idézet:
Ezt írta PG.PG:
Kérdés : hűtés vagy por ???
[/quote]
Hogy mi a gond? Erre utalna a kérdés? Mert akkor a válasz a por. Nem tesz jót a gépnek, rontja a hűtés hatásfokát. Ezért keresek rá vmi megoldást.
Segítséget nyújtok annak, aki fél tőle. Remélem nem gond ?!
Elküldve: 2004. 01. 31. 09:29
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2004. 01. 31. 10:31
idézet:
Ezt írta BBalázs:
Hogy mi a gond? Erre utalna a kérdés? Mert akkor a válasz a por. Nem tesz jót a gépnek, rontja a hűtés hatásfokát. Ezért keresek rá vmi megoldást.[/quote]
Nem.
Azt kérdeztem, hogy mit választasz :
Rendszeres takarítást a beáramló por miatt; vagy kevesebb, de megszűrt levegőt, így alacsonyabb hűtési hatásfokot, de por nélkül.
Elküldve: 2004. 01. 31. 11:15
idézet:
Ezt írta PG.PG:
Nem.
Azt kérdeztem, hogy mit választasz :
Rendszeres takarítást a beáramló por miatt; vagy kevesebb, de megszűrt levegőt, így alacsonyabb hűtési hatásfokot, de por nélkül.
[/quote]
Meg kell találni a szűrőnél az arany középutat: még szűri a port, de már elég levegőt enged át a hűtésnek. Majd kipróbálom és megírom mire jutottam. Elvben én kevesebb levegő de por nélkül elvet követném a gép védelme végett.
Elküldve: 2004. 01. 31. 13:20
idézet:
Ezt írta BBalázs:
Meg kell találni a szűrőnél az arany középutat: még szűri a port, de már elég levegőt enged át a hűtésnek. Majd kipróbálom és megírom mire jutottam. Elvben én kevesebb levegő de por nélkül elvet követném a gép védelme végett.[/quote]
Kevesebb levegő...
Ha egy építkezésen ezt az elvet követed, aláírom.
De a szobádban, ahol veszel 1k -ért egy sűritettet...
Szal nem értem, de mindegy.
Ha nincs, vagy kevés a levegő, nincs jó hűtés.
Ez a lényege a 'jól szellőző' háznak. Főleg.
De te tudod.
Én vagyok a hülye... :confused:
Elküldve: 2004. 02. 01. 12:34
idézet:
Ezt írta PG.PG:
Kevesebb levegő...
Ha egy építkezésen ezt az elvet követed, aláírom.
De a szobádban, ahol veszel 1k -ért egy sűritettet...
Szal nem értem, de mindegy.
Ha nincs, vagy kevés a levegő, nincs jó hűtés.
Ez a lényege a 'jól szellőző' háznak. Főleg.
De te tudod.
Én vagyok a hülye...
[/quote]
Először is: nem vagy hülye, természetesen, csak félrebeszélünk egymás mellett és lényegében szétoffoljuk a topikot...
Na mindegy, szal nem gond az ezer Ft-os sűrített levegő, nehogy azt hidd, sőt még arra is képes vagyok, hogy saját kezűleg kiporszívózzam a házból a porcicákat. Azt is tudom, hogy kevesebb levegő=rosszabb hűtés. Annyit írtam, hogy a porosodás elkerülése végett meg fogom próbálni porszűrő használatát megpróbálva megkeresni az arany középutat a még jó hűtés/kevés por (esetleg más semmi por) lehetőségit mérlegelve.
Üdv.: BBalázs
Elküldve: 2004. 02. 01. 13:01
idézet:
Ezt írta BBalázs:
Először is: nem vagy hülye, természetesen, csak félrebeszélünk egymás mellett és lényegében szétoffoljuk a topikot...
Na mindegy, szal nem gond az ezer Ft-os sűrített levegő, nehogy azt hidd, sőt még arra is képes vagyok, hogy saját kezűleg kiporszívózzam a házból a porcicákat. Azt is tudom, hogy kevesebb levegő=rosszabb hűtés. Annyit írtam, hogy a porosodás elkerülése végett meg fogom próbálni porszűrő használatát megpróbálva megkeresni az arany középutat a még jó hűtés/kevés por (esetleg más semmi por) lehetőségit mérlegelve.
Üdv.: BBalázs[/quote]
1. Nekem 'jogomban áll'...![]()
2. Nincs arany középút.
Ha jó a porszűrés, akkor kevesebb a levegő.
Ez tény, sajna.
Ha kevésbé jó a porszűrés, akkor levegő van, de ugy 'kevésbé jó a porszűrés'.
Ez is tény.
Porszívózást nem ajánlom, mert a sűritettel megtalálhatod a lejött biz-baszokat, porszívóval 'tű und der szénakazal'...![]()
Elküldve: 2004. 02. 01. 17:09
2. csakazértis: majd meglátom
Porszívózást nem ajánlom, mert a sűritettel megtalálhatod a lejött biz-baszokat, porszívóval 'tű und der szénakazal'...
Ha benyelte a vinyót, akkor már nem mindegy?
Elküldve: 2004. 02. 01. 20:27
idézet:
Ezt írta BBalázs:
1. no comment
2. csakazértis: majd meglátom
Porszívózást nem ajánlom, mert a sűritettel megtalálhatod a lejött biz-baszokat, porszívóval 'tű und der szénakazal'...
Ha benyelte a vinyót, akkor már nem mindegy?[/quote]
Ja, vagy a jumpereket... :o
Elküldve: 2004. 02. 06. 10:59
Egyébként mikor felraktam rá a Zalmant, a VPU-ról nem szedtem le az eredeti pasztát + a felső csavarokat nem mertem eléggé meghúzni, az az 1-2mm nálam 3-4...
Ennek megfelelően a VPU már 400-on is pár perc után szemetel :o Remélem egy gondos reinstall megoldja.
Elküldve: 2004. 02. 06. 14:45
idézet:
Ezt írta Csybe:
Hol lehet 9800 Pro-ra a képeken látható vagy ahhoz hasonló RAM bordákat szerezni?
Egyébként mikor felraktam rá a Zalmant, a VPU-ról nem szedtem le az eredeti pasztát + a felső csavarokat nem mertem eléggé meghúzni, az az 1-2mm nálam 3-4...
Ennek megfelelően a VPU már 400-on is pár perc után szemetel :o Remélem egy gondos reinstall megoldja.[/quote]
Ha a weblinkemre gondolsz, akkor azok gyáriak.
Az egyiken lehet is látni, hogy 'vágott' : a fyári venti nem férne el másként.
Elküldve: 2004. 02. 06. 20:14
idézet:
Ezt írta PG.PG:
Ha a weblinkemre gondolsz, akkor azok gyáriak.
Az egyiken lehet is látni, hogy 'vágott' : a fyári venti nem férne el másként.[/quote]
Nem is tudtam, hogy a 256-oson már van.
Felraktam újra a Zalmant és már kellemesen forró a felső borda is, viszont maxra állított ventivel is legfeljebb 389/363, nem erre számítottam![]()
Elküldve: 2004. 02. 06. 20:37
idézet:
Ezt írta Csybe:
Nem is tudtam, hogy a 256-oson már van.
Felraktam újra a Zalmant és már kellemesen forró a felső borda is, viszont maxra állított ventivel is legfeljebb 389/363, nem erre számítottam[/quote]
Nem véletlenül vmi feketenyákosod van ???
128 -as v. 256 -os ???
389/363 után fagy ???
Elküldve: 2004. 02. 06. 21:21
idézet:
Ezt írta PG.PG:
Nem véletlenül vmi feketenyákosod van ???
128 -as v. 256 -os ???
389/363 után fagy ???[/quote]
Nem, ez full piros, BBA design vagy mi, a címke szerint C3D.
A 389/363-t az AtiTool hozta ki, efölött RAM-nál villogóan eltorzuló geometria (370 fölött látványos igazán), VPU-nál pedig villogó fehér pontok melyek 420MHz körül már sakktábla formába állnak össze...
![]()
Elküldve: 2004. 02. 06. 21:26
Amúgy a gép misztikus hülyeségeket csinál, amik az új VGA óta kicsit meg is szaporodtak (eleve a csere problémás volt), így felmerül hogy kevés a táp (aláírás) :confused:
Szükségem lenne még egy olyan 2.4C-re amivel 3.2 fölé tudok menni
Elküldve: 2004. 02. 06. 22:10
They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.
Elküldve: 2004. 02. 06. 22:16
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 02. 06. 22:30
idézet:
Ezt írta Csybe:
Nem, ez full piros, BBA design vagy mi, a címke szerint C3D.
A 389/363-t az AtiTool hozta ki, efölött RAM-nál villogóan eltorzuló geometria (370 fölött látványos igazán), VPU-nál pedig villogó fehér pontok melyek 420MHz körül már sakktábla formába állnak össze...
[/quote]
Egy dolog a sakktábla; egy dolog a fagyás.
Normális körülmények között (értsd : nem válogatott) a 128 -asnak kb. 410/340 -ig nem szabad hibáznia.
Ez kb. 5%.
A 256 -osnak 420/350 -ig.
Onnantól kezdve villanások, sakktábla, @nyámkinja előjöhet.
Hogy ez valójában mikor, az szerencse/válogatás kérdése.
Nekem ezeket nagyjából tartják is.
A Zalman 2 dologra jó :
1. K.ssban lehet tartani, ha nem húzod.
2. Húzásnál kapsz kb. 5% pluszt.
Ami persze nem azt jelenti, hogy nem szemetel, mint állat.![]()
Elküldve: 2004. 02. 06. 22:31
idézet:
Ezt írta Wyco:
Kakkukk még most is nyujtassz segitséget? Mert akkor megcsinálhatnád majd nekem...plz,[/quote]
Elhozod; felrakom.
Ára : 1 töltött Milka.
Elküldve: 2004. 02. 06. 22:32
idézet:
Ezt írta Max Payne:
A GPU körüli csavarokat meddig lehet/szabad meghúzni? Először féltem, hogy megsértem a procit. Végül addig húztam, amíg elforogtak. A kártya működik, tehát nem ronthattam el semmit. :confused:[/quote]
Amíg tudod.
Nem lehet ráfeszülősen meghúzni.
Ez a jó benne; hidd el.

Súgó
A téma zárva.