HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#681 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 10:57

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 16:19

Akkor nálad valami bibi van :)

Nekem is N400pro2 van ez a második lap. Az elsőt eladtam, aztán gyorsan vettem egy másikat, mivel megbántam, hogy eladtam.
Semmi gond nincs a 133-as proccikal. Per pillanatban nekem az van benne és nincs gondom
Ez nem hiba. Hanem a lapoddal van valami gond, vagy valamit rosszul állitottál be a biosba :)
Az pedig hogy huzásnál elszáll a memoriád nehogy már az alaplap hibája legyen, mert mindjárt asztal alá esek.

Nekem huzásnál a vidkártya elszállt, biztos mert szar az alaplap, pedig szerintem csak tulhuztam a videokarit :)

Amugy 3 év garival van ez is. Ugyanannyiba került mintha máshol 1 év garival vettem volna

Nos, arról, hogy nem tudnám beállitani... Szervizes vagyok egy számtechboltban. Tudom, ez a mondat nem garantálja azt, hogy mindenképpen igen hozzáértőnek kell lennem a dologhoz. Amúgy, nem egy alaplapot próbáltam ki nem egy procival, és ott tapasztaltam, hogy nem ment a 133-as fsbvel. Sőt, a neten is rengeteg ilyen hozzászólást olvastam. És milyen fura, hogy aztán hamar megjelent a második kiadása a lapnak.... Nem lehet, hogy neked már ilyen lapod van? Amúgy, nem vagyok kifejezett tuning hivő, egyszerűen csak átállitottam a 2.5+os procit 3.2+ra. Ez csak annyiból állt, hogy az fsb-t 200-ra állitottam a 166-ról. Namármost, a memóriám az 433-at tud, és mégis, tuningolva is csak 400-on futott. És az elszállt-al mire gondolsz? Mert az egy dolog, ha kifagy, de ha teljesen tönkre is megy az alaplap és a memória is....  Ráadásul a memória messze lassabban ment, mint a hivatalos maximuma. Tehát, a memória szemszögéből nem is volt túlhás. Mellesleg, most egy másik ilyen alaplap és 400-as pqi memóriával jól megy a rendszer a 200-as fsbvel. Amúgy, én azért vettem az 1 év garisat meg, merthát, a munkahelyemen kedvezményesebben vehettem meg, mint máshol, de ez azthiszem egyértelmű dolog.

#682 Felhasználó inaktív   Barat 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 13:17

Sziasztok!Most vettem egy Gigabyte GA-7N400 PRO 2-ES alaplapot,olyan gondom van vele hogy a szorzot nem tudom allitani,mindig 12,5x 2800 XP barton magos van benne.Elotte egy 2000XP Palomino volt de azt tudom hogy szorzolockos.En legalabb is ugy tudom a Barton magos mar nem az.Ha tudnatok tanacsot adni ebben az ugyben megkoszonnem.Most 166x12,5-on megy ami 2075(2800+ ot ir ki bootolaskor)de ha felrakom 200-as FSB-re akkor ugye 2500Mhz ir ki.Ami nem lenne rosz dolog csak nem bootol be a win :))

#683 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 09:32

Idézet: Barat - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 14:17

Sziasztok!Most vettem egy Gigabyte GA-7N400 PRO 2-ES alaplapot,olyan gondom van vele hogy a szorzot nem tudom allitani,mindig 12,5x   2800 XP barton magos van benne.Elotte egy 2000XP Palomino volt de azt tudom hogy szorzolockos.En legalabb is ugy tudom a Barton magos mar nem az.Ha tudnatok tanacsot adni ebben az ugyben megkoszonnem.Most 166x12,5-on megy ami 2075(2800+ ot ir ki bootolaskor)de ha felrakom 200-as FSB-re akkor ugye 2500Mhz ir ki.Ami nem lenne rosz dolog csak nem bootol be a win :))

Az alaplapon tudod állitani a jumperekkel a szorzot :)

Az alaplap leirásában benne van hogy hogyan kell állitani

Amugy mostanában a barton magos proccik szorzolockosok

Ne a Biosba keresd a szorzo állitást

#684 Felhasználó inaktív   BYpsilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 13:44

Idézet: keeper2 - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 11:38

A unitelből van a lap, de ők is más forrásból szerezték be, azthiszem a chs-ből. Aztán, hogy hol akadt el a garancia másik két éve, azt nem tudom megmondani, de annyit már megtanultam, hogy a legtöbb cég csökkenti a garancia időtartamát. Mondjuk, valamennyire érthető is, hogy ha eladnak egy élettartam garanciális terméket, akkor részükről rossz esetben akár még az is előfordulhat, hogy 10 év múlva is kellhet azzal szüttyögni. Tudom, ex már elég extrém eset, mert az alkatrészek életciklusa rövidebb ennél.

Nos amennyiben esetleg tényleg a CHS-től szerezték be az unitelesek, akkor nyugodtan lehet verni az asztalt, mert az enyém is a CHS-től származik és szó nélkül intézik a gar-t.
Asus P5QL-EM, Intel Core 2 Duo E7300, 2*1GB DDR2 800MHz TwinMOS, 64GB Corsair Nova SSD, 500GB WD SATA2, NEC 7200S DVD író, Gainward ATI Radeon HD4670 512MB, Aerocool M40 HTPC ház + Corsair VX450W táp, Benq G2200W - 22" TFT

http://www.websitete...7afa237a520a023

#685 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 17:57

Idézet: keeper2 - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 11:57

Nos, arról, hogy nem tudnám beállitani... Szervizes vagyok egy számtechboltban. Tudom, ez a mondat nem garantálja azt, hogy mindenképpen igen hozzáértőnek kell lennem a dologhoz. Amúgy, nem egy alaplapot próbáltam ki nem egy procival, és ott tapasztaltam, hogy nem ment a 133-as fsbvel. Sőt, a neten is rengeteg ilyen hozzászólást olvastam. És milyen fura, hogy aztán hamar megjelent a második kiadása a lapnak.... Nem lehet, hogy neked már ilyen lapod van? Amúgy, nem vagyok kifejezett tuning hivő, egyszerűen csak átállitottam a 2.5+os procit 3.2+ra. Ez csak annyiból állt, hogy az fsb-t 200-ra állitottam a 166-ról. Namármost, a memóriám az 433-at tud, és mégis, tuningolva is csak 400-on futott. És az elszállt-al mire gondolsz? Mert az egy dolog, ha kifagy, de ha teljesen tönkre is megy az alaplap és a memória is....  Ráadásul a memória messze lassabban ment, mint a hivatalos maximuma. Tehát, a memória szemszögéből nem is volt túlhás. Mellesleg, most egy másik ilyen alaplap és 400-as pqi memóriával jól megy a rendszer a 200-as fsbvel. Amúgy, én azért vettem az 1 év garisat meg, merthát, a munkahelyemen kedvezményesebben vehettem meg, mint máshol, de ez azthiszem egyértelmű dolog.

nem megbántani akartalak :):)
de mostmár 10. gép van kezem alatt ilyen gigábol és van amelyikbe barton, van amelyikbe xp procci van. Ezért mertem véleményt mondani, amugy ami nekem van most 1,2-es verzió, előtte régebbi volt.
Nekem ramra nem kényes a picike mindent megeszik :)
Amugy most adom el , de smmi baj megint veszek magamnak egyett :)

Egy hibája volt csak idáig amikor szitkozodnom kellett, de lehet hogy nincs baj
Egyszer elvesztette a 2 darab samsung SATA winyot majd másnap meglett hirtelen :)
gözöm sincs mi történt vele, páráztam mert mindkét Sata winyo tele volt, féltem hogy a winyonak annyi, de ABIGT IC7-be meg megvolt minden igy a lap hibája lehetett, de most már megint joideje mennek.

#686 Felhasználó inaktív   Barat 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 13. 19:12

Koszi az infot.Azt tudom hogy ott kell az alaplapon csak biztam benne hogy esetleg van valami csel es lehet allitani a szorzot.Ez van.Amugy abbol indultam ki hogy tesomnak van egy 2500+-os Barton magos procija es neki lehet allitani.

#687 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 13:23

P4C procim van,gigabyte lappal a bios szerint alapfeszt adok neki
a cpu-z szerint az egyik pillanatban 1.520 a masikban 1.536.
mi az oka ?

- szar a cpu-z
- a lappal van gond
- tappal van gond
-rosszul mer a lap.
-egyeb  ?
-Mi a közös a traktorban és a buziban?
- Mindkettőnek szaros a gumija.

