HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#891 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 13. 21:20

Idézet: norbi06 - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 22:09

Sajnos tegnap vettem egy Gigabyte-GA-7N400E-L tipusú alaplapot.Az alaplapon kapcsolók segítségével kell beállítani a processzor órajelét.Ezt meg is tettem.Nagy nehezen elindult,és pár perc működés után meghalt.Hozzáteszem minden alkatrész új.Most van egy csere alaplapom ABIT NF7-ez tökéletesen működik.Így ABITOS lettem!!!!!

Amiről te beszélsz az szorzó állítója.

#892 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 14. 01:32

Sajnos tegnap vettem egy Gigabyte-GA-7N400E-L tipusú alaplapot.Az alaplapon kapcsolók segítségével kell beállítani a processzor órajelét.Ezt meg is tettem.Nagy nehezen elindult,és pár perc működés után meghalt.Hozzáteszem minden alkatrész új.Most van egy csere alaplapom ABIT NF7-ez tökéletesen működik.Így ABITOS lettem!!!!!

Nem kell semmit beállítani a lapon és akkor müxik, a kaocsolókat csak akkor lehet használni
ha proci engedi a szorzó állítást.

#893 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 01:40

Idézet: Aragorn - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 22:16

Ja, levett oldallappal netezés közben?

Az 58 fok levett oldallal bizony nem kevés, az nyáron lesz vagy 70 hűtőt
kell szerintem cserélni, ha jó a szellőzés és a mostani jól van felrakva.

#894 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 12:49

Idézet: atc24 - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 2:40

Az 58 fok levett oldallal bizony nem kevés, az nyáron lesz vagy 70 hűtőt
kell szerintem cserélni, ha jó a szellőzés és a mostani jól van felrakva.

Hát maga a ház szellőzése elég gagyi ezért vettem le az oldalát. A hűtő meg a konfigomban látható. Jól van feltéve. Azt írja max 3200+-ig. Tehát a 2500+-omat simán kellene hűtse kis fordulat számon is. Ha feéteszem amx fordulatra az max -3 fok, de akkor olyan hajszárító stílusba megy.

Szerkesztette: Aragorn 2004. 11. 14. 12:52 -kor

#895 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:51

Szia,

Sajnos adnak egy manualt (kézikönyvet) a laphoz, amiben szépen le van írva mit hogyan kell(ene) beállítani. Nem is kellett volna a jumperekhez nyúlnod, maximum ahhoz ami a lap közepén helyezkedik el, az északi híd mellett . (A biztos első indítás érdekében, esetleg procicsere esetén.) Bár - ha jól emlékszem - ez is szépen le van írva.
Meghalt a lap, ezért van a garancia. Nekem is volt már 2 napig működő lapom. Visszavittem, garanciában cserélték. Ettől még nem vettem másik márkát, mert ez de pocsék..

Egyébként peace.  :respect:

Üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#896 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 19:47

Idézet: mucka - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 14:51

Szia,

Sajnos adnak egy manualt (kézikönyvet) a laphoz, amiben szépen le van írva mit hogyan kell(ene) beállítani. Nem is kellett volna a jumperekhez nyúlnod, maximum ahhoz ami a lap közepén helyezkedik el, az északi híd mellett . (A biztos első indítás érdekében, esetleg procicsere esetén.) Bár - ha jól emlékszem - ez is szépen le van írva.
Meghalt a lap, ezért van a garancia. Nekem is volt már 2 napig működő lapom. Visszavittem, garanciában cserélték. Ettől még nem vettem másik márkát, mert ez de pocsék..

Egyébként peace.  :respect:

Üdv:
mucka

:up:

#897 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 23:00

Csak, hogy ne idegeskedj a magas hőfokon, csak annyit mondok, hogy a CPU-ba integrált thermál diódából olvassa ki a proci hőmérsékletét.
Elméletileg 99%-os pontossággal mér!

A többi alaplapgyártó csak találgat, mivel azoknak csak egy kis fütyi szenzor áll ki a Socket foglalatban, szóval ezeket az értékeket közvetlenül a CPU belsejéből kapod, azért tűnik soknak,

#898 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 01:08

Idézet: Tsabi5 - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 0:00

Csak, hogy ne idegeskedj a magas hőfokon, csak annyit mondok, hogy a CPU-ba integrált thermál diódából olvassa ki a proci hőmérsékletét.
Elméletileg 99%-os pontossággal mér!

A többi alaplapgyártó csak találgat, mivel azoknak csak egy kis fütyi szenzor áll ki a Socket foglalatban, szóval ezeket az értékeket közvetlenül a CPU belsejéből kapod, azért tűnik soknak,

Kösz...

