HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN7 Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 22. 16:37

idézet:
Ezt írta Apaf3j:

SZVSZ Kalebris nem azt mondja, hogy nem forró a chip, csak azt, hogy ez nem baj. Az érvelése logikus ugyan, de szerintem nem árthat egy kis hűtés.
[/quote]

Úgy értettem amit írtam, hogy nyomja rá az ujját, azután meg gondolja át, hogy az a hőfok egészséges-e vagy sem. Én 10 másodpercnél tovább képtelen voltam ott tartani az ujjam, egy ilyen hőmérsékletű processzort már lelőtt volna a Temp control! Pedig az is szilícium...
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#322 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 16:43

idézet:
Ezt írta Vulpes:
Ráböknél hogy itt hol vannak? :rolleyes:[/quote]

hát banyek, én eddig komolyan úgy láttam hogy az a 2 kerek izé az belül lyukas. most látom
hogy csak króm. sűrű elnézést kérek mindenkitől, és dzsalok szemészetre...

#323 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 16:51

Egyébként tapasztalatból mondom, hogy lejön az a Zalman róla, csak kicsit jobban kell akarni, ráadásul a ragasztó amit adtak hozzá is a bordán maradt fent, nem a chip-en, de a bordáról is könnyedén eltávolítható volt. Szóval volt egy icipici hangja, magam is izgatott voltam egy kicsit, de lejött a borda róla.
mgf

#324 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 17:08

idézet:
Ezt írta mgf:
Egyébként tapasztalatból mondom, hogy lejön az a Zalman róla, csak kicsit jobban kell akarni, ráadásul a ragasztó amit adtak hozzá is a bordán maradt fent, nem a chip-en, de a bordáról is könnyedén eltávolítható volt. Szóval volt egy icipici hangja, magam is izgatott voltam egy kicsit, de lejött a borda róla.[/quote]

Ez érdekes, mivel a tájékoztató szerint a kétkomponensű ragasztó egyik komponensét a chipre, a másikat pedig a bordára kell felvinni. Egyébként milyen módszerrel szedted le?
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

#325 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 17:17

A lapon amit a borda mellé adnak ez olvasható:

"Caution: the heatsink attached with thermal adhesive cannot be removed afterwards."

Természetesen nem kétlem, hogy le lehet pattintani a SB-ről a ragasztott bordát, de inkább 2x meggondolom mielőtt felragasztom.

/Holnap szerintem meg fog történni, mert ma este megyek a SATA-s vinyókért. :) /

#326 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 17:26

idézet:
Ezt írta Etele:
A lapon amit a borda mellé adnak ez olvasható:

"Caution: the heatsink attached with thermal adhesive cannot be removed afterwards."

Természetesen nem kétlem, hogy le lehet pattintani a SB-ről a ragasztott bordát, de inkább 2x meggondolom mielőtt felragasztom.

/Holnap szerintem meg fog történni, mert ma este megyek a SATA-s vinyókért. :) /
[/quote]

Persze hogy ezt írják, hiszen ha nem tennék, akkor előbb-utóbb beperelné őket valaki, aki szépen elpattintotta az alaplapját, hogy "Nem volt odaírva, hogy nem lehet leszedni!", lásd a macska és a mikró esetét... ;) Igaz, az az USA-ban volt, ez meg koreai cég.
2006. III. 4.

#327 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 17:54

idézet:
Ezt írta Vulpes:

Akkor legyél szíves rányomni az ujjadat a south bridge-re, ott tartani 20 másodpercig, azután visszajönni elmondani az élményeidet! ;)
[/quote]

Lementem, ranyomtam, meleg volt! Huh... mekkora varatlansag, valamire hutobordat akarnak rakni es az nem fogod elhinni de meleg! :) :) De kepzeld van itthon homerom es raraktam! Es mennyi volt? Maximum 60 fok volt amit en mertem! Asszem nekem a procim full terhelve 62 fok volt nyaron es stabil volt! Ezek utan azt mondom, hogy nem letkerdes ennek az alkatresznek a hutese!
En nem vagyok programozo;

#328 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 18:01

idézet:
Ezt írta Kalebris:

Lementem, ranyomtam, meleg volt! Huh... mekkora varatlansag, valamire hutobordat akarnak rakni es az nem fogod elhinni de meleg! :) :) De kepzeld van itthon homerom es raraktam! Es mennyi volt? Maximum 60 fok volt amit en mertem! Asszem nekem a procim full terhelve 62 fok volt nyaron es stabil volt! Ezek utan azt mondom, hogy nem letkerdes ennek az alkatresznek a hutese!
[/quote]

Létkérdésnek nem létkérdés (legalábbis a te vagy az én létemnek nem kérdése ;) ), de azért érdekelne hogy hogyan mértél. Hozzányomtad a hőmérő végét oszt jóvan? Vagy valami hővezető anyag, lásd paszta is volt ott? Mennyi ideig tartottad? Stb., stb., stb...
2006. III. 4.

