HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#761 Felhasználó inaktív   umek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 18. 19:29

Idézet: Tinca - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 21:28

Helo

Fejlesztésen gondolkodom én is.
PIII Tua -> AMD 2500+ Barton
Vidijó kártya (9600 Pro), hangkártya (Terratec Sky), wincsi marad.
Gigában gondolkodom, de nem tudom melyiket válasszam. Mit javasoltok? A proci előbb utóbb húzva lesz (inkább utóbb), ha engedi. És halk hűtő menne bele vmelyik Zalman 7000.

Előre is köszi

GA-7N400 Pro2

info a laprol

én most ilyet akarok venni, ugyanolyan procit mint a tied, és régóta válogatok, szerintem ez tutto.

#762 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:42

sziasztok. segitség kellene  havernak van egy gigabyte GA7VAX  lapja namármost megmondaná vki hogy tudom a biosát frissíteni? met nekem asus lapom van nekem netről befrissíti. azért kell mert vett egy 2.8-as procit és ahoyg tudom azt nem ismeri fel a lap.... sürgős
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#763 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:55

Idézet: S W - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 1:08

Evek ota csa Gigabyte alaplapot hasznalok. Szeretnem lecserelni a 8IRXP-t egy 8I875-re, van valakinek tippje hogy hol lehet kapni mert a Neten nem talaltam magyar boltot amelyik ezt a tipust arusitana... :confused:

A tortenet tanulsa'gos...
Sehol nem tala'ltam GA-8I875-os alaplapot, Ausztria'ban is csak Salzburgban leltem legkozelebb a Neten - oda'ig nem mentem el. Az "AlienComputers" sem tudott segiteni, mondtak hogy soha nem is volt ilyen alaplapjuk, rendelni sem tudnak...
A Gigabyte weboldalat bonge'szgetve meglepodve fedeztem fel hogy a GA-8I875 es a GA-8IK1100 Rev. 2 szinte teljesen azonos csak a Lan es nemi chip-ta'mogatas a kulonbseg! Az azonossa'g oly me'rte'ku hogy a "User's Manual" is GA-8I875/GA-8IK100 ne'ven fut. Milyen jo' hogy a kereskedok tudja'k hogy mit a'rulnak...?
Elmentem, megvettem a GA-8IK1100 Rev 2. alaplapot, terme'szetesen nem csalo'dtam a magyar kereskedelemben mert 34,700 Ft-e'rt meg sem kerdeztek hogy esetleg az osszeszerele'shez nem lenne szukse'gem par darab csavarra...?
Van mit fejlodni...
SW

#764 Felhasználó inaktív   Lord Death 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 19. 12:34

Idézet

Helo

Fejlesztésen gondolkodom én is.
PIII Tua -> AMD 2500+ Barton
Vidijó kártya (9600 Pro), hangkártya (Terratec Sky), wincsi marad.
Gigában gondolkodom, de nem tudom melyiket válasszam. Mit javasoltok? A proci előbb utóbb húzva lesz (inkább utóbb), ha engedi. És halk hűtő menne bele vmelyik Zalman 7000.

Előre is köszi

Én 8 hónapja használok Giga 7N400Pro2 -t még egyszer sem hagyott cserben 2500+ barton 3200+ megy benne

#765 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 12:48

Idézet: Lord Death - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 13:34

Én 8 hónapja használok Giga 7N400Pro2 -t még egyszer sem hagyott cserben 2500+ barton 3200+ megy benne

Csak megerositeni tudom a kollegat. A 7N400Pro2 nekem is atomstabilan megy. (Csak ha tulhuzom akkor kell lemenni hidba es kibanyaszni az elemet  :D  )
Minden eszközet hasznaltam mar (sata, firewire, raid...) es minden ment tokeletesen, csak dicserni tudom. Ja es van ra 3 ev garancia!
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#766 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 12:57

