HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#931 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 28. 14:17

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 0:47

prociba integrált PC speaker? :D sirály... de akkor másik lapokban miért nem hallani ilyet? tudi valamelyik alaplapi alkatrész generálja, nem a proci... egy célmikrofonnal gyorsan ki lehetne deríteni, csak sajna nekem nincsen...

a hőmérsékletet csak egy, vagy több lappal nézted? egy lap nem statisztika... szóval szerinted az ET4 lecsapja a gépet, ha a procc eléri az 50 fokot? (a másik lapok szerinti 50-et) :confused: elég valótlannak hangzik... és nyilvánvalóan az is...

Hali,

Alaplap: Gigabyte GA-7N400E-L
CPU:  2500+ Barton
CPU hűtő: Cooler Master CP5-7JD1B (aluminium, max fordulat 2600rpm, csendes kellett..)

Hőmérsékletetek 24 C fokos szobában (mérésre MBM 5.3.7-et használtam, beépített szenzor chip felismeréssel) :

a, idle: 50 C
b, 100% full (prime95, 4 óra után): 57 C

A bordát nyugodtan megfoghatom, "kézmeleg" állapotot sem nagyon éri el. Tehát ez a proci belső hőmérésklete (végre valaki kihasználja a prociba épített szenzort? :) )

ET szép, meg jó, de maradok az MBM-nél. Nálam már bizonyított.

Szerintem...

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#932 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:33

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 3:42

Az nF2-es 400-L lapba nem lehet vmi tuning BIOSt tenni, hogy normalsi feszemelest es szorzoallitgatast lehessen eszkozolni? Merthogy nekem egy lockmentes 1800+om van 1.5Vos alapfesszel... Tetszene ez a Giga, de igy nem igazan tudok vele mit kezdeni... :(
Amugy altalaban ezek a ddeszkak mekkora FSBig szoktak eljutni?  :think:

Ez a kerdes tovabbra is izgat. :)

Jo lenne ha megtudnatok gyozni, hogy jo lap a Giga tuningra. A 200 FSB nem erdekel, mert az VIAban is megvan, szal' 220 felett erdekes csak a dolog. Vkinek tapasztalat? :think:

#933 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:05

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:33

Jo lenne ha megtudnatok gyozni, hogy jo lap a Giga tuningra.

Nem jó. Nem arra találták ki. Tuningra vegyél (hulladék) asus/abitot.

#934 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 10:23

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 9:05

aki hulladék abitot vesz, úgy kell neki... én f@sza abitot vettem! :D :D :D rengeteg abitom és egyéb márkám volt / járt a kezem alatt, és soha más típust, csak abitot... egészen egyszerűen jó... ha valaki nem akar tuningolni, annak meg bőven jó egy Asrock/ECS... azokkal se volt még gondom...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#935 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 18:54

Nem vagyok nagy tuningos de a 2.8as nw-t 3.6on is gond nélkül tudtam használni huzamosabb ideig is!!!  :respect:  :respect:
Egyébként nekem giga lap előtt volt ABITOM, MSI-m ASUSom EPOX-om és még sorolhatnám de mind közül az abittal volt a legtöbb bajom (bár lehet, hogy egy rosszabb darabot fogtam ki, és ez persze csak az én véleményem mielőtt még megindulna az any*zás) 
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#936 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:15

Idézet: Dess - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 17:54

Nem vagyok nagy tuningos de a 2.8as nw-t 3.6on is gond nélkül tudtam használni huzamosabb ideig is!!!  :respect:  :respect:
Egyébként nekem giga lap előtt volt ABITOM, MSI-m ASUSom EPOX-om és még sorolhatnám de mind közül az abittal volt a legtöbb bajom (bár lehet, hogy egy rosszabb darabot fogtam ki, és ez persze csak az én véleményem mielőtt még megindulna az any*zás)

7VAX biosfrissítés után sokkal gyorsabban bootol, nem csak Sempron processzort tud vele fogadni.

#937 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 18:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 9:05

Á, dehogy! Tuningra EPoX való. ;) :D Meg jónéhány Abit MoBo is igazán jól teljesített, pl. BD-7 II, NF7-S.
... a trip back in time is all I need ...

#938 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 18:56

Hogy egyszer ONtopic is legyek :D : BIOS-frissítés után végre hajlandó volt ez a disznófülű GA-K8VT800-as elfogadni az 512 MB-os DDR400-as PQI memóriát. De az Infineonra még mindig pikkel. :( BIOS változat: F10.

