Idézet: Tressy - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 22:53
De ha merész srác vagy keress egy olyan biost ami belemászik a lapodba es bootolj be vele. Es menetközben bioscsere és ird vissza a saját biosodba, az eredeti softot.
Merész vagyok, abban nincs hiba

, csak éppen se másik ilyen alaplapom/BIOS-csipem, se a megfelelő eszközeim nem voltak meg a művelet elvégzéséhez. Azt mondod, jó lett volna mondjuk egy teljesen más alaplap biosza is (pl. egy nF2-esé)? Érdekes.

Mindegy, visszavittem a bótba, mára talán már kész lesz. Hát nem sietik el, meg az árát is jócskán megkérik.
Amúgy már számtalanszor frissítetem biost sok különböző alaplaban, de semmi váratlan nem történt eddig. Egyszer egy Intel D865GBF alaplap hozta rám az idegbajt az egészen szokatlan frissítési folyamatával, ahol végül is minden szabályosan ment, de hogy Intel lapban én többször nem frissítek bioszt az bisztoss. :Đ
Visszatérve a saját lapomra: váltottam pár szót Sideeffect-tel, aki az ominózis modbioszt készítette, szerinte a frissítés menetében rontottam el valamit. Az első gyanúja az volt, hogy a külső PCI IDE kártyám zavarja meg a dolgokat, de miután közöltem vele, hogy ilyet még csak nem is látott az alaplapom, elvetette az ötletet. Szóval az Ő gyanúja szerint a gondot az okozta, hogy a flashelés után nem kapcsoltam ki a gépem, és nem töröltem a CMOS-t. Megjegyzem soha nem csináltam ilyet, mindig csak egy "Load Setup Defaults"-ot vagy hasonlót futtattam az első reboot után.