Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:55
Hi!
Elérkezett az idő(alakul a pénz), hogy vegyek egy digitális fényképezőt.
Egy ismerősöm, a Canon Powershot A80-at ajánlotta. Nézegettem ezt-azt róla, és közben ráakadtam ezekre:
A85
A95
Túl sokat nem mondanak nekem ezek az adatok

Sajnos nem tudom, hogy melyik lenne a jobb.
Mindenfélét szeretnék fényképezni vele

hello
Nekem egy A70-em van így tudok mondani egy kép tippet amire szerintem figyelni kell, bár nem vagyok profi fotós; javítsanak ki a többiek ha nem jókat írok. Az AiAF annyit tesz hogy az adott képen automatikusan választja ki hoghy hová élesítsen (és a falat kaparom tőle). a 3x os optikai zoom elég kicsi, szerintem dupla ekkora kellene sokszor (bár a fentui gépek ha jól tudom mind ennyit tudnak). Normál képméteben elegendő akaár a 3 Mpixel is, de nyomtattam már A4-est is és az sem lett zavaróan szemcsés (talán ha nagyon vizsgálod akkor látsz rajta vmit, de nem igazán érzékelhető- legalábbis amíg nincs mellette egy nagyobb felbontású

) ) A 4:3 -as képarány annyit tesz hogy majd vágnod kell a kép széleiből ha normál előhívási méretben akarod a képeidet, de ez nem minden esetben gond. Talán az összes digit gép esetén ez jelentkezik vmilyen mértékben. Az hogy a blende érték felmegy 4.9-re tele állásban nagyobb záridőt igényel gyenge fényviszonyok között, ezért a gyors mozgás fényképezésénél gond lehet. A jpeg tömörítés ronthat a kép minőségén, de super-fine beállítás mellett és nem vettem ezt még észre. A CF type I kártya kompatibilitás, miatt nem fogsz tudni betenni microdrive-ot ami esetleg hiányozhat, de ez sem vészes.
Ez így most úgy tünhet hogy egy nagyon rossz gépet ajánlottak, de azért nem ilyen rosz a helyzet. Én szeretem az enyémet, ezek pedig jobbak nála, csak készülj fel rá hogy találkozhatsz néhol a lehetőségeid határával. Ha nem vagy gyakorlott fotós akkor az első néhány száz vagy ezer kép alatt lesz mit tanulnod ezeken is.

) Jó tulajdonsága ezeknek hogy sokmindent be tudsz állítani manuálisan és tudsz gyakorolni (eleinte zavaróan sokmindent), de ha nem érdekel ilyen szinten a dolog akkor automata módban sem csinál risz képeket.
Hát nagyjábol ennyi ami hirtelen eszembe jutott bár lehetne még sokmindent írni. Inkább kérdezd amit nem tudsz és akkor azt mondja majd el vki.