HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   Sanglier 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 02. 19:15

[QUOTE]Ezt írta Dragon.:
[QB]Üdv!Az volna a problémám hogy vettem egy GA-7N400-pro 2-es alaplapot és a proci foglalat mellett lévő bazinagy kondenzátor picit hozzá ér a hütőbordához!!Ez nagy baj vagy sem???

Üdv!
Jómagam nem egészen egy órája szembesültem ezzel a problémával: Ga-7N400E deszkával és glacialtech igloo 2420-as hűtővel,nem kicsit izgalmas volt az a bordafeltevés!

A kérdésre válaszolva sztem igenis befolyásolja a lap élettartamát!

:(
Gigabyte 8PE-667ULTRA,P4 2.4Ghz 533fsb,Ram:2*256MB 333ddr Samsung, Sapphire R9700, 2*Maxtor Diamond plus9 80Gb Raid0, Lg 4160B, Toshiba M-1712.

#402 Felhasználó inaktív   júzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 22:14

Nekem ez 1 GA-7N400-L1-es alapnál jelentkezett. Én sem tudtam még rájönni az okára, de mostmá nem is nagyon érdekel, működik egyenlőre rendesen...

idézet:
Ezt írta Dragon.:
Üdv következő a problémám, nemtudom hogy ez az-e egyáltalán.Van egy gigabyte GA-7N400pro2-es alaplapom és windowsban amikor egérrel oldalt húzom lefelé a böngésző sávot vagy pl görgetek az egéren a görgővel,akkor az alaplapból fura cirippelő hang jön ki.Már próbáltam lehúzni a hangszórót de nem szűnt meg,próbáltam megállítani egyenként a ventillátorokat akkor is csinálta!Miért lehet???[/quote]

#403 Felhasználó inaktív   Dragon. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 22:33

de miért befolyásolja az alaplap élettartamát??megfogta nem melegedett a kondi,megfelel a rendszerhőmérsékleteknek!!a hűtő pedig nem mozog!

#404 Felhasználó inaktív   Sanglier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 12:15

idézet:
Ezt írta Dragon.:
de miért befolyásolja az alaplap élettartamát??megfogta nem melegedett a kondi,megfelel a rendszerhőmérsékleteknek!!a hűtő pedig nem mozog![/quote]

Naja szép is lenne, ha mozogna a hűtő!
a kérdéses kondenzátor pedig igenis hozzáér a hűtőbordához, legalábbis az én esetemben!
Az hogy hozzáér egymáshoz a két alkatrész még nem is lenne gond önmagában!
Az érintkezés miatt keletkező nagyobb hőátadás az, amit a kondenzátor gyorsabb kiszáradással 'hálál' meg!
Persze ez sok tényezőtől (kondi minősége, mekkora felületen érintkeznek, stb.) függ, de semmiképp nem növeli az alaplap élettartamát!
Gigabyte 8PE-667ULTRA,P4 2.4Ghz 533fsb,Ram:2*256MB 333ddr Samsung, Sapphire R9700, 2*Maxtor Diamond plus9 80Gb Raid0, Lg 4160B, Toshiba M-1712.

#405 Felhasználó inaktív   trucsi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 05. 07:20

Sajnos ez valóban gond a giga lapoknál. Őszintén szólva én egy kicsit le szoktam reszelni a borda szélét(csa egyiket kell) és akkor már nincs gond. Az egész kb 1 perces plussz munka. Igaz nem a leg esztétikusabb de lagalább nem érnek össze.

#406 Felhasználó inaktív   Sanglier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 08:18

Kedveskedik a Gigabyte az AMD-nek, avagy segítség Hűtőborda eladásban?!

Minőségi AMD hűtőbordát ajánl ui.a kézikönyv!

Aki látott már dobozos processzort az tudja, mekkora talpfelületű az AMD gyári hűtőbordája! Saccra a GT 2420-as hűtőborda nem egész kétharmad helyét foglalja!
Egyébként van is kép róla a füzetben érdemes megsasolni!

Nem mintha rossz vagy elégtelen hűtést adna a gyári hűtő, de én még csak dobozos processzorral együtt adva láttam ker. forgalomban?!
Ettől független elkézelhető, hogy valahol forgalmazzák..

