HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2401 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 08:59

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 9:57

Mint látod, sokkal gyengébb az S1.

Így van. Hiába számít viszonylag gyorsnak kompaktok között az S1, egy tükörreflexeshez köze nincs.

#2402 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 09:58

Nah igen, köszi az infokat:)

#2403 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 11:04

A tanácsotokat kérném:
Kicsi, hurcolós gépnek
Sony Cyber-shot DSC-P150
vagy
Canon PowerShot S70
vagy valami tök más? :)

Nézegettem review-kat, Canon S40-et használtam is sokat.
Az S70-nél zavar, hogy az AF néha bénázik, főleg kevés fénynél, a zajszűrés miatt elvesznek finom részletek (a francnak kellett ezért a 7 MPixel...), hülye helyre rakták az állványcsavart, és még mindig nem bírtak 2.0-s USB-t rakni rá.
A Sony-nál zavar, hogy nem látok semmit, ami védené a lencsét (egy ilyen gépet sokszor zsebrerak az ember), gyenge a vaku, drága a Memory Stick, nincs tömörítetlen mód, és fura az elrendezése (tuti mindig be fog remegni a kezemtől).

Nagy zoom és millió beállítási lehetőség nem kell, arra majd veszek másik gépet, ennek az lenne a lényege, hogy mindig nálam legyen. Nem kell a végtelen megapixel sem, csak ezeket találtam elég jó minőségű, igényes gépeknek a webes infók alapján.

Vagy Panasonic FZ3, és akkor a zoom is meg van oldva...  :think:  De azt meg nem lehet zsebrevágni.

#2404 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 11:36

Idézet: Gyenes - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 12:04

A tanácsotokat kérném:
Kicsi, hurcolós gépnek
Sony Cyber-shot DSC-P150
vagy
Canon PowerShot S70
vagy valami tök más? :)

Nézegettem review-kat, Canon S40-et használtam is sokat.
Az S70-nél zavar, hogy az AF néha bénázik, főleg kevés fénynél, a zajszűrés miatt elvesznek finom részletek (a francnak kellett ezért a 7 MPixel...), hülye helyre rakták az állványcsavart, és még mindig nem bírtak 2.0-s USB-t rakni rá.
A Sony-nál zavar, hogy nem látok semmit, ami védené a lencsét (egy ilyen gépet sokszor zsebrerak az ember), gyenge a vaku, drága a Memory Stick, nincs tömörítetlen mód, és fura az elrendezése (tuti mindig be fog remegni a kezemtől).

Nagy zoom és millió beállítási lehetőség nem kell, arra majd veszek másik gépet, ennek az lenne a lényege, hogy mindig nálam legyen. Nem kell a végtelen megapixel sem, csak ezeket találtam elég jó minőségű, igényes gépeknek a webes infók alapján.

Vagy Panasonic FZ3, és akkor a zoom is meg van oldva...  :think:  De azt meg nem lehet zsebrevágni.

Konzervatív vagyok, ezért véleményem szerint fényképezőgépet a fényképezőgép gyártóktól kell venni, tehát a Sony kiesik. Mondj le az extra megapixelekről, marketing, valós értéke nincs, sőt!
Ehhez mit szólsz?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2405 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 10. 28. 14:28

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 12:36

Konzervatív vagyok, ezért véleményem szerint fényképezőgépet a fényképezőgép gyártóktól kell venni, tehát a Sony kiesik. Mondj le az extra megapixelekről, marketing, valós értéke nincs, sőt!
Ehhez mit szólsz?

Pedig a Sonyt ellátó Zeiss, és a Panasonicnak szállító Leica nem rossz név. :) Sőt, a Pana Leica lencsés nagy zoomos gépei a kompaktok legjobb darabjai. A Sonyt nagyon visszaveti a ragaszkodás a saját memóriához, bár már ha jól tudom, gyárta a Sandisk és a Lexar is Memory Sticket. Ez talán letöri az árát, de ennek ellenére ez rákfenéje a Sony gépeknek.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2406 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 14:32

Idézet: Studi - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 15:28

Pedig a Sonyt ellátó Zeiss, és a Panasonicnak szállító Leica nem rossz név. :) Sőt, a Pana Leica lencsés nagy zoomos gépei a kompaktok legjobb darabjai. A Sonyt nagyon visszaveti a ragaszkodás a saját memóriához, bár már ha jól tudom, gyárta a Sandisk és a Lexar is Memory Sticket. Ez talán letöri az árát, de ennek ellenére ez rákfenéje a Sony gépeknek.

Mondom én, hogy konzervatív vagyok! :D  Sajnos a nagy név sem garancia a minőségre, lásd a 828-as optikája, bár egy-egy gyenge darabot a világ legjobb cége is produkálhat.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2407 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 14:52

Idézet: Gyenes - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 12:04

A tanácsotokat kérném:
Kicsi, hurcolós gépnek...

