HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1541 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 10:11

Idézet: daemon69 - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 20:16

:(  Athlon64 szorzóját fölfelé NEM lehet állítani. Az aláírásod szerint Neked 3000+-od van, ami alapban 9*200MHz-em fut. - a max szorzód 9x.

Húzni a fsb emelésével tudod csak. Ekkor - ha nem bírja a magasabb frekit - érdemes a RAM-ot visszaosztani (2/1,83, 2/1,66 stb.), valamint a HT szorzót visszavenni úgy hogy az "emelt fsb x új szorzó" ne legyen több 1000MHz-nél. Bár az én antituningos GA-K8N-SLI-m csak 1,5-szeres HT szorzóval hajlandó elindulni, ha növelem az fsb-t.  :mad:

akkor lehet hagyom és veszek egy nagyobb procit! :(
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#1542 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 14:30

Idézet: DuRaCeLl - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 10:11

akkor lehet hagyom és veszek egy nagyobb procit! :(

Vagy egy másik alaplapot  :)

#1543 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 17:20

Idézet: daemon69 - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 15:30

Vagy egy másik alaplapot  :)

az is lehet megoldás mivel az sli-t ugyis sokat használom! :D
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#1544 Felhasználó inaktív   NZIM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 07:27

Van egy Gigabyte GA-8I45PLGE-RH nevü lapom, a kérdésem az hogy ebbe bele tudok-e rakni core 2 duo-t?

Honlap szerint nem volt tesztelve... engem meg érdekelne.
Asus P5B ł Core 2 Duo E6300 ł Asus HD 2900XT 512MB ł 4GB 800MHz DDR2 RAM ł Chieftec cft620

"...há' nyálad se vót, ugy kellett a szádba köpni he'... "

Eladó Athlon 3500+ S939 ADA3500IAA4CN ára:5000Ft PÜ.

#1545 Felhasználó inaktív   Gamerous 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 08:44

Sziasztok!
A deszkám G. K8NF9 nforce4.Érdemes-e erre rányomni egy 4200+ x2-t?Most 3200+ van?
Vagy váltsak platformot és core2 duo?
Ja,egy sataII alaplaphoz hogyan lehet csatlakoztatni sima sata vinyót?Kell valami átalakító hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm!

#1546 Felhasználó inaktív   Bat 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 15. 09:45

Idézet: Gamerous - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 8:44

Sziasztok!
A deszkám G. K8NF9 nforce4.Érdemes-e erre rányomni egy 4200+ x2-t?Most 3200+ van?
Vagy váltsak platformot és core2 duo?
Ja,egy sataII alaplaphoz hogyan lehet csatlakoztatni sima sata vinyót?Kell valami átalakító hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm!

Alphasonic nagykerben:
Vipower SATA-ATA133 konverter kártya  VPSATAIDECONV 
(Kép:http://www.alphasonic.hu/desc.php?Id=496)

"Serial ATA - Ultra ATA-133 átalakító. Segítségével a hagyományos, 40 tûs csatlakozóval szerelt IDE egységek SATA portra köthetõk. Kapható kit változatban is, a kit egy Ultra ATA-133-as mobile rack-et és egy Serial ATA átalakítót tartalmaz. Az átalakítóval a hagyományos IDE portos meghajtók adatátviteli sebessége is megnövekszik 8-10%-kal, valamint kihasználható a Serial ATA üzem közbeni csere (hot-swap) lehetõsége is."

http://www.vipower.hu 
http://www.vipower.com.tw 

#1547 Felhasználó inaktív   Gamerous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 10:56

Köszi!
Egy másik fórumon azt mondták,hogy nem kell hozzá semmi!
SataII deszka megy simán sata vinyóval!Átalakító nélkül.

#1548 Felhasználó inaktív   ktbazsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 17:18

Most kellene igazán segitség!

Egy Gigabyte Ga-K8N Ultra-9 alaplapos gépem van amin XP prof üzemel. Pár napja azt vettem észre h a bootolásnál Raid felismerésénél elakad csak némi várakozás utáni ujrainditásnál indul el. Oké, ez valami melegedési gond lehet elvégre tél van és ahol a gépet tartom az ablaknál ott elég hűvös van. Ezután kővetkeztek a nagyobb gondok. Nem üzemel a Fireware kimenet és úgy tűnik h a PCI csatlakozóhelyek sem. Az egyikbe beraktam egy Fireware kártyát hátha az üzemel, de semmi. Még nagyobb gondom h az egyik PCI slotban levő TVtuner kártyám sem hajlandó dolgozni.Mit javasoltok hogyan lehetne megbizonyosodni h mi a fene lehet a gond?

