HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2421 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 29. 12:00

Idézet: Gyenes - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 12:59

:o
"azt is gondold vegig, hogy mekkora helyet foglalnak ezek a kepek!" <- erre válaszoltam.

Bocs rosszul értettem, abban maximálisan igazad van. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2422 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 12:41

Nem akarlak lebeszelni, ha tetszik, vedd meg, de szvsz nem er annyit, vagy mas megkozelitesben, annyi penzert tobbet tudo/jobb gepet kapni (azt nem irom, hogy igaz, nem 7MP :D)
Egyebkent ha nem hasznalod ki, minek a 7MP-es gep? :evil2: :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#2423 Felhasználó inaktív   tariz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 13:33

Hali szetném a segítségeteket kérni. Vásárolnék digitális kamerát, és erre kérnék tippeket ötleteket.
Elvárásaim: gyors exponálás, szép, színekben gazdag képek, 2- 3  megapixel... HP kizárva

#2424 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 13:36

Idézet: Temes - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 13:41

Nem akarlak lebeszelni, ha tetszik, vedd meg, de szvsz nem er annyit, vagy mas megkozelitesben, annyi penzert tobbet tudo/jobb gepet kapni (azt nem irom, hogy igaz, nem 7MP :D)
Egyebkent ha nem hasznalod ki, minek a 7MP-es gep? :evil2: :D

Már írtam, hogy nem a megapixelek alapján választottam. Nem találtam még egy ilyen jó hordozhatósági paraméterekkel rendelkező kis gépet.

Jó akksi, kis méret, igényes kialakítás, a kategóriában kimagasló teszteredmények, jó kijelző, 3x zoom, USB 2.0, gyors működés, elérhető ár.

Egyébként simán lebeszélhető vagyok, mert nagyon sokat vaciláltam (az e-mailemre meg még nem válaszolt az Extreme Digital), de én nem látom, hogy hurcolós/kattintgatós gépet lehetne kapni jobbat (a már leírt szempontjaim alapján) ennyi pénzért.

Szerkesztette: Gyenes 2004. 10. 29. 13:37 -kor

#2425 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 14:58

Idézet: tariz - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 13:33

Hali szetném a segítségeteket kérni. Vásárolnék digitális kamerát, és erre kérnék tippeket ötleteket.
Elvárásaim: gyors exponálás, szép, színekben gazdag képek, 2- 3  megapixel... HP kizárva

szia!

nem akarok tuskónak tűnni, de ezt a kérdést már nagyon sokszor és nagyon kimerítően kitárgyaltuk. egy kicsit kell csak visszaolvasni (nem az egész témát, elég "csak" 5-6 oldalt) és meg fogod találni az általános alapelveket, amiket érdemes követni.

ha ez megvan és elolvastad, akkor azok alapján már leginkább csak pénz kérdése (és szimpátia), hogy melyiket választanád.

a leírásod alapján bármi lehet, például Canon EOS-D30 :)

ha viszonylag olcsót akarsz, akkor sok kompromisszum lesz majd, ezeket súlyoznod kell és megbarátkozni velük.

ma volt a kezemben egy Canon Poweshot A95, egész aranyos kis masina, de sajnos kihajtható a kijelzője és az zavart. ha most kellene kis gépet választanom, akkor a következő kettő közül választanék:

Canon Powershot S70 (nagylátó optika, új zajszűrési lehetőség)
Olympus C5060WideZoom (atom optika, király váz, jó funkciók, majdnem mindent tud)

ezek drágábbak, de jók, lehet velük fejlődni is, de nem egy vagyon. ha meghúzol egy financiális fájdalomhatárt, akkor jobban tudnak segíteni a fiúk (és lányok, ha olvassák a témát)

remélem, hogy segítettem!
üdv!
.
.
.

#2426 Felhasználó inaktív   tariz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 15:57

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 13:58

szia!

nem akarok tuskónak tűnni, de ezt a kérdést már nagyon sokszor és nagyon kimerítően kitárgyaltuk. egy kicsit kell csak visszaolvasni (nem az egész témát, elég "csak" 5-6 oldalt) és meg fogod találni az általános alapelveket, amiket érdemes követni.

ha ez megvan és elolvastad, akkor azok alapján már leginkább csak pénz kérdése (és szimpátia), hogy melyiket választanád.

ha viszonylag olcsót akarsz, akkor sok kompromisszum lesz majd, ezeket súlyoznod kell és megbarátkozni velük.

ma volt a kezemben egy Canon Poweshot A95, egész aranyos kis masina, de sajnos kihajtható a kijelzője és az zavart. ha most kellene kis gépet választanom, akkor a következő kettő közül választanék:

Olympus C5060WideZoom (atom optika, király váz, jó funkciók, majdnem mindent tud)

ezek drágábbak, de jók, lehet velük fejlődni is, de nem egy vagyon. ha meghúzol egy financiális fájdalomhatárt, akkor jobban tudnak segíteni a fiúk (és lányok, ha olvassák a témát)

üdv!

