Idézet: gée_borz - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 14:06
Most cseréltem alaplapot Asus-ról MSI-re, és van egy kis problémám.
Az előző alaplappal, amikor készenlétbe küldtem a gépet, leaállt ugye minden, ahogy kell.
Most viszont, hiába a készenlét, a procihűtő ugyanúgy süvít, mint bekapcsolt állapotban. Azt nem tudom, hogy a proci megy-e, (nem értek én az ilyenekhez), de a hűtőt nagyon hallani és ez zavar.
Van valami ötlet/tapasztalat, hogy miként lehetne elkussoltatni, illetve, hogy egyátalán lehet-e?
Köszi előre is
Üdv.!
Valószínűleg a készenléti üzemmódot kell átállítanod: BIOS-ban Power Managment->fejből nem tudom a menüpont nevét, de láthatod majd az S1 címkét, azt állítsd S3-ra.

Nem pont így néz ki, de hasonló.
Itt pedig egy gyors összefoglaló a kétféle készenlétről:
Idézet
Ez a működési mód lekapcsolja a képernyőt. Egyes számítógépeken a processzor teljesítménye is korlátozásra kerül. Ez a funkció nem minden APM-megvalósításban érhető el. A funkció az ACPI S1 vagy S2 állapotának felel meg.
Felfüggesztés (memóriába)
Ez a mód a teljes rendszerállapotot a RAM-ba írja. Ezután az egész rendszer a RAM kivételével alvó üzemmódba kerül. Ebben az állapotban a számítógép nagyon keveset fogyaszt. Az állapot előnye, hogy a munka ugyanonnan folytatható pár másodpercen belül anélkül, hogy újra kellene indítani a rendszert és az alkalmazásokat. Az APM-et használó eszközök általában felfüggeszthetők a fedél lecsukásával és aktiválhatók a kinyitásával. Ez a funkció az S3 jelű ACPI-állapotnak felel meg. Az állapot támogatása még mindig fejlesztés alatt áll, ezért nagymértékben függ a hardvertől.
Forrás: opensuse
Szerkesztette: AViD 2007. 03. 16. 19:03 -kor

Súgó
A téma zárva.