HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 25. 22:44

Az [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=004338"]előző[/url] topik folytatása...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#2 Felhasználó inaktív   FLaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 26. 22:16

Sziasztok!

Nekem egy Neo2-FISR alaplapom van. Eddig komolyabb gondom nem akadt vele, a ventillátort kivéve.
A NB ventillátora nagyon hangos a csendes szobában. A core centerrel próbáltam állítani:
max beállítás: 6750-et forog,
min beállítás: 6250-et.
:confused:

Létezik ez? Amikor min-re állítom, akkor a mutató felé azt írja ki, hogy 1/8 speed, akkor pedig szerintem 900 körül kéne forognia.
A másik érdekes dolog: gép bekapcsoláskor(régen nem ment, hideg) amire bejön a windowsXP, addigra a NB hőmérséklete 58-60 fok. (CPU 48fok). Akármikor megnézem, 60 fok környékén van...

Nálatok is így működik?

Nem lehetne szerintetek a ventit egy zalman NB hűtőbordával helyettesíteni?

Laci

#3 Felhasználó inaktív   FLaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 22:34

Tovább vizsgálódtam:

Leszedtem a speedfan 4.01 progit. Eredmények:
EZ is 6250 és 6750 között tudja szabályozni, és hőfokra 59 fokot ír.
Ami eddig nem volt:
Ki tudom ezzel a progival kapcsolni a ventillátort, ekkor a hőfok leesik 55 fokra!!!
Hát, ilyet én még nem láttam..........

Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen!

Laci

#4 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 22:59

idézet:
Ezt írta FLaci:
Tovább vizsgálódtam:

Leszedtem a speedfan 4.01 progit. Eredmények:
EZ is 6250 és 6750 között tudja szabályozni, és hőfokra 59 fokot ír.
Ami eddig nem volt:
Ki tudom ezzel a progival kapcsolni a ventillátort, ekkor a hőfok leesik 55 fokra!!!
Hát, ilyet én még nem láttam..........

Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen!

Laci
[/quote]
akkor kapcsold ki :D
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#5 Felhasználó inaktív   KisMajsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 00:55

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy össze akartunk rakni bátyámmal egy gépet, szépen helyére tettünk mindent, alaplap(MSI875P-neo), proci(PIV 2,4), memóriák(2*512/400), SATAS 120GB Samsung wincsit, ASUS9600XT-s grafkártyát, és a monitor nem kap jelet, pedig látszólag a gép jó.(XP cdvel saját megítélésünk szerint elkezdi feltenni magát a vinyóra.)
Mi lehet a baj?

#6 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 10:54

idézet:
Ezt írta Tison:
A következő lenne a problémám van egy kb. 1 hónapos MSIK7n2 Delta ILSR alaplapom az ide 2 csatolóra kötök slavere bármilyen ezközt /Vinyót,CD ROM-ot.dvd vagy cd irót/ az első bekapcslás után nem ismeri meg rendesen a BIOS. A 40 Gb vinyót 109 gb-osnak a cd irót vagy a dvd irót valamilyen ismeretlen eszköznek. Pl. Maxtor 6Y060L0 helyett MAAXTOOR gsdhjfdjs vagy HL-DT-ST CD-RW GCE-8481B helyett HL-fsdjfaj.
Ilyenkor a gép nem bootol be. Ha ujra inditom általában rendesen megismeri a gép az eszközöket.

Csak az IDE 2 Slave csatolóján csinálja.

Cseréltem már ide kábelt, próbáltam mindig más eszközt rá kötni, lecseréltem a 300W os tápot egy 400W Coolink AP450DX tipusura. Frissitettem BIOS-t a legujabb van fel rakva.De még mindig csinálja. Ezek után meg állt a tudomány HELP! Vigyem vissza az alaplapot az lehet hibás?
[/quote]

Nekem is van hasonló problémám egy masinával, de már kifogytam az ötletekből. Mi okozhat ilyen tüneteket? Valaki találkozott már ezzel és megoldotta, hogyan?
Mother always says, Sharing is Good

#7 Felhasználó inaktív   Flobert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 02:59

