HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   ZsoltÚr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 14. 14:26

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 9:47

én pon t2,5+ os bartonnal hasznalom 512 DDR 333aal és sok sok vinyóval -SATA-PATA RAiD- dvdíróval és cdíróval.
nekem tökéletesen megy felraktam a szorzót 12.5-re és maris 2800+osnak látja a bartont 2 Ghz-en. tökéletes-gyors-hideg.  :respect:  :up:

egyedül a legujabb biostol hülyül meg. folyton tulmelegedést jelez miközben tökéletes a hőm.  :D , de a gyári BIOS-ával tökéletes.  :confused:

En is vmi ilyesmier gondoltam, h azert nincs msi visszajelzes, mert sokaknak van abitjuk, ha mas is igy latja, akkor megnyugodtam
kosz all

#82 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 14. 16:36

Pár napja váltottam MSI K7N2 Delta-ILSR -re, tetszik, szép jó, a 2500+ bartonom mindenféle probléma nélkül működik 3200+ -ként benne, feljebb még nem próbáltam, 2 aprósággal van bajom:

- Chipsethűtő, a hangja valami iszonyat, de ez ideiglenes, csere Zalmanra.

- Az integrált hangkártya valamiért recseg, de nagyon. Alapsebességen is, tuningolva méginkább. Valami biosbeállítás okozhatja, de még nem volt időm utánajárni, inkább betettem egy liveot addig.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#83 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 16:56

Idézet

' date='2004. máj. 14, péntek - 8:57'] Köszi szépen a választ , akkor mostmár csak össze kell szednem a bátorságomat és megcsinálom :D. Csak azt nem tudom , hogy mit tegyek annak érdekében hogy ne legyen restart ( redundáns táp nuku, szünetmentes ugyszintén :D ) , persze nem fogok még cd-t is írni bios frissítés közben  :pokeas2: .

Nekem sincs már ups-em sem, de eddig még hála istennek amikor biost sütöttem nem volt még sosem áramszünet. Egy dolgot tehetsz, kezeid összekulcsolod és elkezdesz szépen fohászkodni.... :D
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#84 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 23:24

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 12:56

Grillo: sztem a via chipset nem bírja nálad, azért nem megy jobban a tuning

Ami a bios-t illetni, próbáld meg belesütni újra a bios-t, hátha megjavul, egyébként jót sütöttél bele?

Szal besütöttem mégegyszer ugyan azt a BIOS-t, és láss csodát, tudtam feszt emelni. Felraktam 1.8-ra 1.65-ről, és elindítpttam 175-ön (az cirka 1933 Mhz). Ment is szépen az újraindításig, de akkor már csak 3jára jött be a BIOS.

Valószínű a chipset lesz a ludas, de azért jó volt megpróbálni. Most stabilan megy 2500+ként 1,625 Von.
KomposztWC

#85 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 13:07

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 0:24

Szal besütöttem mégegyszer ugyan azt a BIOS-t, és láss csodát, tudtam feszt emelni. Felraktam 1.8-ra 1.65-ről, és elindítpttam 175-ön (az cirka 1933 Mhz). Ment is szépen az újraindításig, de akkor már csak 3jára jött be a BIOS.

Valószínű a chipset lesz a ludas, de azért jó volt megpróbálni. Most stabilan megy 2500+ként 1,625 Von.

Legalább megpróbáltad. Nálam már 152 Mhz-nél fagyi van sajna.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#86 Felhasználó inaktív   bebe8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 14:47

Hi

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az MSI 875P FISR milyen lap.
Megéri venni?

Köszi a segítséget.

#87 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 09:47

Sziasztok!

Van egy kis gondom. Adott egy MSI KT3 Ultra2 lap, benne egy 1.7+ Tbred-A proci, 1x256 Kingston 333 es 1x256 400 DDR. A cuccot most szereztem es lattam futni 180-as FSBvel 10x180-on uzemelt). Rendszert tettem fel meg BIOSt frissitettem, es addig 166-on ment. Megprobaltam finomhangolni a vasat BIOSban de rosszabb lett mint volt. Megakartam nezni meddig megy az FSB, es csak 174-ig ment el alapfeszen (1.65). 175-el bootolni semmikepp nem volt hajlando bootolni, pedig adtam lassan feszt neki egeszen 1.8-ig, mertem, mert alig ment 40 fok fole. Probakepp adtam 0.1-et memonak es AGPnek is, de csak egy probara, igy sem ment. Mondom rendben ez van, majd hasznalom 11x166-on ami jo lesz minennek, de most egyaltalan nem hajlando elindulni az XP 166-on, kisebb szorzo eseten se. Ahogy elindulna a "KITT-LED" :D megfagy a kep nehany apro feher pottyel a kepernyon. Jahh a memok a leglazabb beallitasokkal mennek. Jelenleg 133x12.5 a beallitas, de jo lenne ha menne megint a 11x166. Nincs vmi 5letetek mi lehet a gubanc?  :think:
Thx! :respect:

#88 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:23

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 10:47

Sziasztok!

Van egy kis gondom. Adott egy MSI KT3 Ultra2 lap, benne egy 1.7+ Tbred-A proci, 1x256 Kingston 333 es 1x256 400 DDR. A cuccot most szereztem es lattam futni 180-as FSBvel 10x180-on uzemelt). Rendszert tettem fel meg BIOSt frissitettem, es addig 166-on ment. Megprobaltam finomhangolni a vasat BIOSban de rosszabb lett mint volt. Megakartam nezni meddig megy az FSB, es csak 174-ig ment el alapfeszen (1.65). 175-el bootolni semmikepp nem volt hajlando bootolni, pedig adtam lassan feszt neki egeszen 1.8-ig, mertem, mert alig ment 40 fok fole. Probakepp adtam 0.1-et memonak es AGPnek is, de csak egy probara, igy sem ment. Mondom rendben ez van, majd hasznalom 11x166-on ami jo lesz minennek, de most egyaltalan nem hajlando elindulni az XP 166-on, kisebb szorzo eseten se. Ahogy elindulna a "KITT-LED" :D megfagy a kep nehany apro feher pottyel a kepernyon. Jahh a memok a leglazabb beallitasokkal mennek. Jelenleg 133x12.5 a beallitas, de jo lenne ha menne megint a 11x166. Nincs vmi 5letetek mi lehet a gubanc?  :think:  
Thx!   :respect:

A memória nem hclk+66-on van véletlenül?

#89 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:37

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:23

A memória nem hclk+66-on van véletlenül?

Nem, a HCLK+okat csak 133-nal kinalja fel a BIOS, 166-nal nem is tudok elterni asszem az orajeltol...
Egyeb 5let? :)

#90 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 23:20

Nekem is ilyen lapom van, és nem egy tunningbajnok. Lehet, hogy ennyit tud, én sem értem el áttörést a 2500+os Bartonommal, pedig az elvileg jobban húzható a Tbred A-nál.

Az egész cuccot most szerezted, vagy csak valamit, mert akkor lehet, hogy itt van elásva az izé... :think:
KomposztWC

#91 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 00:08

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 0:20

Nekem is ilyen lapom van, és nem egy tunningbajnok. Lehet, hogy ennyit tud, én sem értem el áttörést a 2500+os Bartonommal, pedig az elvileg jobban húzható a Tbred A-nál.

Az egész cuccot most szerezted, vagy csak valamit, mert akkor lehet, hogy itt van elásva az izé... :think:

Vegul megoldodott a probleme, hogy mitol nemtom, szetszedtem mindent darabokra es ujbol ossze... Bar meg nehany dolog nincs radugva, de most mar megy 11x166-on gond nelkul. Amugy a cuccok egyutt jottek: lap+proc+mem+haz es lattam is menni 180x10-en, de talan meg tobbet is tudna... Es nalam is vitte eleinte csak aztan vmiert atmenetileg nem  :eek:
Amugy nem lehet, hogy nalad mas nem birja es a Barton menne foljebb? Apropo, gondolom meg a legujabb BIOSsal sincs 6-os oszto... :think: Ez kerdes akar lenni :)

#92 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 26. 21:10

Lehet, hogy a PCI-AGP nem bírja, mert a RAMom 400as, igaz samsung, úgyhogy nem tudhatja az ember...

Örülök, hogy sikerült megoldanod a dolgot.
KomposztWC

#93 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 03. 10:01

Szóval megvettem a KT6 Deltát. Nagyon tetszik, igen csak meglepődtem, mikor a fent említett proci alap feszen minden gond nélkül ment 200-as FSB-vel, 1.8 Von 233on bebútol, de a win már nem tud teljesen betölteni. Majd lehet, hogy megpróbálom magasabb feszen. :respect:

Azt az egyet nem értem, hogy a Sandra azt írja ki  200FSB-nél, hogy az AGP frekije 80 MHz!!!
Hogy lehet ez? FSB:AGP:PCI rátát nem lehet állítani tudtommal. Rossz az alaplap? :think:
Mert az ok, hogy nem fix az AGP meg a PCI frekije, de elvileg vissza kéne állnia alapra 200on. Meg talán 233on is. Lehet, hogy emiatt nem működik már ezen a sebességen. Mondjuk eddig nem volt baj a videokarival, de nem szeretném, hogy emiatt haljon be.  :reklamacio:
KomposztWC

#94 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 10:55

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 11:01

Szóval megvettem a KT6 Deltát. Nagyon tetszik, igen csak meglepődtem, mikor a fent említett proci alap feszen minden gond nélkül ment 200-as FSB-vel, 1.8 Von 233on bebútol, de a win már nem tud teljesen betölteni. Majd lehet, hogy megpróbálom magasabb feszen. :respect:

Azt az egyet nem értem, hogy a Sandra azt írja ki  200FSB-nél, hogy az AGP frekije 80 MHz!!!
Hogy lehet ez? FSB:AGP:PCI rátát nem lehet állítani tudtommal. Rossz az alaplap?   :think:
Mert az ok, hogy nem fix az AGP meg a PCI frekije, de elvileg vissza kéne állnia alapra 200on. Meg talán 233on is. Lehet, hogy emiatt nem működik már ezen a sebességen. Mondjuk eddig nem volt baj a videokarival, de nem szeretném, hogy emiatt haljon be.  :reklamacio:

Az a 233 szerintem eleg szep :)
En nem ismerem ezt a lapot, de elvileg tudja az FSBt 6-al osztani? Mert ugye ha nem, akkor nem csoda az a 80-as MHz az AGPn 200-nal :)
Amugy nem lehet hogy a 233-as bootolasnal a memo nem birja esetleg? Nalam ha a proci besokal, akkor restart kapasbol, de ha a memo nem birja, akkor win bootnal megfagy.

#95 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 11:27

Idézet: bebe8 - Dátum: 2004. máj. 24., hétfő - 15:47

Hi

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az MSI 875P FISR milyen lap.
Megéri venni?

Köszi a segítséget.

Nekem van ilyen, de komoly tesztre még nem volt lehetőségem, pedig március óta megvan. De egy fontos dolog azért akad, amiért én is szívok! Ha veszel egy ilyen alaplapot, jól nézd meg hogy milyen memóriát raksz bele, ha lehetőséged van rá előszőr próbáld ki hogy mennek e együtt, mert ez a lap nagyon kényes a memóriákra. Én sulineten vettem hozzá 512-es twinmos twister 466-os ramokat, de még 400-on járatva is hibát jelez minden memória teszter, nemcsak dualban! Lehetőleg olyat vegyél ami rajta van az msi honlapján.

#96 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 05. 09:09

Van valakinek KT6 Deltája?

Mert az igazán megnézhetné, hogy átvált-e 6os osztóra 200as FSB-n. Mert ha csak az enyém nem akar, akkor viszem vissza gariba. :reklamacio:
KomposztWC

#97 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 12:48

Atvalt, vagy at lehet tenni manualisan, mar nem emlekszem, de volt a kezeim kozt par KT6 Delta es nem volt gond veluk a 200FSB.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#98 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 06. 16:45

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 11:48

Atvalt, vagy at lehet tenni manualisan, mar nem emlekszem, de volt a kezeim kozt par KT6 Delta es nem volt gond veluk a 200FSB.

Akkor nem értem. Menjek vissza a bolba, és kérdezzek rá tőlük? Vagy utána néznél, ha szépen megkérlek. Nagyon hálás lennék, mert a BIOSban én nem találom, meg a leírásban sem. :respect:
KomposztWC

#99 Felhasználó inaktív   WildBoar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 20:28

Sziasztok!

Az egyik haverom vett egy MSI lapot a gépébe és kérdezte a véleményem, de mivel nekem még nem volt, ezért fogalmam sincs arról, hogy milyen. :confused:
Írnátok róla pár "bíztató szót"? :D  :D  :D
Köszi.
Asus M3A-H/HDMI (780G chipset), AMD Athlon X2 6000+ (CZ), GeIL Black Dragon Kit 2*1GB 800MHz, WD 500GB Sata2, Int. HD3200 GPU (egy darabig elég lesz)

#100 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 06. 20:33

Idézet: WildBoar - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 19:28

Sziasztok!

Az egyik haverom vett egy MSI lapot a gépébe és kérdezte a véleményem, de mivel nekem még nem volt, ezért fogalmam sincs arról, hogy milyen. :confused:
Írnátok róla pár "bíztató szót"? :D  :D  :D
Köszi.

Hi!
És mondd csak milyen deszkát vett a srác?
Bár tök indegy, mert szerintem teljesen jók...én a magaméval meg vagyok elégedve (KT4 Ultra)...
Szerintem jól döntött
Lewis
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.