HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2261 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 08:02

Idézet: saen - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 6:42

DSLR azért kell, mert sokkal-sokkal jobb, mint egy kompakt/bridge és a mérete sem feltétlen nagyobb, legalábbis a bridge gépek is simán nagyok...

Nem jó az, ha egyre kisebb és könnyebb. Ha könnyű, a zár könnyebben berázza a vázat. Biztos, hogy a gyártók még kisebbet is tudnák gyártani, de nem érdemes.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2262 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 10:55

Konica Minolta Maxxum 7D

#2263 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 11:38

maybe amator kerdes, de mi a kulonbseg a dynax es a maxxum gep(ek) kozott? csak mert mindkettorol vannak az oldalon pletykak/interjuk :think:

Szerkesztette: alvaro 2004. 09. 15. 11:39 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2264 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 13:03

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 12:38

maybe amator kerdes, de mi a kulonbseg a dynax es a maxxum gep(ek) kozott? csak mert mindkettorol vannak az oldalon pletykak/interjuk :think:

Semmi lényeges. Az USA-ban hívják maxxum-nak. <<ITT>> a magyar cikk. Mint ahogy a 300D is Digital Rebel néven fut náluk.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2265 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 13:48

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 14:03

Semmi lényeges. Az USA-ban hívják maxxum-nak. <<ITT>> a magyar cikk. Mint ahogy a 300D is Digital Rebel néven fut náluk.

ahm. kosz :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2266 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 17:19

Mai friss Nikon cuccok:

Nikon D2X

Nikkor 300mm AF-S VR f2.8

Nikon CoolPix 8800

Nikon CoolPix 8400

Nikon Coolpix 4800

Szerkesztette: saen 2004. 09. 16. 17:19 -kor

#2267 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 18:20

pletykálnak valami nagyonsok megapixeles canon D2 gépről.
27én kiderül :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2268 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 18:54

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 19:20

pletykálnak valami nagyonsok megapixeles canon D2 gépről.
27én kiderül :)

Phil Askey meg erről azt mondta, hogy kamu info. Ő csinálja ügye a dpreview oldalt.

#2269 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 19:42

22 mpixelt írnak "mindenhol"
szerintem is kamu, de 27én minden kiderül :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2270 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 19:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 20:42

22 mpixelt írnak "mindenhol"
szerintem is kamu, de 27én minden kiderül :)

Meglátjuk. Gyakorlatilag szinte minden fontosabb gyártó (kivéve Kodak) jelentett be dslr-t és Phil még azt is írta, hogy lesz még több, szóval simán elképzelhető.

#2271 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 20:22

nekem mind1, csak 1D mark II / 1Ds árát nyomják le :D

#2272 Felhasználó inaktív   MoonFace 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 20:52

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 19:13

Ha nem lenne meg az S1, meg is rendelném :lollypop:

Satriani,

A tiéd azonosítja magát rendesen?

Az enyém furcsamódon a Camera Settings-ben, meg az ellőtt fotók EXIF blokkjában is "Camera Model: Unknown"-ként jelentkezik. A régi S30-asom mindíg korrektül azonosította magát, de ez...

USB-s ezközként is: a régi "PowerShot S30" volt, ez meg csak "Canon Camera". A régit ha kikapcsolva rákötöttem a gépre és dolgom végeztéve kihúztam, akkor visszatért kikapcsolt állapotába, ez meg átkapcsol Play módba és bekapcsolva marad. Ezek Canon-éknál visszafelé fejlődnek?

...ráadásul valami 1.02-es FirmWare verziót ír ki, pedig tudomásom szerint csak 1.01-es van... hja és azt persze nem hagyja fölrakni, merthogy szerinte nem ehhez a cucchoz való - agyrém...
:confused:
"...a felmerülö problémákra minden jelenlevönek van legalább egy megoldási javaslata - ami nem müködik..."

#2273 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 21:22

Idézet: MoonFace - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 21:52

A tiéd azonosítja magát rendesen?

Az enyém furcsamódon a Camera Settings-ben, meg az ellőtt fotók EXIF blokkjában is "Camera Model: Unknown"-ként jelentkezik. A régi S30-asom mindíg korrektül azonosította magát, de ez...

Nálam az EXIF is korrekt (megnézheted a másik topikba beszúrt képeimet, általában meghagytam az EXIF-et), és a Camera Settingsben is helyesen jelenik meg a neve. Az EXIF-hibára nem tudok mit mondani, viszont nem lehet, hogy a telepített szoftver régi verziójú (az S30 után rajtahagytad a PC-n), és az nem ismeri fel a gépet? :think: Csak tipp :)

USB-s ezközként is: a régi "PowerShot S30" volt, ez meg csak "Canon Camera".

Nekem is.

A régit ha kikapcsolva rákötöttem a gépre és dolgom végeztéve kihúztam, akkor visszatért kikapcsolt állapotába, ez meg átkapcsol Play módba és bekapcsolva marad.

Szintén. Lehet, hogy egy firmware frissítéssel ezt majd orvosolják. Én megszoktam így, bár nem tartottam logikusnak. Ha jól emlékszem, a manual sem ír erről semmit, így lehet, hogy bug.

...ráadásul valami 1.02-es FirmWare verziót ír ki, pedig tudomásom szerint csak 1.01-es van...