#688 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 13:29

Idézet: keeper2 - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 9:38

Mondjuk, valamennyire érthető is, hogy ha eladnak egy élettartam garanciális terméket, akkor részükről rossz esetben akár még az is előfordulhat, hogy 10 év múlva is kellhet azzal szüttyögni.

jo esetben meg tisztelik annyira a vevoiket,hogy nem LOPNAK le a garanciabol.
vagy szimplan arra gondolnak,h az igenyesebb vevok (sajnos nalunk inkabb arezekenyek,mint igenyesek) oket fogjak preferalni korrektseguk es megbizhatosaguk miatt.
Sajnos kell meg par ev hozza ...

#689 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 17:59

Idézet: kenwud - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 12:23

P4C procim van,gigabyte lappal a bios szerint alapfeszt adok neki
a cpu-z szerint az egyik pillanatban 1.520 a masikban 1.536.
mi az oka ?

- szar a cpu-z
- a lappal van gond
- tappal van gond
-rosszul mer a lap.
-egyeb  ?

az fsb is ingadozik
hol 199x hol 201.x
mi lehet a problema forrasa?

#690 Felhasználó inaktív   robo636 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 13:45

Hali!

Egy furcsa kérdés. 7n400pro2-nél a soros és a párhuzamos RAID lehet együtt engedélyezve?

#691 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 13:47

Szerintem nincs akadálya.

#692 Felhasználó inaktív   UV pót 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:27

Üdv mindenkinek!

Az én procim sztem szorzólockos. Hogy lehet ezen „segíteni”? :apple:
előre is köszi: UVP
UV pót:

AMD Athlon XP 2500+ (Barton, 333) @ 2200 MHz (11x200) | Gigabyte GA-7N400-L (nVidia nForce2-U400) | 2x 256 MB Samsung PC3200 DDR SDRAM @ Dual Channel |
Thermalright SLK 900A/Papst 3412 N/2GL | Chieftec HPC-360 táp |
IBM DeskStar 180 GXP 120 GB (7200 rpm, 8 MB) | LG GCC-4480B DVD-ROM/CD-RW |
Matrox Millennium G450 Dual Head 32 MB | Samsung SyncMaster 959 NF | LG Flatron 775FT

#693 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 19:51

Idézet: UV pót - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 17:27

Üdv mindenkinek!

A választ keresd a tuning, barton topikokban.

#694 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 20:14

nForce2 chipset-el nem muszály azon segíteni...  :up:

#695 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 20:16

Idézet: MPCRS - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 21:14

nForce2 chipset-el nem muszály azon segíteni...  :up:

Ha a proci gyártási ideje korábbi, mint 2003. 39. hete. Amit utána gyártottak, azt már az nForce2 sem tudja unlockolni. És megírni sem lehet. Maradt az FSB emelése, mint az Intel prociknál.
... a trip back in time is all I need ...

#696 Felhasználó inaktív   Str8 sk8r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 09:26

Idézet: UV pót - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 17:27

Üdv mindenkinek!

...ha elcsréled valakivel egy lock-mentesre :Đ ...tipiku BKV-logika...ha valami jó...na mindegy te tod...

#697 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 11:47

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 21:16

Ha a proci gyártási ideje korábbi, mint 2003. 39. hete. Amit utána gyártottak, azt már az nForce2 sem tudja unlockolni. És megírni sem lehet. Maradt az FSB emelése, mint az Intel prociknál.

És a lábak drótozásával mi a helyzet?

#698 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 20:16

Idézet: Aragorn - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 12:47

És a lábak drótozásával mi a helyzet?

Nem tudom, hogy Bartonnál próbálkoztak-e ilyesmivel. A Barcik szinte mindegyike megfutja alapfeszen a 200-as FSB-t. Ráadásul az FSB emelésével több teljesítményt lehet kicsiholni a rendszerből, mint a szorzó emelésével. BTW nincs nagy szükség drótozni.
... a trip back in time is all I need ...

#699 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 17:34

Sziasztok!

Most kapok egy garis Epox helyett egy Giga alaplapot 7NNXP, remélem jó döntés volt. :-)
Az lenne a kérdésem, hogy 2db Samsung 512/400-as ram jó-e bele Dual-ba, vagy nagyon válogatós?
Továbbá egy 2500+ Barton menne bele, szeretném 200-on hajtani, a 166 helyett, nemtom az alaplap elbírja-e.

Előre is köszi,
Nimfas

#700 Felhasználó inaktív   Barat 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 21. 23:27

8RDA+-os EPOX-ban 10x200-on stabilan megy az biztos a 2500+-os Barton,tovabb nem is probaltam.Meg nincs benne szorzolock :)

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.