HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   voison 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 19:16

nwm satára gondolok, hanem sima 160 asra. azt is vágja nem?
és 200ast kezeli?

Szerkesztette: voison 2004. 04. 06. 19:30 -kor

.oO VoisoN Oo.

#502 Felhasználó inaktív   r2d2. 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 20:23

hali a gondom az lenne hogy vettem 1 uj procit es mikor inditom gepet minden faszan megy, viszont mielott xp betoltene ujraindul vagy kikapcsol a gepem. semmisincs huzva minden def beallitas a bioszban. megprobaltam felrakni 1 uj wint de a telepitonel ugyanugy kikapcsolja gepet. visszaraktam regi procit is de azzal is ue.-t csinalja, pedig annak eddig semmi baja nem volt. vmi 5let van esetleg? ui: bocsi off topicert de vegulis nf7em van:)

#503 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 20:27

Lehet elfosta magát a memóriád. Az szokott ilyet művelni.
Futtass egy memtesztet. Linuxos a frankón kimutat mindent.

ui:A proci ventijének a  csatalakozóját rádugtad a lapra?

Szerkesztette: Vizi naplopó 2004. 04. 06. 20:29 -kor

SPM fokozat pajti!!!

#504 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:04

Hi.

Lehet hogy a pocsék áruk fórumába kellett volna írnom, de ide is le akarok írni egy esetet.

Történt ugyanis, hogy egyik haver vett kb. 2 hete egy NF7-SL alaplapot. Minden tökéletesen működött, de most házcsere kapcsán átraktuk gépét, egy új DTK házba. A tápja az maradt a régi /Enermax 365W/.
Átszerelés megtörtént, gép bekapcs, ventik forognak, monitor egy pillanatra bekapcsol, utána rögtön erős füstszagot kezdtünk érezni.
Gépet gyors szétkapjuk, elsőre nem láttunk semmit. Procihűtőt leszeve viszont látjuk, hogy a foglalat felett közvetlenül -majdogynem- megolvadt az alaplap. A procin nem látszik semmi gebasz, egyedül az alaplapnak azon a bizonyos felső részén látszik, hogy a nyák meg van púposodva. Itt berajzoltam a képen, hogy kb. mekkora területen füstölt meg a lap.
Kép

Sok-sok gépet összeraktam már, de ilyet még nem láttam. Olvastam netszerte dolgokat az NF7-ről, hogy voltak szériahibás lapok, nekem is NF7-em van, meg is vagyok vele elégedve, de most erősen megingott bennem a bizalom.
Kérésem az lenne, hogy aki tudja hogy milyen szerepet játszik az alaplapnak ez a bizonyos része, az írja már le.

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#505 Felhasználó inaktív   r2d2. 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:18

mas memoriaval is probaltam mar, azzal is ugyanezt csinalta, kuler csatija ravan dugva alaplapra

#506 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:25

Idézet: kuk@c - Dátum: 2004. április 6, kedd - 23:08

Kérésem az lenne, hogy aki tudja hogy milyen szerepet játszik az alaplapnak ez a bizonyos része, az írja már le.

Karcolásvédő fólia. Hogy a hűtő felrakásakor ne karcold meg a lapot.
SPM fokozat pajti!!!

#507 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:50

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 6, kedd - 23:29

Karcolásvédő fólia. Hogy a hűtő felrakásakor ne karcold meg a lapot.

Ehhehhe... Ezt azért még tudom... Én konkrétan az ott /hologramos címke alatt/ futó áramkörök mibenlétére gondoltam...
Egyszerűen nem tudom mi a fene lett ezzel a lappal. Összerakáskor minden okés, bekapcsoláskor meg over. :confused:

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#508 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 23:00

simán csak áram folyik ott. Lehet hibás volt a lapod.
Osszerakáskor még nem kapott annyi áramot hogy elfüstöljön.
SPM fokozat pajti!!!

#509 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 08:16

Idézet: r2d2. - Dátum: 2004. április 6, kedd - 21:27

hali a gondom az lenne hogy vettem 1 uj procit es mikor inditom gepet minden faszan megy, viszont mielott xp betoltene ujraindul vagy kikapcsol a gepem. semmisincs huzva minden def beallitas a bioszban. megprobaltam felrakni 1 uj wint de a telepitonel ugyanugy kikapcsolja gepet. visszaraktam regi procit is de azzal is ue.-t csinalja, pedig annak eddig semmi baja nem volt. vmi 5let van esetleg? ui: bocsi off topicert de vegulis nf7em van:)

Sziréna nincs közben? Mert ilyet nekem is művelt már egyszer a lap. Átnéztem mindent kétszer, defaulton volt minden mégis még háromszor eljátszotta ezt. Utána meg semmi változtatás után simán bebootolt a gép és azóta se volt gond vele. Tesztelés ezerrel, de semmi hiba.  :(
Régebben már kérdeztem, de akkor se kaptam választ. Mikor szól a kétszólamú sziréna?  :confused: Túlmelegedéskor?
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#510 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 08:31

Nálam igen.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#511 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 08:32

Idézet: r2d2. - Dátum: 2004. április 6, kedd - 21:27

Lehet, hogy túl kevés vcore-t ad a procinak a lap default állásnál. Ennek a lapnak egy sajátossága, hogy a beállított vcore helyett 0,025-0,05V-al kevesebbet ad.
Javaslom állítsd manuálisan ennyivel a proci default fölé. Tehát ha pl.: 1,6V-os a procid, akkor adj neki 1,625-1,65V-ot.  :smoker:
My photos

#512 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 09:46

A magasabb FSB az NB melegedését hogy befolyásolja?
És még most se derult ki számomra, h a Zalman hutő jobb-e mint a gyári. Esetleg vmi más, de aktiv huto amit fel lehet tenni, nem tul hangos de jobb mint a gyári?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#513 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 09:51

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:50

A magasabb FSB az NB melegedését hogy befolyásolja?
És még most se derult ki számomra, h a Zalman hutő jobb-e mint a gyári. Esetleg vmi más, de aktiv huto amit fel lehet tenni, nem tul hangos de jobb mint a gyári?

magasabb FSB természetesen jóval melegebb NB-t eredményez.
nekem Zalman volt rajta, 4cm-es ventivel!

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#514 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 10:16

Ativ huto létezik NF7-re, ami joooo? :D

#515 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 07. 10:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:20

Ativ huto létezik NF7-re, ami joooo? :D

nekem Zalman volt rajta, 4cm-es ventivel!

#516 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 10:36

Azt értettem, már harmdaszor irod le, de én azt érdeklődtem hogy milyen van ami _aktiv_ :)
A ZM az passive ha jol tudom :look:
Aztan lehet h énis ZM-t teszek fel-. Télleg ha már itt vagy te azt a 2420-at miylen beálltiással (FSB/Szorzo) hoztad ki?

Szerkesztette: Wyco 2004. 04. 07. 10:37 -kor

#517 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 07. 10:51

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:40

Azt értettem, már harmdaszor irod le, de én azt érdeklődtem hogy milyen van ami _aktiv_ :)
Aztan lehet h énis ZM-t teszek fel-. Télleg ha már itt vagy te azt a 2420-at miylen beálltiással (FSB/Szorzo) hoztad ki?

4cm-es ventivel elég aktív!!!! :cool:

#518 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 07. 10:51

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:40

220*11

#519 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:13

Idézet: jordan6 - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:55

4cm-es ventivel elég aktív!!!! :cool:

ÖÖÖööö az melyik tipus?
Elvileg este kapom a procit, majd kiprobálom, bár most a Falconrock2 van fent, szal örülök ha 2300ig eljutok vele 1.75 alatt :)

#520 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:38

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 7, szerda - 12:17

ÖÖÖööö az melyik tipus?
Elvileg este kapom a procit, majd kiprobálom, bár most a Falconrock2 van fent, szal örülök ha 2300ig eljutok vele 1.75 alatt :)

Bocs, hogy beleszólok. :ph34r:
Ha jól tudom Jordan-nek a 32-es zalman volt ventivel. Nekem a 47-es van passzívan és az fsb-m szintén 220 (csak a szorzóm 10-es). 
My photos

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.