HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 17:12

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 17:59

Nem, nincsenek RAID-ben, és nem is voltak soha. Egy 120-as sata, meg egy 80-as pata vinyóm van, egymástól függetlenül. Kipróbáltam külön-külön is, illetve az összes meghajtót lehúzva, de ugyanúgy megáll a "Detecting array..."-nél (igen, a POST utáni második képernyőnél). Tehát nem tudok bemenni a BIOS-ba, hiába nyomom a DEL-t az első képernyőn. Ugyanígy hiába nyomok F11-et, nem jut el a boot-meüig sem.

Most már csak az érdekel, hogy javítható-e szervízben, vagy mehet a kukába?

hmm

akkor rosszul emlékeztem. ezek szerint nem a raid detekció előtt lehet a biosba menni.
mennyit vártál vele? nem ment tovább 1-2 perc után sem?

amúgy pánikra nincs ok. csak a bios problémás, és azt egyszerűen vissza lehet flashelni szervízben.

#882 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 17:39

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 18:12

mennyit vártál vele? nem ment tovább 1-2 perc után sem?

Vártam vagy negyed órát, de nem ment tovább onnét.

Idézet

amúgy pánikra nincs ok. csak a bios problémás, és azt egyszerűen vissza lehet flashelni szervízben.

Köszi, ez megnyugtató, mert Te is tudod, milyen kib* drága lap. Meg ezt az affért leszámítva eddig nagyon meg voltam elégedve vele. (Mér' is kellett nekem tyunig biosz. :Đ) Mi pézbe fog ez nekem fájni szerinted?

Amúgy még jó hogy itt van ez a másik gép. :D

Szerkesztette: peti2mtag 2005. 10. 15. 17:41 -kor

#883 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 18:05

Üdv!

Nem tudom, hogy működik-e, de egy próbát megér:

Biosiras

Üdv,
eddie

#884 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 18:18

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 18:39

Vártam vagy negyed órát, de nem ment tovább onnét.

az pedig elég sok :(

Idézet

Köszi, ez megnyugtató, mert Te is tudod, milyen kib* drága lap. Meg ezt az affért leszámítva eddig nagyon meg voltam elégedve vele. (Mér' is kellett nekem tyunig biosz. :Đ) Mi pézbe fog ez nekem fájni szerinted?

Amúgy még jó hogy itt van ez a másik gép. :D

nem tudom mennyi lehet, de olyan borzasztó sokba remélhetőleg nem kerül

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 15. 18:19 -kor

#885 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 09:49

Billentyűzetről el lehet indítani a gépet K8N SLI lapon ? Nem találtam semmi ilyesmit se a régi 3.1-es biosban, se az új 3.7-esben.

#886 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 11:07

Idézet: eddie - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 19:05

Nem tudom, hogy működik-e, de egy próbát megér:
Biosiras

Köszönöm szépen, végső esetben lehet hogy szükség lesz rá. :up: De mivel messze lakok a Nagy Várostól, egyelőre ezt mellőzném. Visszaviszem a boltba, talán még garanciálisan is megcsinálják (bár a garancialevélen kifejezetten elzárkóznak az ilyen jellegű "meghibásodás" javításától :D).

Végül is nem tudom miért pont ezt a bétát választottam, nekem csak egy olyan BIOS kéne, amiben elérhető a 150-es és 180-as memória-osztó (ezeket igazán belerakhatnák valamelyik offical verzióba is :reklamacio:), illetve ismerje az X2-t. Mit javasoltok?

#887 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 11:29

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 12:07

Köszönöm szépen, végső esetben lehet hogy szükség lesz rá. :up: De mivel messze lakok a Nagy Várostól, egyelőre ezt mellőzném. Visszaviszem a boltba, talán még garanciálisan is megcsinálják (bár a garancialevélen kifejezetten elzárkóznak az ilyen jellegű "meghibásodás" javításától :D).

Végül is nem tudom miért pont ezt a bétát választottam, nekem csak egy olyan BIOS kéne, amiben elérhető a 150-es és 180-as memória-osztó (ezeket igazán belerakhatnák valamelyik offical verzióba is :reklamacio:), illetve ismerje az X2-t. Mit javasoltok?

nekem 1.Amod van fent. már írtam róla, hogy megy a 150/180-as osztó, plussz a SATA detektálás sem bugzik benne. plussz sokkal több hasznos memória timing van benne. és ez megy is ;)

az X2 támogatásról nem tudok nyilatkozni...