Rosszul tudod, az 1.0.2.0 a legfrissebb firmware :) Kukk: http://web.canon.jp/...is/index-e.html

hja és azt persze nem hagyja fölrakni, merthogy szerinte nem ehhez a cucchoz való - agyrém...

Feltételezem, sok más eszközhöz hasonlóan nem lehet firmware-t downgrade-elni  :think:

Egyébként nekem még az 1.0.1.0 van fent, de ezek után megfontolom, hogy felrakjam-e az 1.0.2.0-t... Az index S1 topikjában is panaszkodtak, hogy lenullázta a frissítés a képek sorszámát. Különben semmi újdonságot nem tartalmaz az új firmware az 1.0.1.0-hoz képest, csak a CF kártyával való kommunikáción javítottak. Meg ezek szerint elrontottak egyet s mást :D

#2274 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 17. 21:23

...ráadásul valami 1.02-es FirmWare verziót ír ki, pedig tudomásom szerint csak 1.01-es van... hja és azt persze nem hagyja fölrakni, merthogy szerinte nem ehhez a cucchoz való - agyrém...
:confused:

Rosszul tudod, már 1.0.2es firmware is van.

#2275 Felhasználó inaktív   MoonFace 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 21:48

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 20:22

Nálam az EXIF is korrekt (megnézheted a másik topikba beszúrt képeimet, általában meghagytam az EXIF-et), és a Camera Settingsben is helyesen jelenik meg a neve. Az EXIF-hibára nem tudok mit mondani, viszont nem lehet, hogy a telepített szoftver régi verziójú (az S30 után rajtahagytad a PC-n), és az nem ismeri fel a gépet? :think: Csak tipp :)

A proggi természetesen a hozzá adott (v17.1-es a CD), de azóta már fölraktam a legújabb frissítést, és próbáltam háromféle PC-n is (98/2000/XP) - hiába. Az EXIF-et ráadásul szerintem maga a kamera tseszi el és nem a program, de erről sem vagyok meggyőződve, maximum majd elviszem a szervízbe. Épp ezért érdekelt, hogy másnál milyen, mert gyanús volt, hogy ez nem normális...

Ezen kívül már csak azt utálom benne, hogy az egyébként tényleg elég kellemes minőségben a videó mellé rögzített hangot a MovieEdit Task mindenképpen downmix-eli 11kHz/8bit formára, pedig az a proggi pont annyit tud, amit nekem kéne: össze lehet vagdalni vele a sok kis mütyürkét eggyé értelmes formában (értelmesebben, mint a mellékelt CameraSuit-os VideoImpression-ben).

...hja, meg hát az S30 tényleg tisztább képeket kreál (legalábbis zajmentesebbeket, bár az meg hajlamos volt túl nagy szaturációval dolgozni, vaku mellett mindíg vissza kellett fogni a lendületét), dehát nem is vártam mást: beltérre a régi, kültérre az új...
"...a felmerülö problémákra minden jelenlevönek van legalább egy megoldási javaslata - ami nem müködik..."

#2276 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 22:11

Idézet: MoonFace - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 22:48

Az EXIF-et ráadásul szerintem maga a kamera tseszi el és nem a program...

Persze, ez egyértelmű. Ezért is írtam, hogy az EXIF hibáját nem tudom mire vélni :) A gépnek mindenképp tudnia kellene a saját "személyazonosságát"... GOTO szervíz.

Amire próbáltam utalni, az a "Camera Settings" régi programverzióból fakadó esetleges hibája - de ezzel árnyékra vetődtem.

SZERK: videót szerintem VirtualDubbal buherálj, nekem úgy tűnik, normálisan kezeli az S1 végtermékét.

Szerkesztette: Satriani 2004. 09. 17. 22:12 -kor

#2277 Felhasználó inaktív   Kisqqcs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 06:00

Hali mindenki!
Még eléggé kezdő vagyok a digitgépek terén, ezért szeretnék segitséget kérni. Most venném meg az első gépemet és jelenleg az alábbi 3 a favoritom:

Konica-Minolta Dimage x50
Konica-Minolta Dimage 600
Canon Ixus 500

Leginkább ithhoni használatra, meg nyaralásra kellene, tehát inkább az a fontos, hogy kompakt legyen, minthogy sokszoros zoom-ot tudjon. Tudna valaki véleményt mondani a 3 gépről, pontosabban ki melyiket venné?
Illetve még egy kérdés, van valakinek tapasztalata a pixass.de-vel kapcsolatban? Mennyiért szállitanak Mo-ra, meg ilyenek.
Köszi előre is!
Kisqqcs

#2278 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 10:42

Idézet: Kisqqcs - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 7:00

Illetve még egy kérdés, van valakinek tapasztalata a pixass.de-vel kapcsolatban? Mennyiért szállitanak Mo-ra, meg ilyenek.
Köszi előre is!
Kisqqcs

Tapasztalat van, korrekt cég. Magyarországra 22€ a postaköltség, + az átutalás díja ami bankonként változik (kb. 2-4e Ft).

(Amúgy a fenti 3as közül, én az ixust választanám.)

#2279 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 10:52

Hoppá 1Ds MK II

#2280 Felhasználó inaktív   Nuklein 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 11:36

Melyik gépet ajánljátok inkább egy Canon A75 vagy egy Minolta DiMage Z1-et?
Melyik csinál szebb képeket? Melyik jobb és miért?
Köszi a válaszoktat!

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.