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 12:42

sziasztok. segitség kellene  havernak van egy gigabyte GA7VAX  lapja namármost megmondaná vki hogy tudom a biosát frissíteni? met nekem asus lapom van nekem netről befrissíti. azért kell mert vett egy 2.8-as procit és ahoyg tudom azt nem ismeri fel a lap.... sürgős

Elnavigalsz IDE, letoltod amelyik kell. (nezd meg pontosan milyen verzioju az alaplap GA-7VAX(1394/-A/stb)!!!)
Csinalsz egy boot floppyt, kicsomagolod ra a fileokat, berakod, bootolsz floppyrol, es elvileg mar csinalja is. Ha valahol kerdez ertelem szeruen valaszolsz.
Elvileg van a Gigabyte-nak is ablakok-os BIOS frissitoje, de azt nem ajanlom, lattam mar miatta meghalt alaplapot...
by Augustus

#767 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 11:29

Sziasztok!

Most vettem 1 Gigabyte 7VT880-L alaplapot (még nincs összepakolva a cucc) kíváncsi lennék másnak mit adtak a laphoz. Nekem csak 1 slot helyre helyezhető 2 USB port volt, konkrétan az SPDIF_OUT panelt hiányolom. A tuskesor megvan, rátudok egyet barkácsolni ha éppen muszáj... De ha esetleg jár(t?) volna hozzá...

Szal jár ez hozzá vagy sem?
:think:

#768 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 19:17

Áááá, életem legnagyobb szívása ez a lap.

Vagy én vagyok nagyon  :lama: vagy ez a lap suxx :(

A régi lapomban KT333-asban a procim 2400+ vígan szaladgált 166-os fsb-vel 2800+ként, de ebben a lapban nem tudok állítani fsb-t, csak szorzót tudok állítani. Ha az fsb-t növelem, akkor a PCI órajele is nő szépen, szal nem járható út :(

Nem tudja a fix PCI/AGP sebességet sem, pedig u.ez a chisetű ASUS tudja.

Segítsetek, én vagyok a nagyon láma, vagy ez a lap 1 darab trutyli?

#769 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 19:56

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 12:29

Sziasztok!

Most vettem 1 Gigabyte 7VT880-L alaplapot (még nincs összepakolva a cucc) kíváncsi lennék másnak mit adtak a laphoz. Nekem csak 1 slot helyre helyezhető 2 USB port volt, konkrétan az SPDIF_OUT panelt hiányolom. A tuskesor megvan, rátudok egyet barkácsolni ha éppen muszáj... De ha esetleg jár(t?) volna hozzá...

Szal jár ez hozzá vagy sem?
:think:

Udv!
Tudomasom szerint csak a fulloasabb szerelesu lapokhoz (Pro, tehat nem az -L stb.) adnak minden nyalanksagot, mint peldaul ezt a SPDIF_OUT panelt is.
Egyebkent nehany helyen lehet kapni kulon is ilyen ketyeret. 1-et tudok ahol szokott lenni, vagy tudnak hozni ha epp nincs.  :cool:
by Augustus

#770 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:26

Idézet: umek - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 20:29

GA-7N400 Pro2

info a laprol

én most ilyet akarok venni, ugyanolyan procit mint a tied, és régóta válogatok, szerintem ez tutto.

Kösz. És az a kis cooler az északi hídon nem túl hangos? Vagy rögtön le is kell cserélni passzívra?
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#771 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:47

Idézet: Tinca - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 18:26

Kösz. És az a kis cooler az északi hídon nem túl hangos? Vagy rögtön le is kell cserélni passzívra?

Hat nem tul csondes a kicsike...  a Silent Boostomnal hallhatoan hangosabb... volt, mivel leszedtem, es egy jol szellozo hazban ami nem a tuzo napon es a radiator mellet van, igazabol nincs is ra szukseg... szerintem.
Egyebkent ha jol tudom a rev2-esen mar passziv borda van igaz dupla akkora mint a rev1-en volt.
:smoker:
by Augustus

#772 Felhasználó inaktív   kasika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 00:38

Idézet: dzsoncika - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 20:20

Szevasztok!

