HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#3041 Felhasználó inaktív   Badogos 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 27. 23:08

sajnos nem sikerült olyan beállítást összehoznom amivel 1066-on stabilan menne, egyszer már azt hittem sikerült, mert 3x lement a memtest, de amint elindult a win elkezdett furcsán pixelesedni a kép, mindenféle fekete kockák jelentek meg :)
-=badogos=-

#3042 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 29. 03:31

Sziasztok, egy kis  segítség kéne a front panel audio összedugásához.
Az alaplapi, illetve a vezetékeken lévő jelölések különböznek, s valahogy nincs kedvem próbálgatni, hátha eltalálom alapon:
A vezetékeken ilyen jelöléseim vannak:
MIC VCC
MIC IN
EAR L + R
LINE L + R
GND

Az alaplapi leírásban pedig ezek:
MIC -> ???
MIC POWER -> ???
GND -> GND
Line Out ® -> LINE R
Line Out (l) ->LINE L

EAR L + R nincs semmi, ez pontosan micsoda?

Előre is köszi a választ!

#3043 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 14:01

Idézet: Badogos - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 11:19

A PCI-E Frequency-t fixáld 100-ra.
Ha 1:1-ben akarod járatni a memókat, akkor a System Memory Multiplier-t (SPD) állítsd 2-re, ha valmilyen leosztást akarsz, akkor a lehetőségek közül válassz.

Lehetőleg soha ne legyen semmi Auto-n. Főleg a feszek ne!
P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#3044 Felhasználó inaktív   Badogos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 20:14

köszike! megnézem
-=badogos=-

#3045 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 09:07

Van egy GA-EP35-DS3 alaplapom. 1-2 héten belül minden eszközöm, ami IDE-s volt sata-s lesz.
Arra lennék kíváncsi, h a SATAII (0 1 4 5) portokra hogy (milyen sorrendben) dugjam fel a 2 vinyómat és a dvd írómat?
jó ez így? SATAII 0 - dvd, SATAII 1 - hdd1 (rendszer), SATAII 4 - hdd2
vagy teljesen mind1 a sorrend?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#3046 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 09:59

Mindegy :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3047 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 11:28

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 10:59

Mindegy :)

ennek örülök  :Đ

érdemes a BIOSban beállítani az AHCI módot? (ha már minden eszközöm sata-s)
mitől is szebb, jobb, mint nélküle?

Szerkesztette: gene 2009. 12. 04. 11:48 -kor

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#3048 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 16:33

Idézet: gene - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 11:28

ennek örülök  :Đ

érdemes a BIOSban beállítani az AHCI módot? (ha már minden eszközöm sata-s)
mitől is szebb, jobb, mint nélküle?

Az alapértelmezett üzemmód a SATA-hoz az AHCI, mely elérhetővé teszi a SATA újabb funkcióit, mint amilyen a hot swap és a Native Command Queuing (NCQ). Ha a számítógép alaplapja, vagy operációs rendszere nem támogatja az AHCI-t akkor lehetőség van az IDE emulációra, azonban ekkor a SATA nem képes hozzáférni az ATA/IDE által nem támogatott képességekhez. A Windows eszközkezelő általában IDE emulációban működteti a SATA eszközöket mindaddig, amíg be nem állítják AHCI módra. A Windows XP hivatalosan nem támogatja az AHCI-t, azonban néhány saját eszköz meghajtó engedélyezheti azt. A Windows Vista, a jelenlegi Mac OS X és a Linux már alapból támogatják az AHCI-t.

Native Command Queuing-et (NCQ): a merevlemezen elhelyezkedő adatok kiolvasását optimalizáló algoritmus, az eszköz a pufferében tárolt olvasási és írási parancsok sorrendjét változtatja meg, így csökkenti azt a holtidőt, amikor a merevlemez az olvasó fejének mozgatására, és a lemeztányér elfordulására vár. A merevlemez véletlenszerű olvasási-írási sebességét növeli.

