HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 29. 18:55

idézet:
Ezt írta FakeJack:
Igen, köszönöm, KCS. :)
Remélem tudok hangot csiholni a tunernak...
[/quote]

Én is kösz. ;) Hajrá!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#162 Felhasználó inaktív   sonic8 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 29. 20:31

idézet:
Ezt írta Szolti:
Hm, akkor ezen el kell gondolkoznom rendesen mert alapvetően lusta ember vagyok :) Mondjuk ha azt nézem hogy + 2-3 % s lehet nem is fog menni együtt a 2 ram akkor jobb ha valóban 1 db modult veszek. Mondjuk azért kíváncsi lennék hogy mennyi valóban a kettő között a különbség, ha esetleg valakinek van ideje s türelme hozzá legyen olyan szives mérje már le hogy mennyi a különbség a két memóriakezelés között, mondjuk jó lenne egy sisoft teszt + valami játék teszt eredmény is mert ugye játszani is kell :) s szerintem az aqua mark vagy a 3d mark erre talán jó, köszi.[/quote]

Tesztet nem tudok beszúrni, de én próbáltam két hete minda két fajta képpen :) 2*256MB 333-s Samsung és félnoname modulokkal. 2,7V-n 9-2-2-2,5 CAS beállítással 400-n hajtottam egy 1,8+os XP 11,5*200-n.
KB. a két érték közt 4% volt nálam a különbség a SiSoftal mérve, és játék alatt semmi különbség NINCS!!!!! Mert ez a +4% memóriakezelés nem nyújt akkora +t hogy nőjön az FPS!
Én azt mondom hogy tök mindegy hogy használod(azért jól mutat bootkor hogy Dual Chanel DDR 400 :)a lényeg hogy megbízható és gyors RAMokat vegyél!Ha lehet a mostani Samsungokat kerüld, főleg a400-st, eléggé ratyik szerintem, eddiga haver gépe kettőt evet meg egy hét alatt :( Egy 256-s 333-s és egy 512-s 400-st :( Minda kettő jó volt egy napig aztán meghaltak, semmi tuning nélkül!
A Kingstonért sem adnék pénzt hacsak nem HyperX-t veszel, a sima Kingstone van olyan jó sztem mint egykét Winbond, esetleg még az Infineon ha kapsz jóárban de azokat is nagyon megkell nézni! Haverom most vett párosított 2*512 Corsair XMS-t 30000ért!!!! Na jó nem MOról van a memo :)

[ 2004. február 29.: sonic8 szerkesztette a hozzászólást ]

#163 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 21:29

Köszi sonic8 !
A hozzászólásoddal megválaszoltad egy másik kérdésemre is a választ, ami az volt hogy samsung vagy infineon, de ezek után már tudom hogy infineon lesz belőle s valószínüleg 1db 512MB-os, így sajnos nem lesz bootnál dual channel kiírás, de ezt elviselem ha menni fog rendesen :) mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget.

#164 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 22:57

Felmerült bennem egy kérdés, mivel a North Bridget hűteni kell rendesen hogy birja a magas fsb-t ezért arra gondoltam a gyári hűtés helyet teszek rá valami más hűtőt, ki is néztem (Zalman ZM-NB47J)csak nem tudom megéri-e? Jobban fogja-e hűteni vagy felesleges, van valakinek ilyen? A processzor hűtő egy Termaltake Silent Boost lesz, azon gondolkoztam mellete elfér-e ez a hűtő ? :)

#165 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 23:15

idézet:
Ezt írta Szolti:
Felmerült bennem egy kérdés, mivel a North Bridget hűteni kell rendesen hogy birja a magas fsb-t ezért arra gondoltam a gyári hűtés helyet teszek rá valami más hűtőt, ki is néztem (Zalman ZM-NB47J)csak nem tudom megéri-e? Jobban fogja-e hűteni vagy felesleges, van valakinek ilyen? A processzor hűtő egy Termaltake Silent Boost lesz, azon gondolkoztam mellete elfér-e ez a hűtő ? :)[/quote]
Elfer.

Nekem ZM-NB32J van az NB-n, Silent Boost borda mellett.
ZM-NB47J az csak a nagyobb magassagaban kulonbozik az enyemtol.

