HWSW Informatikai Kerekasztal: RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 08:52

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 0:01

Hi!

Nemi tenferges utan ratalaltam erre a topikra.
Osszefoglalom roviden mit szeretnek:
A 15 eves TV-nk helyett ujat gondol venni a csalad(2-300ezer forint). Ebbol a penzbol a legjobb elerheto TV-t szeretnenk megkapni. Termeszetesen gondolom elvarhato az RGB bemenet a SCART-on;)

Ha ez megvan, akkor beszerzek egy regi 4MB-os Matrox Millenium kartyat, ami PCI-s. Linux alatt nem okoz problemat a tobb videokartya meglete.

Kerdeseim:
- Ha valaki TV-t tud/akar ajanlnai, az privatba megteheti(szivesen fogadom)
- Victor altal megepitett DVI->VGA->SCART kabel hasznalhato-e mondjuk egy mezei S3Trio(vagy barmi mas) VGA kimenetevel?(ez van itthon elfekvoben, termeszetesen ha muxik a dolog lecserelem egy matroxra).
- ~20m athidalashoz milyen kabelt javasoltok? A full SCART kabel nem olcso(21 vezetek megy benne). Mezei koax kabel?
- Mivel linux alatt tervezem megoldani, igy a PowerStrim program hasznalatahoz nem kell segitseg, viszont jo lenne tudni a Modeline sor ertekek jelenteset.
640x480="640x480" 13,582 640 704 768 864 480 486 493 528 interlace +hsync +vsync
720x576="720x576" 14,701 720 760 832 928 576 589 592 629 interlace +hsync +vsync

Linux alatt egy Modeline sor igy nez ki:
 #Modename    clock  horizontal timing  vertical timing
     "752x564"     40    752 784  944 1088  564 567 569 611

Forras:
http://en.tldp.org/H...o-Timings-HOWTO

Ha nem ajanljatok a szimpla vezetekezest(es a 5V-ot), akkor a tovabbi lehetosegek kozul melyiket epithetem meg biztonsagosan?(Victor?):
http://www.nexusuk.o...ects/vga2scart/
http://www.digitalco.../video/9a60.asp
http://www.trianglec.../253-506iv.html
http://www.ramelectr...ml/kd-vtca2.htm
http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuit...ex.html#circuit
http://www.averm.co....cts/comptv.html
http://www.depo.hu/?...&lid=1&csid=281
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=Attach&...post&id=1552966

Elore is koszonok minden epito jellegu hozzaszolast!

ps: ha a pc-m allandoan be van kapcsolva, es a tv-t ki-be kapcsolgatom(hosszabb kirandulaskor akar falbol is ki van huzva), akkor lehet vlami baja a vidkartyanak?

Udv,
Khiraly

Még mindig nem árultad el, hogy mire akarod használni.
Mert ha filmnézésre akkor jobban (és olcsóbban) jársz egy Sigma Design Realmagic Hollywood Plus kártyával. Szabványos PAL, NTSC kimenet. Kristálytiszta kép. Állítható a fényerő, kontraszt, színtelitettség. S-VIDEO, COMPOSIT kimenet. Software-es átkapcsolás monitor/TV között. A 4:3, 16:9, Pan Scan  formátumok között automatikus átkapcsolás (beállítható a megjelenítési formátum aszerint, hogy a TV 16:9 vagy 4:3)

A 15-20meter videojel szempontjából elég nagy távolság. Használj rádiós átvitelt.

Az általad felvázoltakat nem tartom jó ötletnek. Ha igazán jó képet akarsz akkor javaslom a fenti kártyát de filmnézésre inkább használj asztali lejátszót (azt erre találták ki).

Nem javaslom, hogy 300.000Ft értékű TV-ken kísérletezz házi gyártmányú átalakítókkal. Ha tényleg minőségi megjelenítést akarsz vegyél egy projektort. De még mindig nem értem mi értelme egy PC-t ily módon TV-vel összekötni. Nálam van 300.000Ft-os TV is (Sony), PC is (P4, ASUS V9520 svideo, composit, DVI /2 külön VGA kimenet/ 128MB-os videokártya) és eszembe se jut összekötni a VGA-t a TV-vel. A gépben van egy Sigma Design Realmagic Hollywood Plus kártya (mivel DVD készítéssel foglalkozom) mely segítségével ellenőrzöm a kiírás előtt a minőséget TV-n. Filmeket pedig Sony NS-430 típusú asztali lejátszón nézek (RGB összekötés a TV-vel /aranyozott SCART/) a hang pedig optikai kábelen az erősítőbe.

