HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#911 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:14

Csatlakozom az előttem szólóhoz.

Én nem vagyok az ellen hogy az ember ne hajtsa ki a cuccaiból azt amire képesek, de ne felejtsük el hogy a számtechnika nem a tuningolásról szól. De ha a haverod mégis ilyesmire szeretné használi, akkor ne ebbe a kategóriába válogassa az alkatrészeket. Azonkívül ha ennyire tuningőrült akkor hogy hagyhatta ki a számításokból a cpu foglalat körüli lyukakat? Nos ebből itélve nem egy nagy "szaki" a haverod úgyhogy a hard tuning is elmarad. A biztonságos és stabil tuninghoz elég az a 10%, hidd el.

A hangkeltésről meg annyit, hogy a profeszionális cuccokat ne az alaplapra integrált kütyükbe keressük (1előre).

#912 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:17

Hoppá...

Az augustusr hozzaszólására gondoltam  ;)

#913 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:19

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 1:09

pont az volt a baj, hogy a srác nem gondolt semmire, mert begőzölt, hogy neki legyen a legdrágább alaplapja az ismeretségi körben... :omg: én meg megfeledkeztem a lyukak meglétének ellenőrzéséről...

Akkor hadd vegye ha neki erre kell...

Majd jó drágán kicsréli lyukasra... :D

#914 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:27

Egyébként, minden fele lehet lírásokat kapni a lapról (a giga honlap, hwsw, stb.), tehát nem egy zsákbamacskás cucc.

Itt nem a gyártó, vagy az eladó csapta be a haverod (bár szavaidból ítélve inkább téged), hanem a haverd önmagát.

Szerintem a fikázást abba lehet hagyni és ha most eladja az árából még mindig futja egy jó lyukas abit vagy asus lapra... (viszont akkor, már nem lesz olyan drága lapja a haverodnak).

#915 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:34

Idézet: Aragorn - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:14

Én nem vagyok az ellen hogy az ember ne hajtsa ki a cuccaiból azt amire képesek, de ne felejtsük el hogy a számtechnika nem a tuningolásról szól. De ha a haverod mégis ilyesmire szeretné használi, akkor ne ebbe a kategóriába válogassa az alkatrészeket. Azonkívül ha ennyire tuningőrült akkor hogy hagyhatta ki a számításokból a cpu foglalat körüli lyukakat? Nos ebből itélve nem egy nagy "szaki" a haverod úgyhogy a hard tuning is elmarad. A biztonságos és stabil tuninghoz elég az a 10%, hidd el.

annak fényében, hogy milyen kicsi hűtést lehet csak rárakni, már kifejezetten sok az a 10%... kapott egy tiszta réz, éppen még ráférő hűtőt (asszem valami Coolink utód lehet), és így a 2500+ Barton 2200MHz-en, alapfeszen megy terhelés nélkül 50, terhelve 60 amikor rá volt nyitva az ablak ebben a hidegben... ez azért nem kevés... egy rendes lapban, rendes hűtéssel 1.85-1.95 volttal simán mehetne 50-55 fokon 2600MHz körül... vízzel még felette is... persze mostmár váltig állítja a srác, hogy nem akar keményen tuningolni... :D

a SATA, RAID, FW portokat nem használja semmire, szóval tényleg totál felesleges volt a szolgáltatásokat kifizetni... egy alap NF7 bővel elég lett volna neki fele ennyiért... a különbözetből meg vehetett volna egy normális hangkártyát... dehát, ugye ezzel a lappal elmondhatja, hogy van egy pro hiper szuper döluksz alaplapja... ha őt ez elégíti ki... :D :D :D
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#916 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:15

Ha ilyen melege van a procinak akkor nagyobb hűtő !! Nekem 2500+-os bartonom van és 3000+ on simán fut 40fokon (még hogy nem lehet tuningolni) :lol:  ha haverod ennyire szereti a drága dolgokat akkor nem ártott volna venni (TUNINGHOZ) egy Thermaltake Vulcano 9 -es hűtőt legalább és utána jártathatnáa száját, nem ilyen tisza réznek álcázott dolgokat, ugyanis volt szerencsém Aerocool Phantom tipusú hűtőhöz melyet szintén tiszta rézként árultak, úgy is nézett ki, de mikor csavarhúzóval kicsit megkapartam kifigyelt alóla a szép csillogó aluminium!
Szerintem ez a lap minden elvárásnak megfelel én egy éve használom fagyásról nem tudok, és tunigolok is!
úgy hogy nem tudom miről is beszélünk!!!! :sandor:

#917 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:59

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 15:46

GA-8TRS300M + kingston kvr400x64c3a/256 ram(ok)+ cerka 2400d,
a ramok 400mhz-n mindig hibáznak, akár dualban akár 2db vagy 1 db is
próbáltam infineon ramokkal is, ue; 333mhz-n rendesen mennek,
mit kellene beállítani, hogy menjen rendesen 400-on?

Erről senki nem tud semmit?
A support is csak annyit írt, hogy olyan memóriákat használjak, amiket megadtak a listájukban.

#918 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 24. 10:10

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 8:15

Ha ilyen melege van a procinak akkor nagyobb hűtő !! Nekem 2500+-os bartonom van és 3000+ on simán fut 40fokon (még hogy nem lehet tuningolni) :lol:  ha haverod ennyire szereti a drága dolgokat akkor nem ártott volna venni (TUNINGHOZ) egy Thermaltake Vulcano 9 -es hűtőt legalább és utána jártathatnáa száját, nem ilyen tisza réznek álcázott dolgokat, ugyanis volt szerencsém Aerocool Phantom tipusú hűtőhöz melyet szintén tiszta rézként árultak, úgy is nézett ki, de mikor csavarhúzóval kicsit megkapartam kifigyelt alóla a szép csillogó aluminium!
Szerintem ez a lap minden elvárásnak megfelel én egy éve használom fagyásról nem tudok, és tunigolok is!
úgy hogy nem tudom miről is beszélünk!!!! :sandor:

2500+@3000+... kisdobos tuning... :D alig emeltél rajta 2-300MHz-et... ezt nevezzük inkább csak piszkálásnak... :D

de szerinted nem abnormális, hogy egy ilyen felszereltésgű és árú alaplapról pont a rendes hűtés lehetőségét spórolják le, ami nekik gyakorlatilag semmibe nem kerül? :confused: még egy, a műanyag pöckökbe akaszkodó nagyobbat se lehet rárakni a kondi miat... :(

az a rézborda dög nehéz, és meg is kaparásztam... lehet, hogy nem 100% Cu, hanem ötvözték, de elég jónak tűnik... természetesen kapott rendes szilikonzsírt is a gyári rágógumi helyett... a ház oldala nincsen fent, és a proci felett egy Sirtec táp 12 centis ventije van, ami szívja el a poshadt levegőt...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#919 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:44

Nekem egyedül a kondival volt bajom hogy tényleg nagyon szerencsétlen helyen van, ez egy fekete pont, de ajánlom a fent nevezett hűtőt , ez rendesen rá megy és 3400+ig garantált!!

#920 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:56

A hőmérsékletekről annyit, hogy tudtommal ezek a procmag hőmőrsőkletét mérik és nem a cpu foglalat valamint a proc közöti fokokat. Így jóval pontosabb és kb 15 fokkal több mint a foglalatban levő szenzor által mért.

#921 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:06

Idézet: Aragorn - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:56

A hőmérsékletekről annyit, hogy tudtommal ezek a procmag hőmőrsőkletét mérik és nem a cpu foglalat valamint a proc közöti fokokat. Így jóval pontosabb és kb 15 fokkal több mint a foglalatban levő szenzor által mért.

Ez biztos!
teszteltem, ugyanaz a proci+huto parositas egy giga illetve egy masik (asus, vagy abit) lapban.
giga 10 fokkal (minimum) tobbett mer minden korulmenyek kozott...
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#922 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:11

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 1:34

annak fényében, hogy milyen kicsi hűtést lehet csak rárakni, már kifejezetten sok az a 10%... kapott egy tiszta réz, éppen még ráférő hűtőt (asszem valami Coolink utód lehet), és így a 2500+ Barton 2200MHz-en, alapfeszen megy terhelés nélkül 50, terhelve 60 amikor rá volt nyitva az ablak ebben a hidegben... ez azért nem kevés... egy rendes lapban, rendes hűtéssel 1.85-1.95 volttal simán mehetne 50-55 fokon 2600MHz körül... vízzel még felette is... persze mostmár váltig állítja a srác, hogy nem akar keményen tuningolni... :D

a SATA, RAID, FW portokat nem használja semmire, szóval tényleg totál felesleges volt a szolgáltatásokat kifizetni... egy alap NF7 bővel elég lett volna neki fele ennyiért... a különbözetből meg vehetett volna egy normális hangkártyát... dehát, ugye ezzel a lappal elmondhatja, hogy van egy pro hiper szuper döluksz alaplapja... ha őt ez elégíti ki... :D :D :D

Nekem TT Silent Boost van jelenleg a 2500+ on es siman elmegy 2200-on, igaz terhelve jon a 60 fok....

ha SATA RAID FW-t nem hasznalja akkor miert nem a 7N400-L-t vette, azon nincsenek rajta ezek, es kb egy 10essel olcsobb...
stabilitasa es felepitese hasonlo (szival az se lukas tuning barat...), mondhatni ugyanaz...
by Augustus

#923 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:14

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:59

Erről senki nem tud semmit?
A support is csak annyit írt, hogy olyan memóriákat használjak, amiket megadtak a listájukban.

az a baj, hogy ez az ATI chip (az elso inteles IGP-s, a kovetkezo generaciosban mar javitottak... ;) ) nem szereti a Celeronokat... nem a memoriaval van gond, mert ha beleteszel egy P4-et azzal gyonyoruen fog hasitani 400-on

lehet most hulyeseg jon:  :confused:

a CeleronD 400as fsb-s? mert ha nem akkor nem is csoda hogy nem szereti az aszinkront...
ha igen akkor, nem irtam semmit... :rolleyes:
by Augustus

#924 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:44

Idézet: augustusr - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 16:14

az a baj, hogy ez az ATI chip (az elso inteles IGP-s, a kovetkezo generaciosban mar javitottak... ;) ) nem szereti a Celeronokat... nem a memoriaval van gond, mert ha beleteszel egy P4-et azzal gyonyoruen fog hasitani 400-on

lehet most hulyeseg jon:  :confused:

a CeleronD 400as fsb-s? mert ha nem akkor nem is csoda hogy nem szereti az aszinkront...
ha igen akkor, nem irtam semmit... :rolleyes:

533as cerka.
Most végülis 333on mennek a ramok nem dualban (dualban 333on sem mentek).

#925 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:28

Idézet: augustusr - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:11

Nekem TT Silent Boost van jelenleg a 2500+ on es siman elmegy 2200-on, igaz terhelve jon a 60 fok....

ha SATA RAID FW-t nem hasznalja akkor miert nem a 7N400-L-t vette, azon nincsenek rajta ezek, es kb egy 10essel olcsobb...
stabilitasa es felepitese hasonlo (szival az se lukas tuning barat...), mondhatni ugyanaz...

pontosan ezt írtam én is, hogy a srác 2500+-a 2200 MHz-en terhelve 60 fokig is felmegy... ez még nudli oc egy ilyen procinak, és már izzik... szóval az a TT sem nyomja jobban, mint az emlegetett tiszta réz borda... ez van...

nem hiszem, hogy igaz lenne ez a +10 fokos feltételezés, mert akkor az EasyTune4-ben nem 60 fok lenne a gyárilag beállított a lekapcsolási hőfok... akkor lenne 70-75 fok...

#926 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:02

Tessék  inkább az Easy Tune 5-öt használni, ha valóban sok megahertzet szeretnétek ki kergetni a procból Win alatt.
Mellesleg van benne szorzó állítási lehetőség is, bár esetemben meghasalt tőle a Win XP / none ES 3 Ghz-es P4C/, amin nem is csodálkozok.
Majd próbálok egy két érdekesebb képernyő mentést berakni.

Üdv. AA  ;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#927 Felhasználó inaktív   Kame 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 21:22

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:09

jah, és meg valami fura: ha a proci leterhelődik, valami fura halk csiszoló, reszelő hang hallatszik valahonnan (beazonosíthatatlan, hogy pontosan honnan jön, de a régi A7V8X-X-el nem volt)... speaker/buzzer nincsen, hangkártyára nincsen semmi rákötve... :confused:

Ezt az én Ga 7N400 Pro2 -em is kiadja magából de nem tudom, hogy miért. Erre én is kiváncsi vagyok.

Amugy tök jó alaplap megy a tunning és atom stabil.
Elégedett vagyok vele. :)
Abit IP35 alaplap, Intel Core 2 Quad Q8200, 6 GB memória, Sapphire 4890 OC, Sapphire FirePSU 625W , Antec Plusview 1000AMG ház

CSAK EGY KATTINTÁST KÉREK A TÁMOGATÁSODÉRT

#928 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 21:45

Idézet: Tison - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 22:22

Ezt az én Ga 7N400 Pro2 -em is kiadja magából de nem tudom, hogy miért. Erre én is kiváncsi vagyok.

Amugy tök jó alaplap megy a tunning és atom stabil.
Elégedett vagyok vele. :)

valahol volt rola szo anno, asszem a procibol jon a hang, de hogy pontosan hogyan generalja arra meg nem hallottam megoldast...

yeahsp:
pedig hidd el igaz...
mivel nem feltetelezes, hanem meresi eredmeny... (ha most jegyzokonyvet kersz, akkor...  :shoot: )
by Augustus

#929 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 24. 23:47

Idézet: augustusr - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 21:45

valahol volt rola szo anno, asszem a procibol jon a hang, de hogy pontosan hogyan generalja arra meg nem hallottam megoldast...

yeahsp:
pedig hidd el igaz...
mivel nem feltetelezes, hanem meresi eredmeny... (ha most jegyzokonyvet kersz, akkor...  :shoot: )

prociba integrált PC speaker? :D sirály... de akkor másik lapokban miért nem hallani ilyet? tudi valamelyik alaplapi alkatrész generálja, nem a proci... egy célmikrofonnal gyorsan ki lehetne deríteni, csak sajna nekem nincsen...

a hőmérsékletet csak egy, vagy több lappal nézted? egy lap nem statisztika... szóval szerinted az ET4 lecsapja a gépet, ha a procc eléri az 50 fokot? (a másik lapok szerinti 50-et) :confused: elég valótlannak hangzik... és nyilvánvalóan az is...

#930 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 03:42

Az nF2-es 400-L lapba nem lehet vmi tuning BIOSt tenni, hogy normalsi feszemelest es szorzoallitgatast lehessen eszkozolni? Merthogy nekem egy lockmentes 1800+om van 1.5Vos alapfesszel... Tetszene ez a Giga, de igy nem igazan tudok vele mit kezdeni... :(
Amugy altalaban ezek a ddeszkak mekkora FSBig szoktak eljutni?  :think:

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.