#407 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 21:44

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e ga-7vax(rev:1.1) lapomba 1x256mb 333mhz noname helyett 1x512mb 400mhz Samsung modult rakni. Azt gondolom, hogy jobb, de mégis mennyivel? Érezhető a hatása vagy csak az ember lelke nyugszik meg ettől a plusz 7000Ft-os kiadástól (mert a régi ram-ot eltudom boltolni).
Egyébként f1 2002-vel és mod-jaival szoktam játszani + vcd svcd -ket szoktam csinálni (divx->mpeg1-2), szóval ezen alkalmazásoknál érezhető különbséget tapasztalnék?
Ámokfutás-->a jövő tömegsportja!

#408 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 21:46

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e ga-7vax(rev:1.1) lapomba 1x256mb 333mhz noname helyett 1x512mb 400mhz Samsung modult rakni. Azt gondolom, hogy jobb, de mégis mennyivel? Érezhető a hatása vagy csak az ember lelke nyugszik meg ettől a plusz 7000Ft-os kiadástól (mert a régi ram-ot eltudom boltolni).
Egyébként f1 2002-vel és mod-jaival szoktam játszani + vcd svcd -ket szoktam csinálni (divx->mpeg1-2), szóval ezen alkalmazásoknál érezhető különbséget tapasztalnék?

#409 Felhasználó inaktív   MZoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 16:34

Sziasztok!

Egy kevéske információra van szükségem.
jelenleg Gigabyte 7VA, xp1700+, 256 DDR400, GF4 Mx460-om van. A pc minden porcikája alap. Full alap. Semmi tuning, semmi változtatás. Ezen szeretnék változtatni. A hűtéssel semmi gond nem lesz, mert ha látnád mekkora hűtésem van azt hinnéd, hogy Barton-om van. Mivel nem vagyok nagy zseni, ezért arra kérlek ,hogy a válaszaitokat is úgy fogalmazzátok.
Előre is köszönök minden infot.

#410 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 17:15

Hello!!

Próbálta már valaki [url="http://"http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp102.htm"]EZT[/url] a hűtőt? Szerintem a megadott adatok alapján el kellene, hogy férjen a konditól. Az ára kicsit húzós (kb 9000HUF), de biztos jól hűt.

McsJunior

[ 2003. december 07.: mcsjunior szerkesztette a hozzászólást ]

#411 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 07:31

idézet:
Ezt írta AtiAmdfan:
Sziasztok!
[/quote]

Azt hogy 333-as vagy 400-as a ram ha nem huzod nem számit, de az hogy 256 vagy 512-es a ram az már számit :) :) :)
Föleg ha xp-éd van :) mármint windows xp-éd :)

#412 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 12:37

idézet:
Ezt írta adamsky:

Azt hogy 333-as vagy 400-as a ram ha nem huzod nem számit, de az hogy 256 vagy 512-es a ram az már számit :) :) :)
Föleg ha xp-éd van :) mármint windows xp-éd :)
[/quote]

Köszi a segítséget!
Még annyi, hogy az mindegy, hogy 2x256 van benne vagy 1x512(400mhz)?

#413 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 14:45

idézet:
Ezt írta AtiAmdfan:

Köszi a segítséget!
Még annyi, hogy az mindegy, hogy 2x256 van benne vagy 1x512(400mhz)?
[/quote]

Neked most mindegy mert az a lap nem duál ramos igy ezt a pluszt nem tudod kihasználni. Ha a közeljövöbe mondjuk 1/2 éva alatt alaplapott akarsz cserélni akkor számit mert gondolom ugyis dual memorias lapot veszel. Igy ekkor ki tudod használni. Én inkább párban egyformát vennék és késsöbb nem kell a fejemet törnöm mi legyen utána

#414 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 06:14

Nincs esetleg valaki, aki próbálta a 8KNXP C.I.A nevű cuccát? Érdekelne, mit lehet vele elérni.
Tuningolni próbált vele valaki? Nálam valami miatt kikapcsolja a PAT-et, ha nem 200-on megy a RAM. Ha nagyobb FSB-nél 1,66-os zsorzót állítok és 200 alá jön ki a RAM frekv, akkor is kikapcsolja. HOgy van ez?

Más: lehetséges, hogy ez a lap csak 0,88V-ot ad egy 2,8C-nek?
Pro Engineer CAD system.

#415 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 00:30

[QUOTE]Ezt írta Atlantis:
[QB]Nincs esetleg valaki, aki próbálta a 8KNXP C.I.A nevű cuccát? ...

hát jó nagyot!
mivel rev 1.0-ás a sajátom, így azt sajnos nem tudom személyes tapasztalatok alapján mennyire jó vagy se. számos cikk átböngészése után -mind külföldi mind hazai oldalakat értve ez alatt- úgy néz ki jobb, ha te állítod az értékeket és nem foglalkozol a C.I.A-vel. a M.I.B. sem úgy muzsikál mint elvárható lenne. :(

a tuning ügybe annyit tudok hozzá tenni esetemben, hogy a memória mennyiség miután kibővült két ddr400-as, 256 mb-os modulra stabilabb lett a lap. 1.50 vcore érték mellett a 2 ghz-es cerka 2.8-on üzemel legalább másfél hónapja. a napi nyolc órát futja most is és semmi probléma nem merült fel eddig. a bios frissítés után már a memória modulok is jobban pörögnek 2-3-2-6-os időzítéssel. (mondjuk jobban örülnék érthetőleg, ha egy p4c lenne benne. egyenlőre ez van) :)

a HT-nak elvileg mennie kéne tuning után. ennél a lapnál nem hallotam erről a problémáról. ha C.I.A.-t ki kapcsolod, és te babrálod az értékeket akkor is fenn áll ez? :(

a vcore értéket te állítottad be, vagy default-on van?
0.88-as értéken 2.5 ghz-en ment a procim gond nélkül. :)

megpróbálok jobban utána nézni a problemádnak.

minden jót!

[ 2003. december 16.: ARK ANGEL szerkesztette a hozzászólást ]
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#416 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 06:12

hát jó nagyot!
mivel rev 1.0-ás a sajátom, így azt sajnos nem tudom személyes tapasztalatok alapján mennyire jó vagy se. számos cikk átböngészése után -mind külföldi mind hazai oldalakat értve ez alatt- úgy néz ki jobb, ha te állítod az értékeket és nem foglalkozol a C.I.A-vel. a M.I.B. sem úgy muzsikál mint elvárható lenne. :(

a tuning ügybe annyit tudok hozzá tenni esetemben, hogy a memória mennyiség miután kibővült két ddr400-as, 256 mb-os modulra stabilabb lett a lap. 1.50 vcore érték mellett a 2 ghz-es cerka 2.8-on üzemel legalább másfél hónapja. a napi nyolc órát futja most is és semmi probléma nem merült fel eddig. a bios frissítés után már a memória modulok is jobban pörögnek 2-3-2-6-os időzítéssel. (mondjuk jobban örülnék érthetőleg, ha egy p4c lenne benne. egyenlőre ez van) :)

a HT-nak elvileg mennie kéne tuning után. ennél a lapnál nem hallotam erről a problémáról. ha C.I.A.-t ki kapcsolod, és te babrálod az értékeket akkor is fenn áll ez? :(

a vcore értéket te állítottad be, vagy default-on van?
0.88-as értéken 2.5 ghz-en ment a procim gond nélkül. :)

megpróbálok jobban utána nézni a problemádnak.

minden jót!

Nem a HT kapcsolódik le, hanem a PAT. És csak akkor, ha kézzel babrálomaz értékeket. Egyébként a CIA nem csinál semmit, azért kérdeztem, hogy másnál mi a helyzet.
Nálam minden feszültségre azt írja, hogy Normal, de nem írja ki, hogy mennyi a konkrét érték. Egyedül a Vcore-t írja ki, az is normálon volt 0,88V. Ez mintha kevés lenne.
Így neme merek feszt emelni, mert a franc tudja, mi történik.
Pro Engineer CAD system.

#417 Felhasználó inaktív   Garfield 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 13:34

Mit tudtok a GA-7N400-E lapról? Azt tudom, hogy hiányzik a LAN és a dual channel róla, de vajon a tuning lehetősége megmaradt?

#418 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 14:17

Sziasztok!

Nekem egy GA-7N400-as lapom van egy 2400+-al.

Kérdés:

1.
Minden tesztprogram és az EasyTune4 is 1.700-1.740V közötti Vcore-t "mér", miközben a proci tudtommal 1.65V-os. A BIOS-ban csak OK szerepel, érték nem. Akkor most mennyi és ha annyi, akkor nem baj?
Egyébként 12x166-on megy 52-58 fokon egy TT SilentBoost-tal.
Kipróbáltam a fesz emelést is a +5% esetén a Vcore maradt ugyanannyi.