#329 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 18:05

idézet:
Ezt írta Vulpes:

Létkérdésnek nem létkérdés (legalábbis a te vagy az én létemnek nem kérdése ;) ), de azért érdekelne hogy hogyan mértél. Hozzányomtad a hőmérő végét oszt jóvan? Vagy valami hővezető anyag, lásd paszta is volt ott? Mennyi ideig tartottad? Stb., stb., stb...
[/quote]

Hat leginkabb odanyomtam oszt jovan, mert ugy gondolom, hogy a z nf7-ben alkalmazott meresmod szamomra is pont megfelelo lesz! Ha kb 2-3 perc ez remelem eleg volt ahhoz, hogy lemerje a homero, mert eleg gyorsan reagal (mint te :) :) :))!

#330 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 18:16

idézet:
Ezt írta Kalebris:

Hat leginkabb odanyomtam oszt jovan, mert ugy gondolom, hogy a z nf7-ben alkalmazott meresmod szamomra is pont megfelelo lesz! Ha kb 2-3 perc ez remelem eleg volt ahhoz, hogy lemerje a homero, mert eleg gyorsan reagal (mint te :) :) :))!
[/quote]

:D :D :D

Ezesetben nyugodtan adjál hozzá még 10-15 fokot, mint az a processzorok belső hőmérsékletének számításakor is szokásos.Ha még azt is rászámítod, hogy hővezető anyag nélkül nem olyan jó a hőátadás a chip és a hőmérő között, akkor már kezdesz a processzorok Die Temperature-e közelében járni, ami olyan 85 C körül szok mostanság lenni, ha jól emlékszem!
2006. III. 4.

#331 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 18:29

idézet:
Ezt írta Vulpes:

Ezesetben nyugodtan adjál hozzá még 10-15 fokot, mint az a processzorok belső hőmérsékletének számításakor is szokásos.Ha még azt is rászámítod, hogy hővezető anyag nélkül nem olyan jó a hőátadás a chip és a hőmérő között, akkor már kezdesz a processzorok Die Temperature-e közelében járni, ami olyan 85 C körül szok mostanság lenni, ha jól emlékszem!
[/quote]

Velemenyem szerint (mint irtam) ugyanugy mertem mint, ahogy az nf7-es lapokon merik, csak nem alul volt a dioda hanem felul, ha lehet meg kozelebb a maghoz, es kb ua. a hofokot kaptam, mint a mostani procimnal->amihez ugyanugy, hozzajon a rossz hoatadas, meg a +x fok stb. stb...! Asszem innentol kezdve mindenki (ahogy eddig is) vagy rak bordat vagy sem! :) :) :) Ami azert jo, mert futottunk par kort feleslegesen, de legalabb "tenyszeru" adatokkal tudjuk alatamasztani azt, hogy vagy raksz bordat vagy nem! :D :D :D

#332 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 18:42

idézet:
Ezt írta Kalebris:

Velemenyem szerint (mint irtam) ugyanugy mertem mint, ahogy az nf7-es lapokon merik, csak nem alul volt a dioda hanem felul, ha lehet meg kozelebb a maghoz, es kb ua. a hofokot kaptam, mint a mostani procimnal->amihez ugyanugy, hozzajon a rossz hoatadas, meg a +x fok stb. stb...! Asszem innentol kezdve mindenki (ahogy eddig is) vagy rak bordat vagy sem! :) :) :) Ami azert jo, mert futottunk par kort feleslegesen, de legalabb "tenyszeru" adatokkal tudjuk alatamasztani azt, hogy vagy raksz bordat vagy nem! :D :D :D
[/quote]

:D
2006. III. 4.

#333 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 08:38

Sziasztok!
Segítségre vagyis inkább tanácsra lenne szükségem. Új alaplapot akarok venni, de nem tudom eldönteni, hogy nf7-s vagy an7. Az nf7 viszonylag kinőtte gyermekbetegségeit, viszont an7-en a mikroguruval úgy látom sok embernek van problémája, pedig az lenne a lap lényege. Valamint most, hogy az Abit és az Nvidia szerződést bontott, meddig lesz még support a lapokhoz?

#334 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 09:42

idézet:
Ezt írta Hassan:
Sziasztok!
Segítségre vagyis inkább tanácsra lenne szükségem. Új alaplapot akarok venni, de nem tudom eldönteni, hogy nf7-s vagy an7. Az nf7 viszonylag kinőtte gyermekbetegségeit, viszont an7-en a mikroguruval úgy látom sok embernek van problémája, pedig az lenne a lap lényege. Valamint most, hogy az Abit és az Nvidia szerződést bontott, meddig lesz még support a lapokhoz?
[/quote]

Az AN7 NF7-S 2.0 alapokra épült, ezért ugyanolyan kiforrott stabil konstrukció.
az hogy a uguru nem tökéletes, csak átmeneti állapot. addig ott a bios.
most nem nagyon éri meg mást venni.
support pedig lesz. ha nem lenne azzal az abit tönkretenné magát.