Szerkesztette: wpepi 2004. 05. 12. 09:02 -kor

#302 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 09:19

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 21:28

Nem egyszerű a dolog. A CGA-nál nagyjából fele annyi, vagy épp még kevesebb sor van, és ennek megfelelően fele annyi a sorszinkron, és a pixel clock. Azaz be kell digitalizálni a sorokat, és minden másodikat fele sebességgel kiküldeni a monitor felé (DA-n keresztül persze). Erre már vannak cél-chipek, de nem olcsók. Házilag sem lehet sokkal olcsóbban kihozni egy panelt, főleg 1db-ot.

Az EGA/CGA moncsik elvileg tudnak standard VGA 640x480@60p modot. az egyetlen bibi, hogy a szinjelek(RGB) digitalisak (TTL szintuek) - elvileg. A gyakorlatban maon igazi EGA moncsi nem terjedt el, hanem olyanok amik valamilyen modon atkapcsolhatoak a digit es az analog uzemmodok kozott, sot szabvan NTSC vagy PAL megjelenitesere is rakenyszerithetoek.

Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 12. 09:23 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#303 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 10:56

Nincsen valakinek véletlen egy olyan kapcsolása, amivel az asztali DVD progressive component
kimenetét RGB (VGA monitor) jellé alakitsam? Egyszerüen nem találok ilyen kapcsolást :-(

Ja, és ha
Egy DVD progressive scan kimenetét csak a YPrPb-n (component-en) kapom meg, ugye?
Tehát SCART, SVIDEO... kimenetröl TV tunerbe  beledug, majd monitor... akkor bukta?!!!

Egy asztali DVD-t szeretnék a legjobb minőségben a monitoromra rádugni és mivel
azon van YPrPb kimenet, gondoltam ez lenne a legjobb megoldás.

#304 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 11:15

Idézet: Feli - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 9:56

Ja, és ha
Egy DVD progressive scan kimenetét csak a YPrPb-n (component-en) kapom meg, ugye?
Tehát SCART, SVIDEO... kimenetröl TV tunerbe  beledug, majd monitor... akkor bukta?!!!

Igen. A SCART nem tartalmaz componens (YPrPB) be/kimenetet (csak composite, S-VIDEO, RGB létezik ezen a csatlakozási szabványon).

#305 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 11:38

Most, hogy megnéztem a topicban felbukkanó VGA to RGB bekötést,
gyorsan megnéztem, hogy van e a DVD-mnek RGB ki a SCART-on keresztül (az egyiken,
mert kettő van a kicsikének  ;) )
Szóval nézem-nézem a bekötést és valahogy olyan késztetésem van, hogy kipróbálja forditva...
RGB to VGA. Az R megvan G megvan B megvan és a Scart composite sinc 20 as lába egyezik
a VGA 13 (H-sync) lábával, csak egy nyomorult V sync kéne valahonnan  :confused:  :confused:
Szerintetek működne?

#306 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 7:52

Mert ha filmnézésre akkor jobban (és olcsóbban) jársz egy Sigma Design Realmagic Hollywood Plus kártyával. Szabványos PAL, NTSC kimenet. Kristálytiszta kép. Állítható a fényerő, kontraszt, színtelitettség.

Hi!

Mire is szeretnem hasznalni?