#939 Felhasználó inaktív   ctg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 10. 12:09

Ez nem a giga hibája, sokkal inkább a PQI -é !  :mad:

512/400 PQI-t egy MSI lapban se tudtam megetetni
Persze a gigaban se! Azért lett kipróbálva  :D

Na persze Abit IS7 -ben meg megy  :reklamacio:

Szerkesztette: ctg 2004. 12. 10. 12:12 -kor

#940 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 20:41

Idézet: ctg - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 12:09

Ez nem a giga hibája, sokkal inkább a PQI -é !  :mad:

512/400 PQI-t egy MSI lapban se tudtam megetetni
Persze a gigaban se! Azért lett kipróbálva  :D

Na persze Abit IS7 -ben meg megy  :reklamacio:

Hümm. EPoX-ék megoldották, hogy mind az 512/400-as Infineon, mind az 512/400-as PQI menjen a 8RDA3G-mben, BIOS frissítgetés nélkül. Ugyanez a Gigának csak 50%-osan sikerült, és BIOS-frissítés után.

Írtam anno a Gigabyte supportnak. Azt javasolták nem túl tiszteletteljesen egy hónap elteltével, :rolleyes: hogy használjak márkás RAM-okat, pl. Kingstont, vagy Corsairt. Miközben a support-oldalukon a konfig megadásánál az Infineon név szerint választható RAM-gyártó. :pokeas: Nem értem: ha nem márkás, akkor miért emelte ki a Gigabyte név szerint? Ha meg márkás, akkor miért nem hajlandók olyan BIOS-t adni hozzá, amivel megy?

De mindegy: az Infineon megy vissza az EPoX-ba, nekem meg ez volt az első, és (jódarabig) az utolsó Gigabyte alaplapom. Leginkább a késedelmes és nyegle válaszuknak köszönhetően. :( :rolleyes:

Szerkesztette: Telcontar 2004. 12. 10. 20:42 -kor

#941 Felhasználó inaktív   medium84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 18:19

Sziasztok!

Hozzáértő segítségét kérném. Egy igen régi gépem van, de jelenleg nincs keretem teljesen újra beruházni, csak gyorsabb procit, meg több memóriát akarok rakni bele. Az alaplap típusa: Gigabyte GA-6BXE ( http://tw.giga-byte....cts_GA-6BXE.htm ). Akkoriban a legjobbak közé tartozott.
Az a kérdésem, hogy milyen a legjobb proci, amit belerakhatok és hol találok még ilyet? Ja, Slot 1 Socket-ról már van egy átalakítóm, nemtom milyenre, de most egy 700 MHz-es PIII Celeron van benne.

Előre is kösz! Kérlek e-mailben válaszolj! medium84@freemail.hu

-medium....

#942 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 14:46

GA-8TRS300M + kingston kvr400x64c3a/256 ram(ok)+ cerka 2400d,
a ramok 400mhz-n mindig hibáznak, akár dualban akár 2db vagy 1 db is
próbáltam infineon ramokkal is, ue; 333mhz-n rendesen mennek,
mit kellene beállítani, hogy menjen rendesen 400-on?

Üdv Gigabytosok!
Nekm mindkét sz.gépemben Gigabyte deszka lakozik. Egyik 8IG-1000MK,
és a másikban GA-8TRS300M.
Az utóbbiról: http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/artic...cid/1/y/50.html
mindkettővel meg vagyok elégedve. Konfigom aláírásomban.
A két egyforma RAM: Nanya NT256D64S88AAG-7K PC 2100 CL2-esek.
XP-SP1 install sima volt. Az SP2 is.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#943 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 08:49

Idézet: akaido - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:39

Üdv Gigabytosok!
Nekm mindkét sz.gépemben Gigabyte deszka lakozik. Egyik 8IG-1000MK,
és a másikban GA-8TRS300M.
Az utóbbiról: http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/artic...cid/1/y/50.html
mindkettővel meg vagyok elégedve. Konfigom aláírásomban.
A két egyforma RAM: Nanya NT256D64S88AAG-7K PC 2100 CL2-esek.
XP-SP1 install sima volt. Az SP2 is.

Ez a lap volt nálam, mert gondoltam árához képest megfelel nekem
GA-8TRS300M

2 hét után ugy kidobtam hogy csak na. Mindegy mennyiért viszik, csak vigyék el mert ennyit egyetlen egy lappal se szivtam. iszonyatosan háklis volt a ramokra, főleg ha dualban akartam használni

Nem tetszett neki a kingmax ram, duálban folyamatosan fagyott. Meg nem volt olyan stabil mint az ASUS P4r800-as

Szerkesztette: Richardka 2005. 01. 11. 08:50 -kor

Már van nettem :)

#944 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:03

A másik

Giga N400pro2-vel kapcsolatban
Nálam is volt olyan lap ugy 5 honapig, mig AMD-és gépem volt (ki akartam probálni az AMD-ét), semmi gond nincsen vele. egy Falconrock4-es volt rajta, igaz a kondikal szenvedni kell.
Tunningpotenciálja pedig a haver 2,5-ös bartonját vettem meg, a 220 FSB-vel lazán vitte a proccit huzamosabb ideig is. Sajnos a procci szorzolockos volt.
Mindenfajta ramot megevett még a szar :) Kingmaxot is :)
Az tény ha nem használja valaki a sata és pata raidet akkor kapcsolja ki mert picit lassu a felismerése, na nagy dolog, pár másodpercel tovább bibelődik vele.
Stabil volt, nagyon ujratelepitgetni nem kellett,
Érdekes volt a gigalant használni, ment mint a golyo :)

#945 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:28

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 8:49

Ez a lap volt nálam, mert gondoltam árához képest megfelel nekem
GA-8TRS300M

2 hét után ugy kidobtam hogy csak na. Mindegy mennyiért viszik, csak vigyék el mert ennyit egyetlen egy lappal se szivtam. iszonyatosan háklis volt a ramokra, főleg ha dualban akartam használni

Nem tetszett neki a kingmax ram, duálban folyamatosan fagyott. Meg nem volt olyan stabil mint az ASUS P4r800-as

Sajnálom! Nekem semmi bajom vele. Bezzeg az ASUS lappal volt RAM bajom, mint a hardweroc tesztben, meg Neked is. Azt tartom elképzelhetőnek, hogy az ATI új deszkachipsetgyártói próbálkozásában ez benne van. Tudom-tudom, ez Téged nem vigasztal.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#946 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 13:59

:) engem már nem érint mert eladtam :)

#947 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 18:24

Sztem pont egy vacak példányt fogtál ki. Ami nálam van az, vígan megy dual channel RAM-mal, Pioneer dvd íróval+ LG combo drive-val.
Furcsak kérdés tudom: de  aki megvette nem panaszkodiott még nálad? tudom, hogy nem érdekel már...csak ha már Gigabyte topic, tudjunk meg minél többet...

#948 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 10:07

Sziasztok Fiatalok4

Bekövetkezett amire nem vártam, két hete bedobta a törülközőt a GBT 8KNXP rev. 1.0-ás lap. :grrr:
A "jó kedvről" pedig egy Club3D 9800 PRO gondoskodott, ugyanis jó formán az alaplappal egy időben szintén "bemutatott egy fityiszt". :(

Mérgeslettem és vettem egyenlőre egy Abit IS7 rev. 1.2-es lapot.  :cool2:

A garancia intézésről már nem is beszélek, mert nem akarok másik billentyűzetet venni.

Minden jót!

Üdv. AA ;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#949 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 11:00

Idézet: akaido - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 19:24

Sztem pont egy vacak példányt fogtál ki. Ami nálam van az, vígan megy dual channel RAM-mal, Pioneer dvd íróval+ LG combo drive-val.
Furcsak kérdés tudom: de  aki megvette nem panaszkodiott még nálad? tudom, hogy nem érdekel már...csak ha már Gigabyte topic, tudjunk meg minél többet...

Az a baj mire eladtam, addigra rájöttem milyen ram kell bele, meg milyen időzitéseket adjak meg neki.

Amugy ö másra használja a gépet mint én, meg jelentősen olcsobban adtam mint vettem, Irodai munkára kellett arra meg bőven megfelel. Még nem panaszkodott hogy az office elszáll neki :)
Amugy volt alkalmam összehasonlitani egy ASUS P4r7800-assal is mert pont ugyanolyan konfig volt mellete. Szinte mindenben megegyeztek na ja a ramokkal kivéve, én ugy láttam a Giga lassabb egy picivel, probaképpen haverral egyszerre inditottunk mindent és igy 1-2-3 másodperccel késsőbb végzett a giga mint az asus.
Megjegyzem a ramra nem kell ráfogni, mert a ramokat is egyformákat egyforma időzitéssel állitottuk be, igaz a gigánál elöször meg kellett keresni hogy mely ramokat csipi

#950 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 15:12

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 11:00

Az a baj mire eladtam, addigra rájöttem milyen ram kell bele, meg milyen időzitéseket adjak meg neki.

Amugy ö másra használja a gépet mint én, meg jelentősen olcsobban adtam mint vettem, Irodai munkára kellett arra meg bőven megfelel. Még nem panaszkodott hogy az office elszáll neki :)
Amugy volt alkalmam összehasonlitani egy ASUS P4r7800-assal is mert pont ugyanolyan konfig volt mellete. Szinte mindenben megegyeztek na ja a ramokkal kivéve, én ugy láttam a Giga lassabb egy picivel, probaképpen haverral egyszerre inditottunk mindent és igy 1-2-3 másodperccel késsőbb végzett a giga mint az asus.
Megjegyzem a ramra nem kell ráfogni, mert a ramokat is egyformákat egyforma időzitéssel állitottuk be, igaz a gigánál elöször meg kellett keresni hogy mely ramokat csipi

Ez a RAM hézag azért is érdekes mert pl. az IGP vs. RAM topicban Integrált VGA vs. RAM Topic és a

Költséghatékony deszkák
Yvorl által jegyzett cikkben is inkább az ASUS ATI IGP-s lapnak voltak RAM gondjai. Az ASUS és a Gigabyte ATI IGP-s fej-fej mellett teljesítettek.

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.