HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1361 Felhasználó inaktív   BigBen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 23:01

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 22:14

Kösz.
Nos türelmes vagyok az 1 hét tesztelést már rég túlléptem.
FSB stabil 285-ig alapfeszen. Mem (amíg meg nem jön amit akarok bele) tesztelve több lapban is 205-öt felett hibáznak gyári időzítésekkel is,  200-on mennek 2.5-3-3-6 1T-vel.
Ezen határokat betartva a procit felviszem akár 2100-ra is, nem indul a lap, dobálja warning-okat és restartol.:( Nem tudom kipróbálni a procimat más lapban, de nagyon úgy néz ki, kifogtam 1 gyengén húzható példányt, vagy a csillagok együttállása. :)
szerk.: Melyik BIOS van fent? HT bírja, nem jobb ha leosztod?

Az előző lapban a legújabb bios volt fent, ezen nem tudom. Bírja a HT, 1200-on ki van tesztelve, fölé meg nem néztem, mert ha 1200 fölé menne, leosztom.

Milyen géped van?

Szerkesztette: BigBen 2006. 02. 10. 23:02 -kor

MSI EX700

#1362 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 23:27

Idézet: BigBen - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 23:01

Milyen géped van?

Gondolom a giga laposat kérdezed. Az a munkásgépem: GA-K8N Pro-SLI, 3200+ Venice E6, 2x256MB (HP) Samsung DDR400, Inno 6600 128MB, 160GB Sata HDD, Pio 106D.
szerk.: érdekelne a bios száma, ahogy olvasgatom a tuning elég bios-függő Giga-éknál.

Szerkesztette: Bucy 2006. 02. 10. 23:31 -kor

#1363 Felhasználó inaktív   BigBen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 22:48

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 23:27

Gondolom a giga laposat kérdezed. Az a munkásgépem: GA-K8N Pro-SLI, 3200+ Venice E6, 2x256MB (HP) Samsung DDR400, Inno 6600 128MB, 160GB Sata HDD, Pio 106D.
szerk.: érdekelne a bios száma, ahogy olvasgatom a tuning elég bios-függő Giga-éknál.

Az everest ezt írja a biosról:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1139694486.jpg

MSI EX700

#1364 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 23:16

Idézet: BigBen - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 22:48

Az everest ezt írja a biosról:

Van remény, azt még nem próbáltam. F4-el jött, F7, F8 volt eddig benne.
Hétfőn besütöm az F6-ot hátha. :)

#1365 Felhasználó inaktív   BigBen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 15:18

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 23:16

Van remény, azt még nem próbáltam. F4-el jött, F7, F8 volt eddig benne.
Hétfőn besütöm az F6-ot hátha. :)

;)
MSI EX700

#1366 Felhasználó inaktív   stevo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:22

alalkozott meg vki a kov jelenseggel:
aramtalanitom a gepet, csinalom ami kell, aram vissza, inditas bill-rol, a gep beindul, de se kep se hang. 1-2 reset utan helyre jon, es a jelenseg mar nem jon elo, kov aramtalanitasig. 5let mitol van ez????
amugy 1 Gigabyte GA-K8N51GMF-9 -em van 3000+@2250 venice e6, 2x512@208 DDR ST, 350es Chieftec tap.
koszi

#1367 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:59

Idézet: stevo - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:22

alalkozott meg vki a kov jelenseggel:
aramtalanitom a gepet, csinalom ami kell, aram vissza, inditas bill-rol, a gep beindul, de se kep se hang. 1-2 reset utan helyre jon, es a jelenseg mar nem jon elo, kov aramtalanitasig. 5let mitol van ez????
amugy 1 Gigabyte GA-K8N51GMF-9 -em van 3000+@2250 venice e6, 2x512@208 DDR ST, 350es Chieftec tap.
koszi

Milyen idős a táp meg a lap, mennyit mentek? Menet közben feszek rendben vannak?
Nekem kondi száradás gyanús az eset elsőre.

