkül!!!
Asus P4c800 irás/olvasás: 1900/4750
Abit IC7 írás/olvasás: 1950/4900
8KNXP 2.0 Írás/olvasás: 2300/5100
Mindegyik lapban a memóriák által elérhető leg agresszívebb beállítást használtam.
Config:
3Ghz p4 800mhz core:1.475
Samsung 2x 512mb ram /400mhz cl2 ; 490 mhz szinkron cl2.5/
Ezúton kívánok mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket!![]()

Súgó
A téma zárva.