Olyan problémára keresném a választ, ha tud rá vki megoldást, XP Prof SP1-es csomagot szeretném feltelepíteni a következő konfigra. Gigabyte GA-8TRS300M alaplap, 2400 cell proci 512 PQI ram.
A telepítendő fájlok felmásolása után, mikor megkezdené a windos telepítését 1-2 perc után megáll CRC hibára hivatkozva, és már több brobálkozás elenére sem sikerült ezen a ponton tovább vinni a telepítést. probálkozás alatt azt értem, hogy másik meghajtó másik lemez, csere ram.
Ha vki találkozott már hasonló hibával megköszönném a segítségét. :confused:

Szóval nekem szinte ugyanez a problémám lenne, csak egy GA-7N400-L lappal, ram van benne másik, vidkarit is próbáltam + másik vinyót is, mivel ezen kívül már csak a proci + a lap lehet a ludas, nemtommivan. A procit is kipróbáltam másik lapban az is ment. Szal holnap viszem szervíz, bakker. Ja és nekem nem CRC, hanem IRQ hiábkat jelez folyamatosan, DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL, meg ilyenek... :think:

#773 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 17:43

Idézet: umek - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 20:29

GA-7N400 Pro2

info a laprol

Affene. Most néztem a Zalman kompatibilitási listát, a Giga lapok nagy része nem jó, ez se.
:reklamacio:
Most mi legyen :confused: Beleéltem magam egy Giga lapba, de vágyom a csendre is. Ez nagy csalódás.
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#774 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 21:36

Idézet: Tinca - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 18:43

Affene. Most néztem a Zalman kompatibilitási listát, a Giga lapok nagy része nem jó, ez se.
:reklamacio:
Most mi legyen :confused: Beleéltem magam egy Giga lapba, de vágyom a csendre is. Ez nagy csalódás.

watercool powwa :)
bar lukak sincsenek Gigakon altalaban.... :(
by Augustus

#775 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 23:40

Figyu rádobod a Cooler Master XDreamII-t vagy a III-at és meg van oldva a hűtés.
Az XdreamIII 20 dB zajú és 32 CFM-et fúj át! Elbír egy 3400+ Bartont simán!
Ja és a Zalman CNPS7000 Cu-nál kb. 1-2 fokkal jobb, a Aerocool HT-101-nél 4-5 fokkal ugyszintén.
Kell ennél jobb?
Megjegyzésként annyit írok, hogy a GIGABYTE alaplapok M A G H Ő M É R S É K L E T mérnek!!!!!!
Így az XDreamII kb alapon 48-50 fokra hűti le, a procit, az AeroCool kb. 55-re!!!
Egyébbként a Zalmant is fel lehet rá fogatni például egy Thermaltake leszorítóval!

https://forum.hwsw.h...pic=4209&st=570

Keresd meg hozzászólásomat kb. az oldal negyedénél van!!!
Ja és katt a LINKRE!!!

#776 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 00:54

Nekem egy 7n400pro2 alaplapom van, vettem egy 160-as sata-s Seagate hdd-t (csak ez az egy wincsi van a gépben), amit 8 óra szenvedés után működésre bírtunk , egy gond van még, hogy szörnyen zajos a merevlemez (kb. mint a testvérem 500MB-os maxtorja...), nem hinném, hogy a meghajót a hibás, mert a hangon kívül semmi baja (Pata-s másik wincsiről 40-45MB/seccel másol, mindent jól csinál). Nem lehet, hogy ez BIOS/driver gond?
Biosból @BIOS progival felraktam az FF(?)-es verziót az eredeti FG volt.

#777 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 11:11

SEGÍTSETEK NEKEM!

Valaki egy olyan progit szerezzen már be nekem, vagy mondjon már, amivel egy 7N400Pro2 alaplapnak a CPU magfeszültségét (VCore-ját) lehet állítani!

Az EasyTune4-ben nem lehet állítani sajnos.
Kicsit vissza akarnék venni a feszültségből.

#778 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:19

Idézet: Tsabi5 - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 10:11

SEGÍTSETEK NEKEM!

Valaki egy olyan progit szerezzen már be nekem, vagy mondjon már, amivel egy 7N400Pro2 alaplapnak a CPU magfeszültségét (VCore-ját) lehet állítani!

Az EasyTune4-ben nem lehet állítani sajnos.
Kicsit vissza akarnék venni a feszültségből.

Nálam is ugyanez van az asszony 7VAX-ában, alapból a 2200+ Thbred-nek 1,74V-t ad. Innen lehet feljebb menni (+5%, +10% stb.), lefele viszont nem.

A másik dolog, hogy ha nitrohigítót hugyozok se bírom rávenni azt a dögöt, hogy felismerje a 2200+-t. Csak 100as FSB-n hajlandó meghajtani :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio: ! ! !

és a szorzót meg csak AUTO állásban hajlandó bevenni 11x-re beállítva.

Mi a jó eget rontottam el? Már minden DIP variációt kipróbáltam...

Tudtok segíteni?
konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

#779 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 22:40

Idézet: AMD rula - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 1:54

Nekem egy 7n400pro2 alaplapom van, vettem egy 160-as sata-s Seagate hdd-t (csak ez az egy wincsi van a gépben), amit 8 óra szenvedés után működésre bírtunk , egy gond van még, hogy szörnyen zajos a merevlemez (kb. mint a testvérem 500MB-os maxtorja...), nem hinném, hogy a meghajót a hibás, mert a hangon kívül semmi baja (Pata-s másik wincsiről 40-45MB/seccel másol, mindent jól csinál). Nem lehet, hogy ez BIOS/driver gond?
Biosból @BIOS progival felraktam az FF(?)-es verziót az eredeti FG volt.

Ez erdekes.
En is probaltam egy anno egy Seagate 80-as SATA-s vinyot, es nekem is hangosnak tunt (daralt). Azon kivul tenyleg tokeletesen mukodott es sebesseggel se volt gond. Anno meg a gyari BIOS-al probaltam azota legujabb van, de most meg SATA-s vinyom nincs...
Egyebkent lehet a vinyo hangos alapbol, probaltad mas gepben?
Rev 2.0 as a lapod?
by Augustus

#780 Felhasználó inaktív   biker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 08:23

GA 8TRS300 lappal kapcsolatban:

Új bios van fenn?
nekem anno jó, élő rendszerem 2-3 naponta behalt, és sosem indult el 400-as rammal.
erre állítólag az F7 bios megoldást ad, nem tudom, mert azóta sincs 400-as ram benne.
de 2x tettem már rá sp1-es XP-t.
és hiba nélkül felment, és fut is
nekem fent van az a bios, és 1-2 napon belül hozok 400-as ramot is bele :)

anno nekem el is küldték, ahogy elkészült...

Idézet

Answer : Dear Sir,

Thank you for your kindly mail and supporting Gigabyte.
About the issue you mentioned in your earlier mail, attached is the
latest version BIOS for the motherboard. You should be able to update it
with the attached flash utility and try again later. After bios
updating, please do not forget to load BIOS fail-safe default setting.

For more information about BIOS upgrading, please kindly refer to
motherboard user manual or you may visit our website:
http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Suppor...lash/HowToRefla
sh_1.htm

Unfortunately, if the problem still remains, we suggest you contact your
retailer/supplier, or, contact with local distributor for checking and
repairing. For their information, please kindly visit our website by
following link:
http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/WhereT..._Distributor.ht
m

Hoever, if you still cannot get any help from them, please kindly inform
us again, we will try to help you to resolve the problem as soon as we