HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 16. 19:00

Idézet: gée_borz - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 14:06

Üdv!
Most cseréltem alaplapot Asus-ról MSI-re, és van egy kis problémám.
Az előző alaplappal, amikor készenlétbe küldtem a gépet, leaállt ugye minden, ahogy kell.
Most viszont, hiába a készenlét, a procihűtő ugyanúgy süvít, mint bekapcsolt állapotban. Azt nem tudom, hogy a proci megy-e, (nem értek én az ilyenekhez), de a hűtőt nagyon hallani és ez zavar.

Van valami ötlet/tapasztalat, hogy miként lehetne elkussoltatni, illetve, hogy egyátalán lehet-e?

Köszi előre is

Üdv.!
Valószínűleg a készenléti üzemmódot kell átállítanod: BIOS-ban Power Managment->fejből nem tudom a menüpont nevét, de láthatod majd az S1 címkét, azt állítsd S3-ra.
Kép
Nem pont így néz ki, de hasonló.

Itt pedig egy gyors összefoglaló a kétféle készenlétről:

Idézet

Készenlét

Ez a működési mód lekapcsolja a képernyőt. Egyes számítógépeken a processzor teljesítménye is korlátozásra kerül. Ez a funkció nem minden APM-megvalósításban érhető el. A funkció az ACPI S1 vagy S2 állapotának felel meg.

Felfüggesztés (memóriába)

Ez a mód a teljes rendszerállapotot a RAM-ba írja. Ezután az egész rendszer a RAM kivételével alvó üzemmódba kerül. Ebben az állapotban a számítógép nagyon keveset fogyaszt. Az állapot előnye, hogy a munka ugyanonnan folytatható pár másodpercen belül anélkül, hogy újra kellene indítani a rendszert és az alkalmazásokat. Az APM-et használó eszközök általában felfüggeszthetők a fedél lecsukásával és aktiválhatók a kinyitásával. Ez a funkció az S3 jelű ACPI-állapotnak felel meg. Az állapot támogatása még mindig fejlesztés alatt áll, ezért nagymértékben függ a hardvertől.

Forrás: opensuse

Szerkesztette: AViD 2007. 03. 16. 19:03 -kor

#1242 Felhasználó inaktív   gée_borz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 22:16

Idézet: AViD - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 19:00

Üdv.!
Valószínűleg a készenléti üzemmódot kell átállítanod: BIOS-ban Power Managment->fejből nem tudom a menüpont nevét, de láthatod majd az S1 címkét, azt állítsd S3-ra.
Kép
Nem pont így néz ki, de hasonló.

Itt pedig egy gyors összefoglaló a kétféle készenlétről:

Forrás: opensuse

Így már működik a dolog, köszönöm a segítséget! ;)

#1243 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 12:56

Üdvözletem!
Nem tudja valaki a választ arra, hogy 3700+-es San Diego használata esetén hová tűnák a Command Rate Settings a BIOS-ból?
Nemrég utánaolvastam, eléggé általános jelenségről van szó, érinti a K8N Neo4-F/FI/Platinum lapokat is. Természetesen ( :mad: ) nem csak az opció hiányzik, hanem 2T-n hajtja a modulokat. Csatoltam egy képet, ott látszik a különbség:
Athlon64 tweakerrel állítottam a Cr-t (tehát maga a funkció működik). Külföldi fórumok szerint más processzort pakolva a gépbe, megjelenik a hőn áhított beállítás.

Jutott valaki már előbbre az ügyben? Moddolt BIOS, stb?

Előre is köszönöm!

szerk.: A Benchmarknál tehát minden beállítás/időzítés ugyanaz, leszámítva a Command Rate-t.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1174219000.gif

Szerkesztette: AViD 2007. 03. 18. 12:57 -kor

#1244 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 19:17

Nekem K8N Neo2-vel volt régebben ilyen problémám, egy újabb BIOS megoldotta. Bár, gondolom, a legújabbal próbáltad már...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1245 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 20:30

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 19:17

Nekem K8N Neo2-vel volt régebben ilyen problémám, egy újabb BIOS megoldotta. Bár, gondolom, a legújabbal próbáltad már...

Kösz a választ!

Sajnos a legújabb BIOS is 2006 júliusi, gyárilag ez is volta lapon.  :rolleyes:

#1246 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:03

Rossz az alaplapom, de hogyan bizonyítsam ezt be ha visszaviszem garanciális ügyintézésre?