Hot swap: hardvereszközök azon képessége, amely lehetővé teszi eszközök csatlakoztatását és leválasztását a rendszer leállítása és újraindítása nélkül. Ezt az operációs rendszernek is támogatnia kell. Pl. az USB egy ilyen szabvány, de a régi (ATA, U-ATA) winchesterek esetén a mobil-racket nem szabad ki vagy bekapcsolni működő windows alatt (Linux alatt más a helyzet)

----atyuska----

#3049 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 18:22

Idézet: caratyuska - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 17:33

Az alapértelmezett üzemmód a SATA-hoz az AHCI, mely elérhetővé teszi a SATA újabb funkcióit, mint amilyen a hot swap és a Native Command Queuing (NCQ). Ha a számítógép alaplapja, vagy operációs rendszere nem támogatja az AHCI-t akkor lehetőség van az IDE emulációra, azonban ekkor a SATA nem képes hozzáférni az ATA/IDE által nem támogatott képességekhez. A Windows eszközkezelő általában IDE emulációban működteti a SATA eszközöket mindaddig, amíg be nem állítják AHCI módra. A Windows XP hivatalosan nem támogatja az AHCI-t, azonban néhány saját eszköz meghajtó engedélyezheti azt. A Windows Vista, a jelenlegi Mac OS X és a Linux már alapból támogatják az AHCI-t.

Native Command Queuing-et (NCQ): a merevlemezen elhelyezkedő adatok kiolvasását optimalizáló algoritmus, az eszköz a pufferében tárolt olvasási és írási parancsok sorrendjét változtatja meg, így csökkenti azt a holtidőt, amikor a merevlemez az olvasó fejének mozgatására, és a lemeztányér elfordulására vár. A merevlemez véletlenszerű olvasási-írási sebességét növeli.

Hot swap: hardvereszközök azon képessége, amely lehetővé teszi eszközök csatlakoztatását és leválasztását a rendszer leállítása és újraindítása nélkül. Ezt az operációs rendszernek is támogatnia kell. Pl. az USB egy ilyen szabvány, de a régi (ATA, U-ATA) winchesterek esetén a mobil-racket nem szabad ki vagy bekapcsolni működő windows alatt (Linux alatt más a helyzet)

:respect:

#3050 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 13:42

Van egy GA-M56S-S3 nforce 560 alapú alaplapom.
Van esély rá szerintetek, hogy ez működjön a modernebb pl. Radeon 5750 , vagy esetleg  4770-es videokártyákkal (elsősorban 5750)?

A PCIE verziók kapcsán eléggé ellentmondásos dolgokat találtam a neten, persze a többség nem tapasztalatból beszél.

#3051 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 13:55

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 14:42

Van egy GA-M56S-S3   nforce 560 alapú alaplapom.
Van esély rá szerintetek, hogy ez működjön a modernebb pl. Radeon 5750 , vagy esetleg  4770-es videokártyákkal (elsősorban 5750)?

A PCIE verziók kapcsán eléggé ellentmondásos dolgokat találtam a neten, persze a többség nem tapasztalatból beszél.

Próba, beviszed a lapod és kiderül, hogy megy-e vagy sem. ;) 
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3052 Felhasználó inaktív   nelson65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 14:32

Sziasztok!

Van egy gondom, amit eddig nem sikerült megoldanom, minden igyekezetem ellenére sem. Volt egy teljesen normálisan működő Gigabyte P35-DS4- es lapom, Q 9400@3000 Mhz, és 4 X1 Gb Geil Black Dragon 1066- os ram.  látszólag minden rendben volt, de pár nappal ezelőtt, visszavette a lap a proci sebességét is a normálra(2666), a ram sebességét is 800- ra(1066- os egyébként, és nem engedi húzni a procit semennyire sem, sem manuálisan, sem pedig akkor, amikor automatán hagyon, hogy ő adjon neki plussz kakaót, ha szükséges. Ma bios- t frissítettem, de egyébként is 2009.06 havi bios volt benne. Terhelés alatt nem fagy meg a gép, semmilyen más jelenség nem zavarja a működést. volt bios load default .....is vagy kétszer. A proci most 2666- on megy, ez a gyári órajel, a ram pedig 1000 mhz- n, ezt még hagyta ennyin, de hiába minden, a proci nem megy egy mhz- vel, se többet. A gép terhelés alatt sem fagy meg, az üzemi hőfoka, procik 30- 35 fok között, lap 45- 47 fok között alapon. Terhelés után procik 45- 48 fok, lap 49- 50 fok szokott lenni. Nem adtam a procinak soha plissz feszkót, csak a ramok kapnak 2, 2 V- ot, mert a gyár ennyit ír elő nekik.