Amit Thrawn javasolt (A80), nagyon jó választásnak tűnik. Vedd figyelembe, amit írt: a megapixel-háborút nem a józan ész irányítja :)

Azért jó lenne tudni közelebbről, milyen konkrétabb elvárásaid vannak a géppel szemben. Ha csak a méret számít, akkor veheted valamelyik Canon IXUS gépet is, azok nagyon csinos masinák, viszont a manuális beállítás lehetősége gyakorlatilag nulla. Aztán ott van a Kodak 7440, ami szinté elég kicsi és pofás, de már tud manuális beállításokat, és rengeteg scene mód van benne. A következő fokozat az A80, full manuális, kihajtható kijelző  :up: , és elég kulturált a mérete. Aztán ott az Olympus C765, 10x optikai zoom (igaz, stabilizátor nélkül), ez a legkisebb nagy zoomos gép, biztosan elfér a zsebedben;  szinte hibátlan, ha a baltával dizájnolt házat és a nem stabilizált optikát elfogadod. Végül - ahogy Te is írtad - szóba jöhet az FZ3-as Panasonic, amit ha még nem láttál élőben, akkor feltétlenül nézz meg, mert nem olyan nagy, mint amilyennek képen kinéz. (Szerintem kifejezetten pici; ha gördeszkás vagy, tuti, hogy van akkora zsebed, amiben elfér :D)

#2408 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 14:56

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 12:36

Ehhez mit szólsz?

Azert az A80 is lehuzza elegge a zsebed (femhaz + 4 ceruzaelem) :) ha meg veszel neki taskat, akar FZ3 is lehet :)
Ennek ellenere ha nem kell a zoom szerintem jobb valasztas az FZ3nal (igaz, csak az A80at lattam kozelebbrol, de az nagyon meggyozo - csak hat az a franya 3x zoom...)

Szerkesztette: Temes 2004. 10. 28. 15:03 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#2409 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 14:58

Idézet: Temes - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 15:56

Azert az A80 is lehuzza elegge a zsebed (femhaz + 4 ceruzaelem) :)

Az A-sorozatnak tudtommal műanyag háza van.

#2410 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 15:12

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 15:58

Az A-sorozatnak tudtommal műanyag háza van.

Hmm... akkor bocs, hogy hulyeseget irtam, en ugy tudtam, hogy fembol van (volt a kezemben, nagyon femes hatasa van). De akkor is majd fel kilo a menetsulya :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#2411 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 15:24

Idézet: Temes - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 16:12

Hmm... akkor bocs, hogy hulyeseget irtam, en ugy tudtam, hogy fembol van (volt a kezemben, nagyon femes hatasa van). De akkor is majd fel kilo a menetsulya :D

Idézet

Mindössze a nagy súly okozhat kényelmetlenségeket: üresen is negyed kilós a masina, a négy ceruzaelemmel együtt viszont már fél kilónál is nehezebb. Egy ballagást végigállni égbe tartott A80-nal - nem kívánom senkinek.

4 darab cerkaelem negyed kiló? :eek:

A cikkíró meg ne panaszkodjon, 4 órát caplattam kiránduláson kezemben/nyakamban a 300D+EF100-400L párossal, az úgy már több mint 2 kiló.

#2412 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 15:40

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 16:24

A cikkíró meg ne panaszkodjon, 4 órát caplattam kiránduláson kezemben/nyakamban a 300D+EF100-400L párossal, az úgy már több mint 2 kiló.

En se azt mondta, hogy leszakad a keze tole, hanem hogy lehuzza rola a gatyat, ha zsebrerakja :D
Egyebkent

Idézet

Weight (inc. batteries)      350 g

Bar akitol kerdeztem, az azt mondja, hogy siman megvan fel kilo (az akku nehezebb lenne az elemnel?), de zsebrevagni mindenkeppen nehez.
Szerk: es femvazas :)
Szerk2: legalabbis ugy nez ki (hjja ha mar a tulaj se tudja eldonteni...) :D

Szerkesztette: Temes 2004. 10. 28. 15:42 -kor

#2413 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 10. 28. 16:49

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 16:24

A negyed kilóban benne van a memóriakártya is. :Đ
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2414 Felhasználó inaktív   szookeuser 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 19:03

Általános jóestét  mindenkinek!

Bocs' egy kissé megkéstem, de talán a beszerzéseknél figyelembe vehetitek a tapasztalataimat:

Pana DMC-FZ1 tulaj vagyok több, mint egy éve, alapvetően erre alapozok, de volt/van dolgom HP és Oly
géppel is.

1. A műanyag háza gyakorlatilag előnynek bizonyult. Fiam a sípályán kiütötte magát, a kommersz HP-nek semmi baja nem lett, működőképes marad. Egy váratlan szélroham felborította az állványomat, az FZ1-es
kb 1.80 ról zúgott a kőre sarkával. Elég rendesen megnyaklott és tört, DE még további 10-15 képet
tudtam vele csinálni. Az optikának, a mechanikának és elektronikának semmi baja nem lett! A hátfalat
kellett kicserélni egyedül.

2. Akku:  Sokat törpöltem, nekem is az AA típus szimpatikusabb. Pana viszont a gyakorlatban állja az ígéretét, valóban 90 perc alatt teljesen feltölti. A *M 2100-as gyorstöltős csoda is ennél hosszabb, nem lényegesen olcsóbb. Ettől még ez valóban komoly szempont lehet.

3. Többen szóvá tettétek.: Ekkora zoomnál KELL a stabilizátor. Sokkal többet ér, mint a Mpixelek halmozása.

4. Mindennapos használatr, csak hogy kéznél legyen egy egyszerű "buta" box gép vált be a legjobban.
Több mint hat éves a munkahelyi Oly 840L. véres a torka uygan, de gyönyörű képeket tud, és végül mégis a lencse a legfőbb érték.

Üdv
SzőkeJúzer

#2415 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 19:32

Köszönöm a tanácsokat.  :respect:

A Canon A sorozat nekem mindig is kicsit igénytelennek tűnt, emellett nagyon zavar, hogy 4
ceruzaelem/akksi kell bele. A kihajtható kijelző jó dolog, de nekem ennél a gépnél nem fontos. Akkor már inkább az S sorozat.
Az IXUS-okat nézegetem, de elég riasztó dolog, hogy szinte semmit nem lehet állítani.

Pontosítok az igényeken. Röviden valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy legyen minél kisebb, de még átlagos kattintgatásra jól használható, vagy ha már annyira nem kicsi, akkor legyen valami olyan nagy előnye, ami miatt megéri (pl. az FZ3-nál a komoly zoom és a TIFF formátum).

Fontos, hogy:
tölthető Li-ion akksija legyen
min. 3x zoom legyen rajta
ha már komolyabb zoom van rajta, akkor legyen stabilizátor is
igényes legyen a kidolgozása

Előny, ha:
minél kisebb
van tömörítetlen formátuma
van rajta USB 2.0
minél több beállítási lehetőséggel rendelkezik

Ezek miatt jutottam elsősorban a P150-hez és az S70-hez. A Sony eléggé tetszik (én is konzervatív vagyok, de úgy látszik, ebben nem :) ), de nehezen tudom túltenni magam azokon a problémákon, amiket írtam. Azt hittem, most már tartanak ott ezek a kis gépek, hogy simán találok olyat, ami megfelel az igényeimnek, de úgy tűnik, messze nincs tökéletes gép.

#2416 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 21:37

Találtam egy tesztet >itt<, ahol eloszlatták az egyik kétségemet a Sony P150-nel kapcsolatban:
"When not in use, the telescoping zoom lens retracts neatly inside the body, and a small plastic leaf shutter automatically closes over the lens to protect it."

Azt hiszem, ez lesz a nyerő (ha nem beszéltek le róla 1-2 napon belül :) ) -- majd megírom a tapasztalataimat ide is.

#2417 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 10:00

Hat... engem ez a Sony csoda nem gyozott meg... bar valoszinu, az is kozrejatszik, hogy egy huszassal dragabb az FZ3nal, es memorystick...
Na meg ez a 7.2MP is jo vicc  - ugyanakkora CCDvel (1/1.8"), mint pl. a Canon A80 :think:
Azon kivul, hogy mire jo ez a 7.2MP (amit nalam okosabbak szepen leirtak, es en el is hiszem nekik :D), azt is gondold vegig, hogy mekkora helyet foglalnak ezek a kepek! (ugye a zajos kepet tomoriteni se lehet annyira...)

#2418 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 11:50

Idézet: Temes - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 11:00

Azon kivul, hogy mire jo ez a 7.2MP (amit nalam okosabbak szepen leirtak, es en el is hiszem nekik :D), azt is gondold vegig, hogy mekkora helyet foglalnak ezek a kepek! (ugye a zajos kepet tomoriteni se lehet annyira...)

Én is tudom, hogy mennyi értelme van a 7 MPixelnek, nem is azért tetszik. Egyébként 7 MP-es géppel lehet kisebb képeket csinálni, szóval a képméret szerintem nem szempont. A memory stick tényleg gáz, de a Sandisk kártyák már nem olyan drágák.

#2419 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 11:57

Idézet: Gyenes - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 12:50

Én is tudom, hogy mennyi értelme van a 7 MPixelnek, nem is azért tetszik. Egyébként 7 MP-es géppel lehet kisebb képeket csinálni, szóval a képméret szerintem nem szempont. A memory stick tényleg gáz, de a Sandisk kártyák már nem olyan drágák.

Nem is a képméret a probléma, hanem az, hogy ilyen kis felületen 7 megapixel összezsúfolása nagyon kicsi cellaméretet eredményez, tehát a zaj is nagyobb lesz.

#2420 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 11:59

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 12:57

Nem is a képméret a probléma, hanem az, hogy ilyen kis felületen 7 megapixel összezsúfolása nagyon kicsi cellaméretet eredményez, tehát a zaj is nagyobb lesz.

:o
"azt is gondold vegig, hogy mekkora helyet foglalnak ezek a kepek!" <- erre válaszoltam.
Természetesen tudom, hogy magasabb pixelszámnál (ugyanolyan CCD méret mellett) probléma a zaj, de ha megnézitek a teszteket, ez a gép ebből a szempontból jónak mondható.

Szerkesztette: Gyenes 2004. 10. 29. 12:01 -kor

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.