HWSW Informatikai Kerekasztal: ezüst paszta vezeti az áramot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ezüst paszta vezeti az áramot? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:16

idézet:
Ezt írta Yep:

Szerintem arra gondolt,hogy ha szilikonos lesz a láb akkor nincs kapcsolat mivel szilikonos,ami nem vezeti az áramot!
Szerintem!
[/quote]

hát azért ha a procifoglalatot bezárod a karral, akkor össze fog az érni, ilyentől nem kell félni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#42 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:26

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Nem. Vezető nem lesz. Kivéve, ha összeérnek benne az "ezüstszemcsék" - ha vannak. Ha meg nem érnek össze, akkor - úgymond eredeti funkciójának - a hővezetés javításának sem felel meg >>>>> bepaliztak benneteket!
[/quote]

Elárulnád akkor mégis, h milyen típust érdemes venni? :o :)
Ha 'összeérő ezüstszemcséset' :) kérek boltban, attól még simán átejthetnek, mert én se ismerem ezeket a pasztákat, meg adott esetben ők se igazán. :D

[ 2003. január 02.: Moe szerkesztette a hozzászólást ]

#43 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:29

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ezt viszont - minden tiszteletem ellenére - meg kell kérjem, kifejtenéd kicsit bővebben? :D :D
[/quote]

A mágneses és a termikus vezetésre is létezik _működő_, egymással teljesen azonos elmélet. Tudod, mágneses vezetőképesség/ellenállás, ilyenek. Ha venném a fáradtságot, még elő is tudnám ásni a számodra. Nem veszem: úgyis olyan jól tudod használni a keresőket...

Ugyhogy: ebben a kontextusban _nem_ más a mágneses _vezetés_, illetve az elektromos és a termikus _vezetés_.

idézet:
(p.s: még ha nem érintkeznek a fémszemcsék egymással, attól még a bekent felületen levő két fémes résszel érintkezve vezetni fog. Vagy ezt tulajdonságát elveszíti?)[/quote]

Mit tippelsz, ezen pasztákban alkalmazott fémszemcsék nagysága hogyan aránylik az adott alkalmazási területen előforduló azon rések méretéhez, ahol számít a vezetés? Pl. a proci-hidak távolságához?
Elköltöztem :-)

#44 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:38

idézet:
Ezt írta Rive:

Mit tippelsz, ezen pasztákban alkalmazott fémszemcsék nagysága hogyan aránylik az adott alkalmazási területen előforduló azon rések méretéhez, ahol számít a vezetés? Pl. a proci-hidak távolságáhozA mágneses és a termikus vezetésre is létezik _működő_, egymással teljesen azonos elmélet. Tudod, mágneses vezetőképesség/ellenállás, ilyenek. Ha venném a fáradtságot, még elő is tudnám ásni a számodra. Nem veszem: úgyis olyan jól tudod használni a keresőket...

Ugyhogy: ebben a kontextusban _nem_ más a mágneses _vezetés_, illetve az elektromos és a termikus _vezetés_.
[/quote]

Érvelést kérek, nem piszkálódást.

Most bevágtad a konokot... és ez a gondolkodás rovására megy.

Ebben a kontextusban teljesen különbözik a mágneses és termikus "vezetés". "Mágneses vezetés" egyféle van, hő terjedése hányféle?

És ebben az esetben melyik játszik? (Ugye nem akarod ránkerőszakolni, hogy a hővezető paszták sugárzás útján dolgoznak?)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#45 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:42

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Nem. Vezető nem lesz. Kivéve, ha összeérnek benne az "ezüstszemcsék" - ha vannak. Ha meg nem érnek össze, akkor - úgymond eredeti funkciójának - a hővezetés javításának sem felel meg >>>>> bepaliztak benneteket!
[/quote]

szerintem ezt írd meg a Titan-nak is :D

#46 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:43

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Érvelést kérek, nem piszkálódást.
[/quote]

Én érveltem: az említett fizikai elmélet (leírás inkább) tökéletesen leírja mind a hő, mind az elektromos és a mágneses vezetést is. Persze, az egyes állandók, mennyiségek természetesen mások, az elmélet, és az összefüggések azonban _tökéletesen_ azonosak. Ráadásul működnek.

idézet:
Most bevágtad a konokot... és ez a gondolkodás rovására megy.[/quote]

Eddig azt hittem, hogy nekem a másik becenevem a bagoly...

idézet:
Ebben a kontextusban teljesen különbözik a mágneses és termikus "vezetés". "Mágneses vezetés" egyféle van, hő terjedése hányféle?

És ebben az esetben melyik játszik? (Ugye nem akarod ránkerőszakolni, hogy a hővezető paszták sugárzás útján dolgoznak?)
[/quote]

Végig következetesen _vezetés_-t írtam.

#47 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:45

idézet:
Ezt írta pgyafi:

szerintem ezt írd meg a Titan-nak is :D
[/quote]

Már megbocsáss, ki az istencsudája az a Titan? :confused: és miért érdekelne engem, hogy téged palira tudnak venni a szövegükkel?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#48 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:46

idézet:
Ezt írta Rive:
Végig következetesen _vezetés_-t írtam.[/quote]

Definiáld a mágneses vezetést.
¤

#49 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:52

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Definiáld a mágneses vezetést.
[/quote]

tapadsz az útra.. ;)
bocsi :)

#50 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:54

idézet:
Ezt írta FCs:

tapadsz az útra.. ;)
bocsi :)
[/quote]

Nem, azt hiszem bekapcsolom a magasságit...... és csinálok egy leborítást.

Kép
¤

#51 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 13:59

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Definiáld a mágneses vezetést.[/quote]

Definiálja a Budó-féle fizikakönyv, keresd elő...

#52 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:04

idézet:
Ezt írta Rive:

Definiálja a Budó-féle fizikakönyv, keresd elő...
[/quote]

Keress más alanyt.......
¤

#53 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:07

Na jó, feladom. :rolleyes: :) Talán majd egy másik topicban megtudom, itt 'ádáz vita' dúl. :D

#54 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:07

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Keress más alanyt.......[/quote]

Esetleg Te próbálkozz az adott témában több előtanulmánnyal...
Az előző kérdésed ugyanis nagyjából ugyanolyan szintű volt, mint egy másik topic általad szerencséltetett indítójáé (beep codes).

#55 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:09

idézet:
Ezt írta Rive:

Esetleg Te próbálkozz az adott témában több előtanulmánnyal...
Az előző kérdésed ugyanis nagyjából ugyanolyan szintű volt, mint egy másik topic általad szerencséltetett indítójáé (beep codes).
[/quote]

Melyik "kérdésre" célzol?
¤

#56 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:14

idézet:
Ezt írta Moe:
Na jó, feladom. :rolleyes: :) Talán majd egy másik topicban megtudom, itt 'ádáz vita' dúl. :D[/quote]

Vedd azt, amelyikben hiszel. Vagy Codegen és Chieftec. Ezek mostanában olyan "bejövős" kódszavak :)
¤

#57 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:15

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Melyik "kérdésre" célzol?[/quote]

Írhatok akár kérést is. Legalábbis, remélem, vehetem annak.

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Definiáld a mágneses vezetést.[/quote]

#58 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:17

idézet:
Ezt írta Rive:
[QB][/QB][/quote]

Nézz bele magányodba.... mindkét értelemben.
¤

#59 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:19

Ez már több mint lol, ha elég nagy az ezüsttartalom előfordulhat hogy vezet, pláne hogyha melegszik a szilikon akkor lehet hogy esetleg a kurvakicsi réseken áthúzhat az áram és rövidzárat okozhat - nemde? Nem mindig csak talán, valaki melegítsen ezüstös szilikoncsíkot az egyik végére tegye az ujját a másik végére meg szikrázzon rá egy elektromos öngyújtóval :)

Lame te geek vagy? :D

[ 2003. január 02.: fotel szerkesztette a hozzászólást ]

#60 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:21

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Már megbocsáss, ki az istencsudája az a Titan? :confused: és miért érdekelne engem, hogy téged palira tudnak venni a szövegükkel?
[/quote]

b*szki lamex, milyen hitbeli, végetnemérő agymenést csináltok egy tökegyszerű kérdésből.... :confused:

istenem, most nem tökmind1, hogyan árulja a titan a cooler-eit? az én palominom-on is ez a trutyi van, de hótra nem érdekel, hogy az IGAZI ezüstpasztával még 2 fokot esne a hő, a mostani 38 körüli idléről...

flashman belinkelte:

TTG-S104 Silver Grease:

Specification :
Color : Silver

Ingredients :
Silicone Compounds : 50 %
Carbon Compounds : 20 %
Metal Oxide Compounds : 20 %
Silver Oxide Compounds : 10 %

valszeg ha (a ti értelmezésetekben)IGAZI ezüstpaszta lenne, nem 4k hufba kerülne az egész cooler cakk pakk.
sokan nem a paszta miatt veszik a titan-t, hanem mert csendes, és (mihez képest) jól hűt

ködösítve vagdalkodsz(tok), ahelyett leírnád, SZERINTED miért NEM ezüstpaszta ez az ezüstpaszta.

kérdéseim:
- ha a titan a honlapra kiírja a 10% ezüst oxid tartalmat a trutyijához, akkor hazudik?
- mennyi lenne SZERINTED az ideális ezüsttartalom
- egyáltalában kérdőjelezed meg az ezüstpaszta létét (lévén parasztvakítás)
- SZERINTED máshogy kéne nevezni/árulni

- miért nem állja meg a helyét, az, hogy egy (hő,elektromos)vezetőanyaggal szennyezett, elektromos szigetelő(paszta), adott esetben jobb hatásfokkal adja át a hőt az egyik félről a másik félre

a paszta lényegét tekintve a rések kitöltéséért felel, ugyi. mégegy kérdés lamexhez:
- hogyan képzel el olyan FÉM, KENHETŐ anyagot, amely a legjobb lenne ilyen célra. Csak fémből készülhet! (tekintve, hogy fém-fémmel érintkezve a legjobb hővezető)

a topicindító kérdésére viszont részben találtunk választ :D :
- A Titan ezüstpasztája NEM vezeti az elektromos áramot.

[ 2003. január 02.: szabiii szerkesztette a hozzászólást ]
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.