2.
A többi fesz. érték viszont BIOS szerint OK (ugye érték nincs), EasyTune4 alapján szerintem is OK, de AIDA, Sandra (és a többi hölgy :) ) is olyanokat mond nekem, hogy +5V az 4.2V, +12V az 9.6V stb. (csak a 3.3 meg a Vcore egyezik)
Táp: Azona 400 PFC, van még 1 CD-RW, 2 vinyó, Gef2MX, 2 házventi.
A gép amúgy stabil.
Akkor most mennyi az annyi és ki tudja jól?
/A system és cpu temp is csak az EasyTune szeint annyi, amennyi a BIOS-ban, a hölgyek akkora zöldségeket írnak, hogy csak na./

Érdekesség:
Egy 333-as Samsung és egy 400-as noname DDR megy 333-on DualChannel-ban nagy meglepetésemre. /Persze teljesítménynövekmény nem nagyon van/

Garfield:
Ez a lap "Gigabyte-módra" tuningolható (Fesz.-ek csak +5, +10% asszem), gondolom az E is ilyen.

#419 Felhasználó inaktív   Artu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 14:46

idézet:
Ezt írta mcsjunior:
Hello!!

Próbálta már valaki [url="http://"http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp102.htm"]EZT[/url] a hűtőt? Szerintem a megadott adatok alapján el kellene, hogy férjen a konditól. Az ára kicsit húzós (kb 9000HUF), de biztos jól hűt.

McsJunior

[ 2003. december 07.: mcsjunior szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nekem volt szerencsem beruhazni egy ilyen hutobe :(

Nem javaslom senkinek. Torony hazban, igaz lesarkazas vedo nelkul a sulyanal fogva elmozdul a proci, igy az egyebkent se nagy huto teljesitmeny tovabb csokken. Egyebkent 2*8 cm-e haz ventivel nem tudott nyitott haz mellet lehuteni egy XP1800+ pricit 1.575V-on 11,5*191 MHz FSB mellett es folyamatosan a BIOS szerint 71 fokos volt a proci. Masnap megprobaltam vissza vinni, de nem vettek vissza, igaz elore szoltak, hogy hutot nem cserelnek, de a fene se gondolta, hogy nem lesz jo ennyi penzert :( Most egy P3-933-ast hut, persze gond nelkul, csak hat nem erre vettem. Esetleg, ha valaki ratesz valami nagyobb fordulatu 8cm-es ventilatort, akkor talan mukodhet, nekem 2500 korul forgott mindketto venti, egyebkent probaltam 2db 6 centis 4500-as ventivel is, de nem sokat ertek.

szoval nekem nem jott be

#420 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 11:19

idézet:
Ezt írta Atlantis:

Nem a HT kapcsolódik le, hanem a PAT. És csak akkor, ha kézzel babrálomaz értékeket. Egyébként a CIA nem csinál semmit, azért kérdeztem, hogy másnál mi a helyzet.
Nálam minden feszültségre azt írja, hogy Normal, de nem írja ki, hogy mennyi a konkrét érték. Egyedül a Vcore-t írja ki, az is normálon volt 0,88V. Ez mintha kevés lenne.
Így neme merek feszt emelni, mert a franc tudja, mi történik.[/QB][/quote]

bocs (azok a fránya betűk no meg rövidítések).
a PAT lekapcsolása nem új keletű dolog, ha jól emlékszem FE-s az utlosó bios a lapodhoz. elvileg pont a PAT-tal kapcsolatos gondokat javították ki benne.
pontosan így hangzik:Fixed memory PAT mode issue.
na akkor ennek nézek utána.

más hivatalosan 1.475-1.55 közötti a vcore érték alapból a northwood-os vonalnál. ezt minden féle képpen bírni kell én AIDA 3.85-tel nézztem a feszt. szépen kifirkantja a te procid hivatalos értékeit is. ha rábíztam a lapra akkor boot-olástól kezdve 1.64 volt az érték. ezért inkább kézzel belőttem. :(
egy dolog nagyon izgat, majd a Fiery-nak szegezem a kérdést, mert számomra fura fesz értékeket jelezki a progi, arról nem is beszélve, hogy a SisoftSandra-t nagyon nem szereti a lapom. olyan csipogást csap ajaj!!
:(
ezektől eltekintve beton stabil se fagyás se érthetetlen hibák. no szóval műkszik ahogy a nagy könyvbe meg van írva. ;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.