#335 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 10:23

Köszönöm a gyors választ.
AN7 lesz.

#336 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 11:01

idézet:
Ezt írta Hassan:
Köszönöm a gyors választ.
AN7 lesz.
[/quote]

Csak hogy tiszta legyen a kép: az MBM-et, Speedfant és hasonló progikat -- legalábbis egyelőre -- nem fogod tudni használni, és a uGuru sem mindenben működik úgy, ahogy elvárnád. Mindenesetre reménykedünk benne, hogy ez a helyzet javulni fog, egyébként pedig nagyon jó kis alaplap -- nem cserélném el másra, a céljaimnak tökéletesen megfelel.
Még valami: ha kis fordulatszámú (leszabályozáskor 2000 rpm alatti) ventit akarsz tenni a procira, akkor ügyelj rá, hogy a Guru telepítésekor a ventid a minimális fordulatszámon pörögjön, máskülönben az AbitEQ éktelen és nehezen leállítható szirénázásba kezd (bár lehet, hogy az 1.19 (béta) Guru már kiküszöböli ezt a gondot).
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#337 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 11:16

Hát reménykedem hogy a mikroGurut majd helyrepofozzák, a Speed Fan kicsit fájni fog, a MBM nekem nem igazán jön be. Ventiből egy FalconRock II lesz rajta, eddig bevált, remélem a 2500+ Bartonra is megfelel. Még egy kérdés: eddig Ecs K7S6A lapom volt, ott a proci hőmérsékletet egy külső dióda mérte, ha jól tudom. AN7-en a proci belső hőmérsékletét méri a lap (ha ez lehetséges)?

#338 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 11:19

idézet:
Ezt írta Hassan:
Hát reménykedem hogy a mikroGurut majd helyrepofozzák, a Speed Fan kicsit fájni fog, a MBM nekem nem igazán jön be. Ventiből egy FalconRock II lesz rajta, eddig bevált, remélem a 2500+ Bartonra is megfelel. Még egy kérdés: eddig Ecs K7S6A lapom volt, ott a proci hőmérsékletet egy külső dióda mérte, ha jól tudom. AN7-en a proci belső hőmérsékletét méri a lap (ha ez lehetséges)?[/quote]

Igen, állítólag belső hőmérsékletet mér. (A proci alatt mindenesetre nincs dióda)

[ 2004. március 23.: Apaf3j szerkesztette a hozzászólást ]
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#339 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 12:53

idézet:
Ezt írta Apaf3j:
Még valami: ha kis fordulatszámú (leszabályozáskor 2000 rpm alatti) ventit akarsz tenni a procira, akkor ügyelj rá, hogy a Guru telepítésekor a ventid a minimális fordulatszámon pörögjön, máskülönben az AbitEQ éktelen és nehezen leállítható szirénázásba kezd (bár lehet, hogy az 1.19 (béta) Guru már kiküszöböli ezt a gondot).[/quote]

akkor ezért szirénézik nekem egyfolytában(már ha rádugom a speakert :))
prociventi 1600, táp 1200-on megy. ezt a minimumos dolgot kifejtenéd kicsit jobban? nem nagyon értem. thx.

#340 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 13:18

idézet:
Ezt írta Gabox:

akkor ezért szirénézik nekem egyfolytában(már ha rádugom a speakert :))
prociventi 1600, táp 1200-on megy. ezt a minimumos dolgot kifejtenéd kicsit jobban? nem nagyon értem. thx.
[/quote]

Ajjaj, hosszú történet. Naszóval, ha a szirénázást le akarod állítani, a következő lehet a megoldás (feltéve persze, hogy ugyanez a problémád):
1. uGuru uninstall
2. CMOS Clear (jumper)
3. BIOS-ban állítsd vissza a szokásos dolgokat, a CPU FAN sebességet pedig úgy, hogy csak valahol a rendszered normál használat melletti hőfokánál magasabban kezdje el 8V fölé emelni a prociventire adott feszültséget. Ez azért kell, hogy amikor a uGurut telepíted, ezt az alacsony fordulatszámot érzékelje normálisnak.
4. Windows be, uGuru feltelepít (ajánlom az 1.19 bétát), ABIT EQ beindít, Monitor Setting - Fan Setting - CPU csúszka balra a ventid min. fordulatszáma alá lehúz. (Ez alatt a fordulatszám alatt kezd sipákolni). OK
5. BIOS-ban venti visszaállítása.
6. Enjoy! :D

Persze lehet, hogy nálad más okozza a szirénázást, de ennyit érdemes kipróbálni.

[ 2004. március 23.: Apaf3j szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.