HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2141 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 01. 22:41

Idézet: G.i.N.@ - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 21:27

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az alaplapon található molex csatlakozót mikor kell használni?
A giga lapok manuáljában az van, hogy csak 2 pcie-s kai esetén szükséges, viszont többen is mondták, hogy 1 kártya esetén is kell használni...Most akkor mi az igazság?
Okozhatok kárt az alaplapban, ha feleslegesen csatlakoztatok tápot erre a csatira?
Kép

Válaszokat előre is köszi.

Szerintem kárt semmiképpen sem okozhatsz vele, de szvsz ha csak egy VGA van a rendszeredben akkor nem szükséges használni.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2142 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 02. 13:22

Sziasztok!
A problémám, hogy Gigabyte EP35C-DS3R alaplapom van Geil Ultra DDRII 1066MHz-es memóriákkal, de a biosban, alapból, csak 800MHz-esnek látja. http://images.netbag...14113474760.jpg
A névleges órajelet úgy tudom elérni a CPU Frequency emelkedése nélkül, hogy a CPU Clock Ratio-t 6x-ra állítom, a CPU Host Frequency-t pedig 444-re. Ekkor a System Memory Multiplier [Auto] mellett is 1066MHz lesz a Memory Frequency.
A másik lehetőség, hogy a System Memory Multiplier-t állítom és így emelem fel 1066MHz-re a Memory Frequency-t.
Elvileg az alaplapnak kéne kezelni az 1066-os memóriákat.
A kérdésem, hogy ez természetes, vagy alaplapi/memória hiba?
Ha természetes, melyik megoldás a kedvezőbb?
Nem akarom húzni, csak kihasználni amit gyárilag tudnia kéne.
Előre is köszi a válaszokat!
Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet...?!?

GA-EP35C-DS3R * C2D E8200 * 4x1GB GEIL Ultra 1066 * Sapphire HD5770 * 320GB WD - 160GB Samsung - 500GB Samsung * BENQ G2222HDL

#2143 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 14:23

Idézet: ike - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 13:22

Sziasztok!
A problémám, hogy Gigabyte EP35C-DS3R alaplapom van Geil Ultra DDRII 1066MHz-es memóriákkal, de a biosban, alapból, csak 800MHz-esnek látja. http://images.netbag...14113474760.jpg
A névleges órajelet úgy tudom elérni a CPU Frequency emelkedése nélkül, hogy a CPU Clock Ratio-t 6x-ra állítom, a CPU Host Frequency-t pedig 444-re. Ekkor a System Memory Multiplier [Auto] mellett is 1066MHz lesz a Memory Frequency.
A másik lehetőség, hogy a System Memory Multiplier-t állítom és így emelem fel 1066MHz-re a Memory Frequency-t.
Elvileg az alaplapnak kéne kezelni az 1066-os memóriákat.
A kérdésem, hogy ez természetes, vagy alaplapi/memória hiba?
Ha természetes, melyik megoldás a kedvezőbb?
Nem akarom húzni, csak kihasználni amit gyárilag tudnia kéne.
Előre is köszi a válaszokat!

Természetes, hogy nem automatikus az 1066MHz, mert nem szabványos órajel(nem szabad a RAM gyártónak SPD-be írni).
CPU Host Frequency=FSB(rendszerbuszórajel négyszerezés nélküli formában)
CPU Clock Ratio=processzorszorzó(ez x FSB=Processzor órajel)
System Memory Multiplier=memóriaszorzó(ez x FSB=RAM órajel)
Ha nem akarsz tuningolni, akkor az északi híd kímélése okán inkább a memóriaszorzót állítsd magasabbra(így kellene elvileg, kisebb RAM órajelnél(pl. 800MHz) ez történik automatikusan), ellenben a géped sebessége az FSB emeléstől nőne valamivel jobban(még a CPU szorzó kisebbre vétele, a valós CPU órajel tartása esetén is), de ez már tuningnak is mondható.
Ha az FSB emelős módszert választod, a 3D alkalmazások és játékok alatti stabilitás megőrzése érdekében a "PCI Express Frequency(Mhz)"-et állítsd mindenképp manuálisam 100MHz-re(és tuning esetén is)!!!
De az FSB növelés választása esetén akár a CPU-t is tuningolhatod, ha a CPU szorzót az eredetin hagyod(a fogyasztásügyben pedig, ha amikor a magasabb órajelet nem tudod mire kihasználni, az EIST és a C1E BIOS opciók bekapcsolása esetén a fogyasztás(és az órajel és a processzorfeszültség automatikus csökkenése miatt) a gyári érték alá csökken.

#2144 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 07:24

Üdv.!

Van egy Gigabyte 965-S3-as lapom. Mivel nem fogom már bővíteni a gépet, ezért szeretném egy kisebb házba költöztetni. Azonban ez a lap nagy (ATX) Tudtok mondani ilyen teljesítményű, de mATX-es lapot?
Egy Core 2 Duo proci megy benne (jelenleg 6300,de lehet picivel nagyobb lesz benne).
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2145 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 09:16

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 14:23

Természetes, hogy nem automatikus az 1066MHz, mert nem szabványos órajel(nem szabad a RAM gyártónak SPD-be írni).
CPU Host Frequency=FSB(rendszerbuszórajel négyszerezés nélküli formában)
CPU Clock Ratio=processzorszorzó(ez x FSB=Processzor órajel)
System Memory Multiplier=memóriaszorzó(ez x FSB=RAM órajel)
Ha nem akarsz tuningolni, akkor az északi híd kímélése okán inkább a memóriaszorzót állítsd magasabbra(így kellene elvileg, kisebb RAM órajelnél(pl. 800MHz) ez történik automatikusan), ellenben a géped sebessége az FSB emeléstől nőne valamivel jobban(még a CPU szorzó kisebbre vétele, a valós CPU órajel tartása esetén is), de ez már tuningnak is mondható.
Ha az FSB emelős módszert választod, a 3D alkalmazások és játékok alatti stabilitás megőrzése érdekében a "PCI Express Frequency(Mhz)"-et állítsd mindenképp manuálisam 100MHz-re(és tuning esetén is)!!!
De az FSB növelés választása esetén akár a CPU-t is tuningolhatod, ha a CPU szorzót az eredetin hagyod(a fogyasztásügyben pedig, ha amikor a magasabb órajelet nem tudod mire kihasználni, az EIST és a C1E BIOS opciók bekapcsolása esetén a fogyasztás(és az órajel és a processzorfeszültség automatikus csökkenése miatt) a gyári érték alá csökken.

Köszönöm a kimerítő választ!

Még egy kérdésem és egyetlen gondom volna, hátha ebben is kapok segítséget.
A kérdés, mi/mire való/miben különbözik az alaplapon a lila színű GSATA port?
A problámám, az előlapi audiokimeneteket nem sikerül összehozni. Az USB-k működnek, de a fülhalgató/mikrofon nem. Az alábbi képen látható az alaplap és a ház csatlakozóinak lejzései, de nem tudok dűlőre jutni vele.
http://images.netbag.hu/20080503/10144272447.jpg

Szerkesztette: ike 2008. 05. 03. 09:23 -kor

GA-EP35C-DS3R * C2D E8200 * 4x1GB GEIL Ultra 1066 * Sapphire HD5770 * 320GB WD - 160GB Samsung - 500GB Samsung * BENQ G2222HDL

#2146 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 20:50

Idézet: ike - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 9:16

Köszönöm a kimerítő választ!

Még egy kérdésem és egyetlen gondom volna, hátha ebben is kapok segítséget.
A kérdés, mi/mire való/miben különbözik az alaplapon a lila színű GSATA port?
A problámám, az előlapi audiokimeneteket nem sikerül összehozni. Az USB-k működnek, de a fülhalgató/mikrofon nem. Az alábbi képen látható az alaplap és a ház csatlakozóinak lejzései, de nem tudok dűlőre jutni vele.
http://images.netbag.hu/20080503/10144272447.jpg

GSATA a Gigabyte által alaplapra forrasztott SATA RAID Chip.
Hogy jobb-e mint az intel chipsetben lévő, nem tudom, nincs RAID-om, enélkül valószínűleg ugyanaz, de egyesek szerint a GSTATA port CPU tuning esetén hibázik(nem tudom igaz-e, és, ha igen, melyik alaplapoknál).
Előlapi audio:
MIC-VCC->3-as pin
MIC-IN->1-es pin
GND->2-es pin
EAR R->5-ös pin
LINE R-> mondjuk 6-os pin
EAR L->9-es pin
LINE L-> mondjuk 10-es pin
Az előlapi bemeneti vonal nem fog működni, mert az alaplap nem támogatja, csak a mikrofon és fejhallgatókimenet.
Telepítsd a legfrissebb hang drivert!
( http://www.realtek.com.tw/downloads/downlo...3&GetDown=false )
Nálam a fülhallgató csatlakoztatását nem észleli automatikusan(így az nem szól(Vistám van)), emiatt a vezérlőpulton a Realtek HD Audio Manager-ben kell ilyenkor a következőket csinálni:
Az ablak jobb oldalán kb. felül egy mappaikon található, ha a fülhallgatód nem működik, kattints rá, válaszd ki az "Előlapi jack-aljzat érzékelés letiltása"-t!
Fölötte Device Advanced Settings-nél furcsamódon az "A hátsó kimeneti eszköz némítása, ha az előlapi fejhallgató-csatlakozóhoz eszközt csatlakoztatnak" kell kijelölt legyen, pedig, ha az érzékelés le van tiltva a kompatibilitás érdekében, egyszerre jön jel a hátlapi és az előlapi csatlakozókhoz, így egyszerre szól a hangszóró(amíg ki nem kapcsolod) és a fülhallgató.
Bármit csináltam, ennél többet nem tudtam elérni az előlapi kimenet terén.

#2147 Felhasználó inaktív   Jurij 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 23:51

Sziasztok !

dababa, látom te elég jól vágod ezt a D.E.S./FSB/szorzó trió beállítást
Hogyan tudnám rávenni ezt a deszkát, hogy ne szambázzon a szorzó 6-12 között ? (E4600 cpu)
Idegesít hogy a cpu-z hol 1200 MHz-t, hol 2400 Mhz-t ír nekem.
Jaa, és erről lenne szó: GA-EP35 DS3P benne a fenti cpu, egy sapphire 3870 512 Mb GDDR4, és 2 GB Corsair 1066 MHz Ram.

Köszi !
Thermaltake Kandalf, Epox 8rda3+, Xp Barton 2500+ @ 10 X 200 MHz, HT101, 2 X 512Mb Corsair XMS3500, Western Digital 800JBRTL2, Maxtor DiamondMax Plus 9 160Gb, Quantum Fireball CX13, Plextor PX-320A,Sapphire HD 2600 XT, SB Audigy 2,Enermax EG465AX-VE(G)FMA, Xp Sp2; Samsung SyncMaster 910 MP.

#2148 Felhasználó inaktív   Jurij 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 23:55

Sziasztok !

Hogyan tudnám rávenni ezt a deszkát, hogy ne szambázzon a szorzó 6-12 között ? (E4600 cpu)
Jaa, és erről lenne szó: GA-EP35 DS3P benne a fenti cpu, egy sapphire 3870 512 Mb GDDR4, és 2 GB Corsair 1066 MHz Ram.

Köszi !
Thermaltake Kandalf, Epox 8rda3+, Xp Barton 2500+ @ 10 X 200 MHz, HT101, 2 X 512Mb Corsair XMS3500, Western Digital 800JBRTL2, Maxtor DiamondMax Plus 9 160Gb, Quantum Fireball CX13, Plextor PX-320A,Sapphire HD 2600 XT, SB Audigy 2,Enermax EG465AX-VE(G)FMA, Xp Sp2; Samsung SyncMaster 910 MP.

#2149 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 01:59

Idézet: Jurij - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 23:55

Sziasztok !

Köszi !

Ez normális, hogy ha nem használod a CPU-t, leveszi a szorzót 6x-osra(Ezekért felelősek a fent említett EIST és C1E BIOS opciók(Nézd meg, nem csak a szorzót, hanem a feszültséget is leveszi pl. 65nm Core2-nél kb. 1.2V-ra), így a CPU használaton kívűl jóval kevesebb energiát fogyaszt, tapasztalatom szerint teljesítménycsökkenéssel nem jár, úgyhogy szerintem hagyd engedélyezve.
Letiltása egyébként a BIOS-ban a CPU EIST Function és a CPU Enhanced Halt(C1E) néven szereplő opciók letiltásával valósítható meg.
A D.E.S. pedig más funkció.

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 05. 02:07 -kor

#2150 Felhasználó inaktív   Meszo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 17:51

Szervusztok.

Lehet, hogy volt már róla szó, de sajnos nincs időm átnyálazni mind a 72 oldalt, úgyhogy inkább kérdeznék.
Szóval a haveromnak vettem egy P35-S3G lapot és az a probléma, hogy a CPU ventijét (CM Hyper TX2) nem tudom szabályozni. A BIOS-ban a CPU smart control engedélyezve van, szabályozni pedig a EasyTune 5 Pro-val akartam, de nem reagál semmire a venti, maxon pörög állandóan.
Egyelőre BIOS-t nem frissítettem még rajta (tavalyi a bios), de más ötletem sajna nincs, hogy miért nem megy.
Előre is köszönöm  a segítséget.

#2151 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 20:26

Idézet: Meszo - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 17:51

Szervusztok.

Lehet, hogy volt már róla szó, de sajnos nincs időm átnyálazni mind a 72 oldalt, úgyhogy inkább kérdeznék.
Szóval a haveromnak vettem egy P35-S3G lapot és az a probléma, hogy a CPU ventijét (CM Hyper TX2) nem tudom szabályozni. A BIOS-ban a CPU smart control engedélyezve van, szabályozni pedig a EasyTune 5 Pro-val akartam, de nem reagál semmire a venti, maxon pörög állandóan.
Egyelőre BIOS-t nem frissítettem még rajta (tavalyi a bios), de más ötletem sajna nincs, hogy miért nem megy.
Előre is köszönöm  a segítséget.

Ha van "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, állítsd Voltage-re!
Ha nincs:
Tipikus Gigabyte BIOS probléma, hogy egyes BIOS verzióknál a ventillátorszabályozást csak engedélyezni/tiltani lehet, de csak PWM ventillátor esetén működik, addig más BIOS verzióban választani lehet, hogy Auto/PWM/Voltage, az engedélyezésen/tiltáson felül, tehát frissíts BIOS-t(úgy Auto állásban is jó lesz valószínűleg(amely beállítási lehetőség akkor fog megjelenni vélhetően))!
Ha ezután sincs "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, csak "CPU Smart FAN Control"-osod, és nem működik a fordsz. szabályozás, akkor próbáld másik, lehetőleg nem bétás BIOS verzióval!

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 06. 20:29 -kor

#2152 Felhasználó inaktív   Meszo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 20:41

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 19:26

Ha van "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, állítsd Voltage-re!
Ha nincs:
Tipikus Gigabyte BIOS probléma, hogy egyes BIOS verzióknál a ventillátorszabályozást csak engedélyezni/tiltani lehet, de csak PWM ventillátor esetén működik, addig más BIOS verzióban választani lehet, hogy Auto/PWM/Voltage, az engedélyezésen/tiltáson felül, tehát frissíts BIOS-t(úgy Auto állásban is jó lesz valószínűleg(amely beállítási lehetőség akkor fog megjelenni vélhetően))!
Ha ezután sincs "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, csak "CPU Smart FAN Control"-osod, és nem működik a fordsz. szabályozás, akkor próbáld másik, lehetőleg nem bétás BIOS verzióval!

Ok, köszönöm, akkor nekiugrok egy bios frissítésnek, mert jelenleg csak 'CPU Smart FAN Control' opció van.

#2153 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 12:22

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 20:50

GSATA a Gigabyte által alaplapra forrasztott SATA RAID Chip.
Hogy jobb-e mint az intel chipsetben lévő, nem tudom, nincs RAID-om, enélkül valószínűleg ugyanaz, de egyesek szerint a GSTATA port CPU tuning esetén hibázik(nem tudom igaz-e, és, ha igen, melyik alaplapoknál).
Előlapi audio:
MIC-VCC->3-as pin
MIC-IN->1-es pin
GND->2-es pin
EAR R->5-ös pin
LINE R-> mondjuk 6-os pin
EAR L->9-es pin
LINE L-> mondjuk 10-es pin
Az előlapi bemeneti vonal nem fog működni, mert az alaplap nem támogatja, csak a mikrofon és fejhallgatókimenet.
Telepítsd a legfrissebb hang drivert!
( http://www.realtek.com.tw/downloads/downlo...3&GetDown=false )
Nálam a fülhallgató csatlakoztatását nem észleli automatikusan(így az nem szól(Vistám van)), emiatt a vezérlőpulton a Realtek HD Audio Manager-ben kell ilyenkor a következőket csinálni:
Az ablak jobb oldalán kb. felül egy mappaikon található, ha a fülhallgatód nem működik, kattints rá, válaszd ki az "Előlapi jack-aljzat érzékelés letiltása"-t!
Fölötte Device Advanced Settings-nél furcsamódon az "A hátsó kimeneti eszköz némítása, ha az előlapi fejhallgató-csatlakozóhoz eszközt csatlakoztatnak" kell kijelölt legyen, pedig, ha az érzékelés le van tiltva a kompatibilitás érdekében, egyszerre jön jel a hátlapi és az előlapi csatlakozókhoz, így egyszerre szól a hangszóró(amíg ki nem kapcsolod) és a fülhallgató.
Bármit csináltam, ennél többet nem tudtam elérni az előlapi kimenet terén.

Köszi a segítséget, megy minden. :up:  :respect:
Bocs, hogy nem korábban, de másirányú elfoglaltságom volt.

#2154 Felhasználó inaktív   rbalint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 20:54

Hali mindenkinek!
Lehet hogy hülye kérdés, de én akkor sem tudom hogy műkszik a dolog. :D
Most fogok komplett gépet cserélni, és abban egy GIGABYTE GA-P35-DS3 alaplap lesz. A netem UPC csomag. Nah most az lenne a kérdés, hogy ugye új hálókártya fog csatlakozni a modemre, elfogadja e egyből, vagy ki kell hívni az UPC-seket? Ez ugye érinti a mostani gép továbbvitelét is, mert ahova továbbmegy ott is UPC net van, és ott is ugye újnak számít majd a hálókártya. Amikor kb 2 éve ez a gép lett akkor ki kellett hívni az UPC-t mert akkor is problémák voltak, bár akkor lehet hogy én kevertem be valamit, mert a srác aki kijött kb 2 perc alatt végzett. :D  A cégnél mikor új gép lett üzembehelyezve akkormeg simán ment minden, nem kellett semit csinálni. Nahh szerintetek? :confused:

#2155 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 21:54

Idézet: rbalint - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 21:54

Hali mindenkinek!
Lehet hogy hülye kérdés, de én akkor sem tudom hogy műkszik a dolog. :D
Most fogok komplett gépet cserélni, és abban egy GIGABYTE GA-P35-DS3 alaplap lesz. A netem UPC csomag. Nah most az lenne a kérdés, hogy ugye új hálókártya fog csatlakozni a modemre, elfogadja e egyből, vagy ki kell hívni az UPC-seket? Ez ugye érinti a mostani gép továbbvitelét is, mert ahova továbbmegy ott is UPC net van, és ott is ugye újnak számít majd a hálókártya. Amikor kb 2 éve ez a gép lett akkor ki kellett hívni az UPC-t mert akkor is problémák voltak, bár akkor lehet hogy én kevertem be valamit, mert a srác aki kijött kb 2 perc alatt végzett. :D  A cégnél mikor új gép lett üzembehelyezve akkormeg simán ment minden, nem kellett semit csinálni. Nahh szerintetek? :confused:

Emlékezetem szerint csak be kell regisztrálnod a megleévő felhasznveddel és jelszavaddal az új hálókártyád és működni fog a net.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2156 Felhasználó inaktív   Alfaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:07

Sziasztok!

Nekem is kellene 1 kis segítség, nem jutok dűlőre. Vettem egy gigabyte GA-MA790X-DS4 tipusú alaplapot. Fel telepítettem az XP-t és a drivereket. A telepítés során nem volt semmi gondom, azonban a SATÁS winyónkon többször is kisebb--nagyobb olvasási hibák lépnek fel. Nem értem az okát. Cseréltem SATA és ATA kábeleket is, de nincs változás. 420W-os tápom van, nem hiszem hogy nem bírná.A rendszer nem ír hibákat, de a DVD-ről beolvasok több rar állományt, azt megcsinálja; majd kibontáskor 1-2x CRC hibát ír. Nem hiszem hogy mindkét DVD és vinyó meghibásodott volna 3-4 nap alatt, mivel az előző alaplapomon MSI Nvidia 570 chipszettel tökéletesen működött. Nagyobb játékoknál is lefagy, de nem ugyan azon a ponton. Az AMD chipszetre gyanakszom, de nem vagyok benne biztos. Nem tudom hogy tudnám ezt a problémát teljesen behatárolni. Volt-e már másnak ilyen gondja, és hogy tudta orvosolni. Vagy ha vissza viszem a boltba a lapot el fogják-e fogadni a problémámat?  :think:  Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.-

#2157 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:46

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:07

Sziasztok!

Nekem is kellene 1 kis segítség, nem jutok dűlőre. Vettem egy gigabyte GA-MA790X-DS4 tipusú alaplapot. Fel telepítettem az XP-t és a drivereket. A telepítés során nem volt semmi gondom, azonban a SATÁS winyónkon többször is kisebb--nagyobb olvasási hibák lépnek fel. Nem értem az okát. Cseréltem SATA és ATA kábeleket is, de nincs változás. 420W-os tápom van, nem hiszem hogy nem bírná.A rendszer nem ír hibákat, de a DVD-ről beolvasok több rar állományt, azt megcsinálja; majd kibontáskor 1-2x CRC hibát ír. Nem hiszem hogy mindkét DVD és vinyó meghibásodott volna 3-4 nap alatt, mivel az előző alaplapomon MSI Nvidia 570 chipszettel tökéletesen működött. Nagyobb játékoknál is lefagy, de nem ugyan azon a ponton. Az AMD chipszetre gyanakszom, de nem vagyok benne biztos. Nem tudom hogy tudnám ezt a problémát teljesen behatárolni. Volt-e már másnak ilyen gondja, és hogy tudta orvosolni. Vagy ha vissza viszem a boltba a lapot el fogják-e fogadni a problémámat?  :think:  Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.-

RAM teszt(akár egy napig menjen) és esetleg CPU teszt(orthos/prime 95 kb 1 órát) kellene.
Valószínűleg valamelyik hibázik.
Chipset nem valószínű(nem Nvidia :) ).
Fagyáskor mit ír ki(kapcsold ki az automatikus újraindulást lefagyás esetén)?

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 21. 13:54 -kor

#2158 Felhasználó inaktív   Alfaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:34

Lefagyáskor csak kimerevedik a kép, a hangkártya elkezd dadogni, aztán elhallgat.
A ramtesztet kipróbálom! :rolleyes:

#2159 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 16:46

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:34

Lefagyáskor csak kimerevedik a kép, a hangkártya elkezd dadogni, aztán elhallgat.

Ez mégvalamit felvet(azaz lehet, hogy igazad volt) a merevlemez is lehet a hibás.
Nézd meg egy programmal a S.M.A.R.T.-ot mindkét merevlemezre(hogy jó-e)!
Engedélyezd BIOS-ban is HDD S.M.A.R.T. Capatibility-t(ha újrainduláskor megáll, vagy hibaüzenetet ír ki, vagy vinnyog, akkor hibás/inkompatibilis(utóbbi nem valószínű) valóban a merevlemezeid valamelyike)!

#2160 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 08:47

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:34

Milyen márkáju tápod van?

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.