3.5 eve internetezek aktivan, mar tobb mint 1200 filmet lattam monitoron(TFT), meguntam. Raadasul a monitort maximum 3 ember latja. Tehat szeretnem TV-n nezni, ekkor mar olyan TV-t valasztani, ami >80cm felett van es 16:9-es (nem egy evre vesz az ember TV-t). Tehat olyat valasztani, ami PAL+-os(1024*576). Emellett neha lehet, hogy jatszanek is rajta(ekkor 4:3-ra allitanam, 768*576).
Namost igazi DVD filmet 3-at lattam, a tobbi divX volt(3,4,5,xvid). Tehat elsosorban avi-k tomkelege megy majd a TV-re. Tervezek kesziteni egy menut a TV-hez, amibol lehet bongeszni taviranyitoval a filmeket(200G-nyi). Mar most is full taviranyitos a szgepem, tehat ezt ki lehetne terjeszteni, raadasul kesz programok vannak erre linuxra(ilyen menusitett navigalas).
Azt hiszem latszik ebbol hogy nincs DVD lejatszom, es *NEM* is tervezek ilyenbe befektetni, egyszeruen nem latom ertelmet. CD-t nem irok, DVD-t se(van szaz db elfekvoben,  de nincs ertelme pocsolni vele).
Namost nalam jelenleg a filmnezes(nvidia gf2, erre tft monitor)  ablakban 6% teljes kepernyon 8% CPU-t eszik ami egy 950Mhz-es Duron.

Kovetelmeny lenne, hogy a filmnezest *teljesen* fuggetlenitsem a szgepezestol. Innentol kezdve a xinerama, nview, theater meg hasonlo olcso megoldasok nem johetnek szoba. Tehat vagy ketfejes videokartyat kene vennem, vagy egy DXR(?) kartyat, vagy egy pci-s videokartyat. Ketfejes videokartya veteletol en odzkodok.

Volt Nvidia TV-outjahoz szerencsem windows(GF2 Ti) es linux alatt is(GF2 MX). Hat finoman szolva szanalmas volt az eredmeny.

Ha a gepembol 8-10%-ot fogna fel az allando iflmnezes, akkor az  meg teljesen elviselheto lenne.(most 8% a filmnezes 1024*768-on).
--------

Sigma Design Realmagic Hollywood Plus:
Itt egy tesztje:
http://www.tomshardw...0621/index.html

Ezzel az a problemam, hogy mpeg-2, es mpeg-4 streamet fogad. Tehat minden filmet alapba on-the-fly at kellene nyomni avi->mpeg-4 be, ha jol gondolom. Ez mennyi CPU idot igenyel? Vagy nagyon el vagyok tajolva?

-----------
Minoseg:
Szeretnem, ha a legjobb kihozhato minoseget tudnam megcsinalni, pl ezzel a TV-tipussal:

JVC AV-32H4

Gondolom az alap, hogy RGB bemenete legyen a TV-nek. Meg hogy progressziv legyen(es PAL+).
Monitoron sincsen ,,stroboszkop'' hatasa a filmeknek, van rajta motion blur alapba(kamera mar ilyen, amivel felveszik). Stroboszkop hatas kikuszobolese a filmkeszitok dolga. Lattam mar renderelt animacios filmet, ahol ilyen problema volt, sot epiteszirodak bemutato filmjei kozott is lattam. De ez nem a monitor, vagy a TV hibaja.

--------
Mindet egybevetve a legjobb lenne egy PCI-s kulonallo kartya.

Udv,
Khiraly
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#307 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 7:52

Mert ha filmnézésre akkor jobban (és olcsóbban) jársz egy Sigma Design Realmagic Hollywood Plus kártyával. Szabványos PAL, NTSC kimenet. Kristálytiszta kép. Állítható a fényerő, kontraszt, színtelitettség. S-VIDEO, COMPOSIT kimenet. Software-es átkapcsolás monitor/TV között. A 4:3, 16:9, Pan Scan  formátumok között automatikus átkapcsolás (beállítható a megjelenítési formátum aszerint, hogy a TV 16:9 vagy 4:3)

A 15-20meter videojel szempontjából elég nagy távolság. Használj rádiós átvitelt.

Az általad felvázoltakat nem tartom jó ötletnek. Ha igazán jó képet akarsz akkor javaslom a fenti kártyát de filmnézésre inkább használj asztali lejátszót (azt erre találták ki).

Nem javaslom, hogy 300.000Ft értékű TV-ken kísérletezz házi gyártmányú átalakítókkal. Ha tényleg minőségi megjelenítést akarsz vegyél egy projektort. De még mindig nem értem mi értelme egy PC-t ily módon TV-vel összekötni. Nálam van 300.000Ft-os TV is (Sony), PC is (P4, ASUS V9520 svideo, composit, DVI /2 külön VGA kimenet/ 128MB-os videokártya) és eszembe se jut összekötni a VGA-t a TV-vel. A gépben van egy Sigma Design Realmagic Hollywood Plus kártya (mivel DVD készítéssel foglalkozom) mely segítségével ellenőrzöm a kiírás előtt a minőséget TV-n. Filmeket pedig Sony NS-430 típusú asztali lejátszón nézek (RGB összekötés a TV-vel /aranyozott SCART/) a hang pedig optikai kábelen az erősítőbe.

Én is kb. így gondolom...

#308 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 8:19

Az EGA/CGA moncsik elvileg tudnak standard VGA 640x480@60p modot. az egyetlen bibi, hogy a szinjelek(RGB) digitalisak (TTL szintuek) - elvileg. A gyakorlatban maon igazi EGA moncsi nem terjedt el, hanem olyanok amik valamilyen modon atkapcsolhatoak a digit es az analog uzemmodok kozott, sot szabvan NTSC vagy PAL megjelenitesere is rakenyszerithetoek.

Nekem régebben volt egy ilyen (már nem tudom, hogy EGA v. CGA), az nem bírta a 640x480@60p-t, de lehet, hogy van/volt olyan is, nem tudom. (Meg ma már ki akarná ezzel rontani a szemét?)

#309 Felhasználó inaktív   sanyibp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:12

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 15:00

> 16:9-es

Ez a 16:9-es kérdéskör eléggé megosztja a véleményemet :)
Gondolkodtam rajta én is, hogy melyik a jobb, a "sima" TV, vagy a 16:9-es.
Persze dobta magát, hogy abban az esetben, ha ugyan annyi pénzért van ugyan olyan magas 16:9-es, mint "sima", akkor jobb a 16:9, mivel szélesebb és ugyan olyan magas.
...aztán azóta eszembe jutott egy újabb szempont, ami alaposan aláásta a 16:9-est nálam:
Az összes DivX, amit nézek 16:9-es, így a kép alatt a "sima" TV-men van egy jókora fekete sáv a feliratnak. Nagyon kellemes, hogy szinte sosem (vagy csak picit) lóg bele a felirat a képbe.
Ha veszek egy 16:9-est, akkor folyton a képet fogja elrondítani a felirat, mivel nem lesz "dedicated hely" a feliratnak a kép alatt.
Lehet, hogy sokakat ez nem zavar, csak hangosan gondolkodtam :)

#310 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:14

Idézet: Feli - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 10:38

Most, hogy megnéztem a topicban felbukkanó VGA to RGB bekötést,
gyorsan megnéztem, hogy van e a DVD-mnek RGB ki a SCART-on keresztül (az egyiken,
mert kettő van a kicsikének  ;) )
Szóval nézem-nézem a bekötést és valahogy olyan késztetésem van, hogy kipróbálja forditva...
RGB to VGA. Az R megvan G megvan B megvan és a Scart composite sinc 20 as lába egyezik
a VGA 13 (H-sync) lábával, csak egy nyomorult V sync kéne valahonnan  :confused:  :confused:
Szerintetek működne?

Ilyen egyszerűen nem megy, mivel a mai VGA monitorok nem tudnak 30kHz HSync alá menni, miközben a Scart-on, és más, PAL/NTSC időzítéső kimeneteken 16kHz környékén van a Hsync. (Magát a Vsync-et egy sync-separator kapcsolással ki lehet nyerni a kompozit szinkronból.)

Viszont léteznek erre bonyolultabb kapcsolások és kis kész "kütyük", 20eFt körül, amik megcsinálják a scan-konverziót.

#311 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:16

Hi!

Noh lemertem a tavolsagokat, egy picit meg ra is hagytam. 14.6meter a szgep kartyajatol a TV hatuljaig.
A TV-t a csalad 4,1meter-4.9 meterig nezi(fotel, agy, stb)

Szoval igy kene megalmodnom a TV-szgep osszekotteteset.
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#312 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:21

Idézet: Feli - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 9:56

Nincsen valakinek véletlen egy olyan kapcsolása, amivel az asztali DVD progressive component
kimenetét RGB (VGA monitor) jellé alakitsam? Egyszerüen nem találok ilyen kapcsolást :-(

Ja, és ha

Egy asztali DVD-t szeretnék a legjobb minőségben a monitoromra rádugni és mivel
azon van YPrPb kimenet, gondoltam ez lenne a legjobb megoldás.