Köszönöm, ehhez hasonló választ vártam, igazából azért nem olvastam vissza mert absz kezdő vagyok a témában és bármi szakszó ami elhangzott, nem érteném.
A pénzbeli határ kb 80e huf lenne. megnézem az ajánlataidad.
Tehát a legfonotsabb a gyors exponálási idő.
Egy bajom van a digi gépekkel az pedig az, hogy pont a pillanatot nem kapja el a lassúsága miatt.

#2427 Felhasználó inaktív   tariz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 16:15

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 13:58

szia!

üdv!

ehh
EOS 300D  6Mpixeles tükörreflexes váz+EF-S 18-55 obj. Kit 277000.-

#2428 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 20:47

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 15:58

ma volt a kezemben egy Canon Poweshot A95, egész aranyos kis masina, de sajnos kihajtható a kijelzője és az zavart.

Ez meglep; a kihajtható kijelzőt eddig mindenki pozitívumként említette, és én is ezt gondolom róla :)

tariz: amiket donphobos ajánlott, azok remek gépek (különösen az Oly 5060 nagyon állat, és már csak 125e az ára), de drágábbak 80 rongynál. Ennyi pénzért nálam 3 gép jönne szóba:

1. Canon A75 - 50e, műanyag ház, egyszerű kivitel, meglepően nagy tudás és jó képminőség, ennyi pénzért egyszerűen nincs jobb gép. Ami ennél jobb, tízezrekkel drágább.

2. Canon A80/A95 - ugyanaz, mint az A75, csak nagyobb felbontással, drágábban, kihajtható kijelzővel. Pár napja volt szó ezekről a gépekről, olvass vissza picit, ha érdekel.

3. Nikon 4300 - 70e, nem mai csirke, de nagyon korrekt masina.

Ennyi pénzért vannak szebb, színesebb, szagosabb gépek, de ezek szerintem mindent tudnak, ami ebben az árkategóriában elvárható.

#2429 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:30

Hali fotoguruk!
Némi tanácsra lenne szükségem. Van egy Minolta dimage z3-asom kb. 1 hónapja. Ma este próbáltam csinálni pár éjszakai képet és észrevettem,hogy egy helyen mindig egy fehér ill. világosabb folt marad a képeken. Mikor normál világos közegben fotózok akkor nincs gond,akkor nem látszik a folt csak sötét közegben.
Ez most akkor mi?Dead pixel vagy hot pixel? Érdemes gariztatni a gépet vagy ha esetleg hagyom egy kicsit a gépet pihenni elemnélkül akkor helyreáll ez a lehetséges ccd hiba.(az LCD-n látszik a hiba már fotózás előtt is)

#2430 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 07:40

Idézet: Sentinel2 - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 22:30

...egy helyen mindig egy fehér ill. világosabb folt marad a képeken.[...]Dead pixel vagy hot pixel?

Folt vagy pötty? Tegyél be egy képet, amin látszik a dolog, légy szíves!

#2431 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 09:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 6:40

Folt vagy pötty? Tegyél be egy képet, amin látszik a dolog, légy szíves!

Pötty a jobb szó rá.
Képek:
1. kép
2. kép

#2432 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 10:25

Idézet: Sentinel2 - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 10:45

Pötty a jobb szó rá.
Képek:
1. kép
2. kép

Dead pixel. Tudtommal garis csere, mindenképp vidd vissza! (Ha nem veszik vissza, akkor a képfeldolgozó szoftverek egy része tanítható ennek kezelésére, de ezt a lehetőséget inkább hagyd meg talonban :))

#2433 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 10:42

Kösz a segítséget. Jővőhéten visszaviszem.

#2434 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 10. 30. 11:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 21:47

Ez meglep; a kihajtható kijelzőt eddig mindenki pozitívumként említette, és én is ezt gondolom róla :)

tariz: amiket donphobos ajánlott, azok remek gépek (különösen az Oly 5060 nagyon állat, és már csak 125e az ára), de drágábbak 80 rongynál. Ennyi pénzért nálam 3 gép jönne szóba:

1. Canon A75 - 50e, műanyag ház, egyszerű kivitel, meglepően nagy tudás és jó képminőség, ennyi pénzért egyszerűen nincs jobb gép. Ami ennél jobb, tízezrekkel drágább.

2. Canon A80/A95 - ugyanaz, mint az A75, csak nagyobb felbontással, drágábban, kihajtható kijelzővel. Pár napja volt szó ezekről a gépekről, olvass vissza picit, ha érdekel.

3. Nikon 4300 - 70e, nem mai csirke, de nagyon korrekt masina.

Ennyi pénzért vannak szebb, színesebb, szagosabb gépek, de ezek szerintem mindent tudnak, ami ebben az árkategóriában elvárható.

Én hozzátenném még a Minolta Z sorozatot, ami nagy zoomos, korrekt képminőséggel. Igaz, stabilizátor nélkül, de lehet kezelni a problémát. (olyan fotóstáskát kell venni, amibe elfér elgy laposüvegben némi célzóvíz. :) )
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2435 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 12:09

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 11:25

Dead pixel. Tudtommal garis csere, mindenképp vidd vissza! (Ha nem veszik vissza, akkor a képfeldolgozó szoftverek egy része tanítható ennek kezelésére, de ezt a lehetőséget inkább hagyd meg talonban :))

Pontosabban garanciában javítják.

#2436 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 12:49

icipicit  :offtopic:

Raynox DCR-720 nagylátószögű előtétlencse és RA5255 adaptergyűrű eladó

köszi. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2437 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 21:10

Idézet: Studi - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 12:29

olyan fotóstáskát kell venni, amibe elfér elgy laposüvegben némi célzóvíz. :)

en pont ebben a cipoben jarok, z2-m van (z3 mar stabilizatoros), es sajnos azt kell mondjam, a celzoviz rontja a gep manualis funkcioit :reszeg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2438 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 23:20

Idézet: Sentinel2 - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 11:42

Jővőhéten visszaviszem.

nem nagy az esély, h bármit is tennének vele: az ilyen fél mp, és ehhez hasonlóan hosszú időknél teljesen természetes az ilyen (nem dead-, hanem) hotpixelek megjelenése, ez minden CCD-re jellemző
kérdés csak az, a kamera belső algoritmusa mennyire jól tudja kiszűrni

gond (valóban deadpixelnek nevezhető) csak akkor van, ha normál, kézben is megtartható idők mellett is mindig ott a pötty: készíts manuális módban, 1/60-al készült képet - letakart lencse mellett
na, azon ne legyen

mondjuk gyakran ilyenkor sem cserélnek, csak frissítik a kamera belső táblázatát - nem is lenne értelme, gyakorlatilag nincs hibátlan sok millió pixeles érzékelő

#2439 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 06:54

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 0:20

...(nem dead-, hanem) hotpixel...

Javíts ki, de én úgy tudom, hogy a hot pixelek különböző színűek lehetnek (kék, piros jellemző módon), a fehér színű hibás pixel viszont halott pixel. Annak sem túl nagy az esélye, hogy fél másodperces záridőnél pont ugyanott, két képen is pont ugyanolyan színű hot pixel figyeljen. Szóval szerintem ez dead pixel.

Egyébként tökéletesen igazad van, könnyen ki lehet deríteni, hogy pontosan miről is van szó: ha már ennél rövidebb záridőnél is jelentkezik a pötty, akkor halott a cucc. Kis buta program a teszteléshez: http://www.starzen.c...adpixeltest.htm

#2440 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 08:16

a magyarázat abban rejlik, h ezek meglehetősen rokon fogalmak (habár ha precizek akarunk lenni, akkor semmiképp nem dead-, mert az mindig sötét maradna, inkább stuck-pixel)

a szín a kameraszoftveren múlik, de amíg nem állandóan (akár 1/500 mellett is) ottmaradt pöttyről van szó, addig az hot-, azaz egyszerűen átlagnál nagyobb alapzajú érzékelősejt
ahogy nő az expozíciós idő, úgy jelenik meg az ilyenből egyre több, ez teljesen természetes
és minél kisebb az érzékelők felülete (azonos, pici CCD méretben egyre nagyobb fölbontás) úgy egyre nehezebb az ilyet kiszűrni

már a "kézbentartható idő" fogalma is elég szubjektív, sok mindentől függ, de tény: ha csak a tizedmásodperces tartományban kezd ilyen pötty megjelenni, akkor fölösleges miatta aggódni

lehet tesztelőszoftvereket is használni, vásárlás előtt hasznos lehet, de összességében inkább károsnak tartom azokat: gyakran csak arra jók, h fölöslegesen bogarat ültessen vki fülébe, akinek addig semmi baja nem volt a képeivel
tehát ha szabad szemmel, "kézbentartható záridő" melletti képeken (akár fölrakott lencsevédővel, h könnyebb legyen a fekete képen megkeresni) nem látható ilyesmi, akkor ne keressük a bajt!
elég nagy az esélye, h egy hotpixel tesztelő fog találni vmit, mondjuk egy picit szürkébb képpontot, ami kben az életben nem tűnt volna föl

na, ez egy nagyon jó cikk a témában

Szerkesztette: Degeczi 2004. 10. 31. 08:34 -kor

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »