Asus A7V8X (Via KT400+VT8235)
Elküldve: 2003. 08. 31. 18:22
Technikailag szerintem kivitelezhető, és lenne is értelme 533 V-link 400 DDR memória használata 8*AGP adott ugye. ( Csak a KT400 333FSB Barton CPU-ig kezeli) de egy kis BIOS módosítással megoldható, vagy legalább tuning szinten lenne mert a 400/40 beálítás nem használható.( FSB/PCI/AGP ) túlhajtás miatt.
Ha esetleg tud valaki más infót megköszönöm.
Mivel valami ezért nemsemmi. Mert nincs törvény, amely eltorzítaná.
Elküldve: 2003. 09. 02. 05:16
KT400 nem biztos, hogy nem lenne instabil.
Egyébként nekem nem is hiányzik. 166-os Bartonnal is ellenék, sőt elvagyok a 2200+ TbredB-bel is ha meg annyira kell a kraft akkor felhuzom 2800+-ra aztán kész...
Sztem neked is a húzott procidnál nem lenne sokkal jobb egy 200as Barton
Elküldve: 2003. 09. 03. 15:22
[ 2003. szeptember 06.: Demon Eyes Kyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 03. 19:26
Egyébként szerintem az Asus jobb választás.
166os FSB ig gond nélkül megy a tuning is.
Tehát kb 2200-2300 Mhzis.
Vízzel és nfroceal a 2400 is elérhető de azon tul már nem megy.
Ha neked ez a 100 Mhz kipréselése megéri vegyél NF-or, de én melgen ajánlom az Asus lapot is nekem nagyon bejön.
Elküldve: 2003. 09. 04. 10:15
Sirok az ojanokon, akiknek kijut 1 gagyibb darab egy alaplapbol pl.,és 1ből fikázzák, hogy ez szar, már nem a régi....
Mindenki belenyult már 1-1 szarabb hardwarebe, de attol még nem kell fikázni. Ha a csávonak nem jött be az Asus, akkor vegyen mást , de nem kell ocsorálni.
Nekem 2 Abit lapom volt, olyan stabil, mint a WTC mostanság.
Abit KG= raidomat azé cseréltem le,mert 2-3 orákon jött bagaméri és fagyiztam 1 faszát
Lecseréltem Asus A7V8x-re és azóta csak a F1GP4 alatt fagyok, de az is progi hiba. Hogy törne el Jeff Crammond keze.
Semmiféle fagyásom nincs talán 2* volt a Butulásnál említett probléma. De akkor is szélsö jobbos bakancs suhogás a gép oldalra, és már állt is fel.A win is meg a gép is
Ugyhogy 1etlen ok miatt cserélném le a lapot, az az integrált hang.Nekem teccik zenénél, meg filmnél, csak játékban gáz. 16 bites szar, néha olyan hangokat ad ki, ha sok hang van 1 gameban, hogy kiröhögöm
Amugy ez a lap megmarad, amig kinem mulik.
Aki meg fikázza az vegyen mást. Joga van utálni és mérgesnek lenni, de tartsa meg a negativ véleményét, vagy nyisson 1 anti Asus topikot és dühöngje ki magát
Szép napot mindenkinek
tus
Elküldve: 2003. 09. 04. 12:09
idézet:
Ezt írta Demon Eyes Kyo:
Alaplap vásárlás elött vagyok és a következők közül választanék, de nem tudom eldönteni melyiket legyen. A 2 választási lehetőség: ASUS A7V8X-X v. CHAINTECH 7NJL3/L SUMMIT. 7NJL3 nforce2 chipsetes, de csak egycsatornás ddr vezérlős. Megéri-e a chaintechet venni az nforce miatt (egy árban van a 2 lap) ?[/quote]
Sebességben akkor is gyorsabb a Chaintech, a minőségben pedig nagy különbség van a javára. Ha egy árban vannak, akkor feltétlenül megéri.
Ha Barton procit veszel, akkor pedig csakis az Nforce chipset a megfelelő párosítás mellé.
Ráadásul az A7V8X-X-be Barton mellé csak és kizárólag 333-as RAM-ot rakhatsz és abban is válogat.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 09. 04. 12:18
idézet:
Ezt írta tus:
Hali
Sirok az ojanokon, akiknek kijut 1 gagyibb darab egy alaplapbol pl.,és 1ből fikázzák, hogy ez szar, már nem a régi....[/quote]
Én az olyanokon sírok, akik puszta igénytelenségük folytán, nem képesek helyesen írni.
idézet:
Ezt írta tus:
Mindenki belenyult már 1-1 szarabb hardwarebe, de attol még nem kell fikázni. Ha a csávonak nem jött be az Asus, akkor vegyen mást , de nem kell ocsorálni.[/quote]
Azt hadd döntse el a "csávó", hogy mit kell és mit nem !
Mellesleg lehetnek bármilyen elvakult rajongók, a tények magukért beszélnek és a tények (meg sokszázezer felhasználó tapasztalata), hogy az ASUS a béka segge alatt van minőségben a régi önmagához képest. PONT.
idézet:
Ezt írta tus:
Semmiféle fagyásom nincs talán 2* volt a Butulásnál említett probléma. De akkor is szélsö jobbos bakancs suhogás a gép oldalra, és már állt is fel.A win is meg a gép is[/quote]
Nahát ! Te próbálsz engem kioktatni ?LOL ! Látom, karbantartó vagy. Ugye nem számítógépes rendszerek karbantartásával foglalkozol ?
idézet:
Ezt írta tus:
Aki meg fikázza az vegyen mást. Joga van utálni és mérgesnek lenni, de tartsa meg a negativ véleményét, vagy nyisson 1 anti Asus topikot és dühöngje ki magát
Szép napot mindenkinek[/quote]
Oltári nagy butaságokat írkálsz itt össze ! Anti ASUS topickot normális ember nem nyit, mert nincs rá szüksége.
Ellenben ez egy fórum és mindenkinek joga van leírni a véleményét.
Mivel adott topicban sokan kérdezik, hogy melyik lapot vegyék én leírom a véleményemet, mégha az neked, vagy más elvakult "ázuszfanatikusnak" nem is tetszik.
Tévedések elkerülése végett ez a topic sem arról szól, hogy "dícsérjük agyba-főbe az A7V8X-X-et, mer' az a jó" !!!
Valaki dícséri, valaki nem. Ez már csak így van.
Az más, hogy valaki ezt érvekkel alátámasztva teszi-e, avagy sem ! Én megfeleletem ennek a kitételnek.
Azt, hogy én mit tehetek itt a fórumon és mit nem, nem te fogod megmondani !
Jó napot !
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 09. 06. 14:18
Elküldve: 2003. 09. 10. 06:44
S.O.S. segítség kéne. Tegnap frissítettem a biost (av8x4m13) majd amikor Load Bios Defaults majd ujraindít se kép se hang, szóval valami el lett cseszve. A jelenség: szerencsére van egy I-panelem és tudom, hogy hol áll meg a bootolás, szóval egy ideig megáll egy bizonyos "0d" kódnál aztán meg "41"-es kódnál végleg. Sajna nem tudom mit jelentenek ezek a kódok, de jót nem az biztos. Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy a boiosba visszatenni esetleg egy elöző verziót, vagy ez képtelenség? Segítségeteket előre is köszönöm,
Üdv.
Elküldve: 2003. 10. 05. 16:53
Amit ez a ropke ev alatt tapasztaltam es elmondhatok az Asus A7V8X laprol, az az, hogy kituno alaplap, megbizhato stabil, gyors, es jo supportal (bios)rendelkezik.
Amiert megvalok tole az az, hogy ugy fest az uj VGA-mmal nem akarjak szeretni egymast :/ (Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 256MB
Amugy mindenkinek csak ajanlani tudom!
(Mellesleg az uj paripa, marmint az "atnyergeles" miatt
Udv. Seaweed
Elküldve: 2003. 10. 06. 09:42
Tudtok valamit a 1013-as biosról?
Fel lehet tenni?
A másik kérdésem.
A hőmérője megjavult már az alaplapnak(most 1010es bios van fent)? Mert ha beállitom azt az érzékelőt a MBM-on amit ir (asus2soket)akkor 67fokon megy a procim vizhűtéssel. A többi érzékelőn(asus4diode) 37 fokot mutat...
Üdv
Adept
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2003. 10. 06. 09:57
A PCB szócska mit jelent a prociválasztásnál?