#166 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 23:27

S jobb hűtést produkál mint a gyári hűtő? De ha másért nemis akkor azért megéri hogy csendesebb (passziv hűtő lévén) :)

#167 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 23:30

idézet:
Ezt írta Szolti:
S jobb hűtést produkál mint a gyári hűtő? De ha másért nemis akkor azért megéri hogy csendesebb (passziv hűtő lévén) :)[/quote]

Jaja, én is egy ilyenben gondolkodom. Remélem FalconrockII mellett elfér. Csakhát nemtom venti nélkül mennyire hatékony... :confused: Mármint van-e legalább olyan hatékony, mint a gyári.

És még valami: ki kell szerelni a lapot a felszereléséhez?

[ 2004. március 01.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]

#168 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 05:53

Jó reggelt!

NB47J: inkább csöndes, mint hatékony. Egyértelmű, hogy egy aktív, ventilátoros hűtéssel nem ér fel, de megközelíti azt, jó házhűtéssel még le is körözheti. De a hangja 0! Az én lapom - amikor felraktam - kiszedtem hozzá, de ha nem sajnálod az eredeti venti lefogató műanyag pöckeit, fogóval - fogorvos módjára - szépen ki lehet rántani. Arra kell vigyázni, hogy oldalirányba ne nagyon mozdulj - sérülékeny dolgok vannak a közelben. Egy KT7A lapon műveltem ezt, sikerrel. Persze felelősséget ... tudjátok!!! Ha 100%-ra akarsz menni, szedd ki a lapot előtte.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#169 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 06:11

idézet:
Ezt írta sonic8:

Ha lehet a mostani Samsungokat kerüld, főleg a400-st, eléggé ratyik szerintem, eddiga haver gépe kettőt evet meg egy hét alatt :( Egy 256-s 333-s és egy 512-s 400-st :( Minda kettő jó volt egy napig aztán meghaltak, semmi tuning nélkül!
[ 2004. február 29.: sonic8 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Azért kivételek lehetnek :Pl nálam 2db 333-as modul megy DUAL 400-on 3 hónapja hibátlanul...

#170 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 09:40

idézet:
Ezt írta Szolti:
Hm, akkor ezen el kell gondolkoznom rendesen mert alapvetően lusta ember vagyok :) Mondjuk ha azt nézem hogy + 2-3 % s lehet nem is fog menni együtt a 2 ram akkor jobb ha valóban 1 db modult veszek. Mondjuk azért kíváncsi lennék hogy mennyi valóban a kettő között a különbség, ha esetleg valakinek van ideje s türelme hozzá legyen olyan szives mérje már le hogy mennyi a különbség a két memóriakezelés között, mondjuk jó lenne egy sisoft teszt + valami játék teszt eredmény is mert ugye játszani is kell :) s szerintem az aqua mark vagy a 3d mark erre talán jó, köszi.[/quote]

Még régebben én ezt megtettem.
itt vannak a képek:
[url="http://"http://kep.tar.hu/sebgutkopf/index.phtml?aid=27596988"]single vs dual channal[/url]

Nincs valami óriási különbség, de azért kétségtelenül gyorsabb a dual a single channel-nél.
My photos

#171 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 11:44

Köszi a segítséget srácok, jó hogy mindenkinek ugyan az a véleménye :) így könnyű dönteni :) most már tudom milyen s mennyi ramot veszek. :) DE most komolyan már megint nem tudum mi lesz, elbizonytalanodtam, na de mindegy. Ez a passziv hűtés ennyire "gyenge" lenne, azért mégiscsak 4,7 cm a borda, nem? Ez nem számít? S ha rakok rá valami kis apró ventit?

#172 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 12:37

Ilyen nincs, multhéten megrendeltem alaplapot s most azt mondják nincs s nem is lesz, mert sok vele a probléma, gondoltam ok, akkor megyek másik boltba, végig telefonáltam 4-5 boltot s egyben sincs, mindenhol valami SL verziót ajánlgatnak, hogy ez van , s hogy ez jobb is miont a "sima" ! Tud erről a lapról vaaki valamit? Miben más vagy mit kell róla tudni, sűrgős lenne, köszi.