Sziasztok!Olvastam a hozzászólásokat, de nem találtam ami nekem kell, ha volt már szó a következőkről, akkor elnézést, de ki tud már ilyenkor koncentrálni.. :confused:
Szóval nekem egy MSI K7N2 Delta-L lapom , 2500 Barton , egyenlőre egy 256 400-as samsung DDR-el egyedül szegényke. Lényeg, hogy tuningolni próbáltam volna, ha engedte volna, de 166 Fsb-vel hajlandó max menni. Namármost először egyből 200-ra tekertem, de nem indult el, természetesen feszültség emeléssel. Aztán addig fajult a helyzet, hogy 167 FSB-vel még megy,de 168-al már nem ,röhelyesen 1,85 feszültséggel. Gondoltam a biossal lehet a probléma, és töltöttem le hozzá egy 2003/11/07 3.9 -es biost. Felraktam, de csak annyival volt jobb, hogy 200 fsb helyett már 233-ig is lehetett volna tekerni, ha nem vérzett volna el már 168 fsb-n. Szükségem lenne egy normális biosra, de honnan????? És ami egyszerűen érthetetlen számomra, két különböző verziószámmal ellátott biosra bukkantam ami ugyanazon napon jött ki kb. egy óra különbséggel : 5,6 és 3,9. Persze egyik sem volt jó. Vagy ha valakinek van valami tippje a bioson kívül...

#8 Felhasználó inaktív   Kame 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 21:22

idézet:
Ezt írta Flobert:
Sziasztok!Olvastam a hozzászólásokat, de nem találtam ami nekem kell, ha volt már szó a következőkről, akkor elnézést, de ki tud már ilyenkor koncentrálni.. :confused:
Szóval nekem egy MSI K7N2 Delta-L lapom , 2500 Barton , egyenlőre egy 256 400-as samsung DDR-el egyedül szegényke. Lényeg, hogy tuningolni próbáltam volna, ha engedte volna, de 166 Fsb-vel hajlandó max menni. Namármost először egyből 200-ra tekertem, de nem indult el, természetesen feszültség emeléssel. Aztán addig fajult a helyzet, hogy 167 FSB-vel még megy,de 168-al már nem ,röhelyesen 1,85 feszültséggel. Gondoltam a biossal lehet a probléma, és töltöttem le hozzá egy 2003/11/07 3.9 -es biost. Felraktam, de csak annyival volt jobb, hogy 200 fsb helyett már 233-ig is lehetett volna tekerni, ha nem vérzett volna el már 168 fsb-n. Szükségem lenne egy normális biosra, de honnan????? És ami egyszerűen érthetetlen számomra, két különböző verziószámmal ellátott biosra bukkantam ami ugyanazon napon jött ki kb. egy óra különbséggel : 5,6 és 3,9. Persze egyik sem volt jó. Vagy ha valakinek van valami tippje a bioson kívül...
[/quote]

Hello

Probáld meg ezt: [url="http://"http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=436&kind=1"]http://www.msi.com.t...?UID=436&kind=1[/url]
Abit IP35 alaplap, Intel Core 2 Quad Q8200, 6 GB memória, Sapphire 4890 OC, Sapphire FirePSU 625W , Antec Plusview 1000AMG ház

CSAK EGY KATTINTÁST KÉREK A TÁMOGATÁSODÉRT

#9 Felhasználó inaktív   alga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 09:07

Sziasztok! Most kapcsolódtam be, és nem volt időm az egész témát elolvasni, úgyhogy bocs, ha volt már erről szó.
Szóval azt hallottam, hogy Sulineten márc 8-tól lehet venni alaplapot is, és többek közt az MSI alaplapokat preferálják. Ti mit tudtok erről. MSI-n belül milyen alaplapok lesznek, és egy AMD XP prochoz melyiket érdemes megvenni? Köszi

#10 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 10:39

sziasztok!

van egy kis problémám, amiben egy KTI alaplap is szerepel, így ide írok.

a munkahelyi gépen bővítettek főnökömék, egy KTI KT4V alaplap került bele (Kt400A csipszettel), egy Athlon XP 2600+ proci, 3 db fél gigás 333MHz-es Kingston rammal. a többi része szerintem nem érdekes, Chieftec 300-as táppal, talán még ez.

nos, mikor megkaptam a gépet, akkor default alapálláson volt, 100 MHz-es FSB-vel. így valami 1200-as körüli sebességen ment. bementem a bioszba, load defaults, újraindítottam, load performance settings, újraindítottam. ezután felemeltem az FSB-t 133-ra, így lett 2000+ a biosz szerint a proci. ezután kiderítettem, hogy az FSB 166 MHz. megemeltem ennyire, így a biosz szépen felismerte 2600+ procinak, a ram időzítések by spd állásban voltak.

így viszont az XP nem indult már el, mikor még a kék csík futkos, akkor már beállt a gép és nem reagál. tehát ezt nem bírja.

ilyenkor mi van?

ha mindhárom slot tele van rammal, akkor tényleg csak 266 MHz-en tud futni a ram? úgy tudom, hogy 1 modul mehet 400-on, 2 már csak 333-on, 3 pedig csak 266-on. tehát ha feltétlenül kell a másfél giga ram (tervezünk a gépen buszokat), akkor hiába is akarom felrakni az FSB-t?

mit tegyek, hogy kicsit jobban menjen? felemelhetem a szorzót mondjuk a maximális 14-re? így lesz 133*14=1862 MHz.

lehet ilyet csinálni? vagy ezzel instabil lesz? egyáltalán tudom állítani majd a szorzót ezzel az alaplappal? vagy azt csak nforce2 alaplappal lehet?

kicsit el vagyok most szontyolodva, mert már beleéltem magam, hogy atomgyors lesz a gép és egy pillanat alatt regenerálja a Pro/E az egész kompozit buszt. így ez szívás, mert nem tudom kihasználni a proci képességeit :(

segítsetek, legyetek szívesek, mert megakadtam!
köszi előre is!
üdv!
.
.
.

#11 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 15:12

nem türelmetlenkedem :) csak megkérdezem, hogy:

nos?

üdv!
.
.
.

#12 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 15:28

idézet:
Ezt írta donphobos:
nem türelmetlenkedem :) csak megkérdezem, hogy:

nos?

üdv!
[/quote]

A KT400 elvileg támogatja a 400 MHz-s ramokat is, nem? Esetleg úgy megpróbálhatnád, hogy osztókkal megoldod a 166FSB/133RAM órajelt.

Másik ötlet, hogy bemászol BIOS-ba, vissza a fail-safe settings (vagy valami hasonlót), és utána állítod vissza az FSB-t 166-ra. Nekem a BD7II lapomnál pl. nem szerette az XP, ha be volt kapcsolva az "Enhance DRAM performance" beállítás.

Remélem sikerül megoldanod, sok szerencsét hozzá, üdv! Kép
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#13 Felhasználó inaktív   wamzer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 18:50

sziasztok!

ritkán írok ebbe a topikba, csak jelenteni szeretném, h a kt3u2 lapom rogyásig tuningolva megy másfél éve tök hibátlanul. És most ettől jó kedvem lett és beírtam ide :D

sziasztok!

#14 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 07:39

idézet:
Ezt írta Dév:

A KT400 elvileg támogatja a 400 MHz-s ramokat is, nem? Esetleg úgy megpróbálhatnád, hogy osztókkal megoldod a 166FSB/133RAM órajelt.

Másik ötlet, hogy bemászol BIOS-ba, vissza a fail-safe settings (vagy valami hasonlót), és utána állítod vissza az FSB-t 166-ra. Nekem a BD7II lapomnál pl. nem szerette az XP, ha be volt kapcsolva az "Enhance DRAM performance" beállítás.

Remélem sikerül megoldanod, sok szerencsét hozzá, üdv! Kép
[/quote]

köszönöm az ötletet!

valami módon lehet tehát olyat állítani, hogy 166-os FSB mellett a ramok csak 133-on menjenek? ez lenne a legjobb. ezt merre érdemes keresgélni? valami ram időzítési dolgoknál?

volt fail safe beállítás, azzal kezdtem az egész procedúrát. kipróbálom akkor úgy, hogy betöltöm az alap beállítást, és egyből feltekerem 166-ra a ramot. de attól félek, hogy így sem fog menni, mert alighanem él az a megkötés, hogy a 3 modul miatt eleve nem lehet a ramokat 133-nál magasabb tempóra bírni.

hétfőn kipróbálom az ötletet, most a másik irodában dolgozom, nem férek hozzá a géphez sajnos. de izgat a dolog nagyon, mert az első ötlet huszárosan megkerülné a gyenge pontot.

köszönöm még egyszer, újra jelentkezek, ha van valami!
jó hétvégét!
üdv!
.
.
.

#15 Felhasználó inaktív   domedee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 11:29

Hellóka!

Az iránt érdeklődnék, hogy az MSI K7N2 Delta-ILSR-ben a harmadik IDE csatira tényleg csak egy eszközt lehet csatlakoztatni? Elvileg kettő menne egyre, nem? ;)

" Support 2 serial ATA + 1 ATA133
- RAID O or 1 are supported
- RAID function works w/ATA133 + SATA H/D or 2 SATA H/D
Connect up to 2 Serial ATA devices and 1 ATA133 device"

ez lenne az oldalon fent,
[url="http://"http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=436"]MSI K7N2 Delta-ILSR[/url]
abcdefghijklmnopqrst...

Help ME! Hogy van tovább?

#16 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 11:55

idézet:
Ezt írta donphobos:

köszönöm az ötletet!

valami módon lehet tehát olyat állítani, hogy 166-os FSB mellett a ramok csak 133-on menjenek? ez lenne a legjobb. ezt merre érdemes keresgélni? valami ram időzítési dolgoknál?

volt fail safe beállítás, azzal kezdtem az egész procedúrát. kipróbálom akkor úgy, hogy betöltöm az alap beállítást, és egyből feltekerem 166-ra a ramot. de attól félek, hogy így sem fog menni, mert alighanem él az a megkötés, hogy a 3 modul miatt eleve nem lehet a ramokat 133-nál magasabb tempóra bírni.

hétfőn kipróbálom az ötletet, most a másik irodában dolgozom, nem férek hozzá a géphez sajnos. de izgat a dolog nagyon, mert az első ötlet huszárosan megkerülné a gyenge pontot.

köszönöm még egyszer, újra jelentkezek, ha van valami!
jó hétvégét!
üdv!
[/quote]

Próbáltam manualt találni, de csak MSI KT4AV-hez leltem. Feltételezve, hogy a két lapnak hasonló a BIOS-a, amit keresel, azt elvileg az Advanced Chipset Features -> DRAM Timing Control menüben találod. Ott, ha minden igaz, látnod kell egy SDRAM Frequency sort, amit állíts át Auto-ról 266 MHz-re. Bízzunk benne, hogy ez megoldja a problémát.. :confused:

[ 2004. március 05.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#17 Felhasználó inaktív   domedee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 21:07

idézet:
Ezt írta domedee:
IDE csatira tényleg csak egy eszközt lehet csatlakoztatni? Elvileg kettő menne egyre, nem? ;)

" Support 2 serial ATA + 1 ATA133
- RAID O or 1 are supported
- RAID function works w/ATA133 + SATA H/D or 2 SATA H/D
Connect up to 2 Serial ATA devices and 1 ATA133 device"
[/quote]

nothing?
abcdefghijklmnopqrst...

Help ME! Hogy van tovább?

#18 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 23:26

idézet:
Ezt írta domedee:

nothing?
[/quote]

Ha azt írják a leírásban akkor miért nem hiszel nekik? :)
Mother always says, Sharing is Good

#19 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:33

idézet:
Ezt írta Dév:

Próbáltam manualt találni, de csak MSI KT4AV-hez leltem. Feltételezve, hogy a két lapnak hasonló a BIOS-a, amit keresel, azt elvileg az Advanced Chipset Features -> DRAM Timing Control menüben találod. Ott, ha minden igaz, látnod kell egy SDRAM Frequency sort, amit állíts át Auto-ról 266 MHz-re. Bízzunk benne, hogy ez megoldja a problémát.. :confused:

[ 2004. március 05.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

köszönöm szépen!
ma reggel kipróbáltam, működik is a gép, felismeri 2600+ prociként, a ramok pedig mennek 266-on. viszont sajnos az oprendszer feldobja a talpát, kireszeteli a gépet.

úgy állítottam, hogy a ram by spd sebességen van, de a frekvenciája 266MHz. esetleg kipróbáljam user beállításokkal és lassítsam le? ezek Kingston ValueRam modulok, 333-as, CAS 2.5 sebességgel.

még próbálkozom vele, mert most már közelinek érzem a sikert. köszönöm a segítséget még egyszer!

üdv!
.
.
.

#20 Felhasználó inaktív   laszkan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 10:02

Sziasztok!

Igazabol meg csak most kezdek erteni a gephez valamennyire, ezert lenne egy kerdesem: KT4V alaplapom es XP2000+ proci van a gepben. Leszedtem a Fuzzy Logic 4 progit, ezzel a progival elmeletileg fel lehet huzni a proci teljesitmenyet. Viszont ha megprobalom, akkor ugye keresi a legjobb telejsitmenyt. Eddig OK. Aztan addig keresi, hogy egy ido utan lefagy vagy ujraindul a gep. Ismeri vki a progit? Tudnatok tanacsot adni, hogy meddig lehet huzni a procit, hogy elvisele karosodas nelkul?
Koszi elorre is!

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó