HWSW Informatikai Kerekasztal: RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 06. 16:59

Idézet: Moby - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 21:12

Eszembe jutott nekem is, de nem ez történik (pause funkcióval félképenként fogható, szépen eltáncolnak) ráadásul nincs raszternyi "szünet", érdekes dolog ez, nemtudom demozni, és ne is menjünk el efelé, mert nem ezért hoztam fel (eddig sikerült idomulni a problémához, kikerülöm...),  és sanyibp-t sem viszi közelebb a megoldáshoz, azért a válaszokat köszönöm,.

Ps.: THOMSON 29DF400G az elkövető, nem egy ritka darab, gondolom rakat más típusban is u.ez az elektronika(már csak a service menu-ből kiindulva), sz'al nem tartom nehéz dolognak, hogy más is beleszaladjon.

Most hogy bele gondolk telleg ugyanez van, ha 17"-os moncsi EGA kepet kap (DOS) :D De almomban se gondoltam volna, hogy vannak olyan TVk amiknek olyan precizios a fokuszuk, hogy 19%-os 'sorvastagrsag' novekedes meglatszik mar a kepernyon :p
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#262 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 17:47

Idézet: Pantomin - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 13:48

Sziasztok! :rolleyes:

Találtam egy oldalt, és érdekelne, hogy a hozzáértők mit szólnak hozzá. Én nem értek hozzá, de nekem egy kicsit egyszerűnek tűnik. Bár így lenne:

http://www.nexusuk.o...scart/index.php

Várom véleményeteket :respect:  :respect:

Működhet. És csak nem próba nélkül publikálták. (Az ügyesség az egyszerű megoldáshoz kell, nem a túlbonyolításhoz.) De ATI-hoz felesleges.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 06. 17:50 -kor

#263 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 17:50

Idézet: Pantomin - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 14:13

Ja, és bocsánat, le tudná nekem fordítani valaki, hogy a hozzávalókból mi és milyen kell? Köszönöm :respect:  :respect:  :think:  :think:

Mármint az első oldalra gondolsz? Az kicsit hosszú a hobbi-fordításhoz, az alkatrészekkel kapcsolatban meg nincs mit fordítani.

(u.i. nem lenne már ideje legalább angolul elkezdeni megtanulni?)

#264 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 17:54

Idézet: Moby - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 19:12

Eszembe jutott nekem is, de nem ez történik (pause funkcióval félképenként fogható, szépen eltáncolnak) ráadásul nincs raszternyi "szünet", érdekes dolog ez, nemtudom demozni, és ne is menjünk el efelé, mert nem ezért hoztam fel (eddig sikerült idomulni a problémához, kikerülöm...),  és sanyibp-t sem viszi közelebb a megoldáshoz, azért a válaszokat köszönöm,.

Ps.: THOMSON 29DF400G az elkövető, nem egy ritka darab, gondolom rakat más típusban is u.ez az elektronika(már csak a service menu-ből kiindulva), sz'al nem tartom nehéz dolognak, hogy más is beleszaladjon.

Pause-kor természetesen ugyanaz a félkép megy kifele újra és újra. De nem a képtartalom a lényeg.

#265 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 18:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 15:59

Most hogy bele gondolk telleg ugyanez van, ha 17"-os moncsi EGA kepet kap (DOS) :D De almomban se gondoltam volna, hogy vannak olyan TVk amiknek olyan precizios a fokuszuk, hogy 19%-os 'sorvastagrsag' novekedes meglatszik mar a kepernyon :p

Szerintem nem is az látszik meg (vagyis nem is tudom, mire gondolsz, mi ez a 19%), hanem amit mondtam, hogy nem kapcsol be az egysoros eltolás (aminek minden második félképnél kellene).

Az EGA kép is egy nem-interlace, kevés sorszámmal megáldott üzemmód, olyasmi, mint egy nem-interlace video-jel.

Hasonló képet produkált pl. a C64 a TV-n (és persze monitoron is).

De tényleg jó fókusznak kell lenni ahhoz, hogy ennyire kijöjjön a dolog.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 06. 18:11 -kor

#266 Felhasználó inaktív   Pantomin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 06. 18:13

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 18:50

Mármint az első oldalra gondolsz? Az kicsit hosszú a hobbi-fordításhoz, az alkatrészekkel kapcsolatban meg nincs mit fordítani.

(u.i. nem lenne már ideje legalább angolul elkezdeni megtanulni?)

