HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#601 Felhasználó inaktív   colo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 13:32

Idézet: Ark Angel - Dátum: 2004. április 27, kedd - 13:20

nekem is ilyen lapom van és csak rev 1.0-ás. meséld el mi az az "egy-két tapasztalat"  vele.
Múlt év szeptembere óta nyúzom nagy megelégedéssel. A bios frissítések dobtak a sebességen is meg a stabilításon is.

Minden jót!
;)

Szia.

Hat a kovetkezoket tudom emliteni.Egyik munkatarsamnak van a rev 1.0-as valtozata es nagyon meg van vele elegedve.Az elso osszereles soran az alaplapi USB vezerlot veletlenul az  IEEE 1394 csatlakozojaba dugta es az elszallt neki. Sajnos ossze lehet keverni a ket csatlakozot ha nem figyeled meg a leirast!
Nekem rev 2.0 -as van (tavaly decemberben vettem) es egy PCMCIA-s kartyat csak PCI 1-es csatlakozoban volt hajlando mukodesre birni. Gondoltam bioszt kellene frissiteni es a baratom 1.0-as bioszahoz valo F4,F6,F8 sorozatu bioszfrissitesekkel sikerult megfektetni a deszkat. Sajnos a Dual Bios nem mukodott!!! Eloszor csak ugy indult el,hogy kikapcsolas utan rogton ujra bekapcsoltam,de az utolso verzioszamu biosszal mer el sem indult. Hiaba vettem ki az elemet felnapra akkor sem indult el.
Tehat biosz frissitesenel nagyon oda kell figyelni,hogy melyik verziot hasznalod.
A rev 1.0-as bioszokat  szamokkal,mig a rev 2.0-okat  betukkel jelolik. A ket revizio nem keverendo
ossze!!!
Egyebkent a deszkat garban kicsereltek egy rev 2.0-as FG -s biosos lapra,amely mar tamogatja a Prescott magos procikat is. Legalabbis a dobozara ragasztott matrica szerint.

Erdekesseg keppen megemlitenem,hogy az alaplapon fizikailag meg megtalalhato a regi jumperes CLR_CMOS es CLR_BIOS csatlakozok csak eppen a nincsenek bekotve.A jumper egyik tuskejehez nem talaltam csatlakozasi aramkort,de az alaplapon raszitazva megtalalhato a torleshez szolgalo jumperek
allasai.

Oszzegzeskeppen szerintem meg mindig az egyik legkivalobb alaplap!
Sok oromet hozza.

Colo

#602 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 30. 14:11

Hali minden Gigabyte - és elsősorban 8KNXP tulajnak! Ezzel a lappal kapcsolatban lenne kérdésem.

A történet úgy kezdődött, hogy a régi jó KNXP rev 1.0 lapom elkezdett fagyogatni a legváltozatosabb módokon, aztán pedig egy kikapcs után nem indult többé.  :(  Dead. :(
Szépen visszavittem, majd végül a tegnapi nap - majd 1,5 hónap várakozás, nagykernek (CHS) való üvöltözés, k. anyázás után (egyébként kiskerben lett véve, de a nagyker ügyesen elkevert valami papírt, ezért nem akarták kicserélni az elismerten rossz lapot, meg kevertek Tojwániába visszaküldéssel meg minden, ill. a kiskert nem akartam szivatni fogyvéddel, haverok) kaptam egy új lapot. 2.0-ást.
Ez eddig rendben is lenne, de csak magát a lapot cserélték ki, semmi mást. Kaptam a nagykertől zacsiban egy ilyen szép Gigabyte lapot, mást, tartozékot semmit - illetve abból minden  maradt a régi.  (Nemtom, mi ez a zacsis dolog... OEM Giga? DPS meg minden csatlakozó nélkül, vagy mifene?  :confused: )

A kérdésem tehát az lenne, hogy vajon az 1.0 lap tartozékai jók-e a 2.0 laphoz? Az audio-kábelekkel, IDE, SATA cuccokkal, USB, Firewire csatikkal még nem is lenne probléma, a lábkiosztás adott, az oké. Viszont amire már igazán kíváncsi lennék, hogy vajon a DPS2 modul ugyanaz-e a két laphoz? Az enyém hátulján a köv. szöveg van: GC-DPSII REV: 1.0

Előre is köszönöm a segítséget.  :respect: 
42

#603 Felhasználó inaktív   colo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 05:34

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. április 30, péntek - 15:11

Hali minden Gigabyte - és elsősorban 8KNXP tulajnak! Ezzel a lappal kapcsolatban lenne kérdésem.

A történet úgy kezdődött, hogy a régi jó KNXP rev 1.0 lapom elkezdett fagyogatni a legváltozatosabb módokon, aztán pedig egy kikapcs után nem indult többé.  :(  Dead. :(
Szépen visszavittem, majd végül a tegnapi nap - majd 1,5 hónap várakozás, nagykernek (CHS) való üvöltözés, k. anyázás után (egyébként kiskerben lett véve, de a nagyker ügyesen elkevert valami papírt, ezért nem akarták kicserélni az elismerten rossz lapot, meg kevertek Tojwániába visszaküldéssel meg minden, ill. a kiskert nem akartam szivatni fogyvéddel, haverok) kaptam egy új lapot. 2.0-ást.
Ez eddig rendben is lenne, de csak magát a lapot cserélték ki, semmi mást. Kaptam a nagykertől zacsiban egy ilyen szép Gigabyte lapot, mást, tartozékot semmit - illetve abból minden  maradt a régi.  (Nemtom, mi ez a zacsis dolog... OEM Giga? DPS meg minden csatlakozó nélkül, vagy mifene?  :confused: )

A kérdésem tehát az lenne, hogy vajon az 1.0 lap tartozékai jók-e a 2.0 laphoz? Az audio-kábelekkel, IDE, SATA cuccokkal, USB, Firewire csatikkal még nem is lenne probléma, a lábkiosztás adott, az oké. Viszont amire már igazán kíváncsi lennék, hogy vajon a DPS2 modul ugyanaz-e a két laphoz? Az enyém hátulján a köv. szöveg van: GC-DPSII REV: 1.0

Előre is köszönöm a segítséget.  :respect:

Szia.

Megnyugodhatsz a DSP modulja is -mint barmilyen mas kiegeszitoje- ugyanaz.Ha esetleg MIDI kivezetesre lenne szukseged az SB Live-hoz adott csatlakozo tokeletesen megteszi. (par honapja az Aliencomputernel vettem egyet 300 Ft-ert.) Csak azert irom mert egy neves szamtech ujsag ezt a csatlakozot hianyolta az alaplap tartozekaibol es igy nem merte odaadni neki a "legkivalobb" alaplap dijat...
Egy jo tanacs: Hajts meg egy minosegi PFC-s (ha lehet aktiv) 350-450 Watt-os tappal es nem lesz vele soha semmi problemad.Szerintem jelenleg ez a lekivalobb legstabilabb es legfelszereltebb I875-os chipsettel rendelkezo alaplap.Meg Tamas batyo szerint is....

Udv:Colo

#604 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 08:28

Idézet: colo - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 6:34

Szia.

Megnyugodhatsz a DSP modulja is -mint barmilyen mas kiegeszitoje- ugyanaz.Ha esetleg MIDI kivezetesre lenne szukseged az SB Live-hoz adott csatlakozo tokeletesen megteszi. (par honapja az Aliencomputernel vettem egyet 300 Ft-ert.) Csak azert irom mert egy neves szamtech ujsag ezt a csatlakozot hianyolta az alaplap tartozekaibol es igy nem merte odaadni neki a "legkivalobb" alaplap dijat...
Egy jo tanacs: Hajts meg egy minosegi PFC-s (ha lehet aktiv) 350-450 Watt-os tappal es nem lesz vele soha semmi problemad.Szerintem jelenleg ez a lekivalobb legstabilabb es legfelszereltebb I875-os chipsettel rendelkezo alaplap.Meg Tamas batyo szerint is....

Udv:Colo

Huhh! Nagy kő potty! ;)

Köszönöm szépen a segítséget akkor ma szépen összerakom (Asus P4P800 repül tesóhoz  ;)  ).
(Zalman 400W táp hajtja, azzal nem lesz probléma)
A régi (1.0) lapppal is elégedett voltam alapvetően, de eszerint ez még jobb lett. Örülök is neki nagyon.
Még1x: ezer köszönet. :respect:  :respect:  :respect:
42

#605 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 09:29

Hi!

Most raktunk össze bátyámnak egy új gépet:
alaplap: 7N400-L
proc: 2800+
mem: Samsung 2x256MB DDR (dual ch.)
táp: chieftec 360W
vcard: C3D radeon 9100 128MB 128bit

a hiba: xp halál... de már a telepítés közben is előjött :/

a jelenség elég random, eddig nem tudtuk bármikor reprodukálni, valamikor előjön...

Igazából nem sok ötletünk van, mivel minden alkatrész új, tehát nem tudunk kizárni semmit sem.

2 furcsaság ami, lehet, hogy nem ezzel függ össze, de van:
ha telepítjük az IDE drivereket, akkor a CD-ROM-ot nem látja a win...
a proci idle állapotban 60 fok, pedig egy silent breeze III.-at kapott  :confused:

goldmemory-t futtattunk...elvben nem hibásak a ramok.

van valakinek ötlete?

#606 Felhasználó inaktív   BigBug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 08:04

wlaszi:

Nekem is ilyen lapom van, vagyis egy 7n400 Pro2, de szerintem ez csak felszereltség beli különbséget jelenthet, és nekem egy glacialtech igloo 2510 pro van rajta, ami ugye jóval jobban hűt minta silent breeze III és nekem igy alapon 52 fokos a procim. ha meghajtom megy 60 fölé is. Nekem mondjuk 2500+ van benne. Már többen mondták, hogy a gigák többet mérnek, és a kezemnek higyek ne a lapnak. Úgyhogy téged is csak ezzel tudlak nyugtatni.

A másikban sajnos nem tudok segíteni.

BigBug

#607 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 10:46

Nekem is 7N400Pro2 alaplapom van és az SBIII-al nekem minimum 60 fokon ment, de fél óra zenehalgatás és netezés után már 64-65 fokos volt. Ha filmet, vagy zenét kódoltam 70-72 fokos volt  :down:  A 2510 elég jó hűtő, csak hangos.
A 2520 olyan sz@r, hogy a SBIII-nál 1-2 fokkal volt jobb. Alapból 59-60 fokos.
Igaz ezeket senki nem hiszi el, pedig 3 féle Giga lapban is ugyanezeket mértük.
A TT Silent Boost 53-ra hűtötte le.
Most a Cooler Master Aero 7 Lite bordáját használom egy 8 cm-es 2000Rpm-es Coolinkel és alapból 50-51 fokos terhelve meg max. 58-59 esetleg, ha nagyon meleg van 60.
Ja és nagyon HALK!!! 21 db. a motor zaja elméletileg. A monitor zúgását simán hallom mellette.

#608 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 23:20

Idézet: colo - Dátum: 2004. április 27, kedd - 12:32

Szia.

Hat a kovetkezoket tudom emliteni.Egyik munkatarsamnak van a rev 1.0-as valtozata es nagyon meg van vele elegedve.Az elso osszereles soran az alaplapi USB vezerlot veletlenul az  IEEE 1394 csatlakozojaba dugta es az elszallt neki. Sajnos ossze lehet keverni a ket csatlakozot ha nem figyeled meg a leirast!
Nekem rev 2.0 -as van (tavaly decemberben vettem) es egy PCMCIA-s kartyat csak PCI 1-es csatlakozoban volt hajlando mukodesre birni. Gondoltam bioszt kellene frissiteni es a baratom 1.0-as bioszahoz valo F4,F6,F8 sorozatu bioszfrissitesekkel sikerult megfektetni a deszkat. Sajnos a Dual Bios nem mukodott!!! ...........

Oszzegzeskeppen szerintem meg mindig az egyik legkivalobb alaplap!
Sok oromet hozza.

Colo

Köszi a választ.
Hát igen a bios frissítés még mindig veszélyes üzem. Különben ez történhet a lappal :spirit:
Egyébként most ilyen gyors a lapom :matrix:

Minden jót

Szerkesztette: Ark Angel 2004. 05. 03. 23:24 -kor

iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#609 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 06:23

A Gigabyteoknak saját BIOS író progijuk is van. Nekem az NFORCE2 lapomnak a telepítő CD-jén van rajta. Windows XP alól simán felmásolja és kész.
De a Dual Biosos alaplapoknál még a DB menüjében is lehet frissíteni, vagy maradt a jó öreg DOS.
Nekem a 7N400Pro2-n egy F7-es van és gyorsabb lett. Az AIDA-ban 50 Mb-al több jön ki az eddigi 2550 helyett 2616 körül egy sima 2500+ Bartonnal és Dual 400Mhz-es rammal.
Valahogy minden felgyorsult hála az új biosnak! :D

#610 Felhasználó inaktív   BigBug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 10:13

Tsabi5:

És neked milyen hőmérsékleten megy a procid? Mert nekem is ugyan ez a konfig van, és nekem alapból 52 fokos. Tudom hogy ez a topic nem a procikról szól, csak valahogy úgy tünik, hogy az n-force2-es gigabyte-ok elég magas hőmérsékletet mutatnak (vagy a többiek mutatnak túl alacsonyat).

#611 Felhasználó inaktív   BigBug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 07:32

Tud valaki segíteni abban, hogy nem tudom melyik hangkártyát használjam. Nem tudom milyen minőségü a lapomra integrált.

Szóval a kérdés: 7N400Pro2 (rev1.0), vagy SB audigy player?

Előre is köszi a segítséget.

#612 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 07:51

BigBug nekem is 50 fok körül megy alapból.
Ez a hőmérséklet köszönhető annak, hogy 1.75 voltot ad alapértelmezésben a procinak és annak is, hogy ez a lap a maghőmérsékletet méri, ami melegebb 10 fokkal, mint amit mag közelébe elhelyezett érzékelők mutatnak.
BigBug milyen hűtőd van?

#613 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 08:04

Használ itt vki K8VT800 nevezetű A64 alaplapot?
Kíváncsi lennék a véleményére...
Semper Fi

#614 Felhasználó inaktív   BigBug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 10:55

Tsabi5:

Egy GlacialTech Igloo 2510 pro van rajta. Én úgy tudom hogy a hangjától eltekinteve az egyik legjobb hütő.

#615 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 22:53

Nekem a Cooler Master Aero 7 Lite borda egy 20db "zajos" Coolink motorral ugyanezt tudja, mint a 2520Pro-d  :D
Annak idelyén én is lecseréltem a GT-met gyorsan a CM Aero7 Lite-ra.
De ha bírod a zajt, akkor ok!

#616 Felhasználó inaktív   BigBug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 22:31

És mennyiből hoztad mindezt ki? Melyik Coolink ventit tetted rá?

Zalman hűtőt lehet tenni a lapomra (7n400pro2)? 7000alcu-t akartam, de úgy tudom azt nem lehet.

Mi a leghalkabb megoldás tuningbarát szemmel 10k környékén?

A cél 50 fok környékén tartani a procit (2500+ Barton).

#617 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 07:36

Recept: végy egy Cooler Master Aero 7Lite hűtőt és egy Coolink CFY08B-B (1900 rpm, 28 cfm, 21dba zaj) és egy 2000-es polírpapírt (100-200 Ft). Szereld le a CM Aero-ról a motort és a műanyag keretet.
Polírozd fel a hűtő alját, ez 2-3 fokot jelent, de elég csak a rézmagot! Ha kész csavarozd rá a Coolink motort rakd be a gépbe használj szilikonpasztát a biztosnság kedvéért. Ha kész belerakod a gépbe és kész az 50-51 fok 21 dba zaj mellet!  :up:

#618 Felhasználó inaktív   uhuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 13:45

tudom hogy nem ide tartozik ez a téma de nagyon kéne a segítség.
GA-7N400V Pro2 az alaplap XP alól frissítettem a biost és ujraindulás után már be sem tölt.teljesen süket az alaplap.segítsetek!!!
Az a nap, amikor a Microsoft olyan terméket készít, amellyel nem lehet szívni, talán az a nap lesz, amikor elkezdenek porszívót gyártani.

#619 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 16:03

Ez általában akkor fordul elő, amikor nem a megfelelő bios-al frissíted!
Szerintem a Gigabyte kézikönyvben van "felébresztési" lehetőség, nyugi! Amennyiben nem jön be a Dual Bios opció sem, akkor valószínüleg viszlát alaplap.
Még a garanciát is elveszti emiatt sajnos.
Gondolom abban sem kivehetó az eprom (bios) ugye?

#620 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 16:04

az normalis egy gigabyte lapnal,hogy a cpuz-ben
a feszultseg es az fsb a ingadozik ?
raadasul 1.536/534 es hasonloak,mikozben a cpu voltage "normal"
ami ugy 1.525 ha joltom (p4 2.4C)
fsb meg 201.1 ,202 stb ...
(gigabyte 8ipe1000 ff )
-Mi a közös a traktorban és a buziban?