Nagyon köszönöm a segítséget: Rob

#3053 Felhasználó inaktív   nelson65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 14:36

Bocs elfelejtettem: 2X 250 gb samsung sata2, 1X 320 Samsung Sata 2, Ati 4850 512 mb, Raidmax Sagitta ház, Enermax 650W táp, Plextor 750A, és Plextor 755SA van még a gépben, valamint egy Leadtek Win 2000 tv kártya, és egy vezeték nélküli hálókártya, és egy kártyaolvasó. 

#3054 Felhasználó inaktív   nelson65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 22:25

Sziasztok!

Ennyire egyedi, vagy érthetetlen a problémám? Természetesen leht az. most is működik a gép, a gyári órajelen, és emeltem ram feszkót 2, 3v- ra, így már megy 1066- on, gond nélkül. A proci feszkójához nem nyúltam, de eddig sem tettem, nem is kellett. Ha mégis lenne ötletetek, szívesen venném.

köszönöm: Robi

#3055 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 02:05

Easy Tune6

Idézet

Note: Support Intel P55/X58/P45/P43/G45/G43/G41 series and AMD Ultra Durable 3 series MB.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...ility_List.aspx

Gondoltam letöltöm az újabb verziót mivel az én lapom is támogatott: MA770-UD3
De akkorát resetel a gép az újabb EasyTune6-tól (B09.1120.1) hogy öröm volt nézni  :Đ
A gyári driver CD-n egy régebbi EasyTune6 van és ezzel tökéletesen megy. (B09.0216.1)

Írtátok páran hogy ugyanilyen alaplapotok van mint nekem, nektek se müködik az újabb EasyTune6 ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3056 Felhasználó inaktív   Top cat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 11:52

@Chabi Olvastam, hogy sikerült kinyírni a MSI lapodon a Biost.  Megsikerült azóta javíttatni?

#3057 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 20:13

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 3:05

Írtátok páran hogy ugyanilyen alaplapotok van mint nekem, nektek se müködik az újabb EasyTune6 ?

Én nem szoktam használni...egyszer egy régebbi lapomon csak megnéztem, hogy miaz oszt azóta se rakom fel. Most is csak az AMD overdrive-t nyomtam rá megkukkantani, de azt sem nagyon használom...pedig van benne pár érdekesség.  :Đ

#3058 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 23:19

Idézet: Nurba - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 21:13

Én nem szoktam használni...egyszer egy régebbi lapomon csak megnéztem, hogy miaz oszt azóta se rakom fel. Most is csak az AMD overdrive-t nyomtam rá megkukkantani, de azt sem nagyon használom...pedig van benne pár érdekesség.  :Đ

Én is nézegettem az Overdrive-ot de most csak Athlon X2-vel nyomom (brisbane) és egyenlőre elég az a +300MHz amit az easytune-val egyszerűbben beállítok. tervezek egy Athlon II X4-et (630) ha az is megy majd easytune-val 3200-3300MHz-et akkor nem fogok az Overdrive-al szórakozni, az hogy esetleg +100/200MHz-el többet tudnék kihozni belőle azt meg leszarom. :)
De majdmég meglátom...  :Đ
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3059 Felhasználó inaktív   Top cat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 09:21

Valaki használ EP35-DS3R alaplapot IDE vinnyóval ?
A rendszer egy satás vinyón van azzal nincs is gond, de van mellette egy maxtor IDE is. Elég sűrűn előfordul, hogy nem ismeri fel csak újraindtás után.

A Gigabyte honlapján van erre egy megoldási javaslat de sajnos ilyen opció nincs a Biosban :think:

#3060 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 11:37

Ugye köztudott hogy a Gigabyte lapokban BE prociknál emelt szorzóval nem működik a CnQ. Nekem most Egy Athlon X2 4000+ (brisbane) van, tehát se nem BE, se nem emelt szorzós. Ha az alaplapi driver cd-ről telepítem a cpu drivert akkor még ennél a procinál sem veszi vissza a szorzót a CnQ. Viszont ha az AMD oldaláról letöltött drivert telepítem akkor kapásból működik rendesen a CnQ.
És most jön a poén. Az alaplapi CD-n és a hivatalos oldalról letöltött driver teljesen ugyanaz. Megegyezik a  fáljméret az utolsó byte-ig és még a verziószám is.
Erre tud valaki elfogadható magyarázatot ?  :eek:  :think:

Szerkesztette: Chabi 2009. 12. 20. 11:39 -kor

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.