#1368 Felhasználó inaktív   stevo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 17:04

tap fel eves kb, lap vadi uj, 2 hete vettem. feszek majd nezem biosban, mert a speedfan nem mutatja jol a 12V-t, vagy felrakom a giga sajat utility-je. ha meg kondik,akkor vissza gariba(3 evet adtak  :D ), csak ez nem tudom hogyan allapitsam meg(latszik szabad szemmel??? )

feszek rendben: 1.16, 3.3, 11.98 tobett nem mutat

Szerkesztette: stevo 2006. 02. 13. 17:14 -kor

#1369 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 17:32

Idézet: stevo - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 17:04

tap fel eves kb, lap vadi uj, 2 hete vettem. feszek majd nezem biosban, mert a speedfan nem mutatja jol a 12V-t, vagy felrakom a giga sajat utility-je. ha meg kondik,akkor vissza gariba(3 evet adtak  :D ), csak ez nem tudom hogyan allapitsam meg(latszik szabad szemmel??? )

feszek rendben: 1.16, 3.3, 11.98 tobett nem mutat

Összerakás óta csinálja? 2. tippem, valami nem 100%-osan illeszkedik.
Mi akonfig pontosan?

#1370 Felhasználó inaktív   stevo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:10

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 17:32

Összerakás óta csinálja? 2. tippem, valami nem 100%-osan illeszkedik.
Mi akonfig pontosan?

nem, ugy kb 3-4 napja. most volt ugy hogy tobszor kapcsoltam le a tapot hatulrol.
1x elment az aram, es amig nem jott vissza lekapcsoltam a tapot.akkor kezdte, talan. :think: 
2x halokartyat raktam be(akkor azt hittem az IDE vezerlovel utkozi), aztan 1 videokartyat probaltam.  hm.... lehet hogy a tap megviselte az aramszunetet :mad2:

amugy a pontos cgf:
Gigabyte  GA-K8N51GMF-9, A64 venice 3000+@2250(250 fsb alap feszen), 2x512 ST DDR visszaosztva 333-ra(408on mennek, alapfesz, alap idozitesek 3-3-3-8), 80Gb SATA hitachi, 350Wattos Chieftec tap(12 cm ventis), NEC DVD iro. ennyi

megprobalom majd szetszedni es ujara visszarakni a gepet, hatha segit, es kozben megnezem a kondikat is. amugy koszi a tippeket.  :respect:

#1371 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:22

Idézet: stevo - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 18:10

nem, ugy kb 3-4 napja. most volt ugy hogy tobszor kapcsoltam le a tapot hatulrol.
1x elment az aram, es amig nem jott vissza lekapcsoltam a tapot.akkor kezdte, talan. :think: 
2x halokartyat raktam be(akkor azt hittem az IDE vezerlovel utkozi), aztan 1 videokartyat probaltam.  hm.... lehet hogy a tap megviselte az aramszunetet :mad2:

amugy a pontos cgf:
Gigabyte  GA-K8N51GMF-9, A64 venice 3000+@2250(250 fsb alap feszen), 2x512 ST DDR visszaosztva 333-ra(408on mennek, alapfesz, alap idozitesek 3-3-3-8), 80Gb SATA hitachi, 350Wattos Chieftec tap(12 cm ventis), NEC DVD iro. ennyi

megprobalom majd szetszedni es ujara visszarakni a gepet, hatha segit, es kozben megnezem a kondikat is. amugy koszi a tippeket.  :respect:

Ha nem első perctől csinálja akkor nem biztos, hogy illesztés, de lehet. Áramlökés is okozhatott gondot.
A hálókari most benne van? Lehet inkompatibilitás vagy a húzás is. Alapon csinálja?
Sajnos erre csak tesztelgetéssel lehet rájönni szerintem. :(

#1372 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 13. 22:46

Üdv!

