Sziasztok!
Totálisan hozzánemértő rokon gépébe keresek egy jó, stabil Gigabyte alaplapot. Messengeren (brrr) és netezésen kívül semmit nem nagyon csinál vele.
(Sztori:
Hozzánk került a gép, miután háromszor volt szervizben, és nem tudtak vele mit csinálni. A hibajelenség: random időközönként, terheléstől függetlenül shutdown, méghozzá úgy, hogy 220 lehúzása nélkül újra sem lehetett indítani. Hosszas tesztelés után úgy néz ki, hogy a dzsunka Asrock alaplap a hibás, ráadásul két darab is van belőle, mindkettővel döglik. Táp, memória cserélve volt, hűtés, illesztések rendben, ugyanaz az xp más gépbe dugva nem produkálja stb. Tehát alaplap.)
Részletek: p4 prescott 2.4 (533), 1x512 hynix, codegen ház, samsung 40g vinyó, valamilyen lg dvd-rom, fdd.
Mivel semmi olyan felhasználásnak nem lesz kitéve, ami komoly teljesítményt igényelne, én egy integrált vga-s alaplapra gondoltam. Méghozzá erre:
GA-8I865GVME
Nem túl bővíthető (3 pci), de integrált vga, lan és audio mellett ez nem is nagyon kell. Van valakinek tapasztalata vele?
(Magamnak sose vennék integrált lapot, de erre a célra pont megfelelne szerintem, ráadásul sokkal olcsóbb is

). Ha meg nem integrált, akkor ezeket néztem:
GA-8IG1000-G
GA-8IPE1000-G
Persze olyat igyekeztem találni, amik a magyar árlistákban fellelhetők, s478-asak és legalább 865-ös chipsettel rendelkeznek.
Várom a tanácsokat, előre is köszönöm.