#1549 Felhasználó inaktív   szendo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 18:01

Sziasztok! Aki tud segítsen! k8nf9-rh lapra rá lehet tenni a sima k8nf9 biosát? Ha igen, melyik rev-ét?

#1550 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:27

Üdv.

Kérdésem a Gigabyte  965-DS3 és S3-as tulajokhoz szól.

Mennyi átlag a chipset hőmérséklet nálatok? Gyári hűtés van rajta? Milyen a ház hűtése?

Előre is thx. :respect:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1551 Felhasználó inaktív   golax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 02:11

üdv!

a kérdés egy másik topicban is feltettem, de gondoltam így többen látják.

GA-K8N51GMF-9

ővele kapcsolatos tapasztalatok? vásárlás előtt állok

köszi
Marketinges operaénekes

Egyedi erősítő tőlem :) Erősítő
3D TV oldalam: 3D tv

#1552 Felhasználó inaktív   Hagyesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:07

sziasztok. van egy alplapom GA-945PL-S3 tipusú  elakarom inditani de a proci vetilátora mindig le áll.
Mit  tegyek? elöre is köszi

#1553 Felhasználó inaktív   sirGalahad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 21:15

Sziasztok!

Egy kis segítségre van szükségem...

2*512 Mb RAM van az alaplapon , azonos színű csatikba helyezve.
/Tehát elvileg DUAL.../
Mégis mikor indul a gép , a BIOS-ban SINGLE CHANEL-t jelez.
De hiába keresgéltem a BIOS-ban,nem találtam arra opciót;hogy manuálisan állítsam Dual Chanel-re.

RAM:
-512 Mb Samsung 333MHz
-512 Mb Hynix 333MHz

Alaplap:
-Gigabyte P4 Titan GA-8IPE1000

Chipset:
-Intel 865PE

Proci:
-Intel Celeron 4A, 2033 MHz /Socket 478/

Igen,az alaplap támogatja a Dual Chanel módot.

Ötlet valakinek?   
:think:

Ui:
Érdekes módon az eredetivel azonos Samsung RAM-al , egyáltalán nem indult el a gép.Ezért van benn most Hynix...
Hmmm...  :think:

#1554 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 18:28

Idézet: Hagyesz - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:07

sziasztok. van egy alplapom GA-945PL-S3 tipusú  elakarom inditani de a proci vetilátora mindig le áll.
Mit  tegyek? elöre is köszi

Ventit szedd le, procit vedd ki, majd tedd be újra, kenj rá friss hűtőpasztát, majd rá a portalanított ventit. Csatlakoztasd hibátlanul a prociventit a CPU Fan aljzathoz, és a CPU mellett lévő tápkábelt se felejtsd el. Ha így se indul, új prociventivel is próbáld ki. Ha így se indul a gép, másik alaplapban kellene kipróbálni a proccot.

Szerkesztette: akaido 2007. 01. 26. 18:35 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1555 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 18:46

Idézet: sirGalahad - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 21:15

Ui:
Érdekes módon az eredetivel azonos Samsung RAM-al , egyáltalán nem indult el a gép.Ezért van benn most Hynix...
Hmmm...  :think:

Valszeg pont ezért nem megy dual-ban, bár van példa nem azonos gyártótól, de azonos MHz-en üzemelő RAM dual módban való üzemelésére. A CAS Latency-k is egyformák?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1556 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 13:58

Hy!

Huhh de régen jártam erre... na mind1
Tudnátok ajánlani valami jó kis Giga alaplapot AMD X2-höz??

Üdv!
McsJunior

#1557 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 17:08

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 17:27

Üdv.

Kérdésem a Gigabyte  965-DS3 és S3-as tulajokhoz szól.

Mennyi átlag a chipset hőmérséklet nálatok? Gyári hűtés van rajta? Milyen a ház hűtése?

Előre is thx. :respect:

forró

3 választásod van:

Zalman ZM-NBF47

Thermaltake Blue/Rubi Orb ventik (ezek lefedik az eredeti csipszet hűtőt is)

hagyod a fr*ncba

Nekem TL XP-120 van és az is bőven rálóg, de ez nem túl olcsó megoldás.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1558 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 07:17

Üdv!