Behalok... párszor már kérdeztem, és mondtátok, hogy a "tuning opciókat" Ctrl+F1-gyel lehet előcsalogatni a BIOS-ban. Nos. Nem megy. Mármint nyomogattam én az egész klaviatúrát, minden kombinációt kihasználva, de nem teszi. Micro-ATX-es GA-8SIML "irodai Pc"-ből van a lap. Ráadásul nem is úgy néz ki, mint amilyen a honlapon van, mert a Gigabyte-os alu helyett vmi sárga (de nem réz) northbridge hűtő van rajta... mondjuk van +3 kondi a proc mellet ;) Mind1!
Szóval, az lenne a kérdésem, hogy lehet egyáltalán valami komolyabb beállítást eszközölni a lapon? Ha igen, ezt hogyan kelthetem életre?
Illetve mostanában nagyon lassúl a gép... :( Winamp videó és a proci 100%-on ég! Néha teljesen normális (játék/net-közben), van viszont amikor jön egy belső sugallat, hogy most tagadjon meg minden munkát.! A netoldalak lassan nyílnak meg (externet 2Mbit + Opera), az említett videó, ja és közben akad, mintha real-time renderelné!! Anno fullosan működött, csak amióta meghalt a win, azóta érzékelek ilyeneket.! :D (De már megéltünk 2-3 újratelepítést)
A procihűtő (ahova a levegőt fújja) és a táp között (4 cm) átlagosan 33-36°C van. Tehát a meleg sem lehet "gond"...

Van vkinek vmi ötlete,h mi lehet az akadozás oka?  :think:

Előre is THX!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1373 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:50

Jah! Még vmit elfelejtettem!

A lap 400-as FSB-t használ. :D Mi ehhez a legnagyobb proci ill. hol lehet ilyet kapni?

RHX!

#1374 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 08:19

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 22:46

Üdv!

Behalok... párszor már kérdeztem, és mondtátok, hogy a "tuning opciókat" Ctrl+F1-gyel lehet előcsalogatni a BIOS-ban. Nos. Nem megy. Mármint nyomogattam én az egész klaviatúrát, minden kombinációt kihasználva, de nem teszi. Micro-ATX-es GA-8SIML "irodai Pc"-ből van a lap. Ráadásul nem is úgy néz ki, mint amilyen a honlapon van, mert a Gigabyte-os alu helyett vmi sárga (de nem réz) northbridge hűtő van rajta... mondjuk van +3 kondi a proc mellet ;) Mind1!
Szóval, az lenne a kérdésem, hogy lehet egyáltalán valami komolyabb beállítást eszközölni a lapon? Ha igen, ezt hogyan kelthetem életre?
Illetve mostanában nagyon lassúl a gép... :( Winamp videó és a proci 100%-on ég! Néha teljesen normális (játék/net-közben), van viszont amikor jön egy belső sugallat, hogy most tagadjon meg minden munkát.! A netoldalak lassan nyílnak meg (externet 2Mbit + Opera), az említett videó, ja és közben akad, mintha real-time renderelné!! Anno fullosan működött, csak amióta meghalt a win, azóta érzékelek ilyeneket.! :D (De már megéltünk 2-3 újratelepítést)
A procihűtő (ahova a levegőt fújja) és a táp között (4 cm) átlagosan 33-36°C van. Tehát a meleg sem lehet "gond"...

Van vkinek vmi ötlete,h mi lehet az akadozás oka?  :think:

Előre is THX!

Ki gyártotta azt az irodai PC-t, valamelyik nagy (HP, Dell, IBM)?
Ezek a gyártók egyedi BIOS-al gyártatják a lapokat, fő a stabilitás, tuning biztos ki van irtva belőle.
Amennyiben tényleg egyezik a lap BIOS csere segíthet a funkciók elérésében, próbáltátok?
A procihűtő melletti hideget okozhatja a hűtő rossz érintkezése a procival.
Én alánéznék annak a hűtőnek, 1 pasztázás sem árthat.

#1375 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 10:30

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 9:19

Ki gyártotta azt az irodai PC-t, valamelyik nagy (HP, Dell, IBM)?
Ezek a gyártók egyedi BIOS-al gyártatják a lapokat, fő a stabilitás, tuning biztos ki van irtva belőle.
Amennyiben tényleg egyezik a lap BIOS csere segíthet a funkciók elérésében, próbáltátok?
A procihűtő melletti hideget okozhatja a hűtő rossz érintkezése a procival.
Én alánéznék annak a hűtőnek, 1 pasztázás sem árthat.

A gyártó NEC!
A BIOS-ban GA-8SIML-nek van feltüntetve v3.31-gyel. De F9 infógombra v3.0 BIOS-t ír ki.. :think:
ööö... :o  egyszer (na jó, kétszer) gondoltam megnézem a procit :D leszedtem a hűtőfogantyúkat, de alig bírtam levenni a bordát! Egyszer csak kijött... proci sehol!  :eek:  Csak az üres foglalat!  :p  Ja, hogy ott fityegett a borda alján... alig bírtam leszedni, úgy oda volt pasztázva.  :D  De ezt már 2x megjátszottam... előfordulhat,h "rontottam a hővezetési képességen"??