Tökéletesen működik, de ha az integrált hálókártyát telepíteni próbálom azonnal újraindul a gép, ugyanígy ha windowsban valami beállítást módosítok ami a hálózati részre vonatkozik az eredmény restart. Már legalább 1 éve ezt csinálta a gép, de ezidáig nem nagyon zavart, mivel ha registry-ből belőttem a megfelelő beállításokat, majd restartoltam, akkor tökéletesen működött a hálózat. De most már menet közben is random újraindulgat a gép. És fejemet rá, hogy a hálózat okozza. Miután már a gép minden elemét szénné teszteltem, (tápot is cseréltem :p ) nem tudok másra gondolni. Van, hogy 1 hétig megy gond nélkül, de van, hogy néhány percen belül többször is újraindul.  A problémám az, hogy ha ezt így előadom gariztatásnál elhajtanak a fenébe, mert lényegében nem behatárolható a hiba, nem lehet előidézni. Egyébként K8N Neo Platinum alaplap, de ebben kérdésben ez sokat nem számít.

#1247 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:46

Hol vetted a lapot? Nem mindenütt fogad Mistral*s hozzáállás. Én bemennék a helyedben és elmondanám mikor fagy a lap (persze azt nem, hogy már 1 éve ezt csinálja) és ha nem reagálnak fogyasztóvédelemmel riogatnám őket.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#1248 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 21:36

Mumia: nem tudom, hogy a Neo2-höz mennyi köze van a te alaplapodon lévő hálózati vezérlőnek, de az én alaplapom esetén a drivernek egy ismert hibája ez, a mai napig így működik benne a "kártya", hogy még letiltani sem lehet a windows-ból, mert azonnal lefagy a win, de ettől eltekintve hibátlanul működik már 1 éve.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1249 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 22:55

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 21:36

Mumia: nem tudom, hogy a Neo2-höz mennyi köze van a te alaplapodon lévő hálózati vezérlőnek, de az én alaplapom esetén a drivernek egy ismert hibája ez, a mai napig így működik benne a "kártya", hogy még letiltani sem lehet a windows-ból, mert azonnal lefagy a win, de ettől eltekintve hibátlanul működik már 1 éve.

Valami NV cucc, de korábbiakban nekem működött nem indult újra, csak kb 1 éve kezdődött a dolog. De mondjuk lehet régebben nem volt benne a driverben a bug, vagy nem az a driver volt fenn  :think:

Viszont akkor mi okozhatja az újraindulásokat? Gépben minden alapon fut, goldmemory, memtest86 nem talál hibát. Az igaz mondjuk, hogy eléggé tele van pakolva a gép, Wireless kártya, tv tuner, 2. hálókártya.  De ez még nem kéne, hogy ok legyen az újraindulásra.

#1250 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 15:10

Sziasztok!

Hány fokig emelkedhet a chipset hőmérséklete?
Csak azért kérdezem, mert csapágyas lett a ventilátor, én meg leszedtem, és tettem rá egy kisebb hűtőbordát.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1251 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 15:38

Géped részletezd kicsit, így nehéz lesz  :omg:
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#1252 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 15:47

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 15:38

Géped részletezd kicsit, így nehéz lesz  :omg:

MSI K8N NEO2 PLATINUM
AMD Athlon 64 3000+
2x 512MB/400 RAM

De mi köze a konfignak ahhoz, hogy meddig emelkedhet a hőmérséklet a chipsetten?
Saját képekről is!

#1253 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 17:05

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 15:47

MSI K8N NEO2 PLATINUM
AMD Athlon 64 3000+
2x 512MB/400 RAM

De mi köze a konfignak ahhoz, hogy meddig emelkedhet a hőmérséklet a chipsetten?

Üdv!
Én egy Zalman NB-47J bordát pakoltam fe a chipset gyári hűtője helyett, ezzel problémamentesen működik alapfeszültségen, 250-es FSB mellett. A lap egyébként szerény véleményem szerint képtelen mérni a chipset hőmérsékletét, legalábbis az általa jelzett 35-40C nyílvánvalóan blődség, figyelembe véve, hogy komolyabb terhelés mellett érzésre kb. 50-55C-ra melegszik a borda.

#1254 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 17:40

Idézet: AViD - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 17:05

Üdv!
Én egy Zalman NB-47J bordát pakoltam fe a chipset gyári hűtője helyett, ezzel problémamentesen működik alapfeszültségen, 250-es FSB mellett. A lap egyébként szerény véleményem szerint képtelen mérni a chipset hőmérsékletét, legalábbis az általa jelzett 35-40C nyílvánvalóan blődség, figyelembe véve, hogy komolyabb terhelés mellett érzésre kb. 50-55C-ra melegszik a borda.

Szerintem nekem jól mér a lap, mert kb annyit érzek a bordán, mint amit az Everest mutat.
Tehát akkor 50 fokig nyugodtan elmehet a hőfok? Én nem húzom a gépem, így alapból 38 fok, terhelve sem több 42-45 foknál.
Saját képekről is!

#1255 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:30

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 17:40

Szerintem nekem jól mér a lap, mert kb annyit érzek a bordán, mint amit az Everest mutat.
Tehát akkor 50 fokig nyugodtan elmehet a hőfok? Én nem húzom a gépem, így alapból 38 fok, terhelve sem több 42-45 foknál.

Mehet az bőven 50 fölé. Nem hinném hogy 85C alatt bármi baja lenne a chipnek. Tuning, és feszültségemelés esetén azonban mindenképpen kell rá ventilátor. Alapórajelen, minimum feszen elég egy nagyobbacska borda. (Azért akkora legyen, mint amit linkeltem).

#1256 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:54

Idézet: AViD - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 18:30

Mehet az bőven 50 fölé. Nem hinném hogy 85C alatt bármi baja lenne a chipnek. Tuning, és feszültségemelés esetén azonban mindenképpen kell rá ventilátor. Alapórajelen, minimum feszen elég egy nagyobbacska borda. (Azért akkora legyen, mint amit linkeltem).

Ok, köszi!
Saját képekről is!

#1257 Felhasználó inaktív   gbc csa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:30

Sziasztok! Van egy  msi k9n neo-f alaplapom, ha van esetleg másnak is ilyen és meg tudná nekem mondani hogy lehet-e az fsb:dram arányt illetve a pci-e frekvenciát állítani valahol azt megköszönném, én ugyanis sehol nem találtam de mintha olvastam volna hogy vki visszaosztotta a memóriát.

#1258 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:51

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 16:47

MSI K8N NEO2 PLATINUM
AMD Athlon 64 3000+
2x 512MB/400 RAM

Azért, mert nem mindegy milyen chipset csücsül a lapon. NF4 elég forrófejű tud lenni, ügyelni kell a hűtésére míg NF2-őm lazán ment venti nélkül sima bordával.

#1259 Felhasználó inaktív   vino-et-veritas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 12:05

Tisztelt Fórumozók!

A következő problémám lenne (MSI VIA P4M800, P4 Prescott HT/3,0 GHz/800 Mhz).

Ha "Készenlétbe" kapcsol a gép, a hőmérséklet-mérés lefagy (SpeedFan, Lavalys, stb.).
A következő indításkor az előző állapot marad meg és folyamatosan azt mutatja + a ventillátor-sebesség 0-át mutat - persze a valóságban működik.
Sőt, az "Újraindítás" parancs után sem "térnek magukhoz" az érzékelők. Annyira, hogy, ha ilyenkor belépek a BIOS-ba, ott is a "fagyott" állapoton vannak...

Csak a teljes "Kikapcsolás" és az ezt követő újraindítás állítja vissza a működést - de ez csak a következő "Készenlétig" él...

Amúgy a hőmérsékletek nem kiugróan magasak - standard hűtéssel a P4 alapból 44-46 fokon, közepes terheléssel 50, nagyobbnál (pl. videoszerkesztés) 60 fok körül jár.

Celeronnal kipróbálva ugyanez a helyzet, de a Prescott miatt itt a felső hőmérsékleti határnak nagyobb a jelentősége, mert mi van, ha egy esetleges túlmelegedéskor nem áll le a rendszer?

Van-e valakinek hasonló problémája, illetve mi lehet a megoldás - az alaplap-cserén kívül?

Üdv,

Vino
Üdv, Vino

#1260 Felhasználó inaktív   Di4b0lIc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:51

Sziasztok! A következő a problémám:

Áramszünet után mindig eljátszotta a K7N-es alaplapom, hogy nem lehetett bekapcsolni. Ha mindent leszedtem róla, és utána a tápkábellel szorakoztam(le/fel) akkor beindult. Tegnap ismét volt 1 áramszünet és azóta ez a művelet nem segít. Ahogy rádugom a tápkábelt csippan egyet, felpörög a procin a venti és a tápban is, de ennyi. Nem reagál a bekapcs gombra. Próbátam másik táppal is, ugyanez a helyzet. Van valakinek valami mentőötlete?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.