Shit, you are right again Victor! :respect:

Szóval, nem a fordítással van a gond, legalábbis remélem (másfél év eltöltése után a ködös Albionban) :), hanem az alkatrészek miben létével. De igazad van, talán egy kicsit önállósítani kellene magam, és nem mindig mástól várni a választ.
De azért köszönöm, hogy legalább megnézted. 

#267 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 18:26

Idézet: Pantomin - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 17:13

Szóval, nem a fordítással van a gond, legalábbis remélem (másfél év eltöltése után a ködös Albionban) :), hanem az alkatrészek miben létével. De igazad van, talán egy kicsit önállósítani kellene magam, és nem mindig mástól várni a választ.
De azért köszönöm, hogy legalább megnézted. 

Ott vannak az értékek a táblázatban. Az ellenállásokhoz tartozik teljesítmény-érték is a gyakorlatban, de itt az nem számít, ha így kéred, 0.25 vagy 0.125 Wattosat fognak adni, és az jó is lesz. Szóval, ha bemész egy elektronikai boltba, akkor megkapod, ami kell.

De ha még egyátalán nem csináltál ilyet (pl. forrasztópákád van?), jobb lenne másra bízni.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 06. 18:30 -kor

#268 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 18:30

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 19:03

Szerintem nem is az látszik meg (vagyis nem is tudom, mire gondolsz, mi ez a 19%), hanem amit mondtam, hogy nem kapcsol be az egysoros eltolás (aminek minden második félképnél kellene).

Az EGA kép is egy nem-interlace, kevés sorszámmal megáldott üzemmód, olyasmi, mint egy nem-interlace video-jel.

Hasonló képet produkált pl. a C64 a TV-n (és persze monitoron is).

De tényleg jó fókusznak kell lenni ahhoz, hogy ennyire kijöjjön a dolog.

1) 19%=> 625/525=1.19....
2) Ez nem tud megtortenni, mert pontosan azert all paratlan szamu sorbol a tv szabvany, hogy meglegyen az offset a 2 felkep kozott. Amikor az elektronagyu elkezdi rajzolni a 313. sort a kep alajan, akkor annak a masik felet a kep tetejen fejezi be. Ez nem lathato, vak (ures sorokban) tortenik pontosan azert hogy ne kepzodjon egy fuggoleges vonal a kepernyo kozepen.
3) igen az, de itt arra hoztam fel peldanak, hogy jol fokuszalt moncsi eseten bezony jol latszik a sor-ok trace-e nagy kepernyos monitoroknal, alacsony felbontasban.
4) lehet

5) errol beszelunk, nem? Kép A sors fintora hogy az emberek epekedve vadasznak az ilyen fotoboltos fiterek utan :p

Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 06. 18:30 -kor

#269 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 18:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 17:30

1) 19%=> 625/525=1.19....
2) Ez nem tud megtortenni, mert pontosan azert all paratlan szamu sorbol a tv szabvany, hogy meglegyen az offset a 2 felkep kozott. Amikor az elektronagyu elkezdi rajzolni a 313. sort a kep alajan, akkor annak a masik felet a kep tetejen fejezi be. Ez nem lathato, vak (ures sorokban) tortenik pontosan azert hogy ne kepzodjon egy fuggoleges vonal a kepernyo kozepen.
3) igen az, de itt arra hoztam fel peldanak, hogy jol fokuszalt moncsi eseten bezony jol latszik a sor-ok trace-e nagy kepernyos monitoroknal, alacsony felbontasban.
4) lehet
5) errol beszelunk, nem? [IMG] A sors fintora hogy az emberek epekedve vadasznak az ilyen fotoboltos fiterek utan :p

1) Ja, értem. Ez persze egy kicsit látszik, de annyira, mint amit Moby írt, hogy világosan látszanak a sorok között az egysornyi fekete sávok (ha jól értettem), mivel az interlace kép páros és páratlan félképeihez tartozó sorai egy normál méretű TV-n kicsit még át is fedik egymást (legalábbis normális esetben úgy van beállítva a fókusz), NTSC-ben sem szaban látszania sötét soroknak.
2) Attól még megtörténhet, találkoztam már olyan esettel. Már jópár éve vannak egyszerűbb képstabilizáló áramkörök a TV-kben is, amik némileg beleszólnak, hogyan is mozogjon az elektronsugár, és azt megzavarhatja egy olyan időzítés, amire nincs felkészítve.
3) OK, de az már olyan alacsony sor-bontású (200 vagy 350), hogy sokkal közelebb esik egy nem-interlace video képhez (313 vagy 262), mint egy interlace NTSC képhez (525).
4) Biztos. Tudom. :)
5) Ilyesmi, bár ez a kép erősen "stilizált". :)

#270 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 18:57

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 18:54

Pause-kor természetesen ugyanaz a félkép megy kifele újra és újra. De nem a képtartalom a lényeg.

Természetesen nem is a tartalomra gondoltam gondoltam: "...szépen eltáncolnak" - tehát pause-ból kiresztve látom másik félképet lejjeb, vagy feljebb (attól függően, hogy...), de természetesen ugyanígy látszik az "elcsúszás" ha felváltva fogom az egyik majd a másik félképet.

SFIJ:
Látom nem hiszel nekem :) Nem állítottam hogy ez látszik, csupán azt, hogy a hatás ilyen, bár a menük (a készüléké) épp ennyit "nyúlnak", és ha feltételezem, hogy minden sor a helyén van (márpedig...), akkor valszeg ezt látom. Namost azt azért nem hinném, hogy hogy ez az igenjó fóksznak köszönhető, itt ugye egy olcsó készülékről van szó, átlagos(an szar) fókusszal, konvergenciával, miegyébbel, talán a maszknak lehet köze hozzá (nem akarok ostobaságokat tippelgetni, nem asztalom a TV belvilága), vagy vmi egész másnak :)  Ha kerül egy erre alkalmas kamera a kezem ügyébe, készítek róla egy használható shotot érdekességképp.

#271 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 19:06

Idézet: Moby - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 17:57

Természetesen nem is a tartalomra gondoltam gondoltam: "...szépen eltáncolnak" - tehát pause-ból kiresztve látom másik félképet lejjeb, vagy feljebb (attól függően, hogy...), de természetesen ugyanígy látszik az "elcsúszás" ha felváltva fogom az egyik majd a másik félképet.

Na, akkor most már csak az a kérdés, hogy mennyivel lejjebb jelenik meg az egyik, mint a másik? Pont fele annyival, mint a másik félképhez tartozó sorok, vagy közelebb hozzá lefelé vagy felfelé. Mert az utóbbi eset is előfordul, tahát hogy nem megfelelően van pozicionálva a páros fékép! De a hatás hasonló, csak nem annyira szélsőséges, minha semennyi eltolás sem lenne.

Ha pont "félúton" van, azaz megfelelő az eltolás, akkor tényleg csak a kisebb felbontás miatti ritkásabb sorok miatt jobban látható "szüneteket" látod. Egyébként mekkora a TV?

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 06. 19:09 -kor

#272 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 19:22

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 19:56

2) Attól még megtörténhet, találkoztam már olyan esettel. Már jópár éve vannak egyszerűbb képstabilizáló áramkörök a TV-kben is, amik némileg beleszólnak, hogyan is mozogjon az elektronsugár, és azt megzavarhatja egy olyan időzítés, amire nincs felkészítve.

Az ilyen okossagok, meg a 'digit zajcsokkento' csodak akkor jok, ha kikapcsolhatok. A kepszinkron jelnek PAL esetben a 313. sor kozepen, NTSC esetben meg a 263. sor kozepen kell lenni. Ezeket barmilyen ravasz a szinkronaramkor, fel kell, hogy ismerje. Ez az 'egymasra rajzolt felkepek' eset csak akkor allhat elo, ha hibas a videojel, tehat a 313. (PAL) vagy a 263. (NTSC) sor elejere esik a kepszinkronjel. Ezt elo lehet idezni a htotal/hvisible/hstart/hend VGA regiszterek 'agyatlan' elallitgatasaval :p

Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 06. 19:23 -kor

#273 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 19:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 18:22

Az ilyen okossagok, meg a 'digit zajcsokkento' csodak akkor jok, ha kikapcsolhatok. A kepszinkron jelnek PAL esetben a 313. sor kozepen, NTSC esetben meg a 263. sor kozepen kell lenni. Ezeket barmilyen ravasz a szinkronaramkor, fel kell, hogy ismerje. Ez az 'egymasra rajzolt felkepek' eset csak akkor allhat elo, ha hibas a videojel, tehat a 313. (PAL) vagy a 263. (NTSC) sor elejere esik a kepszinkronjel. Ezt elo lehet idezni a htotal/hvisible/hstart/hend VGA regiszterek 'agyatlan' elallitgatasaval :p

Adott idő alatt ér fel a raszter a kép aljáról a tetejére. Ha csak egy képformátumra kell számítani (pl. "PALB"), akkor ezt fixre lehet állítani, és a többit elintézik a szinkron-jelek. De ha pl. NTSC is szóba-jöhet (ill. nem tudom, hogy a különféle PAL típusok időzítésben eltérnek-e valamenyire), akkor ez a beállítás nem lehet fix. Éppen ha nincs erre valami áramkör, vagy nem elég jó, akkor van az, hogy nem jól lesz pozicionálva a két félkép egymáshoz képest függőlegesen (legalábbis ha nem a natív formátumával hajtják).

Pl. régebben volt egy olyan monitorom (Amigához), amin egy potival kellett állítani, hogy mennyi legyen az eltolás interlace képnél. És ez jobb volt, mint akkoriban a többi, mert a többin nem volt ilyen poti, de automatika sem, így szinte sosem állt be rajtuk az interlace megfelelően...

#274 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 19:58

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 20:06

Na, akkor most már csak az a kérdés, hogy mennyivel lejjebb jelenik meg az egyik, mint a másik? Pont fele annyival, mint a másik félképhez tartozó sorok, vagy közelebb hozzá lefelé vagy felfelé. Mert az utóbbi eset is előfordul, tahát hogy nem megfelelően van pozicionálva a páros fékép! De a hatás hasonló, csak nem annyira szélsőséges, minha semennyi eltolás sem lenne.

Ha pont "félúton" van, azaz megfelelő az eltolás, akkor tényleg csak a kisebb felbontás miatti ritkásabb sorok miatt jobban látható "szüneteket" látod. Egyébként mekkora a TV?

Félúton van az. 72cm-es. SFIJ smileiainak hatására belementem egy kis mókás tesztelésbe :) Nos a helyzet az, hogy NTSC vagy PAL60 forrás esetén a pause-al fogott félképeknél nagyobb a sorok között a "szünet" (mind2 félképnél ugyanannyival) és ez jól látható, akár 1-1.5m távolságból is. Persze mérni nem tudnám, de érzékeltetésképp: a képcső bal és jobb oldalán van egy-egy pixel "pluszban" (nemtudom hogy szólítja ezt a tv-s szakzsargon), namost ezt PAL-ban az egyik félképet fogva az üres raszter félbenyesi, ugyanabban a félképben az üres sor PAL60 ill. NTSC-ben gyakorlatilag majdnem teljesen kioltja (a másik félkép mind3 üzemmódban ugyanannyira "teríti"). Tehát amikor normál üzem van (nem pause), akkor látom az üres sorok vastagságának különbségét (PAL-on homogén színfelület, PAL60 ill NTSC - (nagyon)vékony fekete sávok).
Érzek én itt némi félreértést az egész ügy kapcsán, mert nem az "üres sorok" zavarnak, hanem mindennek hatása van az egész kép tónusára. Jellemző: ha a gyermekem konzolon játszik NTSC-s cuccal, akkor engem szoláriumszintig pakolt fényerő fogad rendszerint (ő a "játszom és világosítok" elvet követi) :) Az asztali DVD és a konzol RGB-n lógnak, ott jelentkezik ez szembetűnően, a pc S-VIDEO-n van, ott kevesbé látszik (ill látszik ott is, de a gyengébb minőség "elmossa"), namost ebben véltem én hasonlóságot felfedezni az előbbiekben emlitett problémával, ezért hozakodtam elő vele.

#275 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 20:06

Egyébként végülis lehetséges, hogy sanyibp-nél nem/sem interlace probléma van (szóval hogy nem annyira rossz a helyzet - bár a leírásából erre lehet gondolni), hanem a 640x480-at használja, amivel a TV az NTSC-hez hasonlóan picivel ritkásabb sorokat jelenít meg. Ezesetben át kellene állni a 800x600-ra (vagy ha sikerül beállítani, akkor a 720xötszáznemtudommennyire), az a sima PAL videojelhez hasonló sorszámot tartalmaz, így nem lehet halványabb a kép (csak élesebb és színhűbb az RGB miatt).

#276 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 20:06

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 20:48

Adott idő alatt ér fel a raszter a kép aljáról a tetejére. Ha csak egy képformátumra kell számítani (pl. "PALB"), akkor ezt fixre lehet állítani, és a többit elintézik a szinkron-jelek. De ha pl. NTSC is szóba-jöhet (ill. nem tudom, hogy a különféle PAL típusok időzítésben eltérnek-e valamenyire), akkor ez a beállítás nem lehet fix. Éppen ha nincs erre valami áramkör, vagy nem elég jó, akkor van az, hogy nem jól lesz pozicionálva a két félkép egymáshoz képest függőlegesen (legalábbis ha nem a natív formátumával hajtják).

Pl. régebben volt egy olyan monitorom (Amigához), amin egy potival kellett állítani, hogy mennyi legyen az eltolás interlace képnél. És ez jobb volt, mint akkoriban a többi, mert a többin nem volt ilyen poti, de automatika sem, így szinte sosem állt be rajtuk az interlace megfelelően...

Victor az Europai TVkben levo telefunken (TDA chipek) eleg tanulekonyak, koszonehto ez a csodalatos VHS technologianak. Nos a lenyeg: szepen merik az fps-t es a soridoket es egy szabalyzokoron keresztul utanamennek a dolognak. Amugy felismerik, hogy 625 vagy 525 sorral kuzdesz es menny az FPS. De azt a frangya kepszinkron jelet az uccso sor kozepen varjak :D
Van egy csecse vidi TS5336-om. Ezt ra tudtam kenyszriteni mind 480p-re mind pedig 480i-re, gond nelkul. :p

#277 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 20:15

Idézet: Moby - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 18:58

Az asztali DVD és a konzol RGB-n lógnak, ott jelentkezik ez szembetűnően, a pc S-VIDEO-n van, ott kevesbé látszik (ill látszik ott is, de a gyengébb minőség "elmossa")

Hmm, a kép minősége nem tudja elmosni a sorokat keresztirányban!... :) Másról lehet itt szó. Valószínűleg az RGB-n alacsonyabb a jelszint, vagy a PC-s videojel jelszintje túl magas, azaz egyszerűen nagyobb lesz a kontraszt/fényerő a videojelről. (Itt most ugye mindkét jel PAL időzítésű.)

#278 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 20:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 19:06

Victor az Europai TVkben levo telefunken (TDA chipek) eleg tanulekonyak, koszonehto ez a csodalatos VHS technologianak. Nos a lenyeg: szepen merik az fps-t es a soridoket es egy szabalyzokoron keresztul utanamennek a dolognak. Amugy felismerik, hogy 625 vagy 525 sorral kuzdesz es menny az FPS. De azt a frangya kepszinkron jelet az uccso sor kozepen varjak :D
Van egy csecse vidi TS5336-om. Ezt ra tudtam kenyszriteni mind 480p-re mind pedig 480i-re, gond nelkul. :p

Ez most ellenérv akar lenni, vagy megerősítés? :) De mindegy, nem hiszem, hogy minden egyes TV-ben pont ilyen van.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 06. 20:20 -kor

#279 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 20:25

Idézet: Moby - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 20:58

de érzékeltetésképp: a képcső bal és jobb oldalán van egy-egy pixel "pluszban" (nemtudom hogy szólítja ezt a tv-s szakzsargon), namost ezt PAL-ban az egyik félképet fogva az üres raszter félbenyesi, ugyanabban a félképben az üres sor PAL60 ill. NTSC-ben gyakorlatilag majdnem teljesen kioltja (a másik félkép mind3 üzemmódban ugyanannyira "teríti").

Bocs Moby en vagyok valszeg a hibas, de ezt telleg nem ertem.
A maszknak kb igy illik kinezni:
|_|-|_|-|_|-|_|
|_|-|_|-|_|-|_|
|_|-|_|-|_|-|_|

Vagy a masik, amikoris resmaszk van trinitron es tarsai, a lamellakat 2 vizszintes borda fogja ossze.

#280 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 20:27

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 21:17

Ez most ellenérv akar lenni, vagy megerősítés? :) De mindegy, nem hiszem, hogy minden egyes TV-ben pont ilyen van.

Nem ellenerv, csupan annyi, hogyha jo helyen van a megfeleo sorban a kepszinkron jel akkor nem illenek az hogy egymasra rajzolodnak a felkepek. No azt azert ne feledjuk, hogy ez az 'adaptiv' uzemmod egy kapcsolojel hatasara indul el, vagy OSD menuben specifikalhatao hogy a forras sat vagy pediglen vcr, illetve antenna eseteben a nepszokas az hogy a 9-cel oszthato programhelyek eseten kapcsolodik be az 'adaptiv' uzemmod.

Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 06. 20:31 -kor

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16