Akkor most Scart (ezen belül most s-video), vagy komponens?

Ez a progressive scan szinkronokkal bír? ~31kHz/60Hz (kb. mint a 640x480@60p)? Mert akkor csak analóg YPrPb->RGB konverziót kellene végezni, és kinyerni a Hsync-et. Ezekre kell lennie kapcsolásoknak (utóbbira van is).

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 12. 15:46 -kor

#313 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:42

@khiraly:

Mit értesz stroboszkóp hatás alatt?

Működik-e nálad az RGB összeköttetés: a mostani kártyáddal csak az, amelyik H+V szinkronból C szinkront csinál (volt már linkelve, legutóbb az előző oldalon volt egy 1-tranyós megoldás). Matrox tud kiadni C szinkront, így az egyszerű ATI-s kábel is jó.

Kábel: RGB mehet 1-1 különálló koaxon. A többi sima vezetékeken, de jobb lenne azokat is árnyékoltban vinni (közös árnyékban).

Árt-e a TV ki/be kapcsolgatása, ill. kábel esetleges kihúzkodása: ez potenciális veszély. Függ a videokártyától is: van-e kimeneteken védelem. Matrox-okon talán igen, de más kártyákon ma már egyre ritkábban. Ha van kábelTV, de kell szerezni egy un. ISOLATOR-t (keress rá, akár itt a fórumon, és meglátod, mire jó ez), és megfelelően rátenni/rátetetni a bejövő koax-antennára (nekem UPC ingyen rárakta nemrég).

TV: én inkább egy olyan Philips típust ajánlanék, amiben van un. Natural Motion! Ez új mozgásfázikosat számol ki, úgy duplázza meg az fps-t. A mozgások folyamatosak maradnak ezáltal (sőt, még folyamatosabbak lesznek, mint voltak... 25fps->50fps, 50fps->100fps). Más típusban nem nagyon láttam ilyet! Ez egy sok szakértő által elismert előny a Philips javára. Ez egy komoly fejlesztésen alapuló spéci Philips chipen alapul. A többi TV egyszerűen 2x küldi ki ugyanazt a field-et. De elképzelhető, hogy 1-2 másik gyártó is licenceli már, bár én nem találkoztam vele. (Nem nagyon foglalkoznak vele a gyártók, mert egyszerűbb elhallgatni az egészet, és a legtöbb vevő észre sem veszi magától a különbséget.)

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 12. 15:45 -kor

#314 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:54

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 16:42

TV: én inkább egy olyan Philips típust ajánlanék, amiben van un. Natural Motion! Ez új mozgásfázikosat számol ki, úgy duplázza meg az fps-t. A mozgások folyamatosak maradnak ezáltal (sőt, még folyamatosabbak lesznek, mint voltak... 25fps->50fps, 50fps->100fps). Más típusban nem nagyon láttam ilyet!

Nem annyira bonyi ha mar digitalizaltal. Az mpeg2-ben talalhato kutya kozonseges moving compensation logika beveteserol van ugyanis szo :D Az otlet jo, technologiailag nem egy akkora etvasz.

#315 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 16:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 14:54

Nem annyira bonyi ha mar digitalizaltal. Az mpeg2-ben talalhato kutya kozonseges moving compensation logika beveteserol van ugyanis szo :D Az otlet jo, technologiailag nem egy akkora etvasz.

Biztos, hogy egyre gondolunk? Amiről én beszélek, az elkülöníti a mozgó részeket, és a közbülső fielden azokat az előző és következő pozició közé helyezi. Nem kevés teljesítmény kell hozzá. A Philips csinált hozzá egy célchipet, mert sima DSP-vel sem lehetett megoldani.

PC-n nem láttam még ilyet. A lejátszókban két üzemmódot lehet beállítani az interlace->progresszív konverzióra: BOB és WEAVE. A WEAVE egyszerűen nem foglalkozik vele (-> progreaszív képernyőn [VGA] szőrős a kép, interlace-en pont jó), a BOB meg simán összeátlagolja a kettőt (-> picit hományos a mozgó testek széle). Hol is kellene keresnem a mozgáselemzéses deinterlacing-et?