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 10:49

Billentyűzetről el lehet indítani a gépet K8N SLI lapon ? Nem találtam semmi ilyesmit se a régi 3.1-es biosban, se az új 3.7-esben.

még mindig csak a K8N Neo2-ről tudok nyilatkozni. ebben sajna nincs ilyen.
valamelyik újabb BIOS-ban már felleltem, de hiába kapcsolom be, nem működik :(

csodálkoztam is anno az NF2 után, hogy miért nem tudja egy MSI lap. úgy tűnik nem sokat foglalkoznak ezzel a funkcióval  :reklamacio:

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 16. 11:31 -kor

#888 Felhasználó inaktív   gnme 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 16. 11:41

Hi,

Msi K8N Neo3 alaplappal van már tapasztalatotok? .. Konkrétan, hogy pl. az abit ti4200 megy-e majd benne.

thx  :D

#889 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 12:38

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 12:29

még mindig csak a K8N Neo2-ről tudok nyilatkozni. ebben sajna nincs ilyen.
valamelyik újabb BIOS-ban már felleltem, de hiába kapcsolom be, nem működik :(

csodálkoztam is anno az NF2 után, hogy miért nem tudja egy MSI lap. úgy tűnik nem sokat foglalkoznak ezzel a funkcióval  :reklamacio:

Ehh.. Kár... Így állandóan nyitogatni kell a házam ajtaját, ha tudná, akkor csak rá kéne tenyerelni a billentyűzetre és hajrá, már megy is a gép. :)

#890 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:23

Idézet: gnme - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 12:41

Hi,

Msi K8N Neo3 alaplappal van már tapasztalatotok? .. Konkrétan, hogy pl. az abit ti4200 megy-e majd benne.

thx  :D

megnézed ezt a PDF file-t: AGP kompatibilis VGA-k

és megkeresed benne a kártyádat...
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#891 Felhasználó inaktív   Cornhoolio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 16. 22:46

Sziasztok! Nemrég összeraktam egy konfigot irodaigép céllal (MSI MB, AMD Athlon XP 2400+ CPU, 512BM RAM, 160GB HDD, GF MX4000 VGA,stb.) amivel a következő gondom van: Bedugom a gépet a konnektorba, bekapcsolom és nem ad képet, nem bootol, csak a Led-ek világítanak, illetve néha a CPU ventije is nagyon felpörög ilyenkor (zúg), majd lenyomom a tápon a gombot, visszanyomom, bekapcs és tökéletesen működik minden probléma nélkül. Ezt mindig csak akkor csinálja, ha kihúzom a konnektorból, és ujra bedugom (éjszakára vagy ha nem vagyunk otthon ki szoktuk húzni/lenyomni a hosszabítót/ hogy tűz véletlen se legyen  :) ) ha folyamatosan be van dugva nem. Kérdéseim: Mi okozhatja ezt? Mivel lehetne orvosolni a problémát? mert már eléggé idegesítő hogy mindig le kell nyomni a tápot és vissza, a többi gépnek meg semmi baja pedig ugyanazon a fázison vannak. Különben az is érdekes hogy ha ugyanezt a gépet elviszem a 2 utcával odébb lakó haverhoz, tökéletesen megy és nem jelentkezik ez a hiba. A gépben 300W táp van, lehet ez a hiba? Minden alkatrész OK, vadi újjak, teszteltem másik gépben őket, az alaplapon is minden jól bevan kötve, BIOS-ban is minden OK. Minden segítséget és tanácsot köszönök.

#892 Felhasználó inaktív   Cornhoolio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 16. 22:50

Elfelejtettem: Az alaplap típusa MSI KT4 Ultra. Még 1x köszi a segítséget mindenkinek aki tud

#893 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 01:06

BIOS frissítés, vagy tápcsere lesz a megoldás, a BIOS esélyesebb.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#894 Felhasználó inaktív   ianot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 20:19

Idézet: Garcia - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 0:59

Nekem egy MSI MS-6541 -esem van, ami az MSI honlapon nem szerepel, mert a Compaq-nak készült. Sokáig hajtottam  hozzá a drivereket, nem volt egyszerű. szal' ha valakinek ilyenje van és kő a drájver szóljon! ;)

Helló,

Ezen régi kijelentésedet szeretném igénybe venni, mert került hozzám is egy ilyen lap és semmit sem találok róla. Se manual se driver. előre is köszi.

#895 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 21:53

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 17:18

az pedig elég sok :(

nem tudom mennyi lehet, de olyan borzasztó sokba remélhetőleg nem kerül

De ha merész srác vagy keress egy olyan biost ami belemászik a lapodba es bootolj be vele.Es menetközben bioscsere és ird vissza a saját biosodba, az eredeti softot.Remélhetöleg voltál olyan okos hogy elmentetted az eredetit.Én anno egy a7v alaplapban csináltam meg egy hirtelen jött gondolatból kifolyólag mert akkor még semmi net hozzáférésem nem volt.És faxán sikerült is pedig nem is pontosan ugyanolyan lapból halásztam ki a biost a bebootoláshoz.Lényeg bootolás után már nem piszkál a bioshoz és nincsen benne villany.Arra azért figyelj hogy ne zárj össze semmit a lapon :) sok szerencsét hozzá

#896 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 22:47

Idézet: Tressy - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 22:53

De ha merész srác vagy keress egy olyan biost ami belemászik a lapodba es bootolj be vele.Es menetközben bioscsere és ird vissza a saját biosodba, az eredeti softot.Remélhetöleg voltál olyan okos hogy elmentetted az eredetit.Én anno egy a7v alaplapban csináltam meg egy hirtelen jött gondolatból kifolyólag mert akkor még semmi net hozzáférésem nem volt.És faxán sikerült is pedig nem is pontosan ugyanolyan lapból halásztam ki a biost a bebootoláshoz.Lényeg bootolás után már nem piszkál a bioshoz és nincsen benne villany.Arra azért figyelj hogy ne zárj össze semmit a lapon :) sok szerencsét hozzá

nem nekem szállt el a bios-om, de köszi a többiek nevében is a tanácsot.

azt tudtam eddig is, hogy ugyanolyan lapból menet közbeni bios cserével meg lehet oldani - bár sztem Petinek nemigen volt a közelében másik hasonló lappal megáldott egyén. főleg aki be is vállalta volna :)

de hogy másfajta lap bios-ával is be tudtál bootolni, ez nem semmi. ehhez már tényleg merészség kell :up:

#897 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 09:39

Idézet: Tressy - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 22:53

De ha merész srác vagy keress egy olyan biost ami belemászik a lapodba es bootolj be vele. Es menetközben bioscsere és ird vissza a saját biosodba, az eredeti softot.

Merész vagyok, abban nincs hiba :D, csak éppen se másik ilyen alaplapom/BIOS-csipem, se a megfelelő eszközeim nem voltak meg a művelet elvégzéséhez. Azt mondod, jó lett volna mondjuk egy teljesen más alaplap biosza is (pl. egy nF2-esé)? Érdekes. :think: Mindegy, visszavittem a bótba, mára talán már kész lesz. Hát nem sietik el, meg az árát is jócskán megkérik. :rolleyes:

Amúgy már számtalanszor frissítetem biost sok különböző alaplaban, de semmi váratlan nem történt eddig. Egyszer egy Intel D865GBF alaplap hozta rám az idegbajt az egészen szokatlan frissítési folyamatával, ahol végül is minden szabályosan ment, de hogy Intel lapban én többször nem frissítek bioszt az bisztoss. :Đ

Visszatérve a saját lapomra: váltottam pár szót Sideeffect-tel, aki az ominózis modbioszt készítette, szerinte a frissítés menetében rontottam el valamit. Az első gyanúja az volt, hogy a külső PCI IDE kártyám zavarja meg a dolgokat, de miután közöltem vele, hogy ilyet még csak nem is látott az alaplapom, elvetette az ötletet. Szóval az Ő gyanúja szerint a gondot az okozta, hogy a flashelés után nem kapcsoltam ki a gépem, és nem töröltem a CMOS-t. Megjegyzem soha nem csináltam ilyet, mindig csak egy "Load Setup Defaults"-ot vagy hasonlót futtattam az első reboot után.

#898 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 13:28

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 8:39

Merész vagyok, abban nincs hiba :D, csak éppen se másik ilyen alaplapom/BIOS-csipem, se a megfelelő eszközeim nem voltak meg a művelet elvégzéséhez. Azt mondod, jó lett volna mondjuk egy teljesen más alaplap biosza is (pl. egy nF2-esé)? Érdekes. :think:

Azért nagyjából hasonlónak kell lenni de lehet hogy bebootolt volna vele.És az már untig elég hogy visszaird a biosod még ha hibaüzikkel is indul el.Le kell húzni mindent hogy semmiképpen ne okozzon galibát semminek 1 szem cd vagy floppy is elég.Nekem mondjuk az volt a szerencsém hogy ua gyártótól egy hasonló lapból került bele a bios a boothoz.Merész húzás volt az tény :) de müxött

#899 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 13:36

Idézet: ianot - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 20:19

Helló,

Ezen régi kijelentésedet szeretném igénybe venni, mert került hozzám is egy ilyen lap és semmit sem találok róla. Se manual se driver. előre is köszi.

Mivel ez egy Intel 845 chipset, Intel extreme videoval ezeket már az Inteltől le tudod tölteni. http://developer.int.../845g/index.htm  Az audiomax hangkártyával, és 10/100 lan-nal lesz több bajod...
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#900 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 13:48

Idézet: ianot - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 20:19

Helló,

Megtaláltam az összes drivert! Legalábbis nekem az alábbi link elég meggyőző! :)  :cool:

http://h18007.www1.hp.com/support/files/Ev...SeriesId=316603

Szerkesztette: akaido 2005. 10. 21. 13:54 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.