#173 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 12:45

idézet:
Ezt írta Szolti:
Ilyen nincs, multhéten megrendeltem alaplapot s most azt mondják nincs s nem is lesz, mert sok vele a probléma, gondoltam ok, akkor megyek másik boltba, végig telefonáltam 4-5 boltot s egyben sincs, mindenhol valami SL verziót ajánlgatnak, hogy ez van , s hogy ez jobb is miont a "sima" ! Tud erről a lapról vaaki valamit? Miben más vagy mit kell róla tudni, sűrgős lenne, köszi.[/quote]

Vegyél AN7-et!
Az ugyanaz mint az NF7-S, csak néhány dologgal még meg van fűszerezve (SPDif in, +2 USB a hátlapon, MicroGuru, minusz egy soros port).
Eddig igazából rosszat még nem nagyon hallottam róla.
De hát végül is tökre ugyanaz mint az NF7.....
:cool:
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#174 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 12:47

idézet:
Ezt írta Szolti:
Ilyen nincs, multhéten megrendeltem alaplapot s most azt mondják nincs s nem is lesz, mert sok vele a probléma, gondoltam ok, akkor megyek másik boltba, végig telefonáltam 4-5 boltot s egyben sincs, mindenhol valami SL verziót ajánlgatnak, hogy ez van , s hogy ez jobb is miont a "sima" ! Tud erről a lapról vaaki valamit? Miben más vagy mit kell róla tudni, sűrgős lenne, köszi.[/quote]

Nincs hozzá sata átalakító. Ennyi.

#175 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 12:57

Köszönöm a gyors válaszokat, szóval csak annyi hogy nincs hozzá sata átalakító? Ha valóban így van akkor ez lesz, bár remélem valóban ugyan az s a tuningot bírja mint az "elődje", mégegyszer köszi.

#176 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 17:57

Amit az előző oldalon kérdeztem, arra senki nem tud válaszolni?

Nektek még nem "buborékolt" a hang és nem tűnt el a beszédcsatorna?

Vagy akkor azt mondjátok meg mit és milyen sorrendben tegyek fel az XP alá!!!

Qrvára idegesít ... ez az első nforce2-es gép amit összeraktam és b@szik menni :(
"Live Fast! Die Young!"

#177 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 18:13

Sajnos segíteni nem tudok, de azért kérdezek 1et én is :)
Én még soha nem próbáltam semmilyen alaplapi szoftveres zörgőmicsodát. Milyen a hangja? CPU-terhelés? Stb?

#178 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 18:42

idézet:
Ezt írta Bástya elvtárs:
Sajnos segíteni nem tudok, de azért kérdezek 1et én is :)
Én még soha nem próbáltam semmilyen alaplapi szoftveres zörgőmicsodát. Milyen a hangja? CPU-terhelés? Stb?
[/quote]

Itt gondolom a SoundStorm-ra tetszik gondolni, tisztelt Elvtárs?! ;) Nálam a SB Live 5.1 Digital nem akart mellette a gépben maradni, ezzel kevesebb gond van (különböző patch-ek, stb...). ;) :D Fini hangja van, mindamellett kijelenthetem, nem vagyok audiofil, elég botfülem van. De! Shania Twain DVD-t elindítottam a kedvedért, cakum-pakli 9-28% a prociterhelés. Egy MP3 albumot elindítva ez megelégedett 0-13% környékén. Ha ez segít, itt van... ;)

stb.: szép, használható panelja van, bár nekem - sajnos - nem volt még módomban kipróbálni 5.1 hangrendszeren.

Ennyit tudok elmondani, kérem kapcsojja ki...!

#179 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:30

Akkor azt mondjátok meg miket és milyen sorrendben telepítsek fel, lehet hogy ott lesz a gond ...
"Live Fast! Die Young!"

#180 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:45

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Akkor azt mondjátok meg miket és milyen sorrendben telepítsek fel, lehet hogy ott lesz a gond ...[/quote]

1/ oprencer
2/ alaplapi /nForce2 3.13/ meghajtó inkluzív hang
3/ DirectX 9
4/ VGA
5/ a többi sorban

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.