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 12. 16:52 -kor

#316 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 16:54

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 17:50

Biztos, hogy egyre gondolunk? Amiről én beszélek, az elkülöníti a mozgó részeket, és a közbülső fielden azokat az előző és következő pozició közé helyezi. Nem kevés teljesítmény kell hozzá. A Philips csinált hozzá egy célchipet, mert sima DSP-vel sem lehetett megoldani.

PC-n nem láttam még ilyet. A lejátszókban két üzemmódot lehet beállítani az interlace->progresszív konverzióra: BOB és WEAVE. A WEAVE egyszerűen nem foglalkozik vele (-> szőrős a kép), a BOB meg simán összeátlagolja a kettőt (->picit hományos a mozgó testek széle). Hol is kellene keresnem a mozgáselemzéses deinterlacing-et?

dscaler/avisynth: TomsMoComp, ill az Ati kartyak is tamogatjak direktbe a directshown keresztul. No persze nemcsak az adott 2 filedbol dolgozik, hanem figyelembe vesz nehany elozo es rakovetkezo kepet. szal tonkeppen a paros field melle paratlant, ill a paratlan melle parost interpolal.

Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 12. 16:57 -kor

#317 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 17:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 15:54

dscaler/avisynth: TomsMoComp, ill az Ati kartyak is tamogatjak direktbe a directshown keresztul.

Mennyi CPU időt eszik (a különféle kártyákon)? Hogy lehet lejátszókban (WinDVD, BSPlay, stb.) működésre bírni? ATI-n hogy lehet elérni, hogy a HW támogatás is működjön? (Link is jöhet, vagy közelítő útbaigazítás az infó irányába, pl. topikcím. De azért amit 1-2 mondatban le lehet írni, az jól jönne.)

#318 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 17:05

Persze a TV-s összeköttetés esetén ez akkor használható ki, ha VGA-ban megy a jel a TV-re (ha van VGA bemenete), nem interlace-ben, mert utóbbi esetben a TV-től függ a dolog.

#319 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 17:14

@khiraly:

Ja, ezt kifelejtettem:

Idézet

- Mivel linux alatt tervezem megoldani, igy a PowerStrim program hasznalatahoz nem kell segitseg, viszont jo lenne tudni a Modeline sor ertekek jelenteset.

Én sem tudom mindegyiket. A Powerstrip-et kellene megnézni, melyik paraméter mire áll be, ha ezt a "bemeneti adatot" kapja. (Később megnézem.)

#320 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 17:37

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 18:02

Mennyi CPU időt eszik (a különféle kártyákon)? Hogy lehet lejátszókban (WinDVD, BSPlay, stb.) működésre bírni? ATI-n hogy lehet elérni, hogy a HW támogatás is működjön? (Link is jöhet, vagy közelítő útbaigazítás az infó irányába, pl. topikcím. De azért amit 1-2 mondatban le lehet írni, az jól jönne.)

ATi nelkul mar egy 1400-as tuacerka is valos idoben siman leszamolja :)

TomsMoComp (for Avisynth) - 2003/06/29 V 0.0.1.7        <== new (** crash bug fix **)

TomsMoComp.dll is a filter (for Avisynth and DScaler 4.0) that uses motion compensation and adaptive processing to deinterlace video source. It uses a variable amount of CPU time based upon the user specified SearchEffort parameter. The SearchEffort may currently be set anywhere from 0 (a smarter Bob) to about 30 (too CPU intensive for everybody).  I currently just recommend SE=5 for everything.

A megelozo es rakovetkezo megadott szamu kepbol interpolalja a kerdeses felkepet. kivansag szerint ossze is blurhatod az eredmenyt az adott fielddel.

ATi kartya: fel kell raknod a dx9b-t es le kell tolteni a windvd palyerhez a megfelelo patchet. Ha BBAs az ATi kartyad, akkor a megfelelo, ATi altal csomagolt DVD player proggit kell hasznalnod.

Ha van valami BT8x8 capture kartyad akkor elesitsd be a dscalert. Meg fox dobbenni, hogy milyen korrekt kepet ad a TomsMoComp ha emtivit, cnn-t vagy mozgalmas videokat nezel. AVID xpress DV-ben is van motioncompensation tamogatas, ha detektalodik az ATi kartyad.

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »