HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A7V8X (Via KT400+VT8235) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A7V8X (Via KT400+VT8235) Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 04. 16:10

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 10:27

Ezért regeltél be? Kifogtál 1 azaz EGY darab beteg deszkát (valszeg rossz hacsak nem a User error tipikus esetével állunk szemben), ezért aztán már rögtön rosszul jártál vele?
Közvetlen környezetemben 3 azaz HÁROM A7V8X deszka van (eredeti, nem -x verzió), mondjam azt nulla gonddal? Stabil, megbízható..és nem túl háklis az alkatrészekre.

Azert regeltem be, hogy a magadfajta error userek habzo szajjal nekem ugorjanak, mert leirom mi tortent velem. (Nem is azert, hogy esetleg valami tanacsot adjanak, hatha normalis a viselkedese, csak en vagyok a kezdo)

Es igen, ha veszek 1 azaz EGY darab beteg lapot, akkor rosszul jartam vele. Nyilvan ha te veszel egy hibas lapot, jol jarsz vele. (Elore elnezest kerek a valaszom miatt Toled, es minden bekattant, Asusra reszelo embertol is). Ja, es X-X-es nekem is, bar gondolom az mindegy, a lenyeg, hogy az anyamat.
--
eisei/nba

Commodore 64 PC | CBM6510@1Mhz | 64k 200ns 4164-2/MK4564N-20 dRAM | VIC II 6567 | SID 6581 | ActionReplayMkVII
WHAT? You never played X-com? What are you, an alien? - techtite.com

#102 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 16:18

Idézet: eisei - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 17:10

Azert regeltem be, hogy a magadfajta error userek habzo szajjal nekem ugorjanak, mert leirom mi tortent velem. (Nem is azert, hogy esetleg valami tanacsot adjanak, hatha normalis a viselkedese, csak en vagyok a kezdo)

Es igen, ha veszek 1 azaz EGY darab beteg lapot, akkor rosszul jartam vele. Nyilvan ha te veszel egy hibas lapot, jol jarsz vele. (Elore elnezest kerek a valaszom miatt Toled, es minden bekattant, Asusra reszelo embertol is). Ja, es X-X-es nekem is, bar gondolom az mindegy, a lenyeg, hogy az anyamat.

Jóvanna, nem kell bekattanni. Csak arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy 1 rossz tapasztalat miatt nem kellene temetni. De lássuk
1, oké, lehet hogy a samsunggal gondja van, de egyébként is csak max azt hiszem 2db mehetne benne együtt. Sajna a samsung modulokkal nekem csak rossz tapasztalataim voltak, emléxem, anno az Abitomban 2 ugyanolyan samsung modul nem akart együtt menni, csak külön-külön (csipp ua)
2, Gef 4200 nem indul... próbáltál CMOS resetet? Az AGP hiba led nem ég? Milyen márkájú Gef4?

3, Ez a bios flash pedig talány... hogy micsoda? A flash progi el sem indul? Szűz oprsz esetén sem? És hogy hogy elszáll? Belépsz és kifagy? CMOS reset volt?

Nem lehet hogy valaki flashelte a lapot vmi ócska biosfile-al? Használtan vetted most, vagy egyszercsak nálad zakkant meg?
Szal nyugi, adj még infot, mert ezekből sok még nem derül ki..

szerk: jah.. most látom x-x-es. Na az tényleg gázos széria, anno Piftuka húdenagyon szidta, keress rá!!! Tényleg ezer gondja volt...részvétem :)

Szerkesztette: n.drews 2004. 09. 04. 16:20 -kor

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#103 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 21:16

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 15:18

Jóvanna, nem kell bekattanni. Csak arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy 1 rossz tapasztalat miatt nem kellene temetni. De lássuk
1, oké, lehet hogy a samsunggal gondja van, de egyébként is csak max azt hiszem 2db mehetne benne együtt. Sajna a samsung modulokkal nekem csak rossz tapasztalataim voltak, emléxem, anno az Abitomban 2 ugyanolyan samsung modul nem akart együtt menni, csak külön-külön (csipp ua)
2, Gef 4200 nem indul... próbáltál CMOS resetet? Az AGP hiba led nem ég? Milyen márkájú Gef4?

3, Ez a bios flash pedig talány... hogy micsoda? A flash progi el sem indul? Szűz oprsz esetén sem? És hogy hogy elszáll? Belépsz és kifagy? CMOS reset volt?

Nem lehet hogy valaki flashelte a lapot vmi ócska biosfile-al? Használtan vetted most, vagy egyszercsak nálad zakkant meg?
Szal nyugi, adj még infot, mert ezekből sok még nem derül ki..

szerk: jah.. most látom x-x-es. Na az tényleg gázos széria, anno Piftuka húdenagyon szidta, keress rá!!! Tényleg ezer gondja volt...részvétem :)

Koszonom az infot, es mar ki is kattantam. Utanajarok a forumba a hibanak, de kozben probalgattam mas rammal a lapot, valami nagyon el van kuffantva vele, mert egy deluxos kolleganal tokeletesen mukodo 2 db ramot hiaba pakolom be (kulon-kulon, egybe, ahogy akarom), sipol a 'nincs ram huje vagy error'.

Samsung ram: A kt-333-asom szereti, igaz, ez egy masik marka (nevet nem merem leirni, de e-vel kezdodik es 'pox 8k3a'-ra vegzodik :) ) vigan viszi a hatan.

Gef2: Inno 3d, 128 mega, vivo, majd ket eve huen szolgal, csak ellenben 4x-es. En meg kozben rajottem, lehet hogy ez a lap nem is tamogatja egyatalan a 4X AGP-t csak a nyolcszorosat... Persze ennek nem neztem utana, es szerintem hulyeseg de akkor nem fogok csodalkozni, ha nem fernek ossze... Ja, es led nem vilagit, de gondolom a nem fapados alaplapokon tud csak vilagitani, mert itt max a forrasztasi pontjait nezegethetem meredten :) Ja, es CMOS reset volt, persze, probaltam en mar mindent...

Bios: Az EZ Flash (vagy mi, ami embed a bios-ba, alt+f2 ezen is, meg az epoxomon is) nem indul el valamiert, hiaba tenyerelek ra a billentyuzetre. A Biosban meg ha jol ertelmeztem szinten van mod ennek az elinditasara, de ezt meg nem tudtam meg, mert a bios kb 2-10 masodperces mukodes utan csontrafagy. A DOS-os egetoprogirol meg nem is almodok, az hianyozna, hogy fel uton hazavagja magat. Es igen, vadonat uj, most hoztam penteken a nagykerbol.

Konkluzio: Megnezem a hozzaszolasokat amiket ajanlottal, es legfeljebb valtok fapadosrol normalisra. Nem tudom miert, asszem szeretnek asus alaplapot. Asszem nem is volt, csak inteles idaig. Csak most ezt kisse utalom, az elmult husz evben kb 2x szivtam ekkorat PC-vel, szal nem vagyok en ehhez szokva (Az egyik, amikor a c=64-emnek letort a 2-es gombja, a masik meg az 5x86-osom hirtelen spontan elfustolese)

Ujra kossz az infot, remelem jobb hirekkel terek vissza!
--
eisei/nba

Commodore 64 PC | CBM6510@1Mhz | 64k 200ns 4164-2/MK4564N-20 dRAM | VIC II 6567 | SID 6581 | ActionReplayMkVII

#104 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 21:47

Most utánnagondolva... szóval ez az -X egy átvágás. Az eredeti deszkák szerintem egész jók voltak, de ezek..nem véletlen kerültek kevesebbe! Kicsit még spóroltak az alkatrészeken, és tessék. Ez az eredménye. A sima, ami nekem is van, írtó stabil. Volt benne már különféle memória, vidkari, sose volt semmi gond.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#105 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 06. 10:45

Hali!

Nemrég vettem egy ilyen lapot, és a következő a probléma:
A Gép magától ujraindul bizonyos időnként, utána pedig a BIOS kezd el sípolni egy hosszút, kis szünet, és újra hosszút, és ezt végig. A tápot és memóriát a másik gépemből tettem át ebbe(ami 1 évig tökéletesen működött az A7V333-al).
Processzorhűtő rendesen fent van, 47 fokot mutat. A Windows is frissen van rakva, azzal nem lehet baj. Otthon telepítettem, használtam pár napig, majd lehoztam Szegedre, és azóta nem működik. A táp amúgy egy 300W-os Codegen, de mint említettem, eddig jól ment, egy 2400+-os proci van benne. Ramot már próbáltam áttenni, de hiába.

Azért nem értem, mert otthon tökéletesen működött, és semmit nem változtattam rajta, és azóta ezt csinálja, nem lehet használni!
Mi lehet a baj/hibás, mit lehetne még átnézni?

#106 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 11:15

eisei: melyik bios van a lapban? Valahol a 1010-1012 között javítottak a samsung ramokkal kapcsolatos dolgokon elvileg, ezért ha régi (mondjuk 1006, mint nekem volt) van még benne, mindenképp érdemes lehet valami kölcsönrammal frissíteni, ha úgy lehet egyáltalán.
az agp 4x kártyák mennek, én egy radeon9000pro-t használok így; fast writes és az a misztikus agp performance bizbasz is műxik rendesen. AGP diagnosztikai led meg szerintem ezen nincs. Amúgy csak olyan kártyákkal nem használható, amelyek csak az agp1.0-t (agp 1x-2x) tudják, a gef4 sorozat minimum agp2.0, ezért kellene mennie.
Ramfronton még érintkezési hibát is el lehet képzelni, mivel szerintem a dimm slotok is megérnek egy-két misét. Nálam egy sima kártyacserétől is elmozdultak a modulok, és jött a nem indulok, se kép se hang, majd a tilitoli. Érdekes, hogy két modullal a középső slot nem ment az istennek se, viszont a harmadikat minden további nélkül lekezeli. Hm.
Mondjuk noname ramokat használok, de ettől eltekintve semmi gubanc.
Talán cmos-clear segítene, ha véletlenül még nem volt ilyen.
Ez a sok szívás egyre inkább az acorpos korszakomat juttatja eszembe, viszont most nem vígasztal az árcédula, mert ezek a lapok annyival nem olcsóbbak a rendes változatoknál, sőt, ebben az árkategóriában bőven találni jobbat, szerintem még olcsóbban is. Ha teheted cseréld le valami x nélküli darabra szerintem.
Pár dolog viszont tetszik ezen a terméken, be kell vallanom töredelmesen. Jó hogy van C.O.P. procileégés elleni védelem (bár kipróbálni azért nem merném), meg a C.P.R. sem rossz (ami visszaállít mindent alapra, ha eltolod a tuningot), és az ez-flash is tetszik, mert nagyon untam az awdflash paraméterezgetését. Mindemellett egy hónap küzdelmes ismerkedés után talán kimondható, hogy van egy stabilnak tűnő rendszerem, ami viszonylag olcsón egész szép teljesítményt mutat. Csak az a bökkenő, hogy mindezt vagy még többet elérhettem volna kicsit kevesebb hajtépéssel, ha nem ragaszkodom a jelen esetben kissé megtévesztő asus felirathoz a dobozon.

Stann: Hm, újabb misztikus hiba; én a ramok (érintkezés, időzítések) és a vga (érintkezés, agp beállítások) körül néznék körül, illetve beégetném a legújabb bios-t, ha nem az van benne. Mivel szállítás után jöttek elő a nyavalyák inkább érintkezési balhé lesz, különösen mivel a ramokat szerintem kissé lazán tartja ez a tipus. Tényleg, a tied rendes a7v8x vagy az x-es sorozatba tartozik?
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...

#107 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 14:07

Idézet: köpet - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 12:15

eisei: melyik bios van a lapban? Valahol a 1010-1012 között javítottak a samsung ramokkal kapcsolatos dolgokon elvileg, ezért ha régi (mondjuk 1006, mint nekem volt) van még benne, mindenképp érdemes lehet valami kölcsönrammal frissíteni, ha úgy lehet egyáltalán.
az agp 4x kártyák mennek, én egy radeon9000pro-t használok így; fast writes és az a misztikus agp performance bizbasz is műxik rendesen. AGP diagnosztikai led meg szerintem ezen nincs. Amúgy csak olyan kártyákkal nem használható, amelyek csak az agp1.0-t (agp 1x-2x) tudják, a gef4 sorozat minimum agp2.0, ezért kellene mennie.
Ramfronton még érintkezési hibát is el lehet képzelni, mivel szerintem a dimm slotok is megérnek egy-két misét. Nálam egy sima kártyacserétől is elmozdultak a modulok, és jött a nem indulok, se kép se hang, majd a tilitoli. Érdekes, hogy két modullal a középső slot nem ment az istennek se, viszont a harmadikat minden további nélkül lekezeli. Hm.
Ez a sok szívás egyre inkább az acorpos korszakomat juttatja eszembe, viszont most nem vígasztal az árcédula, mert ezek a lapok annyival nem olcsóbbak a rendes változatoknál, sőt, ebben az árkategóriában bőven találni jobbat, szerintem még olcsóbban is. Ha teheted cseréld le valami x nélküli darabra szerintem.
Pár dolog viszont tetszik ezen a terméken, be kell vallanom töredelmesen. Jó hogy van C.O.P. procileégés elleni védelem (bár kipróbálni azért nem merném), meg a C.P.R. sem rossz (ami visszaállít mindent alapra, ha eltolod a tuningot), és az ez-flash is tetszik, mert nagyon untam az awdflash paraméterezgetését. Mindemellett egy hónap küzdelmes ismerkedés után talán kimondható, hogy van egy stabilnak tűnő rendszerem, ami viszonylag olcsón egész szép teljesítményt mutat. Csak az a bökkenő, hogy mindezt vagy még többet elérhettem volna kicsit kevesebb hajtépéssel, ha nem ragaszkodom a jelen esetben kissé megtévesztő asus felirathoz a dobozon.

Stann: Hm, újabb misztikus hiba; én a ramok (érintkezés, időzítések) és a vga (érintkezés, agp beállítások) körül néznék körül, illetve beégetném a legújabb bios-t, ha nem az van benne. Mivel szállítás után jöttek elő a nyavalyák inkább érintkezési balhé lesz, különösen mivel a ramokat szerintem kissé lazán tartja ez a tipus. Tényleg, a tied rendes a7v8x vagy az x-es sorozatba tartozik?

A ramot már kivettem, áttettem egy másik slotba, de ugyanaz. A pci-os akártyákat mind kivettem, mert van rajta integrált LAN és HANg is, de a Videókátyát még nem próbáltam, azt még ma kiveszem és vissza. Én is valamilyen kimozdulási hibára gondoltam, mivel előtte jó volt, de a procihoz és a Videokártyához nem nyúltam. Amugy benne van a legujabb BIOS is, és az X-es sorozat tagjal.
Procit sztem nincs értelme levenni, és vissza, nem, ha a Windows azért néha elindul...

#108 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 14:09

Amúgy a Hosszú sípolás, kis szünet.... a végtelenségig mit jelent? Mert a kézikönyvben nem találtam meg!

#109 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 07:16

Idézet: Stann - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 13:09

Amúgy a Hosszú sípolás, kis szünet.... a végtelenségig mit jelent? Mert a kézikönyvben nem találtam meg!

Ha jól emlékszem vga vagy vga-ram hiba, de még rákeresek... award beep codes vagy valami hasonló címen lehet rátalálni; mondjuk ez már phoenix, de arról is van valami leírás. A vga elmozdulása nekem is okozott már kellemetlen perceket, mondjuk nem ebben a lapban, itt szerintem az agp viszonylag fix rögzítővel rendelkezik... Mondjuk az érdekelne, miként férsz hozzá a ramokhoz a vga kiszedése nélkül, mert ez számomra nem volt megvalósítható eddig...

Szerkesztette: köpet 2004. 09. 07. 07:19 -kor

#110 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:05

Idézet: köpet - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 8:16

Ha jól emlékszem vga vagy vga-ram hiba, de még rákeresek... award beep codes vagy valami hasonló címen lehet rátalálni; mondjuk ez már phoenix, de arról is van valami leírás. A vga elmozdulása nekem is okozott már kellemetlen perceket, mondjuk nem ebben a lapban, itt szerintem az agp viszonylag fix rögzítővel rendelkezik... Mondjuk az érdekelne, miként férsz hozzá a ramokhoz a vga kiszedése nélkül, mert ez számomra nem volt megvalósítható eddig...

Nekem csak egy ramom van, és azt ki birom szedni ha legalul van, vagy eggyel feljebb, viszont ha a legfelsőbe próbálnám betenni, tényleg ki kellene vennem a kártyát. És a vga is egy G-Force 2 mx400, szóval nem olyan nagy...

#111 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:35

Ajánlhatok valamit? Ha benn a friss bios, meg minden. Van a biosban manuális memkonfig. Nézd át! Fullra összeszerelve csinálj egy biosresetet, és utána állítgasd be magadnak csak a leglényegesebbet. Bár ha ilyen gondok vannak vele, én visszavinném. (Mint ahogy tettem a sajátommal is. Nálam a biosfrissítés megoldotta ezeket a gondokat, mégis visszavittem. Ha valamit megveszek, az úgy működjön, majd ha többet akarok kihozni belőle, akkor hozzányúlok. Cseréltesd ki A7N8X-E Deluxra vagy ABIT AN7-re. Azokkal nincs ilyen gond, bár egy 10-en x-es plussz, de megéri. Nagyon megéri!!!)
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#112 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:59

Idézet: Stann - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 8:05

Nekem csak egy ramom van, és azt ki birom szedni ha legalul van, vagy eggyel feljebb, viszont ha a legfelsőbe próbálnám betenni, tényleg ki kellene vennem a kártyát. És a vga is egy G-Force 2 mx400, szóval nem olyan nagy...

akkor az én radeonom hosszabba kelleténél, sokat átkozódtam, amikor pakolgatni kellett a ramokat, mert hol itt hol ott nem ismerte fel valamelyiket, minden alkalommal vga ki, pakolás, vga be, bekapcs, nem jó, újra... aaarrggh.

#113 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:03

Hmmm. Mint láccik, nálam is radeon, de csak a DIMM1-hez nem fértem hozzá, a többihez simán.
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#114 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:44

Idézet: köpet - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 10:15

Bios? Passz, de a lap rev 1.01, ha ez segit. Az a baj, hogy kolcsonrammal sem indult az 1. es a 2. dimm slot. Legoztam meg pentek este, de hiaba, nalam CSAK a harmadik megyeget, de az is fagy ugye. De szerdan viszem vissza, megy cserere. Sajnos nem x-es nincsen, csak deluxe kartyak vannak, amik engem nem izgatnak egyatalan. Ugyhogy elhozok egy ugyanilyen x-est, mert ez tenyleg tul gyanusan kaki, meg egy 8rda+-t, (hatha az nforce-al is szivok nagyokat) oszt amelyik mukodik marad, amelyik nem, az megy vissza. Egyebkent az agp 1-es kartyak (TUDTOMMAL!) nem mennek bele a 1.5v-os agp pro (vagyhogyhijjak) slotba, az biztos, hogy a matrox milleniumom meg a kedvenc agp-s trio 3d-m mar reg ota nem fernek bele egy alaplapba sem :p Ja, es a 8X infot koszi, kisse feltem a visszafele kompatibilitastol.

u.i: mongyak durvat? Sosem volt SEMMI bajom az acorppal, igaz, en meg a 333a-s p2-es idokben valtottam rola asusra, abitra, majd epoxra.
--
eisei/nba

#115 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:01

Uppsz, most vertek fejbe, hogy van agp 2x es 4x kartya is, ami nem birja az 1.5 voltot, es tok viccesen hazavagjak a lapot vice versa.

Ja, es a cop mukodik, tobben mondtak.
--
eisei/nba

#116 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:37

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 10:35

Ajánlhatok valamit? Ha benn a friss bios, meg minden. Van a biosban manuális memkonfig. Nézd át! Fullra összeszerelve csinálj egy biosresetet, és utána állítgasd be magadnak csak a leglényegesebbet. Bár ha ilyen gondok vannak vele, én visszavinném. (Mint ahogy tettem a sajátommal is. Nálam a biosfrissítés megoldotta ezeket a gondokat, mégis visszavittem. Ha valamit megveszek, az úgy működjön, majd ha többet akarok kihozni belőle, akkor hozzányúlok. Cseréltesd ki A7N8X-E Deluxra vagy ABIT AN7-re. Azokkal nincs ilyen gond, bár egy 10-en x-es plussz, de megéri. Nagyon megéri!!!)

A Ram be van állítva AUto-ra, egy Elixir CL2.5-ös, és azon is megy!
Visszavinni még nem akarom, mert eddig rendesen műxött, sztem vmi kimozdulhatott, ott lesz a bug.
de ma már VÉGRE kipróbálom!

#117 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:51

Idézet: Stann - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 12:37

A Ram be van állítva AUto-ra, egy Elixir CL2.5-ös, és azon is megy!
Visszavinni még nem akarom, mert eddig rendesen műxött, sztem vmi kimozdulhatott, ott lesz a bug.
de ma már VÉGRE kipróbálom!

Hajrá! Aztán írj eredményt. Kíváncsi vagyok. Amúgy tényleg jobban járnál sz'tem +10e-ért egy másik lappal. Stabilitás, sebesség... nForce-al is lehet cumm-ni, de akkorát mint ezekkel a VIA-s deszkákkal?! Hát nem tom. Megéri szenvedni? Lehet hogy pár hónapra, esetleg 1 évre!!! (remélem ennyi rajt a garod) megjavul, oszt... Nem részletezem. Csak azért írom le, mert ugyanez volt nálam is. Nem éri meg azzal babrálni, ami alapból nem jó. Meg lehet csinálni, csak nem biztos, hogy érdemes. (Mellesleg egy sima -x nélküli csak pár e-vel több, és sokkal stabilabb!!!) Nagy öröm, ha beindul, az tuti, de nem lesz benned a tüske, hogy valami gáz akkor is van? Bennem volt.

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

#118 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 06:00

Idézet: eisei - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:44

Bios? Passz, de a lap rev 1.01, ha ez segit. Az a baj, hogy kolcsonrammal sem indult az 1. es a 2. dimm slot. Legoztam meg pentek este, de hiaba, nalam CSAK a harmadik megyeget, de az is fagy ugye. De szerdan viszem vissza, megy cserere. Sajnos nem x-es nincsen, csak deluxe kartyak vannak, amik engem nem izgatnak egyatalan. Ugyhogy elhozok egy ugyanilyen x-est, mert ez tenyleg tul gyanusan kaki, meg egy 8rda+-t, (hatha az nforce-al is szivok nagyokat) oszt amelyik mukodik marad, amelyik nem, az megy vissza. Egyebkent az agp 1-es kartyak (TUDTOMMAL!) nem mennek bele a 1.5v-os agp pro (vagyhogyhijjak) slotba, az biztos, hogy a matrox milleniumom meg a kedvenc agp-s trio 3d-m mar reg ota nem fernek bele egy alaplapba sem :p Ja, es a 8X infot koszi, kisse feltem a visszafele kompatibilitastol.

u.i: mongyak durvat? Sosem volt SEMMI bajom az acorppal, igaz, en meg a 333a-s p2-es idokben valtottam rola asusra, abitra, majd epoxra.

OFF

Nem tudom, ez néha arra emlékeztetett, amikor az 5ali61 és a savage4 találkozott; két hétig szívtam vele, de megérte, remélem ez is hasonló eset lesz. Azt az acorpot is nagyon szerettem, meg a 6via81p-t is, ami utána jött, de arról meg kiderült, hogy nem bírja a nagyobb procikat. Lett abit meg athlon, nem is bántam meg.

ON

Lapcseréhez sok sikert, kíváncsian várjuk a fejleményeket...

#119 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 14:39

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 12:51

Hajrá! Aztán írj eredményt. Kíváncsi vagyok. Amúgy tényleg jobban járnál sz'tem +10e-ért egy másik lappal. Stabilitás, sebesség... nForce-al is lehet cumm-ni, de akkorát mint ezekkel a VIA-s deszkákkal?! Hát nem tom. Megéri szenvedni? Lehet hogy pár hónapra, esetleg 1 évre!!! (remélem ennyi rajt a garod) megjavul, oszt... Nem részletezem. Csak azért írom le, mert ugyanez volt nálam is. Nem éri meg azzal babrálni, ami alapból nem jó. Meg lehet csinálni, csak nem biztos, hogy érdemes. (Mellesleg egy sima -x nélküli csak pár e-vel több, és sokkal stabilabb!!!) Nagy öröm, ha beindul, az tuti, de nem lesz benned a tüske, hogy valami gáz akkor is van? Bennem volt.

Hali!

A gond megoldódott, köpetnek igaza volt, a VGA kártya kimozdult a szállítás alatt, azóta tökéletesen működik. Amúgy nem hiszem, hogy egy x nélküli alaplap annyival stabilabb lenne. Van rajta Dual memória kezelés, Raid, Serial ata asszem, meg nagyobb borda van a chipseten, a többi ugyanaz, és ezek az extrák nekem nem kellenek, így megúsztam 10k-val kevesebből!

#120 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 15:28

Idézet: Stann - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 15:39

Hali!

A gond megoldódott, köpetnek igaza volt, a VGA kártya kimozdult a szállítás alatt, azóta tökéletesen működik. Amúgy nem hiszem, hogy egy x nélküli alaplap annyival stabilabb lenne. Van rajta Dual memória kezelés, Raid, Serial ata asszem, meg nagyobb borda van a chipseten, a többi ugyanaz, és ezek az extrák nekem nem kellenek, így megúsztam 10k-val kevesebből!

10k plusszért már E Deluxot kapsz (na jó 12k)... Amúgy ha jó? Te tudod. Nekem nagy negatív tapasztalat volt ez a lap, és ahogy olvasgattam nem én vagyok vele az egyetlen. Amúgy én alapból a VIa-val is sokat szívtam már, talán ezért váltam meg tőle ilyen könnyedén. :)

Sok kellemes gép előtt töltött órát!!!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.