Az ASUS oldalon, ha barton magos procit választok akkor kiirja hogy 1.04-es PCB-től lehet. Ha van matrica a southbrigde-emen akkor ez oké?
Köfike
Adept
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2003. 10. 06. 10:45
Elküldve: 2003. 10. 07. 04:44
idézet:
Ezt írta Emre:
vasn egy fura hibám ezzel a lappal : már 3 ismerösömnek is ezt a lapot vettem ! Az a furcsa hogy néha lefagy a ps2-portja ! Egér müködik rendessen,álltalában egy billentyű leütésével lefagy ![/quote]
Olvasd el a topic előző oldalait is (mármint az első 20at)
Ez "normális" hiba ennél a lapnál sajna. A nem -X verzióban már BIOS frissítés megoldja de az -X seriesnél még fennáll a probléma. Heti 1x eltudom viselni![]()
Elküldve: 2003. 10. 07. 07:30
Szerintem elég boszantó hiba ! De azóta az vettem észre, hogy egy ujjabb tipusu billentyűvel nem fagy le ! A "régi-t" 4-5 honapos volt,de abból is kipróbáltam többet is, mindegyikkel fagyott,de az ujjal amit most vettem nem ! érdekes
Elküldve: 2003. 10. 07. 13:58
idézet:
Ezt írta Adept:
A PCB szócska mit jelent a[/quote]
PCB=NYÁK
Elküldve: 2003. 10. 20. 16:45
Elküldve: 2003. 11. 04. 20:24
Probléma: Seagate 360021A 60G-s (UDMA5) winyó 2nd slave módban, mobilrackbe illesztéskor szinte mindig csak a 2., 3. indításkor éled be, úgy hogy töltéskor kiakad a winfos XP, ezután power off (reset nem segít!), majd minden megy rendben!
Részletes konfig:
- ASUS A7V8X Deluxe, legújabb BIOS (régiekkel is)
- Athlon XP 2000+
- 256Mb Samsung 400Mhz DDR
- Maxtor 60Y60LO rendszerwinyó (UDMA6)pri mast
- Leadtek GF4 Ti4200
- Samsung 48/48/24 cdrw, dvd combo (nélküle is) pri slave
- SB Live 4.1 OEM
- Pinnacle PCTV Pro (nélküle is) tvtuner
Minden alapban, semmi tuning, kábel, minden rendben. BIOS is látja frankón az elején, illetve néha csak 30G-nek ismeri fel, ilyenkor reset után jó. Vadi új mobilrack, de már 3at kipróbáltam, azzal is. P4-esben, 4 éves agyonhasznált fiókban tökéletesen megy. Már az USB20-ás külső dobozon gondolkodom.
üdv: Blaize, kösz a leendő ötleteket
Elküldve: 2003. 12. 03. 10:21
idézet:
Ezt írta blaize:
Sziasztok!
Probléma: Seagate 360021A 60G-s (UDMA5) winyó 2nd slave módban, mobilrackbe illesztéskor szinte mindig csak a 2., 3. indításkor éled be, úgy hogy töltéskor kiakad a winfos XP, ezután power off (reset nem segít!), majd minden megy rendben!
Részletes konfig:
- ASUS A7V8X Deluxe, legújabb BIOS (régiekkel is)
- Athlon XP 2000+
- 256Mb Samsung 400Mhz DDR
- Maxtor 60Y60LO rendszerwinyó (UDMA6)pri mast
- Leadtek GF4 Ti4200
- Samsung 48/48/24 cdrw, dvd combo (nélküle is) pri slave
- SB Live 4.1 OEM
- Pinnacle PCTV Pro (nélküle is) tvtuner
Minden alapban, semmi tuning, kábel, minden rendben. BIOS is látja frankón az elején, illetve néha csak 30G-nek ismeri fel, ilyenkor reset után jó. Vadi új mobilrack, de már 3at kipróbáltam, azzal is. P4-esben, 4 éves agyonhasznált fiókban tökéletesen megy. Már az USB20-ás külső dobozon gondolkodom.
üdv: Blaize, kösz a leendő ötleteket[/quote]
nekem akkor akad ki ha nem kapcsolom ki a gépet mikor ki/be rakom a rekket.
de ez szerintem a legtöbb gépnél így van.

Súgó
A téma zárva.