#899 Felhasználó inaktív   umek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:56

Tsabi5! Sikerült megoldanod ezt a telepítős problémát? Mert 100%ig ugyanabban a helyzetben vagyok, mint te, és elég idegesítő volt úgy XP-t telepíteni, hogy közben a kislemezmeghajtó (ami nem is az enyém) lógott ki a ház oldalán. :)
na tsá.

jaaa, és majdnem elfelejtettem hogy megkérdezzem ezt:

SP2 alatt nem tudtam beállítani az USB2.0 támogatást. Az istennek sem akarja 1 megánál gyorsabban húzni a cuccokat, pedig amíg az SP1 volt fennt, addig simán ment minden. Neked nem volt ilyen gondod? Vagy bárkinek valami 5lete? Köszi

Szerkesztette: umek 2004. 11. 15. 12:59 -kor

#900 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 14:46

GA-8TRS300M + kingston kvr400x64c3a/256 ram(ok)+ cerka 2400d,
a ramok 400mhz-n mindig hibáznak, akár dualban akár 2db vagy 1 db is
próbáltam infineon ramokkal is, ue; 333mhz-n rendesen mennek,
mit kellene beállítani, hogy menjen rendesen 400-on?

#901 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 21:42

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 15:46

GA-8TRS300M + kingston kvr400x64c3a/256 ram(ok)+ cerka 2400d,

Ha dualban vannak a ramok,  xp sp2-es nem megy fel rá, de sp1-es igen. Sp1 után felrakott sp2-től kifekszik. Ötlet?

#902 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 22:45

Idézet: umek - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 11:56

Tsabi5! Sikerült megoldanod ezt a telepítős problémát? Mert 100%ig ugyanabban a helyzetben vagyok, mint te, és elég idegesítő volt úgy XP-t telepíteni, hogy közben a kislemezmeghajtó (ami nem is az enyém) lógott ki a ház oldalán. :)
na tsá.

jaaa, és majdnem elfelejtettem hogy megkérdezzem ezt:

SP2 alatt nem tudtam beállítani az USB2.0 támogatást. Az istennek sem akarja 1 megánál gyorsabban húzni a cuccokat, pedig amíg az SP1 volt fennt, addig simán ment minden. Neked nem volt ilyen gondod? Vagy bárkinek valami 5lete? Köszi

Umek!

Állítólag lehet valahogyan integrálni a telepítőbe SATA drivert, azért, hogy ne kelljen a floppy.
Marhára idegesítő ez a nyomorult floppys megoldás!

Nem tudja valaki hogyan lehet ezt megoldani?

#903 Felhasználó inaktív   umek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 12:58

és nálad rendesen megy az USB 2.0?

#904 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 11. 22. 17:26

Hi van egy Gigabyte GA7-N 400pro2 -es alaplapom és most használom először az sata vezérlőt, van egy 160GB-s samsung hdd-m nem tudom hogy a biosban az Satát Raidre vagy Base funkcióra kell e állítani.
Mit jelent a Base funkció??miben külömbözik a raidtől?

#905 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 18:02

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 18:26

Hi van egy Gigabyte GA7-N 400pro2 -es alaplapom és most használom először az sata vezérlőt, van egy 160GB-s samsung hdd-m nem tudom hogy a biosban az Satát Raidre vagy Base funkcióra kell e állítani.
Mit jelent a Base funkció??miben külömbözik a raidtől?

A Raid funkcióhoz általában minimum 2 vinyó szükséges (vagy stripe-olod vagy tükrözöd őket)

Ha egy vinyód van (mint irtad) akkor Base (tehát Alap)  funkcióra kell állítanod.

A Base az amikor semmilyen Raid funkció nincs bekapcsolva.

egyébként ha megkeresed az alaplapod manualjat akor abban találsz néhány hasznos információt, mind a RAID-ről mind a SATA-ról, meg ezek beállitásairól.....

Szerkesztette: augustusr 2004. 11. 22. 18:04 -kor

by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#906 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 11. 22. 19:44

Köszönöm szépen válaszod!!
csak angol a füzet amit adtak hozzá és én nem vagyok valami nagy nyelvész:) :confused:

#907 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 18:08

vazz, hogy a GA-7N400 Pro2 mekkora sitt... legalábbis annyért, amennyibe kerül...

egyik haverom vett egy ilyen szemetet, hiába mondtam napokig neki, hogy mekkora szar... az oc potenciálja statisztikák alapján irtó gyér egy Abit NF7 vagy ASUS A7N8X szériás, hasonló felszereltségű laphoz képest, és 10e-el drágább... ugye csak max 10% vcore a bios-ban... :eek: a hozzá rakott X800Pro@XT miatt nem árt a húzás... de őt meggyőzte egy boltos, hogy ez az istenek lapja, lapok istene... :D kicsit látszik a fején, hogy bármi hülyeséget meg lehet vele etetni, ha rátapintanak a lényegre : sznobság... :D

kibontáskor jött a meglepi... kiderült, hogy miért is olyan tuning impotens: nincsenek szerelőlyukak a proci körül egy ilyen méregdrága alaplapon. Nem lehet rá vízhűtést vagy egy rendes Zalman bordát rakni... :eek: nah, ez volt az első pofon...

ráleltem a PrimeCool hűtő sorozatra, amiről kiderült, hogy nem a szerelőlyukakra, hanem a foglalatra épül... na f@sza, mégis lesz rendes hűtés... és nem... egy qrva kondi miatt nem lehet rá normális méretű hűtést rakni... csak kicsi ratyi bordát... :eek:

a SATA és a RAID BIOS kiterjesztés halott lassú, irtó sokat kell rá várni bútnál (vagy 10mp egyenként)... :eek:

a fellelt infók alapján még csak nem is Soundstorm-os az alaplapi hangkártya... :omg:

még biztos lesz sok ronda meglepetés vele, majd írom azokat is... ha 10e lenne, akkor oké, de ennyiért... nevetséges... :D

jól kidühöngtem magam... :smoker: :D
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#908 Felhasználó inaktív   Mr.Omega 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 22:33

hi 

Gigabyte GA-8ANXP-D tapasztalatok ,szorzózár feloldásról tud e valaki valamit?

http://www.hkepc.com...ulockfree-3.htm

#909 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 22:43

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:08

vazz, hogy a GA-7N400 Pro2 mekkora sitt...

öööö, izé, he?

akkor szép sorban:

hát igen, csak max +10%-ot lehet adni procinak memoriának, de a stabil hosszan tartó működésnek nem hiszem hogy előnyös lenne a +sokkaltöbb% fesz..., na jó aki keményen tuningol az most biztos lefikáz (mert neki nem kell a stabilitás csak lehessen orrba szájba húúzni...)

szerintem ha volt olyan :lama: a haverod, hogy tudta hogy kellenek neki a lukak a foglalat köré... akkor megérdemli..., különben ha mondja a boltosnak valószinüleg ő sem dumálja meg hanem kínál helyette valami jóóó kis Ábit-ott... vagy egy tripla X-es ASUS-t...

ha van X800Pro@XT akkor ott már nem az pár megaherz fogja megadni azt a plusz 5 pontyot 3dmark200X-ben... és azt se hiszem, hogy rengeteg olyan játék (vagy ne adj Uram alkalmazás) lenne ami szükségét érzi a mérhetetlenül túlhúzott procinak...

a RAID és SATA betöltése lehetne némileg fürgébb, de az ASUS-oknál se sokkal jobb... (persze ha nincs rajta akkor gyorsabban betölt... de ha ezen a lapon nem használod akkor meg BIOS-ban lehet deaktiválni... és akkor meg piszok gyorsan betölt...)

Soundstorm... a kedvencem.
mindenki veri a nyálát az alaplapi hangkártyákra így vagy úgy... ha valóban jó cuccon akarod hallgatni amit kiont magából akkor szerintem nincs az az alaplapi chip ami használható lenne... (inkább bele egy SB Live! 5.1 bulk valahonnan jó régről... Audigy meg a vájdfülüeknek...)

várható meglepetések:
stabil, nem fagy, nincsenek driver bajai, elmegy akár heteken át anélkül hogy különösebb kárt tenne magában... stb.

most én is kidühöngtem magam? :think:

:D  :cool:

bocs de nem bírtam szó nélkül...

Szerkesztette: augustusr 2004. 11. 23. 22:45 -kor

by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#910 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 24. 00:09

pont az volt a baj, hogy a srác nem gondolt semmire, mert begőzölt, hogy neki legyen a legdrágább alaplapja az ismeretségi körben... :omg: én meg megfeledkeztem a lyukak meglétének ellenőrzéséről...

azért meghálálná az a vidkártya, ha tudna menni a proci 2600-2800 MHz-en, nem csak 2200-on... mondjuk nem véletlen, hogy max 10%-ot lehet emelni, hiszen csak gagyi hűtést lehet rárakni amiatt a tetves kondi miatt... hogy mi a fenéért nem tudták fél centivel kijjebb rakni... :confused: ill. mi a fenéért nem rakták rá azt a 4 lyukat... ha más meg tudja tervezni úgy, akkor ők miért nem?

ha letiltod a RAID ill. SATA portokat, akkor mi értelme van? miért fizetsz ennyit érte? pl. az IS7-E lapomon simán be van rakva a +2 SATA port az alaplapiak mellé... egyszerre detektálnak pár pillanat alatt... a base módot miért nem rakták be oda? nem sokan használják ezeket a szoftveres raid funkciókat...

mivel egy Altec hangrendszerre van a gépen digitális bekötéssel, bőven jó lenne a soundstorm... ha lenne... ezt miért spórolták le?

miért nem lehet kihagyni egy helyet az AGP és a PCI közöt, mint az IS7-E-n? miért ezt a fura, nehezen kezelhető pöckös AGP slotot rakják rá a bevált liftes helyett? szóval véleményem szerint rengeteg tervezési fogyatékossága van, aminek egy ilyen méregdrága alaplapon nem kéne lennie...

jah, és meg valami fura: ha a proci leterhelődik, valami fura halk csiszoló, reszelő hang hallatszik valahonnan (beazonosíthatatlan, hogy pontosan honnan jön, de a régi A7V8X-X-el nem volt)... speaker/buzzer nincsen, hangkártyára nincsen semmi rákötve... :confused:
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.