Van az aláírásomban látható szinte teljesen zsír új gép (ami modern, az új, a többi, a vége felé, már nem :) ). Múlt héten még egy S3 volt alatta, de mivel azt véletlenül kaptam DS3 helyett, így kicserélték. Az S3 teljesen rossz volt, a chipset túlmelegedett, állandóan behalt, stb., de ez már lényegtelen, most már csak a DS3 van. :)
Szóval az a gondom, hogy kicsit bizonytalannak érzem, a Marvell LAN meg egyszerűen összevissza működik.
Az előbbin azt értem, hogy nem igazán tudom, melyik SATA vezérlőn kellene használni, és azt milyen üzemmódra kellene állítani. Most az ICH8-as vezérlőbe van beledugva. Ha a BIOS-ban bekapcsolom az AICH-t, akkor az XP (SP2, februárig frissítve) már boot-kor kifagy bsod-dal (AICH nélkül volt telepítve, lehet, hogy ez a baja). IDE módban viszont nem tudom, mekkora hátrány működtetni, veszít-e valamit a SATA-II elérhető elméleti teljesítményéből, satöbbi. Egyébként a vinyó sebességén nem érzek lassulást, a régi gépemnél jelentősen gyorsabbnak érződik (viszont ezt nem teszteltem).
A másik a Marvell Yukon vezérlő, ami teljesen sztochasztikusan működik. Tegnapelőtt kaptam a gépet, akkor nem volt semmi baja. Tegnap délután kb. 3-4 órát ment gond nélkül. Aztán meghülyült. Ilyen állapotban totál kiakad a háló, az ADSL is behal, reconnect sem működik, a modemen és a gép hátulján a LAN link led-je "befagy", meg sem rezdül. Ebben az állapotban az XP-s hálózati control panel elemei sem működnek, a tray-en lévő hálózati ikonokon sem jönnek fel a popup menük. Az Event Log-ban viszont feltűnik két "yukonwxp" error bejegyzés a System részben, mindössze annyi üzenettel, hogy belső hiba történt ("internal error"), majd jön egy message arról, hogy a LAN újraéledt. Pedig nem működik. Ezután kb. 5-10 percen belül vagy megfagy a komplett gép, vagy újraindítja magát. Ha az első hibajelzések után kihúzom a LAN kábelt és visszadugom, a vezérlő megint feléled úgy 4-5 percig, aztán újra kiakad.
Driverfrissítés természetesen megvolt, a legfrissebb Gigabyte-os cuccok vannak fent. Ugyanezen a gépen van egy tegnapi (070327) build-os 7.04-es Ubuntu is (az első verzió, ami végre felmegy a JMicron vezérlős gépekre is), a LAN hiba ugyanúgy jelentkezik ott is, tehát nem XP-s driverhiba.
A gép nincs húzva, BIOS-ban (gyári F10) semmi tuningopció nincs bekapcsolva. A chipset-en nincs hűtés, és nem is érzem annyira vészesen forrónak (a korábbi S3 kifejezetten sütött ehhez képest). Az Everest szerint a Yukon és a 7900GS ugyanazon az IRQ-n ülnek, shared módban (a Device Manager-ben nem látszik semmi ütközés). Még erre tudok gyanakodni, ugyanis tegnap este egy izmosabb 3D-s játékkal játszottam (a grafkártyához adott Call of Juarez-zel :) ), és ez alatt jelentkezett az első kiakadás (a háttérben Emule futott). Az IRQ-t viszont nem tudom befolyásolni (vagy nem jöttem rá, hogyan lehetne).
A gépen minden más normálisan működik, egyéb teljesítményproblémát nem érzek, +/- pár százalékos difivel hozza az elvárható teszteredményeket is. A CPU nem melegszik 40-45 fok, a GPU 50-55 fok fölé (másfél óra CoJ után néztem), a ventik szinte alap 1000-1100-as fordulaton mennek.
Ma még egy dolgot kipróbálok: a régi gépemben van egy egyszerű KTI kártya, amivel semmi bajom nem volt, azt délután átrakom az újba, a Yukon-t meg letiltom. Ha ezzel is leakad, akkor széttárom a kezeimet...

Egyéb ötlet?
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1559 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 18:51

sziasztok!

melyik sata-csatlakozó az "első számú" az alaplapon egy ds3 3.3-as alaplapon??
köszi! :)
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#1560 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 20:02

Idézet: minimize - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 18:51

sziasztok!

melyik sata-csatlakozó az "első számú" az alaplapon egy ds3 3.3-as alaplapon??
köszi! :)

közben mire "kitapasztaltam", visszakaptam a kézikönyvem. :up:
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.