A lap vízszintesen áll! "Komolyabb" terhelésnél (Civ3 :D) az üvegtető a proc fölött (kb 15 cm) jó meleg! Kézzel mérve. Fura,h pont fölötte... elvileg pont onnan szívja a venti a levegőt... :think:

#1376 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:11

A legfrissebb BIOS 2002 október... :D  :D  :D

#1377 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:12

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 10:30

A gyártó NEC!
A BIOS-ban GA-8SIML-nek van feltüntetve v3.31-gyel. De F9 infógombra v3.0 BIOS-t ír ki.. :think:
ööö... :o  egyszer (na jó, kétszer) gondoltam megnézem a procit :D leszedtem a hűtőfogantyúkat, de alig bírtam levenni a bordát! Egyszer csak kijött... proci sehol!  :eek:  Csak az üres foglalat!  :p  Ja, hogy ott fityegett a borda alján... alig bírtam leszedni, úgy oda volt pasztázva.  :D  De ezt már 2x megjátszottam... előfordulhat,h "rontottam a hővezetési képességen"??

A lap vízszintesen áll! "Komolyabb" terhelésnél (Civ3 :D) az üvegtető a proc fölött (kb 15 cm) jó meleg! Kézzel mérve. Fura,h pont fölötte... elvileg pont onnan szívja a venti a levegőt... :think:

Én megpróbálnám a legújabb laphoz való giga bios-t, de ajánlani nem merem látatlanban.

A procirásülés ismerős. :) Ilyenkor illik letisztítani procit, hűtőt és új pasztával összetenni.
Monitorozni tudod a proci hőfokot? Elvileg a bordát megfogva a procihőfok környékén kell lennie érzésre, ha jóval hidegebb akkor nem illeszkedik rendesen. Ha a hűtés rendben akkor szoftveres oldalon kell keresni a lassulás okát. A winamp ilyen szempontból erősen gyanús, én kerülöm nagy ívben, hajlamos fura dolgokra. Más lejátszóval is előjön a gond?

#1378 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:38

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 12:12

Én megpróbálnám a legújabb laphoz való giga bios-t, de ajánlani nem merem látatlanban.

A procirásülés ismerős. :) Ilyenkor illik letisztítani procit, hűtőt és új pasztával összetenni.
Monitorozni tudod a proci hőfokot? Elvileg a bordát megfogva a procihőfok környékén kell lennie érzésre, ha jóval hidegebb akkor nem illeszkedik rendesen. Ha a hűtés rendben akkor szoftveres oldalon kell keresni a lassulás okát. A winamp ilyen szempontból erősen gyanús, én kerülöm nagy ívben, hajlamos fura dolgokra. Más lejátszóval is előjön a gond?

A pasztacserét megjátszom, amúgy tehelésnél amolyan meleg volt érzetre...

A winampot ajánlották, mert panaszkodtam, h MediaPlayer10 video streaming közben erősen akad+terheli a procit (100%)  :confused:

#1379 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 12:02

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 11:38

A pasztacserét megjátszom, amúgy tehelésnél amolyan meleg volt érzetre...

A winampot ajánlották, mert panaszkodtam, h MediaPlayer10 video streaming közben erősen akad+terheli a procit (100%)  :confused:

Mekkora proci? Nem lehet, hogy nem bírja a sebességet.
Új win-nel egyből csinálta?
Más ötletem nincs hirtelen.

#1380 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 12:53

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:02

Mekkora proci? Nem lehet, hogy nem bírja a sebességet.
Új win-nel egyből csinálta?
Más ötletem nincs hirtelen.

2,2 Celereon Már 2 éve ment hibátlanul ugyanazzal a WinXp-vel. Aztán feltettem regeditorokat... és valszeg olyat tettem, amit nem kellett volna. Onnantól elkezdett "gyengélkedni".... :(
Vicces,h most pl a mohaa 1024-ben max beállításokkal zökkenésmentesen fut. Eddig ezt nem tette... :D

nah ezen igazodj ki.. :think:

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.